Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
geweldsiscussies 
nomen nescafe - 17.05.2009 11:29

met stijgende verbazing heb ik de bijdragen gelezen over het ontbreken van de geweldsdiscussie.
Beste mensen, zijn jullie dermate verworden tot uitingen van de zappende consumentencultuur dat jullie te beroerd zijn om dit thema zelf te initieren in plaats van op de bank kritiek te leveren. En wat let je om dit alsnog te doen? Of zijn jullie van de generatie 'liever lui dan moe'?


trap er niet in 
NN - 17.05.2009 14:54

Ingrid=Alex
Over geweld, denken en handelen 
Autonoom - 16.05.2009 20:26

Er zijn een paar goeie boeken verschenen over geweld en pacifisme,
lees ze eens en laat mensen hun eigen mening vormen.
Oh en vergeet niet om meteen even de filmpjes over geweld van extreem rechts door neo-nazi's in Rusland en door de Griekse politie te kijken.

The struggle continues!

Discussie 
NN - 16.05.2009 19:15

Misschien word het eens tijd om een discussie te hebben over geweld en de geweldige GTST affaire in A'dam. We weten allemaal waar het over gaat...
Pacifisme discussie 
NN - 17.05.2009 13:58

Kunnen we ook een discussie hebben over het gevaar van pacifisme? We hebben vaak genoeg gezien hoe pacifisten actiegroepen compleet beknellen door vast te houden aan hun geweldsloosheid. We hebben te vaak een campagne zien vallen omdat het vast hield aan het geloof dat de autoriteiten wel naar ons luisteren als we het lief vragen.

Hoeveel moeten er nog sterven in naam der pacifisme?
Leuke Poster 
Ilja - 17.05.2009 16:38

Leuke poster!

Met je rug naar de toeschouwer/maatschappij toe, capuchon tot diep over de ogen, bordje in de hand en middelvinger omhoog. Exemplarisch! Jaaaah, zo gaat de meer anarchistische maatschappij er wel komen. En niet eens vanwege de beeldvorming naar buiten toe maar omdat het genadeloos de ziel van de gemiddelde activist blootlegt. GO PL GO!
Re: discussie 
NN - 17.05.2009 00:39

Ja de gewelds discussie moet gevoerd worden. En komt Sea Shepherd dit jaar weer niet?

geweldsdiscussie 
ingrid - 16.05.2009 18:57

Ik mis een wezenlijk programmaonderdeel, namelijk de geweldsdiscussie. Deze schijnt in Appelscha maar niet van de grond te willen komen. Wordt het niet eens tijd dat de organisatie dit onderwerp prominent op de agenda plaatst?!

Want ook sinds Appelscha 2008 hebben zich weer diverse geweldsdelicten voor gedaan. Denk bijvoorbeeld aan de mishandeling van twee bezoekers van café Vrankrijk, waarvan er een door toedoen van barmedewerkers kreupel is geslagen. Onlangs maakte een knokploeg van antifa's ook op hardhandige wijze een einde aan de vreedzame actie van een extreemrechtse club bij een circus in Katwijk.

Hoe kijken de bezoekers van de camping in Appelscha tegen deze vormen van geweld aan? Je zou elke bezoeker anoniem kunnen enquêteren, waarna er aan de hand van de uitslag een brede discussie plaats kan vinden. Want zonder open debat over geweld, brokkelt elke beweging af tot een enge dogmatische subcultuur.> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.