english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Declaración / Solidariteitsverklaring
Bolivariaanse Kring - 08.11.2008 12:49

De politieke, culturele, sociale, en progressieve organisaties, van internationale solidariteit, tevens de personen die hieronder tekenen, verklaren hun solidariteit met de volkeren en de Democratische en Revolutionaire regeringen van de Bolivariaanse Republiek van Venezuela en van Bolivia.







**Onderaan in het Nederlands

Las organizaciones políticas, de solidaridad internacional, culturales, sociales, progresistas y personalidades abajo firmantes manifiestan su solidaridad con los pueblos y gobiernos Democráticos y Revolucionarios de la República Bolivariana de Venezuela y Bolivia.

Una vez más el pueblo de Venezuela y el gobierno democrático y revolucionario del Presidente Hugo Chávez logran derrotar los planes golpistas de las fuerzas imperialistas de los Estados Unidos y de la reacción fascista opositora, quienes organizados en grupos antidemocráticos y desestabilizadores, intentaron dar un nuevo golpe de Estado aún más cruento que el del 2002, con los objetivos de terminar con la vida del líder de este proceso revolucionario, el Presidente Hugo Chávez, y bombardear posiciones estratégicas del Estado Venezolano.

Esta nueva intentona en lugar de amedrentar al movimiento revolucionario, lo que ha generado es una intensa movilización del pueblo y de su Fuerza Armada, unidos en la defensa de la democracia y de los logros populares alcanzados en este proceso revolucionario y en abierto rechazo al intervencionismo, principalmente del gobierno de los Estados Unidos y sus aliados regionales de ultraderecha.

El pueblo reconoce muy bien a quienes les negaron todo tipo de oportunidad y se apropiaron de las riquezas de Venezuela y las colocaron al servicio de los grandes intereses transnacionales y a quienes conjuntamente con él han ido construyendo espacios de poder para resolver las necesidades básicas de desarrollo que en democracia y libertad lograrán instaurar un sistema de justicia y equidad que permita la felicidad de todos.

El pueblo venezolano ha tomado su decisión: soldados y pueblo juntos, están dispuestos a defender a los gobiernos constitucionales de su Comandante Hugo Chávez Frías, prestos a defender la revolución bolivariana, democrática, soberana, libre, antiimperialista y con el rumbo puesto hacia la transformación socialista.

La ofensiva contra el pueblo y el gobierno revolucionario de Venezuela es parte de un ataque conjunto dirigido por quienes representan los grandes intereses económicos y geopolíticos imperialistas y van en contra de los pueblos de América que luchan por su soberanía y plena libertad.

En Bolivia hemos visto grupos locales desestabilizadores organizados por la clase propietaria terrateniente y sus esbirros fascistas atacando ferozmente al pueblo y gobierno de Bolivia y no vacilan en cometer crímenes para tratar de frenar el avance de las transformaciones revolucionarias del presidente Evo Morales.

Una vez más como dijo Simón Bolívar…“Los Estados Unidos de Norteamérica parecen predestinados por la providencia para plagar de miseria nuestros pueblos”….

Solidarios con las luchas de los pueblos de América soberana, condenamos la ingerencia genocida del gobierno de Bush.
¡Viva la integración bolivariana de los pueblos de América!
¡Viva la revolución bolivariana!
¡Sí a la Paz y soberanía de los pueblos! ¡No a la agresión genocida Imperialistas!

Para adherirse a la declaración enviar un correo a:  info@circulobolivariano.nl



Se adhieren:

CÍRCULO BOLIVARIANO DE HOLANDA
Raquel García Zerpa
Fundación FadAmazon
Partido Nacionalista Peruano, Comité Holanda

Solidariteitsverklaring

De politieke, culturele, sociale, en progressieve organisaties, van internationale solidariteit, tevens de personen die hieronder tekenen, verklaren hun solidariteit met de volkeren en de Democratische en Revolutionaire regeringen van de Bolivariaanse Republiek van Venezuela en van Bolivia.

Het lukt het Venezolaanse volk en de democratische en revolutionaire regering van President Hugo Chavez Frías nogmaals om de plannen te verslaan van een staatsgreep door de imperialistische krachten van de Verenigde Staten en de fascistische reactie van de oppositie, die, georganiseerd in destabiliserende en antidemocratische groepen, een nieuwe poging deden tot een staatsgreep die nóg moorddadiger was dan die in 2002, met het doel het leven te beëindigen van de leider van dit revolutionaire proces, de President Hugo Chavez, en om de strategische posities te bombarderen van de Venezolaanse Staat.

Deze nieuwe poging heeft, in plaats van de revolutionaire beweging vrees in te boezemen, een intense mobilisatie van het volk en de krijgsmacht veroorzaakt, verenigd in de verdediging van de democratie en de populaire doelen die bereikt zijn in dit revolutionaire proces en een openlijke afwijzing van het interventionisme van voornamelijk van die van de Verenigde Staten en zijn regionale bondgenoten van extreem rechts.

Het volk herkent zeer goed diegenen die het volk iedere kans weigerden en wie zich de rijkdommen van Venezuela toeeigenden en ze ten dienste stelde van de grote transnationale belangen en het volk herkent met wie het gezamenlijk de macht is gaan uitbouwen om in de basisbehoeften voor de ontwikkeling te voorzien en het zal ze lukken om in democratie en vrijheid een rechtvaardig en billijk systeem in te stellen dat het geluk van allen de ruimte geeft.

Het Venezolaanse volk heeft zijn besluit genomen: soldaten en het volk samen, zijn bereid om de grondwettelijke regeringen van haar Commandant Hugo Chavez Frías te verdedigen, zij zijn bereid om de democratische, onafhankelijke, vrije, anti imperialistische Bolivariaanse revolutie te verdedigen en die op weg is naar de socialistische omvorming.

De aanval tegen het volk en de revolutionaire regering van Venezuela is onderdeel van een gezamenlijke aanval geleid door degenen die de grote economische en imperialistische geopolitieke belangen vertegenwoordigen en die tegen de volkeren van Amerika in gaan die strijden om hun onafhankelijkheid en volledige vrijheid.

In Bolivia hebben wij lokale destabiliserende groepen gezien, georganiseerd door de klasse van grootgrondbezitters en haar fascistische handlangers die het volk en de regering van Bolivia moorddadig aanvallen en die niet twijfelen om misdaden te plegen om de vooruitgang van de revolutionaire veranderingen van de president Evo Morales te remmen.

Nogmaals, zoals Simon Bolivar zei: "…de Verenigde Staten van Amerika lijken door het lot te zijn voorbestemd om onze volkeren te kwellen met ellende…"

Solidair met de strijd van de volkeren van onafhankelijk Latijns Amerika, veroordelen wij de genocide inmenging van de regering Bush.

Leve de Bolivariaanse integratie van de volkeren van Amerika!

Leve de Bolivariaanse revolutie!

Ja voor Vrede en onafhankelijkheid van de volkeren! Nee tegen de imperialistische genocide agressie!

Om de Verklaring te ondertekenen, om zich aan te sluiten, een mail sturen naar

 info@circulobolivariano.nl



Verklaring is ondertekend door:



CIRCULO BOLIVARIANO DE HOLANDA

Raquel Garcia Zerpa

Fundación FadAmazon

Partido Nacionalista Peruano, Comité Holanda

- E-Mail: info@circulobolivariano.nl Website: http://www.circulobolivariano.nl
 

Lees meer over: europa globalisering vrijheid, repressie & mensenrechten wereldcrisis

aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.