Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
stemmen en antifasist zijn 
tim - 22.02.2010 11:38

antifascisme en stemmen kunnen goed hand in hand gaan, antifascist en niet stemmen ook. Als stemmende antifascist (yoals ik zelf ook ben) ben je bij AFA zeker welkom. Als niet stemmende antifascist ben je ook bij AFA zeker welkom. Maar het blijft mooi dat de laatste tijd bij elke plakactie mensen spijkers op laag water zoeken... heb je dringende vragen over de actie of over AFA mail dan even naar AFA en ga niet postings op indymedia maken want indymedia is een nieuwssite en geen vragenbaak.
.. 
.. - 22.02.2010 03:55

Naast de misschien wel interessante discussie waar het hierboven over gaat:
Er wordt op een cryptische manier gesproken over plakken van de "stem niet" poster. Is die nou wel of niet door AFA nijmegen geplakt? En kan hier dan ook de conclusie uit worden getrokken dat ik als stemmende antifascist niet echt welkom ben bij AFA (nijmegen)?

Er was toch iets met twee vlaggetjes ?
doe verdomme iets 
Adelmar - 22.02.2010 11:42

Stem niet, stem wel, denk zelf, denk niet... doe verdomme iets...! Dat internetgezeik op AFA word ik en ik geloof veel anderen,een beetje kriebelig van. AFA is voor mij het beste initiatief tegen die verdomde stront nazi's, so what als et af e toe uit de hand loopt bij demo's, dat hoort ook bij verzet en heeft ook wel wat. Maar goed.
Donderdag aanstaande is er een debat in jongerencentrum Willemeen, aan het willemsplein te Arnhem. Discussie gaat over jongerencultuur in Arnhem, aangezien Arnhem een metropool aan het worden is, kun je het debat beschouwen als iets wat over jongerencultuur in heel Hollandistan gaat. Dus als niet Ernemmer kun je ook meedoen! Ook aanwezig: politieke partijen waaronder trots op nederland. Doe iets en kom langs en kijk voor de tijd etc op de site van de Willemeen.
AFA 
nn - 22.02.2010 01:41

Stem niet of Stem niet NVU? Wat is het nou? Een beetje een tegenstrijdige boodschap, (Exstreem)Rechts stemt altijd wel dus als je mensen oproept om niet te gaan stemmen help je de NVU juist.
stem niet stem wel 
nn - 22.02.2010 08:39

Dat hele stem niet, stem wel, stem voor, stem tegen gebeuren...

Ten eerste neem ik aan dat een stemmende antifascist in Nijmegen vast en zeker welkom is. Er zijn zat antifascisten in Nijmegen die stemmen, hier lijkt het om een plakactie van de AFA-poster tegen de NVU te gaan. Hierbij hebben de plakkers wat 'stem niet' posters meegenomen die door een andere club zijn gedrukt, waarschijnlijk omdat zij van mening zijn dat niet stemmen de beste oplossing is. Als je niet (of blanco) stemt dan heeft de NVU inderdaad minder stemmen nodig voor een zetel. Dat is zuur.
De keerzijde is dat wél stemmen een boodschap uitzendt. Namelijk de boodschap dat stemmen daadwerkelijk iets uitmaakt, en dat je het wel best vindt zo. Niet stemmen is mijns inziens een duidelijk signaal dat jij je als burger niet kunt vinden in het politieke bestel. Hoe minder mensen stemmen, hoe duidelijker het tegengeluid, denk ik zo. Het blijft een moeilijke kwestie waar het laatste woord nog lang niet over is geschreven. Maar voor zover ik weet is er in Nijmegen zat begrip voor mensen die kiezen om wél te stemmen, en op die manier een tegengeluid proberen te geven tegen partijen als de NVU en de PVV.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.