english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
COP15 oproep + tekst ter discussie
Olie op het Vuur - 09.10.2009 18:44

Hierbij de vertaalde oproep van het Never Trust A COP netwerk. Daaronder volgt het begin van een tekst m.b.t. het onderwerp en een link naar de rest van het artikel dat hopelijk een aanzet is tot discussie (en dan niet op het internet natuurlijk).

"The present paradox of ecology is that on the pretext of saving the Earth, it is merely saving the foundations of what's desolated it"


*OPROEP*

De catastrofe is echt en klimaatverandering is één van haar vele symptomen. Het onvermijdelijke gesprek van de COP15 over 'de wereld redden van de klimaatcrisis' is een nauwkeurig uitgewerkte hoax, bedoeld om het echte doel van de COP15 te verhullen: het herstellen van de legitimiteit van globaal kapitalisme door middel van de inwijding van een tijdperk van 'groen' kapitalisme. Een nieuwe 'saving the climate' retoriek zal alleen bestaan om hun repressie te rechtvaardigen, zowel als hun versterkte grenzen en hun koloniale oorlogen. Om de keizer nieuwe kleren te geven. Ons antwoord op deze verbazingwekkende leugen is een onbuigzaam en absoluut NEE tegen hun systeem.

Meer dan onze vakantiegewoonten zullen moeten veranderen om de wereld zoals zij is te behouden voor komende tijden. Het zou dwaas zijn om onze hoop te vestigen op dezelfde mensen die alsmaar doorgaan met het vermoorden van de planeet voor geld. In Kopenhagen zullen zij beredeneren hoe de markt het beste te vercommercialiseren is en zodoende de biosfeer zal vervuilen, miljoenen mensen van hun land onteigenend om te profiteren van het vernietigen van onze planeet. Regeringen en bedrijven zullen hun groei niet opgeven zodat koolstofemissies minder worden, mochten zij dat wel doen, dan is dit slechts om een nieuw autoritair systeem te creëren voor henzelf.

De gehele retoriek betreffende de 'klimaatcrisis' en de 'financiële crisis' is een cynische manoeuvre van de spin doctors van de Staat, om de allesomvattende crisis van zelfverklaarde civilisatie te ontkennen. De COP15 zal slechts proberen om de oorlog die het kapitalisme voert tegen iedere vorm van leven op deze planeet te verdoezelen, de oorlog die zich de laatste vijfhonderd jaar verspreid heeft over de hele planeet, de oorlog die zelfs de totaliteit van de oceanen en de atmosfeer omvat. Temidden van een oorlog praat men niet over management en 'technische oplossingen'. Men kan niet vechten tegen een oorlog door te doen alsof deze niet bestaat, door oogkleppen op te zetten als het gaat om repressie en zodoende medeplichtig te worden in het accepteren van de valse belofte van een kleinburgerlijke kalmte. In plaats daarvan herkent men de vijand. Men kiest een positie, men vecht.

Alleen door onszelf te verlossen van diegenen die beweren ons te vertegenwoordigen en door het verslaan van de ideologie van eindeloze economische groei, industriële productie en consumptie kunnen wij controle krijgen over onze levens en onze planeet. Het is tijd om te stellen dat wij zeer bewust de structuren die de COP15 ondersteunen zullen aanvallen, wij door hun politielinies zullen breken, wij zullen weigeren te onderhandelen met oorlogszuchtige regeringen en de geïntegreerde media, wij zullen weigeren samen te werken met sell-out NGO's en alle 'protestmanagers', wij alle regeringen en besturen zullen weigeren en niet slechts de huidige zullen de-legitimiseren. Het is tijd om te verkondigen waarom wij denken dat een opstand nodig is om daadwerkelijk de verandering te beginnen waar iedereen zo wanhopig op wacht. Samenwerkend in fundamenteel verzet tegen de heersende macht kunnen we misschien een idee krijgen van de verrijking en kansen die mogelijk zijn wanneer ideeën, ervaringen en concepten gedeeld worden door mensen van over de hele wereld.

On with the international brigades!

It’s social war not climate chaos!

 http://nevertrustacop.org/





*TEKST*

In de aanloop naar de COP 15 in Kopenhagen publiceren wij dit stuk opnieuw ter bevordering van de discussie over hoe wij ons als anarchisten tot de deelstrijd 'ecologie' kunnen verhouden. Dit artikel dateert uit 1988 en moet ook in die context gelezen worden.

TEGEN ECOLOGIE

In tegenstelling tot de 'alternatieve' oplossingen die voorgesteld worden door de ecologisten, zien wij de enige manier om het probleem van de ecologische verwoesting te benaderen binnen de context van de subversie van alle relaties en waarden waarop het kapitalisme gebaseerd is.

Ecologie is het meest relevante sociale fenomeen van massale omvangen geworden in landen in de post-industriële fase. Voor kapitaal en staat is het ook het probleem van de eeuw aan het worden.

We moeten daarom bezien wat de ecologische strijd betekent zowel voor de betrokkenen als voor de staat en het kapitaal die hun belangen proberen te vrijwaren.

De ecologische strijd heeft zich tot nu toe gericht op het vinden van 'alternatieve' oplossingen die de balans tussen de destructieve relatie van de mens met de natuur kunnen herdefiniëren en kunnen breken met de logica van technologische ontwikkeling gebaseerd op roof en verwoesting.

lees verder:  http://olieophetvuur.noblogs.org/post/2009/10/09/tekst-tegen-ecologie-p.-porcu

Website: http://olieophetvuur.noblogs.org
 

Lees meer over: natuur, dier en mens vrijheid, repressie & mensenrechten wereldcrisis

aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.