Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Kevin - 17.05.2010 13:20

Wow, wist niet dat Monsanto in NL actief is. Goeie actie!!!
geen bewijs schadelijkheid gengewassen 
JV - 17.05.2010 15:24

Maar wel voor de schadelijkheid van patenten op dit gebied.

Website: http://www.minlnv.nl/txmpub/files/?p_file_id=2000540
 
@nn, bangmakerij 
ja - 17.05.2010 15:18

Ook het bestaan van de zwaartekracht moet nog maar eens bewezen worden, en de aarde zou wel eens plat kunnen zijn
goede actie 
Stefan - 17.05.2010 16:25

Nou ben ik persoonlijk geen voorstander van harde acties tegen werkgevers maar in dit geval ben ik weldegelijk voor de actie.

Voeding, en dan met name groenten, is essentieel voor de gehele samenleving. Het is toch wrang als er aan de ene kant allerlei acties worden ondernomen tegen kartel vorming terwijl aan de andere kant de weg vrij gemaakt is voor zo`n on-etische gigant als deze
principe van terughoudendheid 
nn - 17.05.2010 15:27

er is wel wetenschappelijk bewijs dat gevolgen moeilijk in te schatten zijn. het gaat hierbij niet enkel om ecologische gevolgen maar ook over economische afhankelijkheid van boeren die gepatenteerd zaadgoed moeten aanschaffen, juridische gevechten tegen monsanto ten gevolge van contaminatie van gewone landbouwakkers en de macht van monsanto op onze voedselketen. en er is zeker geen bewijs dat het niet schadelijk zou zijn.
kortzichtig 
piet v l - 17.05.2010 15:31

Jammer dat de actie voerders kortzichtig zijn.
Het bedrijf Monsanto is niet het beste voorbeeld, dat ben ik met ze eens.
Maar de Ruiter was echt goed bezig met goede resitenties in te bouwen met behulp van klasieke veredeling.
Door dit soort acties en de slechte economie staan er mogelijk straks een aaantal mensen op straat.
Maar ja de actie voerders zijn zelf natuurlijk wel gewend om hun handen op te houden, geld aan nemen dat bijvoorbeeld door de werknemers wordt opgebracht.
Jongens goed werk hoor. Bedankt namens alle mensen die wel werken en jullie aan een uitkering helpen.

bangmakerij 
nn - 17.05.2010 14:26

Er is geen enkel wetenschappelijk bewijs voor de schadelijkheid van genetische manipulatie.
Zo vaak 
NN - 17.05.2010 16:14

Zo vaak wordt geroepen dat alle actievoerders 'werkschuw tuig' zouden zijn en 'van de belastingbetaler/anderen leven'.

Ten eerste kan dit niet hard gemaakt worden, aangezien er genoeg mensen zijn die sporten, uitgaan, tv kijken (3 uur per dag), etc. zonder dat iemand een van hen vraagt of zij tijdens die activiteiten niet moeten werken. Als iemand drie uur per dag zou actievoeren (net zoveel als anderen tv kijken), zou die nog steeds net zo 'productief' kunnen zijn als elk andere burger en continue gevraagd worden of die niet iets beter te doen heeft. Zo zou iemand 1068 uur per jaar kunnen actievoeren (als die geen tv heeft) en nog steeds een vreselijk burgerlijk bestaan daarnaast kunnen aanhouden.

Ten tweede doet men alsof actievoeren een bezigheid is die mensen doen, aangezien zij niets beters te doen hebben. Deze actievoerders proberen met hun handen bergen te verzetten en u staat ernaast commentaar te geven dat zij wel erg lui zijn. Als de enigste productieve werkhouding die van een slaaf is, dan moet ik toegeven dat de gemiddelde werknemer erg productief is.

U bent er dus uiteindelijk mee eens dat dit bedrijf (er bestaat geen aparte eenheid, de eigenaar -Monsanto- is het bedrijf, daaronder bestaan alleen onderdelen van Monsanto) fout bezig is, maar daar mogen mensen geen actie tegen voeren? Aangezien misschien mensen daardoor werkeloos worden? Heeft u misschien iets te veel geluisterd naar de bangmakerij van uw werkgever, die haar/zijn winst van vorig jaar wil eveneren, aangezien men wel een grotere zwembad wil aanleggen? Leg dat maar uit aan de boeren die door Monsanto in een wurggreep gehouden worden, dan bent u ook productief bezig.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.