english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Krakers voeren opnieuw actie bij Tweede Kamer
NN - 12.10.2009 01:10

Op dinsdag 13 oktober debatteert de Tweede Kamer voor de derde en laatste keer over het initiatiefwetsvoorstel ‘Kraken en Leegstand’. Ook nu zullen een aantal krakers dit niet ongemerkt voorbij laten gaan. Op het Plein voor de Tweede Kamer zal er een kraampje met informatie over het kraken komen te staan.

Tweede actie bij tweede kamer
Tweede actie bij tweede kamer

Vijf weken terug werd dit initiatiefwetsvoorstel voor het eerst besproken in de Tweede Kamer. Stevige uitspraken waren kenmerkend voor dit debat, en overeenstemming was meerdere malen ver te zoeken. De reactie van de initiatiefnemers vorige weken verduidelijken dit nog maar eens. Alle inbreng werd genegeerd, behalve die van de PVV. Zonder argumenten werd de strafmaat verdubbeld om de steun van de PVV en daarmee een politieke meerderheid zeker te stellen.

Afgelopen vrijdag kwam de Hoge Raad tot de slotsom: “dat voor strafrechtelijke ontruimingen van kraakpanden (…) geen rechtsgrondslag bestaat.” In een reactie stelt Jan ten Hoopen (CDA) indiener van het initiatiefwetsvoorstel: “Straks is in de nieuwe wet het huisrecht ondergeschikt aan het strafrecht.'' De fundamentele vraag is hier of we toe willen staan dat fundamentele basisrechten ondergeschikt worden gemaakt aan het strafrecht. De indieners van het initiatiefwetsvoorstel laten zich leiden door tendentieuze berichtgeving.

De actie op het Plein voor de Tweede Kamer zal om vier uur beginnen, en ruim na het einde van het debat eindigen. Naast deze actie zal de komende maand bol staan van andere acties rondom het kraken. Zo zal er op 24 oktober een demonstratie in Utrecht zijn, en zal het weekend daarna in het teken staan van de kraakactiedagen. Wanneer er in de Tweede Kamer gestemd zal gaan worden over het kraakverbod, zal er een tentenkamp op het Plein voor de Tweede Kamer verschijnen.


- E-Mail: kraakactie(at)gmail.com
 

Lees meer over: Agenda media wonen/kraken

aanvullingen
Krakers kleuren het laatste debat 
Woonstrijd! - 12.10.2009 15:15

Den Haag, 12 oktober 2009 - Morgen zal er in de Tweede Kamer voor de laatste maal gedebatteerd worden over het initiatiefwetsvoorstel om kraken te verbieden. Ook nu zullen de krakers weer aanwezig zijn op het Plein voor de Tweede Kamer, evenals op de publieke tribune. Met een kraampje zullen zij dinsdagmiddag vanaf vier uur op het voor de hoofdingang van de Tweede Kamer aanwezig zijn. Om informatie te kunnen geven, en misschien met het laatste sprankje hoop enige invloed op het debat uit te kunnen oefenenen.

Het kraakverbod heeft de afgelopen weken hoog op de agenda gestaan. Twee debatten heeft de kamer al aan het initiatiefwetsvoorstel “Kraken en leegstand” gewijd. Twee debatten waar ieder tegenargument vakkundig is genegeerd. Tegenstanders en critici van het kraakverbod, zoals politici, de gemeenten, de Raad van State, de Orde van Advocaten worden volledig genegeerd door de indieners van het wetsvoorstel. Want er is een meerderheid, en dan lijken argumenten niet langer te deren.

Nu wil men donderdag over dit wetsvoorstel gaan stemmen. En het lijkt er op dat het kraakverbod dan ook daadwerkelijk door de Tweede Kamer zal komen. Het basisrecht op woonruimte wordt dan schaamteloos aan de kant gezet. Men wil het kraken bestrijden, maar over de kern van de problematiek, namelijk de woningnood wordt niet eens gesproken. En over het feit dat er zonder pardon duizenden mensen op straat komen te staan is nog niet eens nagedacht. “Er komen gezinnen, kinderen, bedrijven, weggeefwinkels, studenten en talloze andere initiatieven op straat te staan. Daarom gaan we donderdag tijdens de stemming hier onze tenten opzetten. Men realiseert zich niet wat dit wetsvoorstel teweeg gaat brengen”, aldus een kraker.

Van verschillende kanten is al aangegeven dat het wetsvoorstel niet haalbaar lijkt te zijn. Gemeenten en politie zeggen er geen heil in te zien. “Daar komt natuurlijk bij dat mensen hun huis gaan verdedigen. Het dak boven je hoofd is zo ontzettend belangrijk, en een kat in het nauw maakt rare sprongen,” verteld kraker Judith, “ik denk dat de verharding van de kraakbeweging waarmee het wetsvoorstel nu onderbouwt wordt, pas echt gaat komen als je kraken ook daadwerkelijk verbied.”

De krakers zullen dinsdagmiddag vanaf vier uur op het Plein voor de Tweede Kamer te vinden zijn. Op de dag dat er gestemd gaat worden, waarschijnlijk al aanstaande donderdag, hebben zij aangekondigd hun tenten op dit Plein op te zullen slaan. Daarnaast zullen er de komende maand meerdere acties omtrent het kraakverbod zijn.


Website: http://www.woonstrijd.nl
 
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.