Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
Uitvreter 
De Neus - 11.07.2010 16:37

Hey Pis Wortel,

Ga wat nuttigs doen met je zielige kut bestaantje.
Ik hoop dat je meedoet. Als je zo'n naam voor jezelf kiest ben je niet al te 'snugger'... Dus goed opletten jongen bij het platleggen anders hoop ik dat je niet nabrandt... Hahaha! Looser. Heb beklag met je dat je zo'n eenzaam bestaan hebt dat je er plezier aan beleeft om andere mensen hun pleziertje te gunnen op deze prachtige dag. NEDERLAND - SPANJE 4-0 EN STROOM VERZEKERD!!! Stelletje prutsers!!! Linkse schmiele rakkertjes! Hahaha!!! Doei he!
... 
ww - 09.07.2010 13:38

Als je het niet groot kan aanpakken, doe het dan klein en zet de molli zonder stroom. Dat ze daar maar eens gaan nadenken over hun hypocrite belachelijke bezigheid. Voetbal kijken doe je maar mooi thuis en niet in een sociaal 'autonoom' kraakcafe
Groepsgevoel 
Willem - 11.07.2010 16:02

Geweldig, maak alles maar kapot. En begin bij jezelf alsjeblieft. Mensen hebben nou eenmaal de wil om graag bij een groep te horen. Dat is altijd al zo geweest, en als dat niet zo was bestond je waarschijnlijk niet. Dankzij dat groepsgevoel zorgen we voor elkaar en voelen we ons veiliger en sterker. Ga niet doen alsof jij boven de menselijke instincten staat. Dit artikel schreeuwt "kijk mij stoer doen", je doet precies hetzelfde als de oranjefans maar in de tegengestelde richting. In plaats van Oranje draag je andere domme kleding, in plaats van gezelligheid doel jij je op aggressie. "Rot een eind op met dat 'wij'" zeg je, maar kijk eens naar de demonstraties waar je bij loopt. De jochies van een jaar of 13 met een Cubaan op hun shirt waar ze niks van af weten. De vlaggen, het gezamelijke schreeuwen. Precies hetzelfde!
"Oranje propaganda"? Vraag en aanbod vriend. Als je in een normale buurt woont wil ik je graag vragen de mensen in de straat te vragen of ze voetbal kijken omdat ze houden van de spanning, de techniek die erbij komt kijken en de emotie die ervan af spat of omdat ze worden doodgegooid met propaganda en het gevoel hebben dat ze "moeten" kijken.
Dus verziek lekker het voetbalfeest van anderen omdat jou idealen belangrijker zijn dan het plezier van de rest.
joden! 
wk - 09.07.2010 13:08

Zondag op groot scherm in de molli.
Jij bent helemaal van het padje af 
wortelvreter - 10.07.2010 11:04

Meen je dit serieus?
"Nu het Nederlands elftal de finale bereikt heeft van het wereldkampioenschap voetbal slaat de oranjegekte steeds harder toe. Menig straatbeeld wordt geterroriseerd door infantiele idioten die in de meest uitzinnige oranje uitdossingen hun krankzinnige liefde uiten voor een aantal van alle realiteitszin gespeende miljonairs die door tegen een bal te schoppen dit xenofobe rotland schijnen te vertegenwoordigen. Tot in links-activistische kringen toe breken tot nu toe goed verborgen gehouden nationalistische sentimenten naar buiten." Sorry hoor maar jij bent helemaal gestoord. Desalnietemin hoop ik toch voor jou dat je geneest en wellicht weer wat kan genieten van het leven.
Saluut heer Wortel 
Lone Wolf - 11.07.2010 16:05

Ik kan me niet herinneren iets op Indymedia gelezen te hebben waar ik het in zo hevige mate mee eens ben.
Het platleggen van het elektriciteitsnet, ach daar kan ik alleen van dromen, het zou geweldig zijn. Ik verwacht echter dat de gevolgen voor wie het voor elkaar zou krijgen, niet in verhouding zouden staan voor het een paar uur, misschien paar dagen durende genoegen wat hij/zij (en ik) daaraan zou beleven.
Ik blijf zelf in ieder geval thuis, want inbrekers hoeven maar klaar te staan en te wachten op het landelijk geloei om mijn gevel forceren.


Bekende weer bezig 
Kraker hater - 11.07.2010 16:18

@Lone wolf.....
Was jij niet ooit ontmaskerd op geenstijl......
Niet echt handig 
NN - 09.07.2010 13:11

Op zich goed artikel al ben ik het niet eens met de conclusie. Of ik het er ethisch gezien wel of niet mee eens ben laat ik even in het midden, maar het moge duidelijk zijn dat het tactisch niet verantwoord is om het stroomnet plat te leggen of de 'megaschermen' te vernietigen.

Hoewel ik snap dat het een symbolische actie is, zal dit slechts door de mensen die er toch al zo over denken als zodanig herkent worden. Vervolgens is de rest van de mensen waarschijnlijk extreem boos. Dit is niet zoals vaker alleen een ideologische actie, maar het heeft zelfs een negatieve materiele grondslag.
Goed voor de omzet! 
De Jood. - 11.07.2010 13:14

Het WK voetbal is anders heel revolutionair verantwoord, onze A'damse kraakkroeg draait namelijk een prima omzet tijdens de WK-wedstrijden en dat is weer goed voor de revolutie. Je weet toch.
Zie jullie om half 9!
Ik zou gewoon verstandig zijn 
Rene - 11.07.2010 14:57

Ik denk dat het geen verstandige zet zou zijn.Of je moet uit zijn op het einde van indymedia en zijn idiote aanhang En wat betreft infantiel? Heb je die krakert outfit weleens goed bekeken?
Wees verstandig! 
Leeuw krabt - 11.07.2010 04:32

Het is een heel goed en duidelijk stuk over de oranjegekte.
Het is inderdaad te gek voor woorden dat alle andere echt ernstige wereldproblemen niet meer worden gezien.
Trouwens een eiland van Nieuw Guinea krijgt al met de klimaatcatastrofe te maken want de zee is het al aan het opslokken en de mensen moeten snel met hun hebben en houden van het eiland af.
Je kunt het bij Uitzending gemist bij Netwerk vinden.

Nu over de electriciteit bedenk dat er ook nooddiensten en ziekenhuizen op het net zijn aangesloten en mensen met medische apparatuur thuis.
Sluit dit nooit zomaar af denk vooral goed na voordat je eraan begint!

Als je dan zonodig iets wil platleggen doe het dan maar bij de top ga bv lekker in de weg lopen of laat een elite-feestje wat sneller eindigen maak evt veel lawaai met een toeter tijdens belangrijke besprekingen.
Bij hoog bezoek smeer je de rode loper in met hondenpoep.
De grote graai-jongens houden van grote evenementen trek daar de stekker eruit tijdens het hoogtepunt.
Laat een kat over de electronica van grote schermen plassen en niemand heeft zin er met de soldeerbout achteraan te gaan want het stinkt enorm.

Alles verwijderen 
Paul - 11.07.2010 10:27

Waarom zijn alle aanvullingen naar de ruispagina verwijderd en laat 'de redactie' van IndyMedia het artikel van Willie Wortel gewoon staan?

Discussie is nog steeds niet toegestaan hier (hoe democratisch is IndyMedia?), maar juist een dergelijk artikel als dat van Wortel lokt discussie uit. Alleen al daarom had dit artikel niet geplaatst moeten/mogen worden.

Tijd voor zelfreflectie binnen 'de redactie' van IndyMedia. Het beleid tot nu toe is zwalkend en niet rationeel. Straks mogen de Nederlandse Vereniging van Huisvrouwen of kanarievereniging Het Pietje hier hun berichten gaan plaatsen......
willie wortel opgepakt? 
link - 11.07.2010 13:23

 http://www.trouw.nl/nieuws/nederland/article3124531.ece/Twitterende_opstoker_opgepakt.html
mja 
nn - 09.07.2010 19:43

My 2 cents:
Het WK voetbal is zwaar nationalistisch en super commercieel.
Dat zuigt en ik ben daar tegen.

Echter wordt ik op een of andere manier toch meegezogen als het WK voetbal er is. Al die teams supporters uit verschillende landen die met (tegen) elkaar een spelletje spelen, dat spreekt mij aan.
Of dat komt door indoctrinatie, socialisatie of nationalistische/chauvinistische gevoelens weet ik niet, zelfreflectie heeft mij geen antwoord opgeleverd.

Toch blijf ik het vet vinden om te kijken. Dus doe ik het ook maar gewoon.
Waarom zou ik eigenlijk een rationeel argument moeten bedenken om het te verantwoorden, als ik ook gewoon mijn instinct en gevoel kan volgen en op de TV iets kan kijken waar ik blij van wordt?
nationalist 
d. duck - 09.07.2010 13:20

ik support spanje, ben ik nu een spaanse nationalist...?
voetjebal en integratie 
kwek - 09.07.2010 14:22

zag laatst enkele bontkraagjes met een oranje shirt fietsen. kijk, dat brengt voetbal óók teweeg. mensen als willie wortel haten dit land, ga toch emigreren en val ons verder niet lastig met je frust!
intussen, in een frontex charter... bijna.... 
jk - 09.07.2010 15:19

Nog maar kort geleden verzoop de dood van een Somalische vrouw in het AZC in Leersum (een AZC voor 'terugkeer') in de hysterie rond de voetbalgekte, nu is haar familie, in de ruimste zin van het woord en misschien inderdaad wel daadwerkelijk haar drie moederloze kinderen en haar echtgenoot, aan de beurt om de dood in te worden gejaagd, wederom zonder dat er verder een haan naar lijkt te gaan kraaien want het is allemaal zoveel belangrijker, dat voetbal.

Hirsch Ballin heeft aangekondigd een groep Somaliërs te gaan deporteren. Dit zal ongetwijfeld per Frontex charter gaan gebeuren. Maar wanneer, dat houdt de minister van terreur liever geheim:

"Het ministerie van justitie doet geen mededelingen over de datum van de
vlucht. Dat is 'operationele informatie', aldus het ministerie."

Zie:

 http://www.trouw.nl/nieuws/nederland/article3122195.ece/Hirsch_Ballin_gaat_Somaliers_uitzetten_.html

Het zal niet de eerste keer zijn dat maatregelen, wetten en daden van de staat samenvallen met voor hen gunstige momenten van algehele onoplettendheid, zoals vakantieperiode, voetbaldolheid..




verbroedering 
bernd ebbo visser - 11.07.2010 16:37

Mijn persoonlijke ervaring is dat de oranjegekte meer verbroedert, dan kapot maakt. Daar ga je behoorlijk aan voorbij. Wat jammer is. Ik houd ook niet van voetbal, maar kan toch veel plezier ernaar kijken op het moment dat ik -voor een groot energie slurpend scherm- tussen een Iranees, twee Turken, een volksbuurtgast, wat islamitische meisjes met oranje hoofddoekjes en een verdwaalde Somaliër zit. Dat overkomt mij anders nooit.

E-Mail: hardelanding@hotmail.com
Website: http://www.berndebbovisser.web-log.nl
 
Denk wel goed na... 
nn - 10.07.2010 23:57

Zonder hierbij persoonlijk iemand aan te vallen...

Denk goed na over een actie als deze. Je hebt niet alleen mensen ermee die voetbal kijken, maar ook andere mensen die simpelweg elektriciteit nodig hebben voor bijvoorbeeld werk.

Ik werk zelf aan een groot online non-profit project, en mijn (beperkte) freelance werk gaat ook via internet. Zonder stroom gaat er toch echt in beide dingen een groot probleem zitten. Het zou toch erg jammer zijn als bijvoorbeeld een maatschappelijk initiatief problemen gaat ondervinden door een actie als deze.

Ik kan en wil niemand dwingen mijn mening te volgen, maar denk alsjeblieft goed na over een actie als deze.
Spanje wereldkampioen 
radicaal-linkse voetbalfan - 09.07.2010 14:32

Nederland wordt geen wereldkampioen. Althans, als het aan octopus Paul ligt. Volgens het orakel uit Oberhausen gaat Spanje zondag met de titel aan de haal. Eerder vanochtend voorspelde hij dat Duitsland morgenavond de strijd om de derde plaats wint van Uruguay.

Paul doet zijn voorspellingen met behulp van twee grote glazen bakken die in zijn aquarium staan. De bakken zijn versierd met de vlaggen van de ploegen die tegen elkaar spelen. In beide bakken zit een mossel, een delicatesse voor Paul. Vanochtend haalde Paul als eerste de mossel uit de bak met de Spaanse vlag en dat betekent dat dat land zal winnen.
!!! 
nn - 10.07.2010 11:57

allemaal de zelfde zwarte kleren,de zelfde politiek correcte gedachten,het zelfde vegavoer en het zelfde uitgewoonde kraakkrot.
lekker bezig joh 
nnnn - 10.07.2010 11:58

willie wortel zou wel eens aan alias van kees stad, hetgeen een hoop verklaart. negeer deze bagger van die sektariër.
prachtig allemaal 
Nederland lik me reet - 09.07.2010 14:10

Schandalig hoe zo veel krakers weer achter die laagbegaafde hoogbetaalde kakkers van oranje gaan staan. Als het maar een spelletje is, waarom steunt men dan zo vaak toevalligerwijs het team uit het eigen land? En als het maar een spelletje is, waarom duikt de commercie er zo bovenop? Als het niet politiek is, waarom houden wij dan van Nederland om zijn daden en zijn roem? Als het niet politiek is, hoe kan het dan dat een WK/EK altijd een samenhorigheidsgevoel geeft, 'Wij spelen'? Men vergeet spontaal alles over arbeiders/kapitalisten, immers, heel nederland staat achter oranje.

Links zou er ver van moeten blijven. Dit is een gevecht dat niet te winnen valt, terrorisme maakt het nog erger, ga liever een keer langs een staking.
jup holland! 
NN - 09.07.2010 12:44

dus als je het nederlands elftal support ben je een nationalist, hahaha. wat een waanzin kraamt willie wortel uit, de man wordt oud, zuur en dement.
Bizarre strijd om de vlag van Ibrahim 
nn - 09.07.2010 13:18

 http://www.indymedia.nl/nl/2010/07/68668.shtml
????? 
NN (natuurlijk!) - 10.07.2010 11:44

Hey Willie,

Hoeveel scene points heb jij al?

Ben je ook voor die samenleving waarin we allemaal hetzelfde eten, allemaal in dezelfde soort huizen wonen, allemaal dezelfde blauwe overals dragen en waar elke uiting van individualiteit of eigen mening verkeerd is?
Fijn.

Het is jou soort mensen in de scene waardoor ik maar liever mee ga doen met de patat generatie.
Weet je wat? Ik ga een oranje shirt kopen!
Dit meen je niet 
wortelpuree - 10.07.2010 16:58

Wat ben jij een TOTAALMALLOOT!
nn 
nn - 11.07.2010 10:57

hmmm. de post van pual is wel apart... als een stuk tot discussie aanzet moet het dus maar niet op indy geplaatst worden...
Willie Wortel  
nn - 11.07.2010 11:29

Willie Wortel is zo jaren tachtig van de vorige eeuw.
NN - 09.07.2010 20:54

Tuurlijk zet men hun vraagtekens bij de activiteiten van de FIFA en KNVB en het commerciële circus rond het WK. Maar er zijn nou eenmaal mensen die van voetbal houden en daarvoor is het WK toch wel het podium waar je de beste voetballers ter wereld aan het werk kan zien.

Behoorlijk hypocriet ook terwijl drie kwart van de linkse scene wegloopt met St Pauli waar het commercieel ook hetzelfde is als bij andere clubs.

Verder, voetbal is de arbeiderssport bij uitstek!
Niet echt handig 
NN - 09.07.2010 13:11

Op zich goed artikel al ben ik het niet eens met de conclusie. Of ik het er ethisch gezien wel of niet mee eens ben laat ik even in het midden, maar het moge duidelijk zijn dat het tactisch niet verantwoord is om het stroomnet plat te leggen of de 'megaschermen' te vernietigen.

Hoewel ik snap dat het een symbolische actie is, zal dit slechts door de mensen die er toch al zo over denken als zodanig herkent worden. Vervolgens is de rest van de mensen waarschijnlijk extreem boos. Dit is niet zoals vaker alleen een ideologische actie, maar het heeft zelfs een negatieve materiele grondslag.
!!! 
nn - 10.07.2010 11:57

allemaal de zelfde zwarte kleren,de zelfde politiek correcte gedachten,het zelfde vegavoer en het zelfde uitgewoonde kraakkrot.
Krakers leggen energienet plat  
nn - 11.07.2010 14:47

 http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2010/07/krakers_plannen_stroomstoring.html#comments
serieuze actualiteit 
ad - 09.07.2010 21:21

"Serieuze actualiteiten en ontwikkelingen in de wereld worden gedegradeerd tot voetnoten bij dit spelletje. Wie heeft het over doden in oorlogsgebieden of een stervende asielzoekster in Leersum, over de vorming van een nieuw kabinet..."

de vorming van een nieuw kabinet, proest, nee dat is belangrijk! wat een idioot stuk is dit, geschreven door iemand die óf de boel op stang wil jagen óf een beetje veel problemen heeft tussen de oren. tenenkrommend betoog.
Wees verstandig! 
Leeuw krabt - 11.07.2010 04:32

Het is een heel goed en duidelijk stuk over de oranjegekte.
Het is inderdaad te gek voor woorden dat alle andere echt ernstige wereldproblemen niet meer worden gezien.
Trouwens een eiland van Nieuw Guinea krijgt al met de klimaatcatastrofe te maken want de zee is het al aan het opslokken en de mensen moeten snel met hun hebben en houden van het eiland af.
Je kunt het bij Uitzending gemist bij Netwerk vinden.

Nu over de electriciteit bedenk dat er ook nooddiensten en ziekenhuizen op het net zijn aangesloten en mensen met medische apparatuur thuis.
Sluit dit nooit zomaar af denk vooral goed na voordat je eraan begint!

Als je dan zonodig iets wil platleggen doe het dan maar bij de top ga bv lekker in de weg lopen of laat een elite-feestje wat sneller eindigen maak evt veel lawaai met een toeter tijdens belangrijke besprekingen.
Bij hoog bezoek smeer je de rode loper in met hondenpoep.
De grote graai-jongens houden van grote evenementen trek daar de stekker eruit tijdens het hoogtepunt.
Laat een kat over de electronica van grote schermen plassen en niemand heeft zin er met de soldeerbout achteraan te gaan want het stinkt enorm.

prachtig allemaal 
Nederland lik me reet - 09.07.2010 14:10

Schandalig hoe zo veel krakers weer achter die laagbegaafde hoogbetaalde kakkers van oranje gaan staan. Als het maar een spelletje is, waarom steunt men dan zo vaak toevalligerwijs het team uit het eigen land? En als het maar een spelletje is, waarom duikt de commercie er zo bovenop? Als het niet politiek is, waarom houden wij dan van Nederland om zijn daden en zijn roem? Als het niet politiek is, hoe kan het dan dat een WK/EK altijd een samenhorigheidsgevoel geeft, 'Wij spelen'? Men vergeet spontaal alles over arbeiders/kapitalisten, immers, heel nederland staat achter oranje.

Links zou er ver van moeten blijven. Dit is een gevecht dat niet te winnen valt, terrorisme maakt het nog erger, ga liever een keer langs een staking.
Jij bent helemaal van het padje af 
wortelvreter - 10.07.2010 11:04

Meen je dit serieus?
"Nu het Nederlands elftal de finale bereikt heeft van het wereldkampioenschap voetbal slaat de oranjegekte steeds harder toe. Menig straatbeeld wordt geterroriseerd door infantiele idioten die in de meest uitzinnige oranje uitdossingen hun krankzinnige liefde uiten voor een aantal van alle realiteitszin gespeende miljonairs die door tegen een bal te schoppen dit xenofobe rotland schijnen te vertegenwoordigen. Tot in links-activistische kringen toe breken tot nu toe goed verborgen gehouden nationalistische sentimenten naar buiten." Sorry hoor maar jij bent helemaal gestoord. Desalnietemin hoop ik toch voor jou dat je geneest en wellicht weer wat kan genieten van het leven.
Saluut heer Wortel 
Lone Wolf - 11.07.2010 16:05

Ik kan me niet herinneren iets op Indymedia gelezen te hebben waar ik het in zo hevige mate mee eens ben.
Het platleggen van het elektriciteitsnet, ach daar kan ik alleen van dromen, het zou geweldig zijn. Ik verwacht echter dat de gevolgen voor wie het voor elkaar zou krijgen, niet in verhouding zouden staan voor het een paar uur, misschien paar dagen durende genoegen wat hij/zij (en ik) daaraan zou beleven.
Ik blijf zelf in ieder geval thuis, want inbrekers hoeven maar klaar te staan en te wachten op het landelijk geloei om mijn gevel forceren.


... 
ww - 09.07.2010 13:38

Als je het niet groot kan aanpakken, doe het dan klein en zet de molli zonder stroom. Dat ze daar maar eens gaan nadenken over hun hypocrite belachelijke bezigheid. Voetbal kijken doe je maar mooi thuis en niet in een sociaal 'autonoom' kraakcafe
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.