english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
[Amsterdam] Tweede herkraak Westermarkt 3: knokploegdreiging
NN - 25.10.2009 16:06

Vandaag is het pand aan de Westermarkt 3 voor de derde keer gekraakt.
Na ruim 30 jaar verkrotting, zo’n 10 jaar leegstand en zeker net zo lang speelbal te zijn geweest van ‘s Lands beruchtste speculanten, is het pand gekraakt met het doel de huizen weer als huizen te gebruiken. De huidige eigenaar Mohammed Bensellam, houdt zich net zoals de vorigen, ook bezig met louche praktijken. Hij probeert de drie etages afzonderlijk te verkopen zonder dat deze gesplitst zijn. Hierbij dreigen potentiële kopers in een klap hun geld kwijt te raken.

Volgens de traditie stond er nog voor de politie leegstand kwam constateren een aantal lui stennis te schoppen en wordt er gedreigd met een knokploeg.


Het pand werd eind 2002 na jarenlange verkrotting voor de eerste keer gekraakt en was toen in handen van de beruchte vastgoed magnaat Watse de Vries (De Vries Vastgoed B.V.). De Vries was betrokken bij het asbest-schandaal, waar meerdere ambtenaren van bouw en woningtoezicht voor geschorst zijn, diverse speculatieve praktijken en het inhuren van zogenaamde ‘knokploegen’ als reactie op kraakacties. In 2005 werd het pand ontruimd en na anderhalf jaar leegstand weer gekraakt, aangezien er nog steeds geen renovatie had plaatsgevonden. Dit was de tweede maal dat de kraakbeweging de duistere praktijken rondom het pand aankaartte, maar het pand werd wederom ontruimd.
Het pand is een aantal keer van eigenaar veranderd toen het totaal verkrot was, via een vaker gebruikte ABC-constructie die inhoudt dat De Vries het pand aan Stichting Historical Akropolis verkocht maar zelf eigenaar is van diverse B.V’s die weer onder Akropolis vallen ( o.a. Briede Beheer,Everything B.V.). Wat er dus werkelijk gebeurd is dat de heren het pand aan zichzelf verkopen. Hierna is het pand wederom doorverkocht aan Mohammed Bensellam.

Bensellam slaat aan bij de louche geschiedenis van het pand en is het volgende van plan: de drie bovenverdiepingen zijn inmiddels vluchtig verbouwd tot appartementen van ieder 40 m2 en het doel is deze afzonderlijk van elkaar te verkopen via Marktplaats en Funda.nl. Echter, Meneer Bensellam heeft hier een splitsingsvergunning voor nodig die hij A. niet heeft en B. nooit zal krijgen aangezien deze niet meer verleend worden zonder dat het stadsdeel een specifiek plan/project heeft voor het pand. De potentiële kopers die er inmiddels al zijn worden op deze manier dus illegaal en zonder het te weten deel-eigenaren van het pand gemaakt en raken hun geld en thuis dan ook onherroepelijk kwijt zodra dit schandaal aan het licht komt.

Gemeente en politie laten zich ondanks jaren lang protest van de krakers en huurders al jaren voor het karretje spannen van de eigenaren. De buurman van Westermarkt 3 heeft aan zijn gevel een bord bevestigd waarin hij tot actie oproept tegen de verdere verkrotting van het pand. Dit en een derde kraakactie zou boekdelen moeten spreken.

Met de derde kraakactie van het pand aan de Westermarkt hopen de krakers eens en voor altijd een signaal af te geven tegen de speculatieve huizenmarkt in Amsterdam en het non-beleid van de overheid. “Wij willen voorkomen dat de woningen frauduleus verkocht worden, maar gewoon verhuurd worden aan hen die om woonruimte schreeuwen in deze stad”, aldus de krakers van Westermarkt 3.

Relevante links:
 http://speculanten.nl/node/109
 http://www.funda.nl/koop/amsterdam/appartement-74741378-westermarkt-3-i/
 http://www.funda.nl/koop/amsterdam/appartement-74741353-westermarkt-3-ii/
 http://www.funda.nl/koop/amsterdam/appartement-56687055-westermarkt-3-iii-iv/
 

Lees meer over: wonen/kraken

aanvullingen
uit dit artikel zijn aanvullingen verplaatst naar de ruispagina
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
Onduidelijk wie dreigt 
NN - 25.10.2009 16:29

Het is absoluut niet duidelijk wie de krakers bij het pand staat te bedreigen. Er staat een typisch vastgoed-sportschooltype-met-holleederscooter en een aantal Marokkaanse mensen, waaronder 1 jongeman die zich enerzijds uitgeeft voor de bedotte koper van zoń etage gebakken lucht, anderzijds komen er verhalen over hoe ze ruim 5 jaar aan het werk zijn in het gebouw en nu op hun harde werk willen gaan cashen.
De verhalen kloppen sowieso niet, tot oktober 2006 was het pand gekraakt, in 2007 is het verbouwd, seder staat het leeg. Pas in januari 2009 is Mohammed Bensallam eigenaar geworden en nu probeert ie de appartementen ongesplitst (en onsplitsbaar) door te verkopen aan niets vermoedende potentiele eigenaar-bewoners.
Update 
NN - 25.10.2009 16:31

De situatie is momenteel vrij rustig, er is nog steeds politie aanwezig. Toch is het nog niet voorbij, er komen steeds meer vriendjes van de eigenaar aanzetten en ook het aantal krakers neemt toe. het alarm blijft aangehouden, wie die kant op kan, graag daar naartoe.
Update 2: Dringend!!! 
NN - 25.10.2009 18:06

Dringende oproep!!!! Er zijn nog meer mensen nodig, de vastgoedmaffia laat steeds grimmiger haar ware gezicht zien, er onstaat een ware belegering van het pand. Probeer in groepjes te gaan.
Meer info. 
Arie Zouteberg - 25.10.2009 20:42

Meneer doet ook in monumenten en schoonmakers.

Bensellam Vastgoed B.V. i.o.
Johan Huizingalaan 132 -134
1065JE AMSTERDAM
Tel: 020-4751362
K.v.K Amsterdam: 34343086

Bensellam Monumenten B.V. i.o.
Johan Huizingalaan 132 -134
1065JE AMSTERDAM
Tel: 020-4751362
K.v.K Amsterdam: 34343090

M. Bensellam-Bouhtala Financial
Mw. Kuipers-Rietberglaan 47
3705PV ZEIST
K.v.K Zeist: 30253055

Schoonmaakbedrijf HBS BV
Johan Huizingalaan 140
Contactpersoon: Dhr. M. Bensellam
Telefoon: 0204751362
Fax: 0204751360
KvK Nummer: 332902740000


Update 3 
NN - 25.10.2009 23:18

Eerder vanmiddag werden 2 personen aangehouden toen men probeerde bevoorrading voor het pand naar binnen te brengen. De eigenaar blijft namelijk al de hele tijd het pand belegeren. Vanavond probeerde een grote groep mensen om die belegering even te onderbreken zodat de mensen die naar buiten wilden ook naar buiten zouden kunnen. Dit werd echter belet door de politie, daarbij werden flink wat klappen uitgedeeld en werd nog 1 persoon gearresteerd.

Daarnet kwam telefoon uit het pand, de bezetters hadden contact gehad met de politie. Die vertelde dat de ME onderweg was om hen te beschermen. Grote kans dat ze dus ook gaan proberen het pand te ontruimen. Het pand is in 2007 gerenoveerd en staat sindsdien leeg, dus een geldige ontruimingsgrond is er niet. Als er ontruimd wordt betekent dit niets meer of niets minder dan dat de gemeente Amsterdam in de vastgoedmaffia zijn meerdere erkend.


Westermarkt 
sssssss - 25.10.2009 23:48

misschien dat je wat beter je huiswerk kan doen het pand is in 2009 compleet gerenoveerd, inclusief de fundering. de verkoop is onder voorbehoud van splitsing en gerenoveerd onder toezicht van bouw en woning toezicht.

wellicht dat jullie een baan kunnen zoeken en zelf een huis te kopen i.p.v. andermans bezit te slopen uit afgunst omdat jullie het zelf niet voor elkaar krijgen.


westermarkt 
4 kraken - 25.10.2009 23:57

Ik ben voor kraken maar dit keer zitten we niet juist jongens. Ik heb het verhaal van ssssss nagetrokken en het klopt jammer genoeg.
NN 
contra observatie - 26.10.2009 00:07

op 7±8 aan de overkant te kijken kletsen enz .ik vond het niet zo veel voorstellen en volgens mij kon je gewoon naar buiten effe boodschappen doen of whatever....zijn tenslotte wel wat gewend toch...
om een uur of 11 kwam er een groep van ong 50 mensen de hoek om (krakers) om het pand te bezoeken en die zeikerds buiten even te laten zien dat we er nog waren. niks aan de hand op zich.
als ook de mensen aan de overkant naar voren komen en zich mengen in de groep er is wat geschreeuw gedoe smeris die in het busje op de brug observeren komen erbij er wordt smeris alarm gegeven en in 3 min staat de boel vol en worden de 50 mensen lichtelijk weggedreven. daar valt 1 arrestatie mij onduidelijk waarom.
schrijf straks wel weer wat wil effe terug.

wat er in die groep pcies gebeurde kon ik niet zien wel ging er een rotje af.

die bevoorradingsgroep heb ik niet gezien was er effe niet maar was volgens mn mede observatie maatjes ong 100 tot 150 mens groot.

smiddags 0m half 5 ofzo heb ik ook een arrestatie van iemand (kraker)aan de overkant gezien die niet snel genoeg wegging na een verwijderings bevel ofzo was mij niet duideluik waarom die opgepakt werd.

die 3e arrestatie heb ik niet gezien


sssssss lult uit zijn nek 
nn - 26.10.2009 00:20

Het pand is na de laatste ontruiming, op 17 oktober 2006, vrij snel opgeknapt, de krakers hadden het anders veel sneller weer herkraakt, want het pand heeft een bijzondere geschiedenis met een hele bijzondere reeks van eigenaren en werd dus steeds nauwkeurig in het oog gehouden. Nu werd het opnieuw gekraakt omdat het alweer meer dan een jaar leeg staat en

Verkoop onder voorbehoud van splitsen kan alleen als er een splitsingsavergunning is aangevraagd. In stadsdeel centrum kunnen geen splitsingvergunningen meer aangevraagd worden omdat het contingent al een aantal jaar op is, laat staan dat er nog een splitsingsvergunning verleend kan worden. Dus blijft het toch sowieso gebakken lucht verkopen en geen woningen.
NN 
contra observatie - 26.10.2009 00:29

16.00 was vrij rustig daar, afgezien van kijkpubliek,naarmate de tijd vorderde verdween die ook
en bleven er 3 tot 4 kids een beetje voor dat pand praten deze werden steeds afgewisseld naarmate de tijd vorderde kwam er 1 bij ging er weer 1 weg enz. op een gegeven moment stonden er een stuk op 7±8 aan de overkant te kijken kletsen enz .ik vond het niet zo veel voorstellen en volgens mij kon je gewoon naar buiten effe boodschappen doen of whatever....zijn tenslotte wel wat gewend toch...
om een uur of 11 kwam er een groep van ong 50 mensen de hoek om (krakers) om het pand te bezoeken en die zeikerds buiten even te laten zien dat we er nog waren. niks aan de hand op zich.
als ook de mensen aan de overkant naar voren komen en zich mengen in de groep er is wat geschreeuw gedoe smeris die in het busje op de brug observeren komen erbij er wordt smeris alarm gegeven en in 3 min staat de boel vol en worden de 50 mensen lichtelijk weggedreven. daar valt 1 arrestatie mij onduidelijk waarom.
schrijf straks wel weer wat wil effe terug.

wat er in die groep pcies gebeurde kon ik niet zien wel ging er een rotje af.

die bevoorradingsgroep heb ik niet gezien was er effe niet maar was volgens mn mede observatie maatjes ong 100 tot 150 mens groot.

smiddags 0m half 5 ofzo heb ik ook een arrestatie van iemand (kraker)aan de overkant gezien die niet snel genoeg wegging na een verwijderings bevel ofzo was mij niet duideluik waarom die opgepakt werd.

die 3e arrestatie heb ik niet gezien

grrr stond er niet goed op......

update 4 
NN - 26.10.2009 00:50

Het is inmiddels weer rustig bij het pand, ook de politie is vertrokken. De politie zou aanwezig geweest zijn met de uitdrukkelijke opdracht om het pand te beschermen en niet mogen hebben ontruimen op openbare orde. Waarom er niet verder opgetreden werd tegen de knokploeg blijft dus een raadsel.


Update 5 
NN - 26.10.2009 01:13

De ambtenaar van stadsdeel Bos en Lommer is niet dezelfde Mohammed Bensallem.

De politie is niet helemaal verdwenen maar houdt discreet een oogje in het zeil, tot op het moment dat de eigenaar weer voorbij reed en bedreigingen ging roepen. Toen hebben ze zijn nummerplaat en de geuitte bedreigingen genoteerd als vaststelling en hebben dit ook doorgegeven aan de krakers in het pand. Het is nu duidelijk dat de opdracht is het pand te beschermen tegen een mogelijke knokploegaanval.
nn - 26.10.2009 03:15

some people were making fotos of the owner and his knokploeg. so bring them here!
Nn 
nn - 26.10.2009 03:25

01.45 was er nog een klein groepje van bontkraagjes die door de politie werden tegengehouden en weggestuurd 6--8 personen.wat er gezegd werd hoorde ik niet maar zal wel iets in de trant van schande ,zijn pand enz zijn geweest ,en van de pliesiekant dat de bewoners huisrecht hebben en dat de eigenaar maar een aanklacht moet indienen.

laatste wat ik zag was 2 politie busjes die de boel securen en wat moteragenten die de omgeving
sweepen en de uitbater van het winkeltje beneden die nog steeds open was.

verder rustig ,maar dat kan zo veranderen


contactpersoon 
nn - 26.10.2009 08:08

westermarkt
westermarkt

Deze meneer was zondagmiddag kort na de kraak aanwezig en wilde graag met de krakers napraten, weet iemand misschien zijn naam en contactgegevens, dan kunnen we dit akkefietje waarschijnlijk wel oplossen.
Een van de drie arrestanten is vrij 
Arrestantengroep A'dam - 26.10.2009 14:31

Een van de drie mensen die gisteren is opgepakt is vanmiddag vrijgekomen. Voor zover bekend heeft deze persoon geen dagvaarding meegekregen. Over de andere twee, die enkele uren eerder dan deze derde persoon zijn gearresteerd, is nog geen nieuws.

One of the three people that got arrested yesterday was released just now. As far as we know this person did not get a subpoena. About the other two, that got arrested some hours before the third person, no news yet.

E-Mail: info@arrestantengroep.org
Website: http://arrestantengroep.org
 
Fotos 
nn - 26.10.2009 14:36


AUB Namen geven bij mensen op de foto,

heb ze ergens op internet gevonden
Fotos 
nn - 26.10.2009 14:38


Nog meer
Fotos 
nn - 26.10.2009 14:42


Wie zijn het (ivm aangifte etc.)
Fotos 
nn - 26.10.2009 14:43


En nog een van later
artikel 
m&m - 26.10.2009 15:09

 http://www.parool.nl/parool/nl/6/WONEN/article/detail/265527/2009/10/26/Knokploeg-krijgt-krakers-Westermarkt-niet-weg.dhtml
Osman 
Roel - 26.10.2009 15:17

De oudere Marokkaanse meneer op de foto's is Mohammed Bensellam (werd 'Mo' genoemd door zijn vriendjes), zijn zoon (herkenbaar op de foto's) heb ik ter plekke als 'Osman' horen aanspreken. Ik weet niet of ze daar aan schuilnamen doen. Het lijkt me iig sterk.
Afgewezen splitsingsvergunning 
NN - 26.10.2009 16:46

Hier te vinden:  http://www.wswonen.nl/Uploaded_Files/446_ce_Vergunningen200511_200905.xls

Voor Westermarkt 3 is een splitsingsvergunning aangevraagd op 11 oktober 2005 onder dossiernummer 07-05-0191, die is op 09/12/2008 geweigerd. Daar kon tot 20 januari 2009 bezwaar tegen worden gemaakt en daarover moest dan tegen 14 april een uitspraak zijn geweest, die zou dan moeten terug te vinden zijn in dit document.

Dit betekent ook dat de werkzaamheden in de woning op 24 oktober 2008 al afgerond moesten zijn omdat het stadsdeel ook minstens 6 weken nodig heeft om een beslissing te nemen over de vergunning na afronding van de werken, dus zeker ook geen 429.osman 
nn - 26.10.2009 17:37

Osamn lijkt me sterk.
Dat is een turkse naam.
Twee arrestanten nog een nacht vast 
Arrestantengroep - 26.10.2009 18:30

De twee arrestanten van gisteravond die nog vastzitten blijven nog minstens een nacht in de cel. Voor zover bekend worden ze verdacht van het niet opvolgen van een ambtelijk bevel. De advocaat kreeg vanmiddag te horen dat er nog meer onderzoek verricht diende te worden en dat de twee daarom nog een nacht moeten blijven...

The two persons that got arrested yesterday will be kept in custody for another night. As far as we know they got arrested for not following orders. The lawyer was told this afternoon that there is going to be further investigations and that's why they have to stay another night...
'osman' 
nn - 26.10.2009 20:15

"Isma!" means 'name' in arabic and iscommonly used to call somebody. smth like 'hey jonge!'. i suppose that's what was heard as 'osman'

:) 
westermarkt 3 - 27.10.2009 16:08

From deep - a big thank you to all of you who are supporting us, for all who showed up, for those arrested and injured, for those bringing us supplies - it's a feeling we cannot describe!
Together we're strong or something cheesy like that...
People still needed to occupie - specially at night.
keep in touch..
Ook de laatste twee arrestanten vrij 
Arrestantengroep - 27.10.2009 18:17

De twee personen die zondagmiddag zijn opgepakt staan sinds vanmiddag weer buiten. Ze hebben een dagvaarding meegekregen vanwege het niet opvolgen van een ambtelijk bevel.

The two persons that got arrested Sunday afternoon are out since this afternoon. They got a subpoena for not following orders.
429 niet van toepassing 
ofzo - 27.10.2009 22:21

Als ik het goed heb begrepen bestaat 429 is z'n geheel niet meer. Mij is duidelijk geworden dat er niet meer ontruimd mag worden als een pand geen 12 maanden leegstaat of niet aan andere voorwaarden voldoet. Dus wat dat betreft is dit pand wel legaal gekraakt.
Halloween? 
anti-krakerspotter - 28.10.2009 04:38

Ha! Het is wel interessant, nieuwswaardig en zelfs enigzins amusant dat handlangertjes (of misschien de eigenaar zelf wel) via indymedia hier ook nog eens 'subtiel' probeert te intimideren. Zich digitaal verkleden als 'Krakerforlife', 'kraker185' en zo. Alsof niemand dat doorheeft haha!

Beste nepkraker, begin hier eens te studeren met Les 1 over de kraakbeweging:

Website: http://nl.wikipedia.org/wiki/Kraken_%28pand%29
 
toepasbaarheid 429sexies 
nn - 28.10.2009 09:02

ofzo stelt dat 429sexies niet meer bestaat. Dit is echt een grove fout die meer krakers schijnen te maken.

De hoge raad heeft onlangs een uitspraak gedaan waarbij werd gested dat het openbaar ministerie niet op strafrechtelijke titel een pand mag/kan ontruimen. De uitspraak was voornamelijk gericht op het gebruik van 429sexies door de politie als grond om te ontruimen.

Het feit dat de raadsheren dit hebben uitgesproken doet verder niets af aan de geldigheid van art 429sexies. Er is enkel gezecht dat het middel (ontruiming) wat het OM eerst gebruikte onrechtmatig was. Over ontruiming wordt niets gesteld in 429sexies.

Het wetsartikel blijft (wellicht nog maar even) geldend recht. Zoals het artikel stelt (en altijd heeft gesteld) kan je bij overtreding worden gestraft met 4 maanden hechtenis of een geldboete tot 6700,- Euro.
(Er moet trouwens wel spraken zijn van een vordering van/vanwege rechthebbende, om het pand te verlaten, alvorens strafbaar te zijn)
benefit for injured at westermarkt 
nn - 29.10.2009 12:58

keep us posted

benefit for injured at westermarkt

25.10.2009 16:06 in westermarkt one friend of us was seriously injured in the eye by a fuckin cop: the attack was made without warning or previous provocation, aiming to the face of a person who was just standing next to the door of the squatted building. At the same time, more people got injured while the police was "protecting the squatters" as you can read in the mainstream media.

 https://www.indymedia.nl/nl/2009/10/62735.shtml
pic 
nn - 30.10.2009 20:26
that's how police protect the squatters..
hahahahhahaha 
hahahahahah - 04.11.2009 14:24

hahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahah
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.