english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Laatste info Klimaat Actie Kamp bij Luik
K.limaat - 26.07.2010 14:14

Klimaat Actie Kamp in Luik (BE) vlak over de Nederlandse grens.
Actie, workshops, discussies, kamperen en low impact living.
Doe mee!


Alles wat je moet weten over het klimaatkamp


We naderen het klimaatactiekamp met rasse schreden. Op 29 juli gaan we van start! Hier vind je alle praktische info die je nodig hebt. Er blijven nog enkele dagen over om mensen uit te nodigen om af te komen. Neem zeker al je vrienden en kennissen mee naar het kamp!


De plaats van het kamp

De plaats van het kamp wordt nergens aangeduid op deze website. Dat komt omdat we het terrein waar het kamp zal plaatsvinden, zullen bezetten. De precieze plaats wordt op 28 juli vanaf 00u aangegeven op deze website.
Een team van het klimaatkamp zal aanwezig zijn tussen 9 en 13u op het plein voor het station van Luik-Guillemins, vanwaar ze je de weg zullen wijzen naar de kampplaats. We zijn ook bereikbaar via het nummer 0485/999507.



Geweldloze directe actie

De grote actie van burgerlijke ongehoorzaamheid zal plaatsvinden op maandag 2 augustus. Op zondag zijn er gedurende de hele dag actietrainingen en briefings. Om het succes van de actie te garanderen, wordt alle info i.v.m. de actie in het begin van het kamp gegeven, en wordt alles dan bediscussieerd met de kampdeelnemers. Het is zeker mogelijk om daarnaast ‘do it yourself’ acties op te zetten! Iedereen is vrij om aan medekampdeelnemers een actievoorstel te doen!



Een minimale ecologische voetafdruk

Het kamp streeft naar een minimale ecologische voetafdruk. Daarom vragen we jullie om:

met de fiets te komen (die kan nog van pas komen tijdens het kamp!), te voet of met het openbaar vervoer. Als je toch met de wagen komt, zouden we je willen vragen om je wagen ook ter beschikking te stellen van het kamp, om eventueel materiaal en zo te vervoeren. Je kunt je daarvoor aanmelden aan de welkomtent. Er is geen grote parking voorzien voor wagens.
je GSM zo weinig mogelijk te gebruiken. Het zal niet mogelijk zijn je GSM op te laden op de kampplaats. Laad hem dus op voor je vertrekt.


Betrokkenheid

Zelfbeheer is een centraal principe van het klimaatactiekamp. Iedereen wordt dus uitgenodigd om zich in te schakelen in één van de werkgroepen op het kamp, en mee de gezamenlijke taken uit te voeren. Een aantal werkgroepen waarin je je kunt inschakelen zijn: welkom, security, veiligheid op het kamp (elektriciteit, water, brandveiligheid), bar, toiletten/afval, kinderopvang, legal team, faciliteren (het animeren van vergadering op basis van consensus), vertaling (Fr, Nl, Eng, simultaan of geschreven), medisch team.

Als je mee wil werken met één van deze werkgroepen, kun je op voorhand ook iets laten weten aan  info@klimaatactiekamp.org This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it . Iedereen krijgt bij het begin van het kamp een uitleg en training over die verschillende taken. We zijn ook nog altijd op zoek naar extra materiaal zoals grote tenten, zonnepanelen, tafels en stoelen!



Financieel

Het kamp organiseren kost een flinke duit, maar we willen dat het toch toegankelijk blijft voor iedereen. Daarom vragen we een vrije bijdrage in de kosten van het eten en de infrastructuur van het kamp. Elke dag zullen we het bedrag aangeven dat al binnengekomen is in vergelijking met de globale kost, in de hoop dat we allemaal samen het nodige bedrag zullen kunnen bijeensprokkelen. Wie wil, kan zijn bijdrage of gift op voorhand storten op 001-4334900-46 [Internationaal : IBAN: BE33 00143349 0046 | BIC: GEBA BE BB | Bank: BNP/Fortis Bank



No logo op het kamp

Om reclame of recuperatie te vermijden, willen we alle logo’s op het kampterrein weren. Het kamp is een engagement van vele individuen, ook al hebben een aantal organisaties zich er achter geschaard, en steunen ze het kamp van dichtbij of van verder af.
Een specifieke plaats bij de welkomtent wordt voorzien waar allerlei groepen hun pamfletten en ander materiaal kunnen aanbieden.



In het kort

Om deel te nemen heb je natuurlijk basis kampmateriaal nodig (tent en slaapzak). Een actiekeuken uit Gent zal elke dag veganistisch eten voorzien. We vragen om geen dieren (vooral honden) mee te nemen op kamp. Breng je identiteitskaart mee. Er is permanent een medisch team op het kamp, alsook een advocaat.
Breng T-shirts mee om ze op het kamp te bedrukken.





Klimaat Actie Kamp van 29 juli tot 4 augustus, in Luik


Verleden jaar namen meer dan 400 mensen deel aan het eerste Klimaat Actie Kamp in de Antwerpse haven. Het was een week vol workshops, uitwisseling, debat, en actie! We legden onder andere de belangrijkste steenkoolterminal van de Antwerpse haven plat gedurende een dag, wat op heel wat mediabelangstelling kon rekenen. In december kreeg de klimaatbeweging een nieuwe boost: de klimaattop in Kopenhagen was een mislukking, maar vele tienduizenden mensen betoogden in koude temperaturen in de straten van Kopenhagen. Duizenden activisten van het internationale netwerk Climate Justice Action ondernamen acties van burgerlijke ongehoorzaamheid. Deze zomer zijn we er opnieuw, met het tweede Belgische Klimaat Actie Kamp, deze keer in Luik van 29 juli tot 4 augustus.

Het kamp is een plaats voor iedereen die geïnteresseerd is in de problematiek van klimaatswijziging en die iets wil doen: actie ondernemen, op zoek gaan naar alternatieve praktijken, iets bijleren, gelijkgezinden ontmoeten, en gewoon een leuke week beleven. Er is een kinderwerking voorzien (verleden jaar waren er tientallen kinderen). Het wordt een internationaal kamp, met Vlamingen en Franstaligen, maar ook met mensen van buiten België (we voorzien een vertaalteam).

Met het kamp willen we de boodschap geven dat maatschappijverandering nodig is om klimaatsverandering tegen te gaan: system change, not climate change! Op het kamp vinden een hele reeks debatten en workshops plaats over strategieën voor verandering, de link tussen het sociale en het ecologische, de rol van vakbonden en de strijd voor tewerkstelling, de problematiek van economische groei, de opbouw van een radicale klimaatbeweging, over ecosocialisme, ecoanarchisme, décroissance, green new deal, enzovoort - naast actie- en mediatrainingen, samba workshops, en workshops over permacultuur, zelf brood bakken, recyclagekunst, enzovoort! Er is ook een apart kinderprogramma.


In de regio van de kampplaats bevinden zich een aantal zwaar vervuilende bedrijven, ideale actiedoelwitten! Ze mogen zich alvast ongerust maken;-).

Op deze website vind je alle info, en kun je je ook inschrijven. Binnenkort vind je er ook het programma van het kamp. We vragen een vrije bijdrage in de kosten, bij voorkeur op voorhand te storten op onze rekening 001-4334900-46. Op die rekening kan je ook giften storten (we hebben nog geld nodig om het geheel gefinancierd te krijgen!).

We hebben ook nog praktische hulp nodig! Om het kamp te promoten, om het op te bouwen (vooral mensen die iets van loodgieterij of electriciteit afkennen), enzovoort. Op het kamp eten we veganistisch en biologisch, produceren we onze eigen hernieuwbare energie, en recycleren we alles (o.a. via ecotoiletten). Het kamp is gebaseerd op zelforganisatie, dus iedereen heeft een rol om er een succes van te maken. Wie wil meehelpen, stuurt een mailtje naar info(a)klimaatactiekamp.org .

Het kamp wordt georganiseerd door een groep van een kleine 40 vrijwilligers. Ze worden moreel, politiek en financieel gesteund door een aantal organisaties die je hier vindt. Wil jij ons steunen met jouw organisatie? Kondig dan het kamp aan op je website, blog, in je newsletter, facebook!




Website: http://www.klimaatactiekamp.org
 

Lees meer over: natuur, dier en mens wereldcrisis

aanvullingen
identiteitskaart? 
id weigeraar - 26.07.2010 17:45

"breng je identiteitskaart mee"
waarom wordt dit advies gegeven?
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.