english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
1 dec Am*Dam KRAAK HET PALEIS! stop het kraakverbod
en en - 24.11.2009 13:46

Binnen nu en enkele maanden zal koningin Beatrix haar handtekening zetten onder de wet die kraken verbiedt. Om te voorkomen dat wij dakloos worden, zullen we haar net gerestaureerde optrekje op de Dam in Amsterdam kraken. Het paleis is groot genoeg, dus kom mee kraken als je ook je woning uit moet!

1 dec 09: KRAAK HET PALEIS!
1 dec 09: KRAAK HET PALEIS!

Binnen nu en enkele maanden zal koningin Beatrix haar handtekening zetten onder de wet die kraken verbiedt. Om te voorkomen dat wij dakloos worden, zullen we haar net gerestaureerde optrekje op de Dam in Amsterdam kraken. Het paleis is groot genoeg, dus kom mee kraken als je ook je woning uit moet!
Het kraakverbod is het gevolg van een jarenlange lobby van rijke woningbouwverenigingen en vastgoedbazen. Hun vriendjes in het parlement hebben nu een meerderheid, wat het kraakverbod mogelijk maakt. Op 1 december zal de Eerste Kamer besluiten of het wetsvoorstel direct doorgestuurd wordt naar Beatrix, of dat er nog wat aanpassingen nodig zijn. Wij grijpen die dag aan om ons verzet te beginnen.
Krakers hebben al sinds de jaren ‘70 leegstaande panden afgepakt van rijke pandjesbazen om zo iets aan de woningnood te doen. Ook werden met kraakacties sociale huurwoningen verdedigd en monumenten behouden van de sloop. Op deze manier hebben krakers talloze plannetjes van de vastgoedbazen om nog rijker te worden gedwarsboomd. De afgelopen jaren is gebleken dat de regering en de rijke elite twee handen op een buik zijn. Niet alleen het kraakverbod is daar een voorbeeld van. Het zal niet lang meer duren, en ook de huursubsidie gaat op de schop. Er wordt bezuinigd op onderwijs, het ziekenfonds is afgeschaft, de AOW leeftijd gaat omhoog. De regering heeft hiermee haar ware gezicht laten zien. Ze staat niet aan de kant van de woningzoekenden, huurders, scholieren, zieken of arbeiders, maar aan de kant van de allerrijksten. Aan de regering vragen of het allemaal wat socialer mag, is net zoiets als aan je baas vragen om loonsverhoging. Ga daarom niet zinloos naar de stembus, maar neem het heft in eigen hand.

VECHT VOOR JE WOONRECHT! STOP HET KRAAKVERBOD!

Dinsdag 1 december
20:00 uur
De Dam, Amsterdam

Neem fakkels en breekijzers mee!
 

Lees meer over: wonen/kraken

aanvullingen
uit dit artikel zijn aanvullingen verplaatst naar de ruispagina
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
Eeeuhm... nee? 
Cor Ektie - 24.11.2009 16:03

"Op 1 december zal de Eerste Kamer besluiten of het wetsvgaoorstel direct doorgestuurd wordt naar Beatrix, of dat er nog wat aanpassingen nodig zijn."

1. De eerste kamer begint op die dag een onderzoek naar of het allemaal mogelijk en uitvoerbaar is. .
2. De eerste kamer kan alleen ja of nee zeggen. Wet wel goed / wet niet goed. Als dan later mensjes van de vastgoedlobby het nog een keer willen proberen moeten ze dat zelf weten, er bestaat alleen geen 'er zijn wat aanpassingen nodig, maar voor de rest is het okay' optie in de eerste kamer.
Voor meer info, lees dit eens:  http://nl.wikipedia.org/wiki/Novelle_(wet)

Dan nog mijn persoonlijke mening: Klinkt een beetje als een vervroegde oproep tot rellen, niet? Als rellen jou ding is: Ga lekker rellen als het verbod er eenmaal is, nou zou je je tegenstanders alleen maar in de hand spelen. Ik ben niet tegen het gebruik van geweld. Daarintegen ben ik meer een voorstander van het gebruik van je hoofd.
Nog iets 
Cor Ektie - 24.11.2009 16:05

Ohja, en we worden helemaal niet dakloos. Kraken gaat door! For Fucks Sake!
Krakerslifestyle 
Mathijs - 24.11.2009 17:02

Ter aanvulling op het bericht, wil ik melden dat kraken volgens mij een lifestyle is. De echte daklozen maken naar mijn mening geen onderdeel uit van de kraken-als-lifestyle-scene. De zinsnede "anders zijn we straks allemaal dakloos" klopt niet, want menig krakertje kan bij zijn middenklasse familie aankloppen voor onderdak, of met een bijbaantje evengoed zelf genoeg verdienen voor een zolderkamertje, of gedeelde huurwoning. De echte daklozen leven deze winter op straat.
Geenstijl leest mee. 
Steylloze krakert - 24.11.2009 17:41

Kraken gaat door! Er zitten niet alleen rechtse mensen op Geenstijl.
Fight for your right to housing! 
Stop the squat-ban! - 24.11.2009 18:02

In about one month Queen Beatrix will sign the new law to illegalize squatting in NL. To prevent homelessness we should squat her little apartment at Dam Square in Amsterdam. The Palace is big enough, so if you face eviction, come squatting!

The ban of squatting (kraakverbod) is a consequence of long term lobbying by rich landlords and real estate agents. Their friends in parliament have a majority now, which makes the ban of squatting likely to happen. On December 1st, the first chamber of Dutch parliament will have to decide, if the proposed law is passed on to Beatrix, or if adjustments or required. We attack that day to start our resistance!

Since the 1970ies squatters have taken away vacant properties of rich landlords to tackle the housing shortage. Squatting serves the defense of social housing and the preservation of historical monuments. This way, squatters have blasted the eager plans of real estate agencies to grow richer many times. Throughout the last years it has become evident that the government and the elite are 2 hands of the same paunch. The anti-squat bill is not the only example. It won't take long until social housing benefits are under pressure. Proper research suffers budget cuts, the healthcare-fund is disposed and the maximum working age increases.

This is how the government reveals its real face. It does not take sides with people struggling for housing, tenants, students, needy people or workers but sides with capital. To request social benefits from the government is not like asking your boss for a wage raise. Thus, don't worry about their elections but do it yourself.

Fight for your right to housing! Stop the squat-ban!

Tuesday, 1 December 2009 // 20.oo
Dam Square, Amsterdam

Bring torches and crowbars!

Fout 
Je Moeder - 24.11.2009 19:00

Correctie. De eerste kamer heeft geen recht van amandement; dit recht is exclusief voorbehouden aan de tweede kamer. De senaat mag enkel kamervragen stellen en vervolgens de keuze maken om het wetsvoorstel aan te nemen danwel te verwerpen. De tekst in het artikel klopt dus niet.
Bea Laden-Raus 
provo - 24.11.2009 20:36

De landelijke aktie is zondag ochtend om 04.30, wanneer de meeste K.M.-NSB-ers slapen.
Landelijk nieuws  
C. Pollak - 25.11.2009 01:02

Inmiddels heeft deze aankondiging het landelijke nieuws gehaald, met als hoogtepunt VVD anti-kraakclown Baas van het Wout die eist dat de burgemeester een cordon ME ter bewaking op het paleis zet :)

 http://binnenland.nieuws.nl/576641/actievoerders_willen_paleis_op_de_dam_kraken
Basje 
Bastiaan - 25.11.2009 10:04

Ha die Bas!
 http://www.vvdamsterdam.nl/artikel/5681.htm
Krant 
Bert - 25.11.2009 10:06

Het staat inmiddels al op de site van de telegrof.
bas 
El niemand - 25.11.2009 15:19

“De tijden van ‘geen woning- geen kroning’ zijn echt voorbij. Het kraakverbod komt eraan.
gingen die rellen ook niet om een kraakverbod, denkt hij dan niet van dat het deze keer ook zal zijn
Leuk idee! 
pA - 25.11.2009 15:30

Eigenlijk vind ik het wel een geweldig idee, laten we ervoor gaan!
Lusthof 
TOT - 25.11.2009 15:35

Ik vond wel een leuk verhaal.

Ik citeer:

"Waar op Aarde men ook kijkt, zo lijkt het, bedekken kantoorgebouwen de grond als gigantische mierennesten, omgeven door eindeloze rijen bijna identieke kubussen waarin de uitgeputte mieren zich tijdens hun slaap herstellen. Natuurlijk, zo zou onze vriend van Mars ontdekken, zijn er uitzonderingen op deze alomtegenwoordige zielloze middelmatigheid, maar dat, zal hij zien, zijn allemaal relieken uit het verleden, die trots bewaard en beschermd worden als lusthoven voor toeristen terwijl de plaatselijke bevolking het moet stellen met stille afgunst."

Share. Archief, mei 2008.

Website: http://www.sharenl.org
 
Wonen in Amsterdam is geen recht, ... 
Satan - 25.11.2009 15:56

Wonen in Amsterdam is geen recht, net zo min als wonen in Appingedam of Tilburg. Wonen is een recht en daar zijn voldoende middelen voor in te zetten om dat recht via legale kanalen te effectueren. Woningnood is echt niet aan de orde. Waarom moet je als je bang bent om dakloos te worden,perse in Amsterdam wonen? - zonder te betalen voor een woning of je beurt af te wachten net als alle andere woningzoekenden. Wantoestanden zoals in de 60-er 70-er en 80-er jaren zijn er niet meer. Kraak is roof!
Reactie op kraken is onzin 
M. - 25.11.2009 16:09

*quote*
Dit blijkt wel uit het feit dat als een eigenaar van een gekraakt pand aanbiedt om het aan de kakers te verhuren er altijd (ja ...altijd!!) néé wordt gezegd.
De krakers willen dus niet huren of kopen, maar gewoon gratis wonen.
*quote*

Altijd ja? dan is het toch wel erg raar dat er alleen al deze maand 2 vrienden van me een huur overeenkomst hebben gekregen, en aangenomen.

Krakers hebben er wel eens een handje van kortzichtig te zijn en het grotere plaatje niet helemaal te overzien, gelukkig hebben hun tengenstanders hier nog grotere problemen mee.


Maar ja, om op het onderwerp verder in te gaan. Ik merk in mijn omgeving dat het aanstaande verbod juist heel veel onrust en woede los maakt. Mensen die niet kraakte, en het alleen met de ideeën eens waren, beginnen het nu over kraken, protesteren, rellen etc. te hebben.
Is allemaal erg zonde, want een verbod zal lijden tot verharding, dat weer tot een groter stigma etc etc.
Satan 
A 100134 - ov vvd - 25.11.2009 17:03

Onbegrijpelijk hoe kortzichtig mensen zijn, en wel hier. Ik zag het al aankomen. Of is het gewoon slechtheid? Weet dan niemand hoe corrupt woningbouwverenigingen wel niet kunnen zijn? Nadat iedereen zijn huur netjes betaalt, zul je zien dat mu weer de huren geliberaliseerd moeten worden. Dat was al eerder bijna gebeurd, net toen er weer een kabinet Balkenende verdween. Als ze je een keer hebben, gaat het verhaal verder. Dat zal NOOIT stoppen, zolang er geld verdiend wordt aan de meest primaire leefvoorwaarden. Je betaalt niet alleen met geld. De leefruimte wordt overal steeds meer ingeperkt. Ziet dan niemand dat? Of is dit echt satan? Denkt de slang applaus te oogsten voor zijn sjofele humor zich satan te noemen? Cynisme is bij deze mensen groter dan hun intelligentie. Denk je nu echt dat mensen die economische macht hebben, genade kennen of weten wat delen is? De situatie is veel en veel ernstiger dan voorheen, niet minder ernstig. En dat alleen maar omdat we een baan hebben en geen fantasie. De eenzaamheid zoekt steeds meer medestanders, en wordt steeds eenzamer.
Waar gaat dit van uit 
een van de weinige linksen hier - 25.11.2009 23:47

Yo,

Kennelijk is het hard nodig om een hard, duidelijk en bovenal beargumenteerd protest te laten horen, deze thread met onzin-discussie geeft al genoeg aan dat het tijd is de straat op te gaan weer.
Mijn vraag is: Van wie gaat dit uit? Is er ergens iemand die dit organiseert? Coordineert? Dit is vragen om heibel, dus vragen om fatsoenlijke organisatie. Ik ben 100% sympathisant, maar vergeet het maar dat ik met fakkels en een breekijzer op het koninklijk paleis afren zonder te weten wie of wat!!! Dus....wie wat waar hoeveel !
hehe 
nelus - 26.11.2009 00:52

en paleis soetdijk dan !?!? lekker in t bos wonen :P
Voorzichtig 
TM - 26.11.2009 09:53

Als dit plan jullie ernst is, weet dan het volgende. Het paleis is niet in de eerste plaats een paleis (de koningin gebruikt het misschien twee weken per jaar), maar in de eerste plaats het vroegere Stadhuis van Amsterdam en misschien wel het meest monumentale pand van Nederland. Binnen is ontzettend veel marmeren beeldhouwwerk en schilderwerk. Het dak en de binnenmuren zien eruit alsof ze van marmer zijn, maar het is in werkelijkheid beschilderd (brandbaar) hout.
De koningin heb je er niet zo mee als je het kraakt; je krijgt natuurlijk wel de boodschap over als het je lukt. Maar ik zou die fakkels maar achterwege laten en verdraaid goed bedenken wie je dat gebouw in wilt laten met een breekijzer. Als er namelijk iets stuk gaat dan is het onvervangbaar, maak je een hoop vijanden en bewijs je de kraakbeweging echt een heel slechte dienst.
brandblussers mee 
jo m2m - 26.11.2009 20:02

Goed punt, neem naast fakkels dus ook goeie brandblussers mee. Kejje lache.
Maar serieus, als het Paleis ergens voor staat, dan is het voor de republiek. Dat werd vroeger vertaald in de leus Het Stadhuis staat op de dam. Als het Stadhuis, dwz de raad en B&W niet blij zijn met het kraakverbod, dan laten ze dat het beste blijken door gewoon mee te doen aan de kraak van het paleis. En de bond Heemschut natuurlijk, om het monumentale karakter te bewaken. waaronder een goeie rel op zijn tijd!

ik doe mee, als brandpreventie medewerker
twee emmertjes water halen

E-Mail: m2m@streamtime.org
Website: http://m2m.streamtime.org
 
Kraak het Paleis! 
NN - 26.11.2009 23:17

Fantastisch! Neem bloemen, breekijzers, bivakmutsen en banjo's mee! Misschien kunnen we er wel een kinderopvang van maken...of een daklozen opvang, een weggeefwinkel en een veganistisch eetcafé! Ik doe mee!
enkele tips 
kraker jack - 27.11.2009 16:24

Leren jas met daaronder oude kranten tegen de klappen van de smeris,knuppel,motor of brommer helm,werkhandschoenen o.a. voor het terug gooien van traangas granaten,scheen beschermers om je onderarm voor het afweren van klappen en een spuitflesje met ammoniak om de politie honden onschadelijk te maken.
Paleis gekraakt door koningshuis 
nn - 30.11.2009 12:33

Het paleis is van oorsprong Amsterdams stadshuis. Het koningshuis heeft het zich toegeeigend.
Dus in feite wordt deze aktie -mits het slaagt- het ontruimen van een kraakpand?

Maar het stadshuis aan de Dam gaat voorbij persoonlijk bezit. Het is als gebouw ook een openbaar museum. Wees voorzichtig met ons antiek. Voor je het weet worden er zaken op de mouw van kraakbeweging gespeld die meer kwaad dan goed doen.
COMMUNIQUE * 1Dec Actie Am*dam 
en en - 30.11.2009 13:19

COMMUNIQUE

NOOT VOOR DE BURGELIJKE PERS: Volgens uw eigen moreel, zullen jullie, als je de vvd laat zeggen waarom ze tegen kraken zijn, uit onderstaand persbericht moeten halen waarom wij voor kraken zijn. (HINT: het juiste antwoord staat NIET in de eerste alinea)

Binnen nu en enkele maanden zal koningin Beatrix haar handtekening zetten onder de wet die kraken verbiedt. Om te voorkomen dat wij dakloos worden, zullen we komende dinsdag om 20.00 uur voor het Paleis op de Dam in Amsterdam verzamelen om haar net gerestaureerde optrekje te kraken.

De afgelopen jaren is gebleken dat de regering en de rijke elite twee handen op een buik zijn. Niet alleen het kraakverbod is daar een voorbeeld van. Het zal niet lang meer duren voordat ook de huursubsidie op de schop gaat. Er wordt bezuinigd op onderwijs, het ziekenfonds is afgeschaft, de AOW leeftijd gaat omhoog. De regering heeft hiermee haar ware gezicht laten zien. Ze staat niet aan de kant van de woningzoekenden, huurders, scholieren, zieken of arbeiders, maar aan de kant van de allerrijksten. Aan de regering vragen of het allemaal wat socialer mag, is net zoiets als aan je baas vragen om loonsverhoging. We gaan daarom niet zinloos naar de stembus, maar nemen het heft in eigen hand.

Kapitalisme
Kapitalisme is gebaseerd op winst en concurrentie. De kapitalistische economie wordt gedreven door winststreven. Bedrijven zijn daardoor geneigd om dure woningen te bouwen, omdat de winstmarge dan ook hoger is. De leegstand van kantoorpanden hangt ook met het winststreven samen. Kantoorpanden brengen hoge huren op en zijn onderhoudsarm. Dat er tegelijkertijd een grote woningnood is voor jongeren en mensen met een laag inkomen, laat precies de zwakke schakel van de kapitalistische markt zien. Er wordt blijkbaar niet gebouwd voor de behoefte van mensen, maar voor winst. Als leegstaande kantoorpanden (op de lange termijn) meer winst opleveren dan bewoonde huurwoningen, dan zal het bouwbedrijf kantoorpanden gaan bouwen.

Concurrentie zorgt ervoor dat bedrijven elkaar na moeten doen. Een bedrijf kan er niet voor kiezen om sociale huur te bouwen, als niet alle andere bedrijven dat ook gaan doen. Sociale huur bouwen levert namelijk minder winst op. Het gevolg van minder winst is minder geld hebben voor een nieuwe investering. Als andere bedrijven wel dat geld hebben, zullen zij dus het nieuwe grote project kunnen bouwen. Hiermee krijgen ze weer meer winst, waarmee ze weer meer kunnen investeren. Zo worden ze steeds groter. Het bedrijf dat in zijn eentje besluit sociale huur te bouwen, kan nooit zo snel groeien. Bij een beperkte hoeveelheid opdrachten zullen ze daarom snel failliet gaan.

Bezit en rijkdom ontstaan nooit door iemands eigen verdienste. Huizen worden gebouwd door bouwvakkers. De waarde van het huis wordt vrijwel volledig bepaald door het werk wat de bouwvakkers erin steken. De bouwvakkers krijgen een uurloon voor hun werk. Maar het loon wat ze krijgen en de kosten van het materiaal, is veel minder dan de prijs van het uiteindelijke huis. Hoewel alleen de bouwvakkers ervoor zorgen dat het huis er komt, gaat de winst naar de baas van het bouwbedrijf. De rechtvaardiging hiervoor zou moeten zijn dat de baas, of de projectontwikkelaar, de investering heeft gedaan om het materiaal te kopen en de gereedschappen. Met andere woorden, omdat hij al rijk was en zo de investering kon doen, kon hij nog rijker worden.

Om deze reden erkennen we het privébezit van huizen niet. Privébezit is de diefstal van waarde die aan de arbeiders toebehoort. Kraken van huizen is daarom niets anders dan het terug pakken van gestolen waarde.

De afgelopen jaren is duidelijk geworden dat politici niet luisteren naar redelijke argumenten, maar slechts gevoelig zijn voor het behouden, verliezen of vergroten van hun macht. Ook kan hun toekomst van belang zijn, ze maken bijvoorbeeld geen ruzie met de directeuren van ABN-AMRO of SHELL, want voor of na en vaak ook tijdens hun politieke carrière werken politici bij dit soort bedrijven. We verwachten precies om die reden dat machthebbers, of ze zichzelf nu links of rechts noemen, geen oplossingen gaan bieden voor de problemen van mensen met weinig geld. De elite in het bedrijfsleven en in de politiek is een en dezelfde kliek. Verkiezingen zijn een schijnvertoning om burgers het gevoel te geven inspraak te hebben. De enige oplossing voor de verdere afbraak van de verzorgingsstaat is de volledige afbraak van zowel het kapitalisme als de staat.

GEEN BAZEN OF POLITICI, MAAR ZELFBESTUUR, DUS ANARCHIE!
hulde @ communiqué 
Dylan - 01.12.2009 11:55

mooi communiqué! misschien een idee om die ook uit te printen voor vanavond om misschien aan voorbijgangers uit te delen? Ofja, ik weet niet wat iedereen van plan is...

en wat is er nou met t gelul over een "hoax"? Volges mij is dit gewoon een goede actie.

Tot vanavond mensen, hopelijk zijn we met velen - wij hebben in ieder geval een erg DIY spandoek :P
anarchie! 
nn - 01.12.2009 17:06

met kommaneuker Kgwed zal het nooit wat worden met de anarchie.
Rectivicatie 
Krakengaatechtweldoor - 01.12.2009 18:46
Zojuist heb ik uit betrouwbare bron vernomen, dat in tegenstelling tot wat ik eerder postte hier, deze oproep NIET UIT RECHTSE HOEK KOMT!

Het taalgebruik had weliswaar beter gekunt, maar verkeerde inschatting van mij dus. Ik neem mijn woorden terug.

Op naar De Dam allen!!!Website: http://www.krakengaatdoor.nl
 
tweets 
Tweeten gaat door - 01.12.2009 19:02 http://twitter.com/#search?q=krakers

 http://twitter.com/#search?q=kraken

 http://twitter.com/#search?q=kraakverbod

 http://twitter.com/#search?q=paleis

Website: http://twitter.com/indymediaNLnews
 
situatie op de dam 
nn - 01.12.2009 19:42

pica

Website: http://twitpic.com/rq5va
 
Leuke axie 
NN - 01.12.2009 21:06

Toch zo'n 100 mensen die een nep paleisje hebben gekraakt midden op de Dam. Veel pers en smeris en M.E. linie voor het paleis zonder helmen op en erg veel stillen.

coole actie 
voormalige zeikerd - 01.12.2009 21:16

Krakers bezetten zelfgemaakt paleis:

 http://www.nieuws.nl/577473

volg Twitter:

 http://twitter.com/search?q=paleis


paleiskraak 
nn - 01.12.2009 23:30

filmje De Pers


Website: http://www.depers.nl/video/329617/Desnoods-kraak-ik-het-paleis.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+rss%2Ftopnieuws+(De+Pers.nl+-+Top
 
Filpje:"Koningin over het kraken" 
mgriks - 02.12.2009 05:34

Spirit Of Squatters
Spirit Of Squatters

Filpje:"Koningin over het kraken"van de"Kraak het Paleis actie"

De erste deel van "Kraak het Paleis actie" klaar om te kijken.
Geniale pratje van koningin hier om te zien:
 http://ourmediaindymedia.blogspot.com/2009/12/filpjekoningin-over-het-kraken-van.html

E-Mail: mgriks(at)gmail.com
Website: http://ourmediaindymedia.blogspot.com
 
Movie from Squatting Palace Action:"Nederland 
mgriks(at)gmail.com - 02.12.2009 21:48

Spirit Of Squatters
Spirit Of Squatters

Movie from Squatting Palace Action:"Nederland politiestaat"
whole movie from yesterday action is ready to see

Spirit Of Squatters
Spirit Of Squatters

Movie from yesterday action.
"KRAAK HET PALEIS!" deel 2:"Demonstratie" en deel 3:"Nederland politiestad"
hier om te kijken:
 http://ourmediaindymedia.blogspot.com/2009/12/movie-from-yesterday-actionkraak-het.html
For those who didn't see the first part:
De erste deel van "Kraak het Paleis actie" klaar om te kijken.
Geniale pratje van koningin hier om te zien:
 http://ourmediaindymedia.blogspot.com/2009/12/filpjekoningin-over-het-kraken-van.html
Feel free to embed,link it,send it. Use it = dont't loose it. Reclaim the media with us !


E-Mail: mgriks(at)gmail.com
Website: http://ourmediaindymedia.blogspot.com
 
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.