english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Bericht uit P.I. Lelystad
Rogier - 26.07.2008 13:17

Post van Rogier! Hij is nog niet vrij, maar komt hoogstwaarschijnlijk komende week wel vrij. Deze brief is van een week geleden, maar had wat vertraging opgelopen vanuit de bajes.



Beste mensen,

Drie-en-een-halve week verder, en eindelijk is het dan zo ver, m'n eerste brief. Eigenlijk zou ik me dood moeten schamen dat ik nu pas schrijf, zeker na de tientallen brieven die ik gekregen heb. Maar ik schaam me lekker toch niet ;-). In ieder geval, iedereen bedankt voor de steun via vele brieven, kaarten en mailtjes.

En, hoe gaat het in Lelystad? Nou... staatshotel dekt de lading niet helemaal, kuuroord is misschien beter. Ik zat in het DCL, Detentie Concept Lelystad. Met z'n 6-en op één cel. Don't drop the soap, dacht ik eerst nog. Toen ik de cel zag bleef ik half dood. 50 á 60 m2, keuken, wasmachine, 2 douches en ieder bed een eigen LCD TV én telefoon. Het programma: iedere dag cel opruimen, en drie keer per week een praatgroepje zijn verplicht. Verder kan je ieder dag recreëren, luchten, sporten. En dan krijg je nog E 1,55 op de koop toe ook. Ik heb per ongeluk zelfs een keer een bonus gekregen. Kennelijk was ik een week te braaf geweest.

Het sociale gebeuren op dat DCL is best interessant. Iedereen zin in hetzelfde schuitje, dus iedereen probeert zichzelf en elkaar door de tijd heen te helpen. Naast spelletjes en TV heb je op cel veel gesprekken, echt goede gesprekken, want je hebt de tijd. In m'n eerste cel was er zelfs geen persoonlijk bezit, alles werd gedeeld.

Aan de andere kant, is dat sociale gebeuren best heftig, je hebt écht geen moment voor jezelf. Ik heb gelukkig de tijd gehad m'n zaken buiten te regelen. Als je binnen zit, en geconfronteerd wordt met sores buiten, dan ga je je pas écht opgesloten voelen. Het hele groepsproces in het DCL is ontwerpen. Dat de buitenwereld, door de telefoon op cel, zo makkelijk bereibaar is, en dat je celgenoten mee kunnen genieten van je persoonlijk gesprekken, is geen toeval.

Inmiddels heb ik in ieder geval rust, 3 daagjes iso, nadat ze mijn brouwerijtje hebben opgerold. Wat zou ik voor straf krijgen, terwijl ik straf heb tijdens het uitzitten van een straf?
Wat een belachelijk fenomeen is het toch. Moet dit nou afschrikken? Zou ik mijn zonden aan het overdenken moeten zijn? Moet ik hier straks als een goed voorbeeldburger naar buiten komen? Wie heeft ooit verzonnen dat het een goed idee is om mensen op te sluiten als ze niet braaf genoeg zijn? Het meest bizarre is nog dat zeker driekwart van de mensen hier in Wet Mulder gijzeling zitten. Ik dacht eerst nog dat het een soort code was; die zal wel wat heel heftigs hebben gedaan dat 'ie het niet wil vertellen ofzo. Maar het is écht waar... zeven dagen zitten voor te gladde banden, kapotte verlichting, of geen treinkaartje. Er zit er één die principieel niet betaald voor het openbaar vervoer. Die zit ieder jaar wel een paar maanden.

Drie dagen iso, is drie dagen geen TV. Nu kijk ik zowieso niet veel TV, maar op het nieuws zat ik me de laatste tijd, ieder dag weer, op te verheugen. Wat doet de olie? $ 145, $ 150 per vat? Wereldwijd de beurzen 20% onder de top van dit jaar! Ja ja... dat consumptie gedoe loopt toch wel snel naar z'n einde! Als laatste stuiptrekking nog ff Iran aanvallen, en dan kunnen we ons kapitalisme begraven.

Maar het mooiste nieuws komt uit de Bilt. Nu vind ik het natuurlijk altijd leuk om Mitros medewerkers te plagen, maar de gemeente Bilthoven overdrijft het wel een beetje. Betonbrokken naar een 9 verdiepingen hoge flat gaan lopen smijten! Ze probeerden m'n oude huisje op te blazen, en dat lukte niet. Het is een atoombunker, dat is vezelbeton, dat kán je niet opblaven. Stelletje prutsers daar in de Bilt. Kan je trouwens ook goeie lock-ons mee maken ;-). 11 liter water, 25 kilo cement (CEM I 52,5 R), 60 kilo zand, 80 kilo grind, en 30 kilo ijzer. Liefst schoon ijzerdraad, bijvoorbeeld van beddenspiralen in stukken van 10 á 20 centimeter geknipt met een botte tang. Niet te slopen! Succes BraTra!

Nou beste mensen, dat was 'm weer. Het beste allemaal en succes met tuinieren op de SWOMP of fietsen op de Maasvlakte. Als het een beetje tegen zit ben ik al weer vrij voor deze brief aankomt, maar hopelijk kan ik de rest van mijn boetes (9 dagen) ook uitzitten. Iedereen bedankt voor de steun en de brieven. Jullie zijn bij me!

Strijdbare groet, Rogier.
 

Lees meer over: anti-fascisme / racisme media vrijheid, repressie & mensenrechten wereldcrisis wonen/kraken zonder rubriek

aanvullingen
uit dit artikel zijn aanvullingen verplaatst naar de ruispagina
hiervoor 
... - 26.07.2008 13:47

Rogier zit hiervoor:
 http://indymedia.nl/nl/2008/06/53170.shtml

28 Dagen voor het gooien van een verfbommetje
NN - 23.06.2008 14:38

Maandag 23 juni 2008; na het gooien van een verfbommetje heeft 'kraker Rogier' zich vandaag laten arresteren. Tegen hem staat een arrestatiebevel open, 28 dagen dagen hechtenis. Deze 'straf' is opgelegd voor het gooien van een verfbommetje, drie jaar geleden. ‘Ik ga mijn beloning opeisen.’ aldus Rogier.

VERKLARING
Deze zogenaamde straf is mij opgelegd omdat ik een verfbommetje zou hebben gegooid op de openbare weg. Dit zou gebeurd zijn op 14 april 2005 rond elf uur 's ochtends, op het Vredenburg in Utrecht. En je raadt het nooit, maar dat klopt. Laat ik maar niks vertellen voor of over anderen die daar wel of niet iets gedaan zouden kunnen hebben, maar de DUMP is voor mij een hele mooie herinnering waar ik de komende weken even lekker van na ga genieten.

Gedurende zijn korte levensduur als kraakpand is de voormalige DUMP aan het Vredenburg in Utrecht uitgegroeid tot een zeer dynamische plek, met een grote diversiteit aan activiteiten. Tijdens de landelijke kraak-actiedag op 11 mei 2003 werd de DUMP kort na Bert's Bierhuis gekraakt. Krap een half jaar later op zaterdag 8 november 2003, tijdens de landelijke kraakpanden open dag werd de WgW, de Weggeefwinkel geopend. Van de TEKNO en Punk feesten zal ik hier maar geen foto's plaatsen. Waar ik me de DUMP vooral van herinner is de grote diversiteit aan mensen die er kwam.

Ook het einde van de DUMP is een goede ervaring. Na een flinke politie-provocatie bestond de energie om er een spectaculaire ontruiming van te maken. Een bannerdrop bij de rechtbank, brandende barricades op het Vredenburg, een ludieke begrafenis van de WgW en uiteindelijk een ontruiming die elf uur duurde. En de noodzaak voor dit protest werd een half jaar en een jaar later nog eens stevig onderstreept toen zowel de DUMP als de Vismarkt nog altijd leeg stonden.

Na drie jaar is de staat nu eindelijk capabel haar zelfverdedigingssysteem op mij los te laten. De autoriteiten zijn van mening dat ik de maatschappij schade heb toegebracht, door wat vlekken waterverf op de openbare weg te morsen. Men heeft mij willen bestraffen met een taakstraf, maar ik ga de staat niet belonen door voor ze te gaan werken. Dus ik ga nu een maandje vakantie vieren in Zebra Park Nieuwegein. Ik ga die tijd na zitten genieten van hele mooie, leerzame herinneringen. Iedereen die ik in die tijd heb leren kennen gaat met me mee, zit naast me en geeft me kracht. Iedereen bedankt en ik hoop dat jullie hier net zo veel energie van krijgen als ik. Dan zie ik jullie wel weer na het kapitalisme. Groeten, Rogier.

De kraak:  http://www.indymedia.nl/nl/2003/05/11744.shtml.
Opening Weg-geef-Winkel:  http://www.indymedia.nl/nl/2003/11/15181.shtml.
Politie provocaties:  http://www.indymedia.nl/nl/2005/01/24599.shtml
Bannerdrop:  http://www.indymedia.nl/nl/2005/03/25843.shtml
Brandende barricades:  http://www.indymedia.nl/nl/2005/04/26279.shtml
Begrafenis:  http://www.indymedia.nl/nl/2005/04/26407.shtml
Ontruiming:  http://www.indymedia.nl/nl/2005/04/26588.shtml
Half jaar later:  http://www.indymedia.nl/nl/2005/11/32268.shtml
Een jaar later:  http://www.indymedia.nl/nl/2006/08/38092.shtml


- E-Mail: rogiermeijerink (AT) gmail.com
iso?? 
Joke K. - 10.08.2008 20:25

Ik zou graag van Rogier willen weten wat hij bedoelt als hij zegt dat hij 3 dagen iso heeft gekregen.
Ik kreeg toen ik in Nieuwersluis zat na enige tijd een brief van hem in antwoord op een brief van mij aan hem. Hij schreef dat hij 'nu' in de iso zat.

Iso = kale cel, matras en deken 's nachts, 'zitelement' 's nachts. Scheurhemd aan. Papieren onderbroek. Verder niets. Je zit er op je blote voeten, met wat pech is het er ook nog koud en laten ze 's nachts het grote licht aan, maar in elk geval het gedimde licht, donker wordt het niet. Even luchten in een kooi of box en dat is het dan. In principe krijg je helemaal NIETS. Zéker geen schrijfgerei, hooguit om je klaagschrift te schrijven, maar daarna wordt het weer afgenomen.

Je mag blij zijn als je wat versleten tijdschriften krijgt in de orde van de privé of zo en dan nog een paar jaar oud. Rogier schrijft dat hij in de 'iso' geen tv had. Ik denk eigenlijk dat wat Rogier 'iso' noemt in feite afzondering in een 'gewone' éénpersoonscel is. Rogier, correct me if I'm wrong, maar ik vind dit heel onduidelijk. Voor het begrip van de buitenwereld wat sancties in de bajes inhouden, wil je uitleggen waar die straf nu precies uit bestond?

Afzondering is een 'gewone' cel is heel wat anders dan iso. In Nieuwersluis heet het dan dat je 'rapport' hebt. Ik heb in Nieuwersluis drie dagen rapport gehad. TV wordt afgenomen. Opsluiting in eigen cel. Luchten in de luchtbox. Je kunt dan verder over alles blijven beschikken. Die drie dagen rapport deden mij niets. Ik zat toch al gemiddeld 22 u. per dag 'achter de deur', alleen dus. Na afloop heb ik ze weer weggestuurd met die televisie, ik hoefde hem niet meer.

Mensen die in een meerpersoonscel, dus met 2 of met 6, zitten, kunnen ze niet met succes in die cel 'rapport' geven, want de medegevangenen op die cel hebben dan nog wèl een TV en het afnemen van dat ding wordt juist als de grootste straf van het 'rapport' ervaren.

In Nieuwersluis hebben ze dan voor de dubbelzitter met rapport een aparte cel, die de 'time-out cel' wordt genoemd. Daarin is geen TV. De dubbelzitter die daar dan voor rapport moet zitten, mag dan wel persoonlijke spullen meenemen. Boeken, schrijfgerei, etc. etc.

Snapt iemand dit? Of moet je daarvoor zelf in de bak gezeten hebben?

Groet Joke



aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.