english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
persbericht antikapitalistische 1 mei demo nijmegen
nn - 01.05.2010 21:03

Vandaag vierden we in Nijmegen een strijdbare antikapitalistische 1e mei. 250 mensen hadden zich aangesloten om deze dag van vrijheid en solidariteit te vieren. Halverwege de demonstratie op het moment dat er een spandoek werd opgehangen om adecco om te dopen in “uitzetbureau”, greep de politie op onnavolgbare wijze in. De politie liet vervolgens de demonstratie volledig escaleren door buitensporig agressief op te treden. We hebben ons echter niet laten uiteen drijven en hebben de demo als groep kunnen eindigen op het station.

Op het Stationsplein heeft een schoonmaakster en organiser de activisten toe gesproken. Zij benadrukten het belang van solidariteit op de werkvloer en van organiseren om je eisen binnen te halen en maakten een koppeling hoe we samen deze wereld kunnen veranderen. De demonstratie begaf zich vervolgens als een vrolijke optocht met veel vlaggen, spandoeken en muziek naar de volkswijk wolvenkuil.

In de volkswijk hebben we het versgekraakte autonome centrum bezocht. Hier kregen we te horen dat het steeds belangrijker is om jezelf te organiseren binnen vrije ruimtes. Verder op sprak de maker van “leegstand zonder zorgen” over de afbraak van sociale rechten door middel van antikraak en tijdelijke huurcontracten. Hierdoor verdwijnt de sociale cohesie uit de buurt en is het makkelijker zo’n buurt zonder verzet te ontruimen en te slopen. Op deze manier worden mensen uit deze buurten de stad uitgedreven om plaats te maken voor diegene die straks die nieuwbouw kunnen bekostigen.

De spoortunnel werd terug geclaimd. Vaak worden in deze tunnel vrouwen seksueel lastig gevallen of zelfs misbruikt. De actie groep de Dolle Mollies vestigden de aandacht op dit probleem en er werden graffiti gespoten. We slaagden erin de politie volledig uit de demonstratie te houden en de sfeer was strijdbaar maar vrolijk.

Honderd meter verder op liep het in snel uit de hand. De politie had een linie opgesteld. De spreker van AAGU wilden zijn verhaal houden, terwijl enkele mensen een spandoek wilden ophangen met de tekst “adecco: uitzetbureau”. De politie trok dit echter helemaal niet en begon te chargeren. De demonstratie werd beschermd door een groot spandoek, maar een smeris te paard had geen controle over haar paard. Het paard sprong over het spandoek en flikkerde de agent op de grond. Vensters sneuvelden en de politie was bezig met klappen uitdelen, halve charges uit voerden, mensen probeerden te arresteren die op hun buurt werden gedearresteerd. Kortom totale chaos.

We bleven gelukkig grotendeels bijeen. We konden door de chaos ons jammer genoeg niet meer zo organiseren om onze geplande route af te lopen. We werden naar het Kronenburgpark gedreven. Daar kregen we te horen dat we begeleid gingen worden naar het station en moest iedereen de stad verlaten. Maar dat was toch al te gek, omdat er mensen uit Nijmegen waren en omdat er nog een avondprogramma georganiseerd was in de Klinker. Na kort overleg mocht iedereen in kleine groepjes het station verlaten.

Jammer genoeg zitten er nu nog een drie tot vijf mensen vast. De demonstratie was echter een succes. Dit jaar hebben we meer mensen dan vorig jaar op straat gekregen. Desondanks het mindere weer. De sfeer was goed. De smeris is er ook niet in geslaagd om zich in de demonstratie te mengen en we zijn als een blok bijeen gebleven. Jammer genoeg heeft de politie zich niet kunnen beheersen.


- E-Mail: info@1mei.org Website: http://1mei.org
 

Lees meer over: globalisering vrijheid, repressie & mensenrechten

aanvullingen
Filmpjes uit Nijmegen 
jasper - 01.05.2010 21:40

 http://www.bataforum.nl/overig-nieuws/verslag-1-mei-demonstratie-in-nijmegen-10501

Met filmpjes en links naar andere media-berichten.
Ook dat nog 
De Vrije - 01.05.2010 23:30

Nog een duit in het zakje:  http://www.devrije.nl/archives/00002937.html
Zeer incomplete indrukken van deelnemer 
Peter Storm - 02.05.2010 00:59

Mijn indrukken van de demonstratie, plus wat gedachten erover, staan in  http://peterstormschrijft.wordpress.com/2010/05/01/een-mei-twee-demonstraties/ Het zal de lezer ervan opvallen dat ik deoging om dat spandoek bij Adecco op te hangen - en dát was dus voorwendsel van de politie om op een rel aan te sturen - niet meld. Dat is gewoon omdat ik dat op dat moment niet wist, en welbewust mn verslagje heb gemaakt zónder eerst media te checken, gewoon om eigen ervaringen zo ongefilterd mogelijk neer te zetten. Pas hier lees ik de completere toedracht, en dat verheldert veel.

Website: http://peterstormschrijft.wordpress.com
 
Rotterdam 
zwk - 02.05.2010 16:36

 http://www.dailymotion.com/video/xd5hba_hollanda-da-polis-teroru_shortfilms
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.