Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
nn 
nnKRIJG - 19.12.2008 00:01

Krijg de tering met je kut-vrankrijk. Ik kan hier echt zo boos om worden. Solidariteit met Griekenland is wel lekker makkelijk als iets zich verder dan je eigen wereld bevind. Maar solidariteit dat mist de Vrankrijk en iedereen die hier nog komt.
verslag 
pele - 19.12.2008 18:42

 http://peterstormschrijft.wordpress.com/2008/12/19/412/#comments
congratulations 
Q - 19.12.2008 16:08

congratulations. great demonstration... pitty of the masked faces but for the rest I think it was a great success. Hope more will come soon!!
idd 
nndb - 19.12.2008 18:37

inderdaad, ik vind het ook erg wat er gebeurd is, en eerlijk gezegd verbaasde mij het ook even dat we naar vrankrijk gingen, maar sommige dingen stijgen boven deze strubbelingen uit. als zo'n grote groep senl van de straat moet, en die ruimte is beschikbaar, dan heb je geen tijd om principieel te gaan lopen doen over dit soort dingen. no offence, maar het leven draait door. en als de scene niet mee blijft draaien met die scene maar eeuwig stil blijft staan om dit incident, schiet het ook niet echt op...
coma 
nn - 19.12.2008 10:35

@ACAB
"en eerder die week nog een jongen een coma ingeslagen"
gebeurt toch ook bij vrankrijk voor de deur.
inderdaad nood oplossing 
kopspandoeker - 19.12.2008 16:18

het besluit om ons/mensen de mogelijk te geven zich terug te trekken in de vrankrijk was inderdaad een ad-hoc beslissing ivm met de opdringerige stillen en de paar platten petten die klappen hebben gekregen op de rozengracht.
wat hadden we moeten doen? mensen opgepakt en inelkaar getrimt moeten laten worden op de stoep? ik dacht dat we juist wouden dat dat nooit meer zou gebeuren?
we gingen er (kennelijk onterecht) vanuit dat men het navelstaren en de kissine voor 1 avond wel even kon laten rusten.
maar de volgende keer zijn de zeikerds van harte welkom om zelf het kopspandoek te nemen, klappen te krijgen van de smeris en dan trekken we ons met z'n 250'n wel terug op je sociale woningbouw etage'tje.
jp 
oost - 19.12.2008 00:15

en zo kan de vrankrijk in tijden van tweespalt graan oogsten.
foei!
weer een min-punt voor het aankomende SOK

fout op fout op fout!!!
vrankrijk is niet amsterdam. 
PolderPunx - 19.12.2008 16:51

belangrijke mededeling, de zon draait niet om amsterdam!!

bijna de hele grakra ging over de 'Vrankrijk affaire', moet indymedia daarvoor ook gebruikt blijven worden?

NN - 18.12.2008 23:02

Met enige verbazing werden we inderdaad verwacht de Vrankrijk in verwacht. Ik vond dit nogal raar door de omstandigheden met de Vrankrijk.
inderdaad 
. - 18.12.2008 23:31

"men heeft zich teruggetrokken in de vrankrijk, zover bekend zijn er tot nu toe geen arrestaties gevallen"

dat klinkt wel een beetje dubbelzinnig...
Goede demo 
ACAB - 19.12.2008 08:20

Het was echt een goede strijdbare demo.

Maar toch een kanttekening: Daar waar in andere landen de demonstranten de rijen gesloten houden door arm in arm te lopen en met zijn allen op politie-provocaties te reageren met een stormloop...bleven hier veel mensen staan gapen en kijken naar wat er aan de voorkant gebeurde. Je kijkt geen TV! Solidariteit! En al heb je twijfels over wat er aan de hand is, praat dat dan achteraf uit. Ik ga er vanuit dat niemand in deze tijden denkt: Nou de politie zal wel een goede reden hebben om nu onze demonstratie binnen te vallen....

En wil de anti-Vrankrijk zeiklullen hun bek houden? Mensen van buiten Amsterdam en die niet dik in de scene zitten snappen er geen kloot van. Het ging hier om de moord op een 15-jarige jongen door een neo-nazistische politie-agent (en eerder die week nog een jongen een coma ingeslagen, etc.)

Dus: Denk eens aan echte solidariteit!
Hé!  
Sans - 19.12.2008 13:09

@ACAB: Wil je je onthouden van te snauwen dat deze of gene 'hun bek moeten houden'. Maak jij dat uit? Niemand hoeft door anderen met (verbale) aggressie opgelegd te krijgen hun bek te houden, daar gaan demo's als dit toch over?
gesteggel 
sandra - 20.12.2008 22:17

Even een update over het voortgaande gesteggel...

Afgelopen donderdagavond vond in het centrum van Amsterdam een demonstratie plaats uit solidariteit met de opstand in Griekenland. De demo van circa 200 mensen was strijdbaar, er waren wat schermutselingen met platte petten en stillen. Om het geheel niet te laten uitlopen op een grote matpartij met smeris en massaal aanwezige ME koos de kopgroep ervoor om de tocht te laten eindigen in de Vrankrijk.
Of, zoals het in het berichtje op indymedia heette: “men heeft zich teruggetrokken in de vrankrijk”.

Op dit berichtje volgden op dezelfde site de nodige boze reacties van mensen die het niet eens waren met deze ad hoc beslissing. Deze reacties werden dan weer verplaatst naar de zogenaamde 'ruispagina', zodat de geinteresseerde lezer heen en weer moet springen om de chronologische lijn van de discussie te kunnen herstellen.

Enige uitleg kwam van ene y:

“Als mensen nou hun vetes willen uitvechten over het eindpunt van de demo, laat ze dat dan ajb ergens anders doen. Me dunkt dat dit wel zo'n prettig oord was om te eindigen ook gezien genoemde provocaties (sterker nog: Ik weet het natuurlijk niet maar het zou me niets verbazen als dit ter plekke en om die reden is besloten), en de aanwezige strijdbare Grieken en anderen zal zulk gekrakeel al helemaal niet direct veel zeggen. Het is niet alleen je eigen scene waarmee je daar loopt, moet je maar denken. (Zelfs voor een vrij groot deel niet, had ik zo het idee.) En men *hoefde* natuurlijk niet daar te eindigen, dat zal ook menigeen niet hebben gedaan, ik zag er plenty weer lekker gewoon naar huis of elders gaan. Het zal ondertussen wel lachen zijn voor zo'n jonge zich solidariserende Griek of anderen (danwel wensend anderen te solidariseren, en er was vanavond genoeg aanleiding voor aardige gesprekken met zulke lui) om in een of andere deprimerende Amsterdamse klucht binnen te waaien.”

Tja, heette het eerst nog een drama, nu is het opeens een klucht...

Een zekere ACAB was nog wat duidelijker:

“En wil de anti-Vrankrijk zeiklullen hun bek houden? Mensen van buiten Amsterdam en die niet dik in de scene zitten snappen er geen kloot van.”

Nu woon ik zelf in Amsterdam en heb ik van binnen de scene de hele affaire vanaf het begin goed gevolgd, maar ik snap er ook nog steeds geen kloot van!

Een kopspandoeker liet weten:

“we gingen er (kennelijk onterecht) vanuit dat men het navelstaren en de kissine [bedoeld wordt kinnesinne] voor 1 avond wel even kon laten rusten.”

Navelstaren? Heette dat niet zelfreflectie?

Nog maar eens samenvattend: twee mensen worden in en bij Vrankrijk gruwelijk aan gort geslagen, de een is voor langere tijd arbeidsongeschikt, de ander voor de rest van zijn leven zwaar invalide. Eerst meldt de Vrankrijk dat men zich 'moreel verantwoordelijk' voelt, dan blijft het weer lange tijd stil. Uiteindelijk komt men met een verklaring waarin men wat jammert over “roddels en achterklap, kwaadwillendheid van mensen binnen 'onze' kringen die Vrankrijk sowieso niet kunnen uitstaan”, waarin men het gebeuren weer eens terugbrengt tot een ongeluk (dat immers altijd in een klein hoekje schuilt) en waarin een fonds wordt aangekondigd om Yoghurt te helpen met de financiele problemen die zijn ontstaan door het ongelukje (en waar jullie binnenkort ook aan mogen bijdragen).
Geen woord over het tweede slachtoffer, en ook geen enkele excuses of spijtbetuiging. Natuurlijk wordt ook niet vermeld dat de daders tot op heden geen barverbod kregen, omdat men plotseling tegen 'sociale uitsluiting' is. Nogal lachwekkend voor wie de gang van zaken in Vrankrijk wat langer kent, want de lijst van mensen die een tijdelijk of permanent verbod kregen is heel erg lang...
De klacht over 'roddel en achterklap' is voor ondergetekende ook ronduit idioot: als er binnen een club in Amsterdam volop gebruik wordt gemaakt van alle mogelijke onsmakelijke methodes om onwelkome kritiek onschadelijk te maken, dan is het wel bij de bargroep en vrijwilligers van de Vrankrijk! Zo windt men zich daar al maandenlang op over het verhaaltje dat ik namen van 'mogelijke daders' zou hebben doorgegeven aan een van de slachtoffers (nb: ik ben inderdaad van mening dat de slachtoffers onvoorwaardelijk recht hebben op alle informatie over wat er gebeurd is, maar ik wijs hierbij ook op de bedrieglijkheid van de microkosmos waarin sommige mensen verkeren...). En worden die slachtoffers ook steeds weer geportretteerd als daders en worden allerlei eeuwenoude roddels herkauwd om hen in een kwaad daglicht te stellen. Je waant je weer terug op het schoolplein, als je het niveau van dit soort verhaaltjes gaat afmeten.

Als GraKra-redacteur (die volgens een eerdere reactie zelfs verantwoordelijk zou zijn voor het saboteren van iedere oplossing in het huidige conflict) wordt je natuurlijk vooral heel warm van een reactie als de onderstaande:
------------------------------------------------------
“PolderPunx - 19.12.2008 16:51

belangrijke mededeling, de zon draait niet om amsterdam!!

bijna de hele grakra ging over de 'Vrankrijk affaire', moet indymedia daarvoor ook gebruikt blijven worden?
--------------------------------------------------------

Tja, nou hebben we de afgelopen tijd heel weinig kopij ontvangen vanuit de polder, anders hadden we die ook vast wel afgedrukt. Kennelijk had de kraakgroep in Roelofarendsveen niet zoveel te melden...

Maar voor polderpunx en hoofdstedelijke bewoners van sociale woningbouwetages die zich geen zorgen hoeven te maken over hun vergunning, kortom voor iedere belangstellende: het laatste nummer van de Grachtenkrant blijft voorlopig gewoon verkrijgbaar bij boekhandel het Fort van Sjakoo te Amsterdam. We hadden al een grotere oplage gemaakt dan gebruikelijk en als de boel op is, drukken we er gewoon weer wat bij!

Grt,
Sandra


E-Mail: grakra@dds.nl
Solidariteit 
NN - 18.12.2008 22:25

Ik wist niet dat er solidariteit was in de Vrankrijk!
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.