Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
COMMUNIQUE  
Ed - 30.11.2009 22:11

Vraagje.

Als je werkelijk vindt dat bouwvakkers er met de winst van een huis vandoor zouden moeten gaan, wat vind je dan dat verpleegsters zouden moeten krijgen?
Juist 
Marc - 24.11.2009 17:24

Kijk daar komt het ware gezicht boven.
Brr wat zijn jullie lelijk.
Het is zo goedkoop om over de ruggen van mensen die het werkelijk slecht hebben een sociaal gezicht op te zetten.

En dat omdat je te beroerd bent om iets echt aan te pakken.

Breekijzers en fakkels he? Stelletje laffe honden.
1980 
nn - 01.12.2009 17:58

@ nn 16.26:

This may be an action organized by nostalgic squat pensioners who want to have one last action to honor the memory of 1980. Words like "communique" have the smell of yesteryear. The crash course on capitalism also sounds somewhat dated.

If this is correct, I hope the squatter class of 1980 will have a ball tonight and do what they announced. It would be a pity if this is just another stunt for mass media consumption (which it has been so far).

Anyhow, it is clear that the initiators made no effort at all to organize or mobilize others, so anyone going there with a torch or a crow bar will be a sitting duck for riot cops.
Hoax alert 
!!!! - 30.11.2009 23:47

trap niet in de (extreem rechtse) geenstijl val

don't walk into the (far right)ngeenstijl trap

Amsterdamse krakers en kraakgroepen hebben elkaar bevraagd over deze actie, niemand weet ergens vanaf, dit is geen initiatief van de kraakbeweging, kraakgroepen of individuele (groepjes) krakers!!!!!! LET OP !!!! TRAP NIET IN DE VAL !!!!!


Amstrdam squatters have asked questions to each other about this anouncement, this is not an initiative launched by the squatting movement, squatting groups or individual squatters!!! BE AWARE!!! DON'T WALK INTO THIS TRAP !!!!!!
Ja tuurlijk JOH!!  
J D - 26.11.2009 20:09

Ja leuke actie maar van wie waar of wat?
Zijn jullie niet stiekem een stel VVD jongeren dat tot typiche oproer wil veroorzaken.

Ik kan tal van betere actie bedenken en juist nu kraken meerderen keren positief de krant haalt.
tja 
nn - 26.11.2009 22:05

ik vind dit een dom idee.
hiermee jaag je alleen mensen mee de kast op. dergelijke provocatie om het kraakverbod tegen te houden lijken mij averechts werken.
natuurlijk, kraken gaat door.
en ik ben zelf ook tegen het koningshuis maar het koningshuis heeft verder in de bevolking heel veel aanhang (krakers daarentegen juist niet)
daarnaast, het paleis staat geen jaar leeg, het is een net gerenoveerd goed onderhouden monumentaal pand waarvan het zonde zou zijn als er breekijzers beschadigingen aanbrengen.
ook: als je dit nu al aankondigt, het staat al op andere sites ook natuurlijk, wat denk je dat er dan voor het paleis staat op 1 december?
Hele Ladingen ME en politie en weetikveel wat.
Het enige wat je met deze actie bereikt is dat je de relkrakertjes eindelijk weer eens een kans geeft om lekker te vechten. het kraakverbod zal zeker doorgezet worden als deze actie in het honderd loopt

kraken gaat door, maar ga voor verwaarloosde panden van huisjesmelkers, leg de vinger op de zere plek

demonstreren tegen de monarchie moet je niet in verband brengen met een gevoelig onderwerp als het kraakverbod
have fun 
nn - 25.11.2009 23:17

.
.

Never underestimate the power of stupid people in large groups.E-Mail: none@mail.com
niks geen hoax 
nn - 01.12.2009 16:27

Directe axie inplaats van het reformistische gelobby van de hedendaagse kraakbewging.
titel 
currysaus - 01.12.2009 19:31

Now is the time,

I'm heading right to the place

Keep it tight rudeboys
wachten 
nn - 26.11.2009 21:23

is het niet beter te wachten met heftigere acties tot het kraakverbod er is? natuurlijk is het goed als er acties komen, maar nu het kraakverbod voor de deur staat is het misschien beter ervoor te zorgen dat we positieve signalen afgeven. mocht het er toch komen (het verbod) dan is het een ander verhaal natuurlijk.. maar nu hebben we elk positief bericht héél hárd nodig.
Hahahahaha 
hahahahaha - 24.11.2009 17:48

HHHHHAAAAAAAAAAAAAAAAAhahahahahahaaaaaaaa

nee, maar... serieus...*proest*... hahahaaaAAAAAAAAAAAhahahaha...

Die poster... nostalgia for an age that never existed....*ROFL*
waarom 
R Bravo - 25.11.2009 11:46

Het is toch van de zotte om op te roepen tot geweld door middel van breekijzers en fakkels? Ondertussen roepen dat krakers tegen geweld zijn.

Kraken hedentendage is puur eigenbelang. Het kraken van vroeger is niet meer. Het gaat nu om gratis wonen in de binnenstad. Waarom worden er zo weinig huizen gekraakt in de polder maar wel veel in Amsterdam?

Ik zou zeggen, zoek een baan en huur en/of koop een woning.
hoax? anonymous initiative? provocation? 
kraaker666 - 01.12.2009 01:53

In my opinion is hoax from some squatter or anarchist. If you really want to enter palace, you must surprise authorities, but if there is an public information on Indymedia, politicians going to send enough police to control situation. I think that is the reason...later we can laugh and ask politicians and police "How did you like this joke?" I am wonder if there is a person that believes in this call out as real one, probably even government and police don't believe is true, but unfortunately for them they must take this serious ;-)

Other possibility, it can be initiative of one person or small group for example from north or south of the Netherlands or even Amsterdam. Of course they want to stay anonymous and they are curious what will happen. If that is the case, it is question of trust. Nowadays everybody can put whatever on internet to get people on the street, but don't get paranoid!

it is also possible that is provocation from secret service or/and government. Maybe they are hoping for big riot to have possibility to present us as violent and aggressive movement.

Only person that put it knows...

I am going there as an observer.


kraken is onzin 
De schrijvende rechter - 25.11.2009 10:05

Vroeger waren er krakers die kraakten uit ideologisch standpunt.
Tegenwoordig wordt er gekraakt omdat men gratis wil wonen.
Dit blijkt wel uit het feit dat als een eigenaar van een gekraakt pand aanbiedt om het aan de kakers te verhuren er altijd (ja ...altijd!!) néé wordt gezegd.
De krakers willen dus niet huren of kopen, maar gewoon gratis wonen.

Daarbij erger ik me mateloos aan het feit dat de meeste van de krakers de woningen van binnen totaal verruïneren. Als een kraker nu gewoon alles in originele staat laat zou het minder erg zijn.

Als men zo graag goedkoop wil wonen. Schrijf je dan in bij een anti-kraak organisatie zodat die je woonruimte kunnen geven. Maar ja....dan betaal je wel 150 euro per maand.
En de meeste krakers willen helemaal niets betalen.

Jammer..........maar daardoor zorgen deze krakers er wel voor dat het grootste gedeelte van de bevolking een hekel aan ze heeft.

Probeer jullie standpunten eens duidelijk te maken zonder misbruik te maken van andermans eigendommen.
Hmmmm. 
NN - 24.11.2009 17:59

Tot ik door een van de drukkers een gedrukte poster in mijn handen gedrukt krijg (pun intended), moet ik nog maar zien of dit hele verhaal niet uberhaubt een grote hoax is.
nt 
nn - 26.11.2009 15:01

onvervangbaar voor wie ? beatrix of de gemiddelde nederlander ?

E-Mail: and
Jullie erin, dan er ook weer uit 
Harry - 24.11.2009 20:10

Denken jullie nou echt, dat als jullie het paleis ook maar met 1 voet betreden, dat jullie ook zo weer buiten staan?
Symbolische aktie 
Neo Hippie - 27.11.2009 13:18

Ik zou zeggen laat je breekijzers en fakkels thuis (die heb je toch niet nodig want als dit geen grap is ga je niet eens in de buurt komen van het paleis) en maak er een mooi feestje van op de Dam. Muziekje, bloemen, tentjes en een toespraakje; kun je de media in ieder geval vertellen wat er loos is... Geweld gebruiken -of je verzetten tegen onderdrukking zoals sommige dat dan mooi vertalen- zou ik gewoon niet doen. Het enige dat je dan kraakt is de kraakscene door onze vriend Bas met z'n zwartboek een groot plezier te doen. Er zijn talloze slechte argumenten voor het verbod laten we ze geen 'goede' argumenten geven. De politie zegt nu nog dat er geen verharding plaats vindt...

Wat iedereen ook besluit ik kom een kijkje nemen 1 december. Grap of geen grap, rellen of niet: het idee om het paleis te kraken is op z'n minst een van de betere ludieke akties van dit jaar.
GROTE GRAP 
nn - 27.11.2009 02:17

Als dit niet een heel grote grap is (waar blijkbaar de meesten hier nog intuinen ook)... Kom op zeg! Met "fakkels en breekijzers"... - zucht -

Als je al dit belachelijke plan zou WILLEN uitvoeren (het is een ontzettend DOM plan) met het doel het daadwerkelijk te kraken dan ga je dat niet eerst breed uit de media ingooien (die nemen het braaf en vooral gretig over; je gaat je afvragen vanwaar dit pamflet komt eigenlijk)...

Dit gaat echt he-le-maal nergens over en dient tot niets (in ieder geval niet tot een goede bijdrage tegen invoering van een algeheel kraakverbod)! Het lijkt, en dat mag men toch aannemen, dat het een grote grap is (een hoop politie en ME en geen kip te bekennen). Althans, zo bedoeld. Waar we als 'kraakbeweging' verder helemaal niets mee opschieten.


nn - 25.11.2009 08:07

Die man maakt zich volkomen belachelijk om op zo'n oproep in te gaan, precies goed zou ik zeggen!
democratie 
liekke - 25.11.2009 09:47

Grappig dat de werking van de democratie hier moet worden uitgelegd. Je 'rechten' opeisen met fakkels, breekijzers en bivakmutsen lokt alleen maar meer weerstand op. Zo jaren80, verzin iets ludieks, daar waren jullie in die tijd toch ook zo goed in.
Anarchie? ANARCHISME! 
Kgewd - 01.12.2009 16:35

Slecht 'communique' als het blundert door te eindigen met het woord 'ANARCHIE' i.p.v. 'ANARCHISME'.

Er is een groot politiek verschil tussen beide woorden!

"In de omgang wordt de term anarchisme vaak verward met een andere duiding van het begrip anarchie, dat vooral gebruikt wordt om chaos en wanorde aan te geven."

Website: http://nl.wikipedia.org/wiki/Anarchisme
 
het paleis is van ons! 
nn - 01.12.2009 18:58

Je zou er bijvoorbeeld tekno feesten kunnen organiseren,punk bandjes laten spelen,een weggeefwinkel openen en nog veel meer.
Re blabla 
NN - 26.11.2009 11:19

Ik ben t met de bovenstaande reactie eens, deze actie is het ingooien van je eigen ruiten. Denk eens na, wij staan in het nadeel. Dan is het verdomd stom om deze actie uit te voeren. Er staat zat leeg in amsterdam, kraak dat maar blijf van een pand dat net gerestaureerd is af. Deze actie was leuk als het ook echt een jaar leegstond. Ook al word t niet veel gebruikt.
oi 
almere - 01.12.2009 00:52

Een weekendje de dam kraken lijk me leuker, ludieker & gezelliger dan het uitlokken van geweld zoals hier word gepoogd.

Leegstand bestrijd je niet met een kraakverbod!, kraken gaat door!
de groeten uit almere!
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.