english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Ceintuurbaan 215: Fraude met vergunningen ?
Ceintuurbaan 215 - 28.09.2009 03:04

Op maandag 28 september 2009 daagt Saad Selim de krakers van Ceintuurbaan 215/217 voor de rechter.
Ceintuurbaan werd eerder dit jaar gekraakt, op 10 mei.
De toekomst van Ceintuurbaan 215/217 lijkt nóg een driesterren hotel te zijn.

16:15 Parnasusweg


-FOR ENGLISH SCROLL DOWN-

Op maandag 28 september 2009 daagt Saad Selim de krakers van Ceintuurbaan 215/217 voor de rechter.
Ceintuurbaan werd eerder dit jaar gekraakt, op 10 mei [1], [2]
Saad Ibrahim Khalil Selim kocht Ceintuurbaan 215/217 voor 1,3 miljoen euro in 2005 van de zussen Jorna.
De toekomst van Ceintuurbaan 215/217 lijkt nóg een driesterren hotel te zijn.

Een specifiek punt in het contract tussen Saad Selim en de zussen was een belofte dat het gebouw voor huisvesting zou blijven dienen en de begane grond als bedrijfsruimte. Saad Selim had echter andere plannen en geen intentie zijn eigen belofte te respecteren. Slechts enkele maanden na de transactie verzocht hij het stadsdeel om de eerste fase vergunningen om van Ceintuurbaan 215/217 een hotel te maken. Om sociale huurappartementen uit de huizenmarkt te kunnen nemen moet een eigenaar het verlies van betaalbare woningen compenseren door andere huizen voor sociale verhuur aan te bieden. Dat is wat Saad Selim aanbood toen hij een verzoek voor een woningontrekkingvergunning indiende. In de brief aan het stadsdeel staat dat de huizen op Oudezijds Voorburgwal 302 zullen worden gerenoveerd en teruggeplaatst op de sociale verhuurlijst van stadsdeel centrum, ter vervanging van de sociale huurappartementen die verloren gaan als gevolg van zijn plannen voor Ceintuurbaan 215/217.[3] Hier zou niets verdachts aan zijn, zo niet voor het feit dat Saad Selim zes maanden na deze declaratie een verzoek indiende bij het stadsdeel centrum om een hotelvergunning voor Oudezijds Voorburgwal 302.

Met zijn nieuwe plannen voor Ceintuurbaan, Saad Selim vervolgde met het uitzetten van de achtergebleven huurders en bedrijven. De bouwvergunningen werden afgegeven in 2007 en zodra de laatste huurder was vertrokken werden de sloopwerkzaamheden in het pand gestart, hoewel er nooit een sloopvergunning was afgegeven.

Ceintuurbaan werd gekraakt in mei 2009 en door de krakers omgezet tot een sociaal centrum. Na de kraak regelde Saad Selim dat een bevriende onroerend goed speculant, Faycal Abzik, een geschreven verklaring tegen de krakers tekende, waarin de leegstand van het gebouw gedurende het afgelopen jaar in twijfel werd getrokken. Faycal Abzik is bekend als de dubieuze eigenaar van Celebestraat 33-36 [4]

Op 17 august 2009 werd, zelfs na illegale sloopwerkzaamheden in het pand, het forceren van de huurders uit het pand en de gebroken belofte aan de vorige eigenaars van het gebouw, door het stadsdeel groen licht gegeven aan Selim om Ceintuurbaan 215/217 te veranderen in een hotel.

Op dit moment worden de achtergebleven inzittenden van Ceintuurbaan 215/217 geconfronteerd met een gerechtelijke procedure waarin de eigenaar beweert dat hij alle vergunningen heeft om dit twijfelachtig legale project te voltooien. Maar hoe zit het met de twee vergunningen, woningontrekkingvergunning en sloopvergunning, die nooit zijn verleend aan Saad Selim? Dit betekent dat al de gedane en toekomstige sloopwerkzaamheden niet kunnen worden uitgevoerd. Zonder woningontrekkingvergunning heeft de eigenaar geen recht om deze appartementen uit de markt te nemen. Het is vrij duidelijk dat Saad Selim het slopen zal vervolgen zonder de benodigde vergunningen zodra de krakers uit beeld zijn, zonder dat iemand zijn gangen volgt.

Bekend als de manager van Hotel Waterfront op Singel 458, heeft Saad Selim veel onroerend goed gekocht, voornamelijk in Amsterdam en Zaandam [5]
Toch woont deze rijke zakenman, die alleen in 2008 al meer dan 13 miljoen euro spendeerde aan onroerend goed, in een sociale huurwoning in de Amsterdamse Stadsliedenbuurt op De Kempenaerstraat 107 volgens het Kadaster. Saad Selim bezit rond de honderd panden. Hiertussen zitten 69 appartementen in Zaandam die hij in één transactie van 7.3 miljoen euro kocht in 2008 (voormalig eigendom van Nicky van Kampen en Rudolf Doves). Hij is ook eigenaar van Warmoesstraat 54 (voormalig eigendom van Diacra Vastgoed B.V.) en Potgietersstraat 2 (voormalig eigendom van Elsrijk Invest B.V.).

De naam van Saad Selim is verbonden aan veel bedrijven: Selim Onroerend Goed B.V., Retore Bedrijfsburo, Hotel Waterfront, Mour Beheer B.V., B.S. Horeca Exploitatie B.V., Retore - de Goorn B.V., Coöperatieve Flatexploitatievereniging Oudezijds Voorburgwal 302 U.A., Farm Cheese Holland B.V., H.S. Holding B.V.i.o., H.S. Horeca B.V.i.o., Selim (#34124651) welke allemaal geregistreerd staan op twee adressen: Wilhelminastraat
155 en Oudezijds Voorburgwal 302 in Amsterdam.

Wanneer we 'Hotel Waterfront' op Singel 458 opzoeken in het register van de KVK zien we dat zeven verschillende bedrijven geregistreerd staan onder de naam Hotel Waterfront. Saad Selim zit achter al deze bedrijven. Mour Beheer B.V., opgericht in 2005, veranderde zijn naam in Hotel Waterfront gedurende vier maanden in 2009 voordat het opnieuw Mour Beheer B.V. werd genoemd, waarbij Saad Selim de directeursfunctie overnam van Khaled Badawy. Hoewel eigendom van Faïza Hamdi, noemt Saad Selim, de manager van Hotel Waterfront het “my hotel” (mijn hotel) op de website van Waterfront. [6]
De beoordelingen die op het internet gevonden kunnen worden over het Waterfront hotel zijn niet de beste. [7]

Saad Selim is bezig met het oprichten van diverse hotels in verschillende centrale locaties in Amsterdam, ondanks het feit dat banken zeer terughoudend zijn met het verstrekken van kredieten voor zulke projecten als gevolg van de huidige financiele crisis. [8] Hoe krijgt Saad Selim het geld om deze bouwprojecten te kunnen financieren en hoe verwerft hij zo snel zoveel onroerend goed?

Wat is Wilhelminastraat 155 een interessant adres! Saad Selim heeft sommige van zijn bedrijven geparkeerd op de begane grond ervan, die eigendom is van Mohamed El Badrani. Er is recentelijk niet veel activiteit op deze begane grond geweest.
Dit adres heeft een interessante geschiedenis doordat Espinheira B.V. (van Zion Einy) geregistreerd stond op de begane grond. Erik van Toorenburg (Diacra vastgoed B.V.) en Marco de Blaey zijn eigenaars geweest.[9][10]
Om de hoek werd Pieter Langendijkstraat 29 op hetzelfde moment gekocht van Rappange dat Hassan Lahcen Tamacht Pieter Langendijkstraat 31 kocht. [11][12]
Deze twee panden zijn twaalfmaal in waarde gestegen ten opzichte van de originele prijs in een tijdsbestek van tien jaar. Deze ogenschijnlijk uitermate waardevolle huizen werden werden voor een lange periode leegstaand gehouden. 13 Op dit moment staan twee gescheiden appartementen te koop op Pieter Langendijkstraat 29, hoewel Saad Selim nog geen splitsingsvergunning heeft verkregen. [14][15]

Amsterdam doet er alles aan om na het record kantoorleegstand een record hotelleegstand te realiseren. Meer sociale huurwoningen, minder hotels, dat is waar de gemeente Amsterdam aan zou moeten werken!

 http://utb.cryptodrunks.net/ceintuurbaan
 spaceinvaders@cryptodrunks.net


_____________________________
REF:

1. 'Toekomstig hotel op de Ceintuurbaan gekraakt' 10-05-2009  http://indymedia.nl/nl/2009/05/59350.shtml
2. A plan to change builnding on Oudezijds Voorburgwal 302 into social-housing  http://utb.cryptodrunks.net/cent215/43.pdf
3. Request for hotel building permit for Oudezijds Voorburgwal 302  http://utb.cryptodrunks.net/cent215/Stadsdeelnieuws%20nr%2028%20DEF-1.pdf
4. Home page of Celebesstraat 33-36  http://squat.net/celebes
5. For the list of properties owned by Saad Selim  http://utb.cryptodrunks.net/cent215/selim/Objectlijst_rechthebbende_Selim_Saad_Ibrahim_Khalil.pdf
6. A message from the management of Hotel Waterfront  http://www.hotelwaterfront.nl/Canal_house_hotel_in_Amsterdam_center_Holland_descr.html
7. Reviews Hotel Waterfront  http://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g188590-d263948-Reviews-Amsterdam_Waterfront_Hotel-Amsterdam_Noord_Holland.html
8. Financiering van hotelvastgoed in het slop, PropertyNL, 22-09-2009  http://www.propertynl.com/nl/nieuws/nieuws_specificatie.asp?id=30798
9. 'Erik Van Toorenburg en Arend Blok inderdaad crimineel' ,SPOK database 12-04-2007  http://www.speculanten.nl/node/92
10. 'Krakers pakken vastgoed mafia aan' , Ravage Digitaal, 12-02-2008
 http://www.ravagedigitaal.org/index.htm?2008nieuws/februari/12/nws.php~mainFrame
11.  http://www.wswonen.nl/Uploaded_Files/549_20070920KoopTamachtHusseinPieterLangendijkstraat31_Hyp4_53144_21.pdf
12.  http://www.wswonen.nl/Uploaded_Files/549_20071025LeveringTamachtMannerPieterLangendijkstraat31_Hyp4_53343_78.pdf
13.  http://www.wswonen.nl/?id=15179
14. Pieter Langendijkstraat 29 II for sale on Marktplaats  http://link.marktplaats.nl/254916611
15. Pieter Langendijkstraat 29 III for sale on Marktplaat  http://link.marktplaats.nl/256313070

______________________________________

CEINTUURBAAN 215: PERMIT FRAUD?

Saad Selim is taking the squatters from the Ceintuurbaan 215/217 to court on Monday September 28th 2009.
Ceintuurbaan was squatted earlier this year, on Mei 10th [1][2].
Saad Ibrahim Khalil Selim bought Ceintuurbaan 215/217 for 1.3 million euros in 2005 from the Jorna sisters.
Another three star hotel seems to be the future of the Ceintuurbaan 215/217.

One specific point in the contract between Saad Selim and the sisters was a promise that the building would keep functioning as housing and the ground floor as a place for business. Saad Selim however had different plans and no intention to respect his own promise. Only a few months after the transaction he asked the Stadsdeel for the first phase permits for turning Ceintuurbaan 215/217 into a hotel. In order to take social-rent apartments out of the housing market, an owner has to compensate the loss of 'betaalbaar woning' by providing other houses for social renting to compensate for the social housing lost. That is what Saad Selim offered when asking for the Wonningontrekingvergunning. In the letter to stadsdeel we can see that the houses on Oudezijds Voorbrugwal 302 will be renovated and put back on the social-rent list of the Center to replace the social-rent housing lost as a result of his plans for Ceintuurbaan 215/217 [3] . There would be nothing suspicious in it if not for the fact that six months after this declaration Saad Selim asked Stadsdeal Centrum for a Hotel permit on Oudezijds Voorbrugwal 302.

With his new plans for Ceintuurbaan, Saad Selim then proceeded to evict the remaining renters and businesses. The building permits were granted in 2007 and as soon as the last renter was gone, the stripping procedure began, even though a demolishing permit had never been granted.

Ceintuurbaan was squatted in Mei 2009 and turned into a social-centre by the squatters. After the squatting, Saad Selim arranged a fellow real-estate speculator Faycal Abzik to sign a written declaration against the squatters, doubting the emptyness of the building during the last year. Faycal Abzik is known as the dubious owner of Celebestraat 33-36 [4].

On the 17th of August 2009, even after illegal demolition in the house, forcing the renters out of the building and breaking the promises given to the previous owners of the building, Stadsdeal gave Selim the green light to turn Ceintuurbaan 215/217 into a hotel.

Now the remaining occupants of Ceintuurbaan 215/217 are facing a court procedure in which the owner claims he has all the permits needed to complete his doubtfully legal project. But what about the two permits,
Wonningontreking and sloop vergunning, which were never granted to Saad Selim? This means that all the past and future sloop work cannot be done. Without Wonningontrekingverguning the owner has no right to take those
houses out of the market. It is pretty obvious that once the squatters are out of the picture, Saad Selim will continue demolishing without the appropriate permits, without anybody watching his acts.

Known as the manager of the Hotel Waterfront on Single 458, Saad Selim has been buying a lot of real eastate mainly in Amsterdam and Zandaam [5].
Yet, this wealthy businessman, which in 2008 alone spent more than 13 million euros in real-estate, lives in a social-rent apartment in Amsterdam's Stadsliedenbuurt on De Kempenaerstraat 107, according to the
Kadaster. Saad Selim owns around hundred properties. Among those are 69 appartments in Zaandam which he bought in one transaction of 7.3 million euros in 2008. (previously owned by Nicky van Kampen and Rudolf
Doves). He also owns Warmoestraat 54 (previously owned by Diacra Vastgoed B.V.) and Potgieterstraat 2 (previously owned by Elsrijk Invest B.V.).

The name of Saad Selim is linked to many companies: Selim Onroerend Goed B.V., Retore Bedrijfsburo, Hotel Waterfront, Mour Beheer B.V., B.S. Horeca Exploitatie B.V., Retore - de Goorn B.V., Coöperatieve Flatexploitatievereniging Oudezijds Voorburgwal 302 U.A., Farm Cheese Holland B.V., H.S. Holding B.V.i.o., H.S. Horeca B.V.i.o., Selim(#34124651) which are all registered at two addresses Wilhelminastraat 155 and Oudezijds Voorburgwal 302 in Amsterdam.

When looking up 'Hotel Waterfront' in KVK registry on Singel 458, we can see that seven different companies are registered under the name Hotel Waterfront. Saad Selim stands behind all these companies. Mour Beheer B.V. established in 2005, changed its name into Hotel Waterfront for four months in 2009, before changing it back into Mour Beheer B.V., with Saad Selim taking over the direction from Khaled Badawy. Though owned by Faïza Hamdi, Hotel Waterfront's manager Saad Selim calls it "my hotel" at the Waterfront's website [6].
Not the best reviews are to be found on the internet about the Waterfront hotel [7].

Saad Selim is busy with the establishment of several hotels in different central locations in Amsterdam, despite the fact banks are very reluctant to put up the credits for such projects because of the current financial crisis [8].
How does Saad Selim get the money to finance those building projects and acquire so much property so quickly?

What an interesting address the Wilhelminastraat 155! Saad Selim has parked some of his companies at this ground floor owned by Mohamed El Badrani. There has not been much activity at this ground floor recently.
This adress has an interesting history as Espinheira B.V. (from Zion Einy) used to be registered on the ground floor. Erik van Toorenburg (Diacra vastgoed B.V.) and Marco de Blaey used to own the building [9][10].
Around the corner, Pieter Langendijkstraat 29 was bought from Rappange at the same time that Hassan Lahcen Tamacht bought Pieter Langendijkstraat 31 [11][12].
These two properties rose in value by 12 times the original price in the course of ten years. These apparently extremely valuable houses were then left standing vacant for a long period of time [13]. Right now, two separate apartments of Pieter Langendijkstraat 29 on sale even though Saad Selim has not yet get a 'splitting vergunning' [14][15].

Looks like Amsterdam trying to replace empty office spaces with empty hotels. More social-rent housing, less hotels, that what the city should aim for!


 http://utb.cryptodrunks.net/ceintuurbaan
 spaceinvaders@cryptodrunks.net


Website: http://utb.cryptodrunks.net/ceintuurbaan/
 

Lees meer over: Agenda wonen/kraken

aanvullingen
corruptie ? 
nn - 28.09.2009 12:14

Mogelijk overbodig maar toch : let ook op ( mogelijke ) corruptie met name bij de betrokken ambtenaren en medewerkers verhuurder van de " sociale huurwoning " van Saad en ( deelraad ) politici. Want wat wordt vastgesteld in bericht moet toch ook bekend zijn bij de genoemden. Of zijn ze " alleen maar incompetent " ??

Heel erg bedankt voor deze info die niet te vinden is in de reguliere media.
Witwas praktijken 
nn - 28.09.2009 13:27

Niemand heeft het nog genoemd in verband met deze info over Saad : hoe financierd die figuur dat allemaal ?! Het antwoord ligt volgens mij voor de hand : geld uit de drugs criminaliteit ? Zeker in deze tijd waarbij banken niet makkelijk financieren of heeft S. zijn huurwoninkje als onderpand gegeven ?! Tsja daar staan al die mensen dan met kleine salarissen en ander minimumlijders; die hebben constant het nakijken bij dit soort toestanden.
benieuwd 
er - 29.09.2009 20:59

Hoe is de rechtszaak gegaan????
Update court case 
215cents - 02.10.2009 17:49

 http://indymedia.nl/nl/2009/10/61987.shtml
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.