Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
lul niet 
ook nn - 13.11.2008 09:24

hoezeer ik het verder ook een ben met NN hier boven is intimidatie dmv brandstichting zeker wel geweld.
ik laat me niet uit of dit in dit geval gewenst of nuttig geweld is maar het is geweld. kom niet aan met je geweld tegen goederen/nazis op de trein zetten/verfbommen gooien/etc etc is geen geweld. al raak je mensen met geen vinger aan kan je heus wel geweld gebruiken.
juist door dit soort onzin te verkondigen probeer je via een boekhoud trucje alsnog mee te gaan in het pacifisisme.
waarom niet eerlijk zijn en stellen dat wij sommige vormen van geweld acceptabel vinden (en of dat in dit geval zo is laat ik me nogmaals niet over uit)in het licht van het geweld dat onze tegenstanders gebruiken?
Wat BO! zegt... en het volgende: 
NN3 - 13.11.2008 14:07

"En waarom mensen niet persoonlijk verantwoordelijk stellen voor hun daden? of mogen mensen zich verschuilen achter: "och het is nu eenmaal mijn werk" of "befehl ist befehl". "

Ik weet dat Indymedia niet bedoeld is om te debatteren, maar ik kan hier echt niet zomaar aan voorbij gaan, zó eng fascistisch vind ik het.
Wat jij maar niet door lijkt te hebben is dat jij een waardeoordeel geeft over de persoonlijke keuze die een ander individu heeft gemaakt. Wie denk jij in godsnaam dat je bent, dat jij andere mensen zomaar mag terroriseren, pijn doen, en onderdrukken omdat zij er en andere mening op nahouden dan jijzelf?! Als je graag wilt dat er iets verandert dan kun je proberen om mensen van menbing te laten veranderen. Dat doe je door ze de ogen te openen, te informeren en met ze te praten. Desnoods shockeer je ze met confronterende of ludieke acties. Maar iemands mensenrechten schenden ( want dat is wat jij doet!!) omdat jij je eigen politieke keuze beter vindt dan die van iemand anders is gewoon ZIEK! En trouwens, 'pacifist'is GEEN scheldwoord!
pacifistje leef je nog ijadea 
nn - 13.11.2008 03:31

Vreemdelingenpolitie gebruikt geweld, daar worden ze voor betaald. Ze werken immers voor de staat. Geweldsmonopolie heet dat. Materiële schade (tegen niet levende objecten) kan nooit aangemerkt worden tot geweld, maar is niets anders dan schade doen aan...

waarom zou een huisbezoek niet productief zijn?

En waarom mensen niet persoonlijk verantwoordelijk stellen voor hun daden? of mogen mensen zich verschuilen achter: "och het is nu eenmaal mijn werk" of "befehl ist befehl".

Wat je ook doet in het leven, je bent ZELF verantwoordelijk voor je daden!

En over dat de staat dan weer repressiever gaat optreden: De staat IS repressief en zal dit altijd zijn. Alleen laat ze op sommige momenten misschien meer haar klauwen/tanden zien. Dit veranderd op zich niets aan de essentie: Staat = Geweld!
ZO DOM! 
BO! - 12.11.2008 21:36

Jongens (en meisjes), waar zijn we nu in godsnaam mee bezig?

Na de buitengewoon achterlijke actie van mensen die zich de Winterschilders noemen nu weer een voorbeeld van een ongelooflijk domme actie van een stelletje dierenactivisten.

De beweegredenen zijn helemaal oke, de betreffende zaken kloppen voor geen meter en vragen om een radicaal andere aanpak. Mee eens.

Alleen de toegepaste strategie bij beide acties is zo niet-productief te noemen, in een wat eenvoudigere term; ZO DOM!

Pak de betreffende personen op hun werk, op hun bezigheden, in hun werkomgeving maar NIET! op hun huisadressen. Dit is veel te gericht op de persoon en buitengewoon LAF te noemen!

De activist onderneemt (geweldloze) actie om bepaalde urgente zaken aan de kaak te stellen. Buiten geweld tegen personen betekent het aanrichten van (onvervangbare) schade aan (persoonlijke) goederen ook GEWELD. Materieel geweld kan ook nog eens persoonlijk geweld uitlokken.

De activist is in mijn ogen prominent voorstander van de vrijheid van meningsuiting, net als het motto van deze website. Door op gewelddadige wijze je vrijheid te nemen om je mening te uiten vind ik buitenproportioneel ARROGANT!

Stel je nu eens voor dat een aantal agenten van de Vreemdelingenpolitie en een groepje NYSE Euronext-bestuurders s'nachts undercover hun mening komen uiten aan de woonadressen van betreffende activisten. Waar ze een paar dode ratten op de voordeur spijkeren, een geslacht varken door de ruit naar binnen flikkeren en de ouwe 508 mercedes bus in de fik steken.

Toch KUT of niet, ga je dan vervolgens als activist je mening aanpassen en je distancieren van je bezigheden? Dacht het niet. Waarschijnlijk zal je jezelf alleen maar harden in je denk- en werkwijze.

Is dit de wijze om je mening te uiten die de activist propageert?

Denken de betreffende activisten nu echt dat dit lid van de Vreemdelingenpolitie en de NYSE Euronext-bestuurder hun mening aanpassen of zich distancieren van hun bezigheden? Zo ja, nou gefeliciteerd jullie hebben je doel bereikt. Alleen klein nadeel: er verschijnt automatisch weer een nieuw mannetje (of vrouwtje) op het toneel.

Maar prima ga zo door als je graag wil dat onze Security-Culture wetgeving verder uitgebreid word. Hoe meer van dit soort achterlijke acties hoe meer controle-waanzin. Veel geluk ermee!

Denk toch eens inhoudelijk na over een productieve strategie,
dit soort ondoordachte over-emotionele acties op de persoon worden zeker in deze tijd gezien als (terroristische) aanslagen en dus zal er meer gekeken worden naar hoe dit probleem strafrechtelijk (onder aangepaste terrorisme-wetgeving) kan worden aangepakt.

Feitelijk betekent dit dat de bewegings- en opereerruimte van elk soort activist (met verschil in tactiek en strategie) aanzienlijk verkleind zal gaan worden (door o.a. aangepaste wetgeving en gebiedsverboden).

IS DIT WAT ACTIVISTISCH NEDERLAND WIL?












Dan ook maar een reactie van mij 
Ik - 13.11.2008 21:41

"Wie denk jij in godsnaam dat je bent, dat jij andere mensen zomaar mag terroriseren, pijn doen, en onderdrukken omdat zij er en andere mening op nahouden dan jijzelf?!"
Dus hiermee ga je voorbij aan het feit dat de vreemdelingenpolitie en NYSE Euronext-medewerkers keuzes maken die mensen en dieren terroriseren, pijn doen en onderdrukken.. En zelfs doodmartelen, lichamelijk en geestelijk.

"Maar iemands mensenrechten schenden omdat jij je eigen politieke keuze beter vindt dan die van iemand anders is gewoon ZIEK!"
Richt je blik eens op de landelijke en internationale politiek.

"En trouwens, 'pacifist'is GEEN scheldwoord!"
Maar dogmatische pacifist wel, in mijn optiek.
@Bo 
NN - 12.11.2008 23:27

Mens stel je niet zo aan! al het kritiek van de wereld zal de mensen die dit soort acties doen niet stoppen, waarom je tijd er dan aan verspillen? HLS is nog steeds open! in plaats van kritiek te geven op dit soort acties kun je beter op de manier die je zelf goedkeurt, legaal dus, acties doen!


> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.