Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
nn - 31.10.2009 19:35

is het wel slim dat je foto's online pleurt waarop te zien is dat er nog spullen van de vorige gebruiker in het pand staan, en dat jullie die aan het gebruiken zijn?
Handig is ff contact opnemen met de eigenaar en bijv. afspreken dat je het in een hokje opstapelt ofzo.
Goed gekraakt mensen 
Elisabeth - 02.11.2009 12:18

Beste mensen, prima aktie. Deze kroeg/disco heeft en naar einde gehad, vechtpartijen, agressie en vernielingen. Het zou mooi zijn als jullie plannen door kunnen gaan, dat zou een verrijking zijn voor onze Gemeente.

Suc6
Big Daddy's Roadhouse 
nn - 02.11.2009 20:24

Reken er idd wel op dat de eigenaar (een bierbrouwer uit het zuiden des lands) wel interesse heeft in de spulletjes als ze jullie er uit willen trappen. Het pand is in ieder geval ingericht op feesten en geluidsoverlast zul je niet snel hebben, ik wens jullie succes toe en hopen op een positief van de ovj!
Spullen v.s. eigenaar 
NN - 01.11.2009 09:11

Leuk, dat mensen die het verhaal niet kennen meteen hun oordeel klaar hebben;

De kroeg is van iemand geweest die na een vechtpartij in deze kroeg zijn vergunning is kwijtgeraakt. Hierdoor is 'ie failliet gegaan, en heeft een enorm groot bedrijf de kroeg opgekocht en.... jaja!.... leeg laten staan! Het pand heeft daarop lange tijd leeg gestaan, en is nu dus gekraakt.

Het is dus niet zo dat dit bedrijf enige (emotionele) waarde hecht aan de spullen.

Daarbij; waarom meteen oordelen over de mensen die dit gekraakt hebben. Waarom zouden zij geen goede inschatting weten te maken van de situatie?
Laatste poging naar gijske toe.. 
nn - 05.11.2009 18:29

-Iets ongevraagd in bruikleen nemen is niet correct! Huur het pand dan? net als een ieder ander.
-Als ik zo'n auto van die parkeerplaats pak zal ik hem toch ook moet huren?
-Ander zal ik hem moetn kopen!


Inderdaad.. huren zou de juiste weg zijn om gebruik te maken van andermans eigendom.

Maar op het moment zijn de huur prijzen erg hoog, veel hoger dan dat ze kunnen zijn,
onder andere omdat er mensen zijn die misbruik maken van hun panden,
er heel veel lege panden zijn die ongebruikt worden en dus kostbare ruimte in beslag nemen waardoor de huur hoger wordt,
omdat mensen gebouwen kopen puur om ze weer door te verkopen en er geld mee te verdienen terwijl de panden ongebruikt blijven wat nutteloos kostbare grond in belag neemt waardoor jij en ik veel meer moeten betalen voor een woning dan nodig.

Dit is een gevecht tegen dure huur en lege ongebruikte behuizing van de mens, dit is dus ook een gevecht voor jou als jij niet onnodig veel huur wilt betalen omdat mensen met geld de mogelijkheid nemen om misbruik te maken van jouw onmacht en nog meer geld uit jou te melken.

with great power comes great responsibility
Te gek voor woorden 
Gijske - 03.11.2009 14:20

Beste Mensen,

Te gek voor woorden. Een brouwerij die het gekocht heeft! Huhm misschien waren ze wel een van de schuldeisers en willen ze het nu verkopen om openstaande posten te voldoen. Zij zijn natuurlijk ook geen liefdadigheidsinstelling. Dat heet gewoon zaken doen!
De kroeg is systematisch geterroriseerd door groepen daardoor bleef klandizie weg. Gemeente doet er niets aan of te weinig.
Ik zou het wel heel appart vinden als er nu zomaar bar-avonden mogen worden gehouden zonder inspecties brandveiligheid, algehele veiligheid en HACCP. En gaat men dan ook de kosten en huur betalen of gewoon het pand gebruiken en dat het dus helemaal niet meer verkoopbaar wordt. Dan ziet geen enkele schuldeiser meer een centje.

Ik vind het raar dat dit zomaar kan. Het is geen leegstaande woning en daarom begrijp ik niet dat dit is toegestaan. Is dit wel toegestaan??

Verbaasd, het er niet mee eens en vind het te gek voor worden,

Gijske

Beste NN 
Gijske - 04.11.2009 17:07

Iets ongevraagd in bruikleen nemen is niet correct! Huur het pand dan? net als een ieder ander. Als ik zo'n auto van die parkeerplaats pak zal ik hem toch ook moet huren? Ander zal ik hem moetn kopen!
Beste Gijske 
nn - 03.11.2009 17:27

Beste Gijske,

-Te gek voor woorden. Een brouwerij die het gekocht heeft! Huhm misschien -waren ze wel een van de schuldeisers en willen ze het nu verkopen om -openstaande posten te voldoen. Zij zijn natuurlijk ook geen -liefdadigheidsinstelling. Dat heet gewoon zaken doen!

Hetdoel van kraken is om dit soort overmacht juist tegen te gaan, grote bedrijven die panden leeg laten staan terwijl andere mensen moeten vechten om te kunnen wonen.
Wij zijn een samenlevende maatschappij, en het is aan iedereen om hier samen iets moois van te maken. Bedrijven/eigenaren die misbruik maken van hun eigendom met als doel om er geld uit te slaan horen niet thuis in dit plaatje.
Wij moeten allemaal werken om aan geld te komen, wat ik(kraker) niet wil is dat wij(mensheid) hoge kosten moeten betaling voor woningen omdat er bedrijven/eigenaren zijn die ons onderdrukken door de huizenmarkt te misbruiken puur om geld te verdienen.
Ik zal je niet vertellen dat je geen geld mag verdienen in ruil voor andermans levensbloed, maar als je dan ook nog jouw pand leeg laat staan zal ik tegen je vechten door jouw pand te kraken als protest tegen jouw aanval op de mensheid, dit houd simpelweg in dat ik jouw pand zal gebruiken omdat het anders voor niks leeg staat.

-De kroeg is systematisch geterroriseerd door groepen daardoor bleef -klandizie weg. Gemeente doet er niets aan of te weinig.
-Ik zou het wel heel appart vinden als er nu zomaar bar-avonden mogen -worden gehouden zonder inspecties brandveiligheid, algehele veiligheid -en HACCP. En gaat men dan ook de kosten en huur betalen of gewoon het -pand gebruiken en dat het dus helemaal niet meer verkoopbaar wordt. Dan -ziet geen enkele schuldeiser meer een centje.

Krakers moeten gewoon voor de kosten opdragen zoals gas/water/licht.
Het pand zelf blijft verder ook gewoon eigenaar van de originele eigenaar.
Het enige wat een kraker doet is gebruik maken van een leeg staand pand.
Als jij als kraker een pand beschadigd (zonder afspraak met de eigenaar) vind ik dat je daar ook voor moet betalen (mits het een sloop pand is), anders ben je zelf ook gewoon de boel aan het uitbuiten.
Dit is een protest, het pistool het kind uit handen nemen omdat het kind er alleen maar mensen mee neerschiet.

Er is dus niks aan de hand, zie het als een parkeerterrein vol autos.
En jij moet elke dag naar jouw werk toe 40km verderop.
Nu kan je een duur trein kaartje kopen elke dag, maar op dat pakeerterrein zit zo'n jongen die daar wel 100 autos heeft staan.
Ik vind dat wij als SAMENleving een regeling moeten treffen met die eigenaar dat jij die auto's in bruikleen kan gebruiken mits jij het onderhoud en enige schade zal vergoeden.
Kraken is een manier om dit verhaal te vertellen aan diezelfde samenleving, in hoop dat wij de samenleving met onze regering er iets tegen doen.

Het is heel erg jammer dat een vredige denkende samenleving als nederland ook ons nu de mond snoert, en er nog steeds niks gebeurd tegen dit soort misbruik van eigendom wat in directe strijd staat met ons recht om te kunnen wonen.Over onderdrukking gesproken..

-Ik vind het raar dat dit zomaar kan. Het is geen leegstaande woning en -daarom begrijp ik niet dat dit is toegestaan. Is dit wel toegestaan??
-Verbaasd, het er niet mee eens en vind het te gek voor worden

Het is tot nu toe nog toegestaan om elk pand te kraken zolang het niet in gebruik is geweest voor langer dan 1 jaar.
Of het nu een likje verf draagt of dat het pand er op zo'n manier bij staat dat geen hond er in wil wonen.
Het is en blijft leegstand, en het is en blijft een aanval op de samenleving, jouw recht om te kunnen wonen zonder onderdrukking.

En daarom vind ik dit een goeie actie!

?! 
nn2 - 01.11.2009 03:54

Komop dames en heren, zet al die kostbare spullen apart, zorg er goed voor, wees er voorzichtig mee! Dit heeft duizenden euro's aan waarde. Dit soort trotse foto's met een verhaal dat "de ruimte goed is te gebruiken" kweekt voedingsgrond voor discussie over kraken. En angst voor de gemeenschap waar jullie plots deel van uitmaken. Denk na! Wat wil je bereiken?!
Haal de tegenstanders van kraken de wind uit hun zeilen!
Ik schrik hier echt van.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.