Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
Quote on M.E. Mulder 
geppetto - 19.01.2009 15:41

From M.E. Mulder - 19.01.2009 15:12

[quote]
Ik zou dus, als oud anti-kraker, het kraken willen over laten aan nederlanders en niet aan die geen nederlands kunnende spreken agresievelingen met honden
[end quote]

This is a perfect example of national-fascism 0 tollerance policy

Second quote:

[quote]
Kraken gebeurde vroeger nog wel eens en daar hebben we leuke panden zoals vrankrijk aan over gehouden maar tegenwoordig is kraken meer een soort bezigheidsterapie van een stel oos-europeanen of italianen omdat ze in hun eigen land direct worden opgepakt.
[end quote]

east european spanish or italian don't "get busted", they get beaten to death you ignorant moron, why don't you go to squat a house in poland and try out yourself you stupid moron,
east and south european don't have the luxury of being taken out safely from lockons or of having fair procecess against police or state whats so ever

but yeah...the mother of stupid(and fascist) people is always pregnant...

one more quote that don't belong to this discussion but i'm very used to hear it lately even in NL

"No i'm not fascist, but they don't even talk my language..."

0 tollerance == state of fascism

understanding before anything else you stupid moron


Een kraakpand te ver 
nick - 19.01.2009 11:15

Het is duidelijke dat panden in de kinkerstraat een A-locatie panden zijn. Deze zijn natuurlijk nooit een jaar lang onbewoond geweest. Iedereen weet dat je pas kan kraken als de panden minstens 12 maanden onbewoond zijn geweest. Het kraken van deze panden met als argumentatie dat de rest van de buurt tegen de verbouwingsplannen door de eigenaar is geen excuus, en/of onderbouwing.
Het gebruik van een knokploeg, die onderling in een slavische taal communiseerden, tot tegenstelling van de gemelde russische taal, welke niet onderbouwd is, komt mij over als een spontane actie van mensen die zich belemmerd voelen in hun werkzaam heden, welke voor hun weer financiele gevolgen hebben. M.a.w. Het kost hun inkomen, en daar zijn ze niet van gedient, wat mij volledige begrip krijgt.
Zullen we maar afwachten wat nu de werkelijke uitkomst van het politie onderzoek is voordat we het "zielige" krakertje profielering gaan bezigen.?!

Oh, nog een kleine aanvullig op de kraker met Dubbele kaak fractuur. Een kaak breekt altijd op meedere plaatsen, gelaten het feit dat het overbodig was, is het een zwakke poging om meer sypmathie op te wekken voor de kraker met gekraakte kaak ;-)

E-Mail: nickster35@hotmail.com
discussie? 
gslezer - 19.01.2009 00:59

Die meneer Komen die jullie beschrijven klint als een goede zakenman. Hij wil een hotel opzetten wat werkgelegenheid met zich meebrengt en waar hij belasting voor betaalt, waarmee jullie uitkering kan worden betaald. Zouden jullie ook een keer moeten proberen, dan kunnen jullie ook gewoon een huis huren/kopen ipv te kraken

verder is het natuurlijk vreemd dat elke mening/vraag die niet met jullie gedachtegoed strookt, meteen wordt verwijderd. Zo krijg je natuurlijk nooit een open discussie, maar alleen wat linkse propaganda.
DONDER OP! 
prrt - 19.01.2009 18:16

KUNNEN AL DIE GEEN-STIJL FASCO'S EN ANDERE BURGERMANNETJES EVEN TERUGROTTEN NAAR HUN EIGEN HONK?

EN KAN DE INDYMEDIA REDACTIE GEWOON ALLE BERICHTEN DIE GEEN NIEUWSWAARDE HEBBEN KEIHARD DELEATEN?! (zo ook deze)

DIT IS TOCH GEEN DISCUSSIE FORUM?!?!

E-Mail: GEENSTIJL@VALDOOD.NL
Website: http://POLDERSUKKELS.NL
 
Kamertje leeg 
Fast Frank - 19.01.2009 12:33

Hallo daar,

Waarom wordt alleen de begane grond gekraakt ?
Staat de rest niet leeg ?
Ik heb hier al een jaar een kamertje leeg... ik kom er nooit in.
Geeft dat nu iemand het recht om het te kraken ?
Weerhielden de werkschuwe krakers de waarschijnlijk Poolse bouwvakkers van daar verbouwen ?

Toedeloe !

P.S.
( die berichtgeving op AT5 is wel lachen: een dubbele kraakbreuk )
( voor de niet-zo-ge-oefende-lezers: er staat dus kraak ipv kaak )

E-Mail: fast@home.nl
Website: http://www.at5.nl/nieuwsartikel.asp?newsid=39529
 
@ M.E. Mulder - 19.01.2009 15:12 
Mellow - 19.01.2009 15:25

Idd, het pand is EIGENDOM van iemand en mag dus niet gekraakt worden!
..overigens.. 
chris - 19.01.2009 00:48

"De panden zijn in eigendom bij Korjako B.V. van de heer Komen uit Heerhugowaard."

goh wat een vreselijke kapitalistische rotzak, die heer Komen uit Heerhugowaard.. een andere reden voor plaatsen van deze informatie dan slechts vervelend trachten te provorceren kan ik niet bedenken. het voegt in ieder geval niets toe aan het bericht.

b-oost, god.. sja.. ik vind je een lul. meer kan ik er niet van maken.
Weg met de krakers 
Mobiele Eenheid - 19.01.2009 00:28

De ME wacht op jullie
De ME wacht op jullie

Waarom gaan die krakers niet gewoon werken voor de kost? Hypotheek betalen, huur betalen, moeten wij ook! Aan de slag, stelletje linkse boeven!
Zomaareenvraag 
(r)evolutie - 19.01.2009 11:49

Wat ik mij indeze weer afvraag is hoe het kan dat er zoveel mensen op de been komen overdag om bij z'n pandje aantekloppen???? Ik dacht echt dat zulke mensen het beste met de maatschappij voor hadden maar nu blijkt dat niemand werk heeft????? Wel een eyeopener voor me hoor.

Vriendelijke groet

K. Omen

E-Mail: sexy4life80@hotmail.com
4Tress 
Sas - 19.01.2009 00:48

Is die knokploeg van Korjako B.V. ook toevallig fi. Anti-Kraak B.V.?
Geen hotels voor woningen! Betaalbare woningen, niet nog meer toeristen. Of dure appartementen voor provincialen welke zonodig in de stad willen wonen en dan klagen over herrie, drukte, stank, buitenlanders, parkeren en ga maar door.
vinkzicht 
ex-buurtbewoner - 19.01.2009 11:32

Net als de melding van nick hoort deze opmerking in de ruispagina thuis: delen van het blok vinkzicht, met name op de begane gronden- staan al jaren leeg. Het is onzin om te beweren dat een a-lokatie per definitie niet -langdurig- leeg zou staan.

Hard onzin roepen maakt de werkelijkheid niet anders. Ga terug naar geenstijl waar je met je medeklagers je andere werkelijkheid kan opbouwen.
ongelooflijk 
chris - 19.01.2009 00:39

"De eigenaar wil de sociale huurpanden verbouwen tot hotel."

Juist. De eigenaar. Degene die BETAALT voor dit pand. Werkelijk ongelooflijk dat een stelletje krakers recht meent te hebben op het eigendom van iemand anders.

Ik word ongelooflijk misselijk van dit soort berichten.
uiteraard 
chris - 19.01.2009 00:50

volledig in lijn met fatsoenlijk communistisch model worden alle berichten die een andere mening dan die van indymedia weergeven verwijderd van de site..
NN 
NN - 19.01.2009 16:30

@M.E. Mulder

Nonsense, de capaciteit om Nederlands te spreken ontbreekt bij het gros van de 'Nederlandse' jeugd ook. Het is geen vereiste om ergens te wonen of te kraken. Mijns inziens is de keuze Nederlands te spreken volledig aan het desbetreffende individu zelf, als hij/zij de consequenties aanvaard. Geen Nederlands kunnen spreken wordt lastig bij de bakker, de verzekering,etc. Maar dat is dan volledig aan die persoon zelf. Het argument 'maar zij spreken geen Nederlands/zij zijn niet zoals wij' heeft nul en gener relevantie met betrekking tot de kwestie omtrent kraken.
Nog een keer, ivm met technisch probleem 
??? - 19.01.2009 00:54

hmm mijn post is opeens verdwenen, zal wel een technisch probleem zijn. Ik zal m hieronder nog even herhalen.
Dat de naam van de eigenaar genoemd moet worden snap ik ook niet zo goed. Jullie publiceren de namen van de betrokken krakers en politieagenten toch ook niet?

Originele post:

Dus als ik het goed begrijp:

1. Er is een pand wat tot vandaag werd gebruikt als bedrijfspand.
2. De rechtmatige eigenaar heeft een bestemming met de panden (hotel).
3. Een groep mensen die geen huur wil betalen (omdat ze waarschijnlijk ook niet werken) neemt zijn intrek in het pand. Dat is dus diefstal (is lastig met ontroerend goed omdat je het niet mee kan nemen, maar het komt er wel op neer) en op zijn minst inbraak.
4. Een paar vrienden van de rechtmatige eigenaar probeert de krakers uit het pand van de rechtmatige eigenaar te krijgen.
5. De politie treedt op tegen de vrienden van de rechtmatige eigenaar, en laat de inbrekers/krakers gewoon hun gang gaan.

Af en toe vraag ik me echt af in wat voor land ik woon.........
Politie helpt krakers... 
Jonny - 19.01.2009 11:36

Dit is toch wel heel apart, wat ik hier lees.
De politie helpt de krakers hahahaha
ik dacht dat jullie zo'n schurft hekel hadden aan justitie ?? of moet ik vast stellen dat waneer het jullie uitkomt het toch wel handig is dat ze er zijn ja zelfs voor jullie.
En nu huillie doen over een gebroken kaak, dubbel gebroken nog wel nou nou het is me wat he.
Als er bij de Vrankrijk 2 mensen half dood geslagen worden dan is er plotseling weinig tot niets gebeurd...
Het word steeds meer duidelijk dat de kraakbeweging in Nederland op een DOOD spoor zit, nog wat laatste stuiptrekkingen en dan is het klaar.
At5 filmpje 
At5 - 19.01.2009 19:03

Hierbij het filmpje dat At5 heeft gemaakt.

Voor alle geenstijl-pikkies, als jullie nog steeds denken dat dit gedrag van die bouwevakkers het juiste antwoord is op het kraken van een pand, adviseer ik om te kijken naar woon en werk in totalitair geregeerde landen. Dan kom je wel aan je trekken.
Krakers oprotten 
Carlo Picornie - 18.01.2009 23:56

Waarom zijn de krakers er niet uitgesodemieterd? Ze zijn geen eigenaar en betalen ook geen huur. Oprotten dus.

Website: http://www.geenstijl.nl
 
eigendom 
M.E. Mulder - 19.01.2009 15:12

Er kan mij iest ontgaan zijn maar is dat pand niet gewoon eiegndom van iemadn en is het niet zo dat dan gepast geweld is toegestaan wanneer iemand dat van je probeert afhandig te maken? Kraken gebeurde vroeger nog wel eens en daar hebben we leuke panden zoals vrankrijk aan over gehouden maar tegenwoordig is kraken meer een soort bezigheidsterapie van een stel oos-europeanen of italianen omdat ze in hun eigen land direct worden opgepakt. Ik zou dus, als oud anti-kraker, het kraken willen over laten aan nederlanders en niet aan die geen nederlands kunnende spreken agresievelingen met honden. En gek genoeg zijn veel huidige krakers het met mij eens.
Ik snap het niet 
raadsel - 19.01.2009 00:45

Dus als ik het goed begrijp:

1. Er is een pand wat tot vandaag werd gebruikt als bedrijfspand.
2. De rechtmatige eigenaar heeft een bestemming met de panden (hotel).
3. Een groep mensen die geen huur wil betalen (omdat ze waarschijnlijk ook niet werken) neemt zijn intrek in het pand. Dar is dus diefstal (is lastig met ontroerend goed maar komt het wel op neer) en op zijn minst inbraak.
4. Een paar vrienden van de rechtmatige eigenaar probeert de krakers uit het pand van de rechtmatige eigenaar te krijgen.
5. De politie treedt op tegen de vrienden van de rechtmatige eigenaar, en laat de inbrekers/krakers gewoon hun gang gaan.

Af en toe vraag ik me echt af in wat voor land ik woon.........


> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.