Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
Idealen III 
Marita - 03.10.2010 02:12

@werkende idealistische verblijfster

Wat wil je daar nou mee zeggen? Dat mensen die zichzelf buiten de maatschappij plaatsen een gratis woonruimte verdienen, op A-locaties? Als je die 400 euro huur niet kan betalen, ga dan op zoek naar een apartementje buiten de stad of richt een woongroep op waar je gezamelijk met een aantal mensen een huis (en dus de huur!) deelt.

Als studenten een kamer niet kunnen betalen, kunnen ze ook gewoon bij hun ouders blijven wonen. Maar nee, de studenten willen ook voor niks in de binnenstad wonen. Waarom? Omdat ze dan lekker elke avond kunnen feesten. Ik ben ook bij mijn ouders blijven wonen tijdens mijn studie, op het moment dat ik een eigen woning kon betalen ben ik het huis uit gegaan.

Kraken is geen oplossing voor het probleem van de leegstand. Wil je echt wat doen, draag dan oplossingen aan bij de politiek. Met al dat geld wat de krakers per maand uitsparen aan niet-betaalde huur, zou je toch verwachten dat ze serieuze initiatieven kunnen nemen?

Er schijnen 1500 krakers in Amsterdam te zijn, dat komt toch wel uit op een besteedbaar bedrag van zeker €650.000 per maand!

Oh, maar wacht.. krakers zijn arme sloebers die geen geld verdienen en dus maar besluiten van andermans eigendom te gaan leven. Oh ja, de krakers zijn ook niet erop uit om het leegstand probleem op te lossen, want dan zijn ze hun gratis huis kwijt. Een linkse hobby, dat is wel weer duidelijk.
trots? 
j - 01.10.2010 15:10

Ben je nou serieus trots op het feit dat er personen bedreigd worden? Vanwege het feit dat ze bij de politie werken en dus vanuit hun functie het kraken moeten bestrijden (want : crimineel)?

Ik spuug echt op types die bedreigen, bedreig dan met je stoere gedrag die pandjesmelkers in Amsterdam, die criminelen als Holleeder die mensen 'hun' huurhuizen bewonen afpersen.Die knokploegen sturen om hun pandjes schoon te vegen, maar waarom blijft iedereen daar vanaf? ja, dat is pas echt eng he? een politieagent bedreigen is lekker veilig, net inderdaad als de geenstijl-generatie iedereen kan doodwensen omdat het lekker anoniem is op internet. net als ik, omdat ik geen gezeur wil.

diep triest.
Tsja 
Fritsio - 01.10.2010 16:05

[quote]Om te kunnen wonen, is er geen andere optie meer voor jan modaal, dan óf maandelijks een rib uit het lijf rukken en over de balk smijten, óf elk recht in je eigen woning opgeven door antikraak te gaan zitten. Werken, consumeren, slapen. Werken. Consumeren. Slapen. Enzovoorts, enzovoorts. [/quote]

- Rib uit je lijf voor je eigen woning heeft effect, maar dat kan niet? Eigen woning eigenaar zijn?

- Elk recht op je eigen woning opgeven? Sinds wanneer is een gekraakte woning jouw eigen woning? Die is van iemand anders!!! Niet van jou.

De mensen die hier (geheel terecht) ageren tegen krakers ageren tegen de groep krakers die zich niet kunnen gedragen, die anarchisme nastreven, die vanaf vandaag acties aankondigen en (hoe laf ook) deze acties uitvoeren. Je hebt je gewoon te houden aan de regels, bevalt je dat niet, dan ga je maar lekker asiel aanvragen in Iran/Saoedie-Arabie/Maleisie of dergelijke landen. Kun je zonder een rib uit je lijf te rukken wonen.. Vrees alleen dat je burgelijke ongehoorzaamheid nog een stukje minder gewaardeerd wordt.



Eigen huis is niet alleen voor de elite 
Kasper - 01.10.2010 16:11

Omdat de plaatselijke webmaster per ongeluk op het delete knopje drukte, hierbij nogmaals een deel van de tekst:

"Zo jammer dat iedereen die een huis bezit / huurt hier gelijk wordt gerekend tot een soort elite.

Ik werk elke dag keihard, van 's ochtends tot 's avonds en heb na een aantal jaren samen met mijn vriendin (met 2 salarissen) een huis kunnen kopen. Ik ben het met je eens als je zegt dat huizen in Nederland duur zijn, maar we hebben weinig plek en willen allemaal in de Randstad wonen."
Accepteren? 
Kokswijk - 04.10.2010 11:35

Misschien, beste krakers, is het een beter idee te accepteren dat het VOLK gesproken heeft met dit Krakersverbod en niet "de elite".

Ik ben 25, heb net mijn eigen appartementje, GEKOCHT, omdat ik werk.
Ik verdien geen 40k per jaar, ik heb geen eigen auto, en ik kan dit gewoon betalen omdat ik werk en mijn best doe.

Ik vind het compleet belachelijk dat jullie "snelwegen in de brand willen steken". Probeer het, ik rij gewoon door als je daar staat met je jerrycan.
Shit hier gaat mijn kans op een geloofwaardig: "ik zag m echt niet meneer de officier".

De krakersbeweging is van "rebelse" oplossing voor de leegstand uitgegroeid naar overlastveroorzaker. DIT is ook de reden dat jullie niet meer legaal kunnen kraken.
Doe eens normaal. Je woont in Nederland, gedraag je dan ook zoals de rest van nederland van je verlangt.
En als je gelooft in "Jullie wetten, niet de onze" ga dan svp naar een ander land.

Oplossing:
Ga nou gewoon braaf naar de gemeente, vraag om advies en hulp hoe je netjes in de sociale woningbouw kan gaan huren.
Kam je haar, doe een net overhemd aan, en solliciteer bij een bedrijf.

[humor]
En ga eens douchen
[/humor]
Vrijgevochten? 
Tomas - 01.10.2010 15:39

We hebben ze hier ook, in Nijmegen. Speedsnuivende, ongewassen hippies met van die herdershonden aan een geknoopt stuk touw.
De rechter vonnist dat de krakers de huizen waar ze ingebroken hebben uit moeten, gaan ze daarna urenlang herrie maken en vernielingen plegen bij het politiebureau. En als je vraagt waarom? omdat ze het niet eens zijn met het vonnis! Alsof de politie daar wat aan kan doen!

Maar ja, zo makkelijk om inderdaad de anonieme "politie" te schelden, in plaats van je gewoon aan te passen an de maatschappij. Allemaal wel een uitkering aan durven vragen, maar werken, nee, dat is voor slaven. Heel vreemde ideologie om maar het "recht" te hebben andermans spullen te vernielen, te slopen of overal maar overlast te veroorzaken. Zoals die "linkert", Ja, als je vooretdurend herrie maakt, kan je het huis worden uitgezet. Ja kan ook gewoon rekening gaan houden met anderen in plaats maar te schoppen tegen het systeem waar je stiekem keihard van meeprofiteert.
Dus jongens, aan het werk, en geef die stinkende honden die er altijd bijlopen eens fatsoenlijk te eten
it raining trolls... 
gaaap - 01.10.2010 15:48

"huhr huhr uitkering huhr huhr", nou draai ik toch al 14 jaar mee in de kraakscene, en ik zal zeker enige honderden krakers kennen, en weet je hoeveel ik er ken met een uitkering? 5...
twee 50 plus fosielen uit de oude doos en 3 wajongers.
kom eens met een orginele belediging pannekoeken
Jaja 
DJ - 02.10.2010 01:56

Vrijheid en mensenrechten, jaja.

Kinderen van een officier bedreigen, hoe diep is de "kraakbeweging" gezonken. Als je zo strijd wilt voeren ben je alleen, geen normaal denkend mens zal dit steunen.
okay, maar wat heeft het opgeleverd? 
Jeroen - 01.10.2010 23:36

Okay nu is er een kraakverbod.. Wat heeft het kraken de afgelopen jaren nu eigenlijk opgeleverd eigenlijk? Nog steeds zijn er te weinig betaalbare woningen. Dus wat is nu het nut van kraken geweest? Ach en de zwakkeren van de samenleving.. Uiteraard zijn er mensen die het echt moeilijk hebben en er niks aan kunnen doen. Volgens mij behoort het merendeel tot de zwakkeren van de samenleving omdat ze de verkeerde houding en motivatie hebben. Kraken zo nutteloos. Het heeft toch geen fuck opgeleverd man al die jaren dat er is gekraakt. Het haalt te weinig uit en daarbij behoor je gewoon van andermans eigendommen af te blijven.
Huren/kopen is niet alleen voor de elite 
Kasper - 01.10.2010 15:36

Zo jammer dat iedereen die een huis bezit / huurt hier gelijk wordt gerekend tot een soort elite.

Ik werk elke dag keihard, van 's ochtends tot 's avonds en heb na een aantal jaren samen met mijn vriendin (met 2 salarissen) een huis kunnen kopen. Ik ben het met je eens als je zegt dat huizen in Nederland duur zijn, maar we hebben weinig plek en willen allemaal in de Randstad wonen.

Waar ik echter een hekel aan heb is aan mensen die niet willen werken cq. geen normale baan kunnen behouden omdat ze zo abject en afwijkend zijn en vervolgens andermans bezittingen gratis gebruiken omdat ze zogenaamd slachtoffer zijn van de staat!

Schud die slachtofferrol van je af, fris jezelf op en ga een baan zoeken. Je zult zien dat het een veel beter gevoel over jezelf geeft als je ineens een leven op kan bouwen waar je zelf voor hebt gezorgd, ipv als parasiet meeliften op kosten (en lasten) van iemand anders!
Uit de tijd 
Bas - 01.10.2010 15:47

In welk jaar leven jullie? 1932 of zo? Straks ga ik 2 weken op vakantie en als ik terugkom is mijn woning gekraakt? Leer het toch eens: wat NIET van JOU is, daar moet je van AF BLIJVEN. En dat hebben jullie mede aan jullie zelf te danken. Woningen/bedrijfpanden geheel gesloopt en uitgewoond en goor achterlaten.... bah. Dan is de sympathie gauw weg. Jullie hebben jezelf overbodig gemaakt... stop er dan mee. Uitvreters! Nietsnutten!

E-Mail: bas@adriaan.com
Krakers Zijn Mislukkelingen 
Elite - 01.10.2010 19:39

In welk jaar leven jullie? 1932 of zo? Straks ga ik 2 weken op vakantie en als ik terugkom is mijn woning gekraakt? Leer het toch eens: wat NIET van JOU is, daar moet je van AF BLIJVEN. En dat hebben jullie mede aan jullie zelf te danken. Woningen/bedrijfpanden geheel gesloopt en uitgewoond en goor achterlaten.... bah. Dan is de sympathie gauw weg. Jullie hebben jezelf overbodig gemaakt... stop er dan mee. Uitvreters! Nietsnutten!


E-Mail: jevaderiseenkankerlijer@nietsnut.nl
Website: http://www.krakerszijnmislukkelingen.nl
 
Werken, consumeren, slapen. 
koerbagh - 01.10.2010 00:33

Welcome to reality.
Gelukkig 
Bas - 01.10.2010 16:45

Ik lees veel dat de mensen die wel kiezen om te werken, een huis te huren/kopen "geleefd" worden door het systeem?

Zelf ben ik gelukkig erdoor? Ik kan in een mooi huis wonen, ik werk er voor. Met mijn eigen verdiende centen kan ik mijn hobby's uitoefenen waardoor ik lekker kan genieten. En met mij denk ik dat er genoeg andere mensen zijn die het geluk vinden in hard werken, een dak boven je hoofd en het genieten van je eigen verdiende geld.

Daarbij hoort ook dat ik andermans eigendom respecteer.

Gaan we dat met ze alle niet meer doen, waar blijft je motivatie tot inspanning?
nn 
nn - 01.10.2010 13:15

Awwww, de geenstijl corpsballetjes die teren op de centen van papa worden bang... schattig.
hell yeah 
krakengaatdoor - 01.10.2010 01:40

the first sign you are doing things right is when your movement is illegalized!!!

SQUAT THE WORLD
blok voor je hoofd 
nelus - 01.10.2010 13:27

tjee wat een schaAP tis wel te merken uit welk ei jij komt , kerel, wijf .'tis niet eenb kwestie van willen , tis een kwestie van moeten , gvd 2 keer gehuurd 2 keer met spullen en al op straat gekickt.'geluidsoverlast dus nee dat wil ik men buren niet aan doe 2:mensen diep in de schulden maar wel 500 in de maand betalen voor een woning psychiesch gek wordt je dat .'3:ik bemoei me toch ook nie met jou leven .'het pand blijfvt van een eigenbaar alleen gebruikt men dat om zen eigenmanier van levente hebben enniet zoals de schaap zijn kudde volgdt trapt hij in de schijt van een ander !!!dus als jullie nou nog niet weten dat je kraken niet verbiedt vrees ikdat we dat recht maar weer eenbs trug moetenb gaan winnen desnoods met geweld en sneuvelnde winkelramen enja we vernielen danjullie eigendommen maar deze keer omdat jullie der zelf om hebben gevraagdt gvd acab kraken gaat door
idealen 
werkende idealistische verblijfster - 01.10.2010 16:15

Ik woon in een kraakpand, nog niet zo lang en heb tot nu toe nog nooit een pand gekraakt. Noem ik mezelf een kraker? Uh, nee... Daarvoor zou ik eerst een pandje moeten openbreken maar ik woon wel in een kraakpand.
Ik zou mezelf eerder een idealist willen noemen.
De maatschappij waar wij in worden geleefd is zo ver verwijdert van ons ware ikje dat velen van ons simpelweg ongelukkig worden van het meedraaien in de malle molen.
We hebben het geprobeerd, hebben het aan den lijve ondervonden, zijn het er niet mee eens en weigeren er nog langer aan mee te doen omdat we zien dat het anders kan. Maar probeer eens een tijdje niet mee te draaien in die malle molen en ervaar hoe moeilijk dat is!
We zijn het simpele leven ontgroeid, we voelen dat het anders kan, we weten dat het anders kan maar onze maatschappij houdt zichzelf zodanig in stand dat het je onmogelijk gemaakt wordt eruit te stappen. Vele mensen trachten op hun eigen wijze met hun eigen idealen er het beste van te maken. We zijn allemaal anders en doen de dingen dus ook allemaal anders. Er zijn mensen die nooit over deze vragen zullen nadenken, anderen denken erover na en accepteren dat dit het is en hopen misschien dat het later anders zal zijn. Er zijn ook mensen, als ik, die op zoek gaan. Op zoek naar zingeving en mogelijkheden voor een simpeler en gelukkiger bestaan.
Ik ben op verschillende plekken geweest waar een groep mensen met elkaar een eigen wereldje creëren binnen onze bestaande maatschappij. Zij hebben ervoor gevochten hun idealen waar te maken en toen zij beseften dat dit onmogelijk was bínnen de maatschappij, zijn ze er -voor zover mogelijk- uit gestapt. En daar op die plekken, met die creatieve geesten, in het meest eenvoudige natuurlijke bestaan heb ik mij het gelukkigst gevoeld.
Een groot nadeel was echter dat ik daar 40 uur en meer per week werkte zonder enige inkomsten te ontvangen. Nu was dat destijds geen probleem maar omdat ik weet dat deze malle molen nog wel even doordraait en het dus best wel handig kan zijn om een papiertje op zak te hebben ben ik terug de maatschappij ingestapt om een diploma te halen. Ik had het geluk dat ik een uitkering had en geloof me, daar was en ben ik echt niet trots op, maar dat heeft er wel voor gezorgd dat ik 4 jaar lang een droog en warm plekje had om te studeren. Ik kraakte toen nog niet maar kan me erg goed voorstellen dat er zoveel studenten wel kraken. Studeren en wonen is naar mijn idee praktisch onmogelijk zonder er een hele ongezonde leefstijl op na te houden.
Inmiddels al enige tijd afgestudeerd en een super leuke voltijd baan gehad... Ben ik wederom van mening dat één van onze levensbehoeften tijd en ruimte voor jezelf is en ik word simpelweg ongelukkig als ik leef om te werken. Dus weer op zoek gaan naar een creatieve oplossing zodat ik normaal kan leven (dit normaal zal voor sommigen erg primitief zijn). Nu heb ik een parttime baan, tijd en ruimte voor ontspanning, creativiteit en mooie ontmoetingen.
Echter niet voldoende inkomsten om 400 euro aan huur te betalen èn mijn ideaal te realiseren. En dus woon ik in een kraakpand.

Is het ideaal om in een pand te wonen dat iemand anders toebehoort? Nee, dat is het absoluut niet. Ik zou veel liever in een pand wonen dat niet uit elkaar valt omdat het jarenlang verwaarloosd is, waar ik niet met potjes en pannetjes het regenwater op moet vangen -omdat het dak alleen nog maar compleet vervangen kan worden willen we het droog houden-, waar ik mijn verwarming 's een keertje aan kan zetten zonder eerst houtjes te moeten hakken of gas te moeten halen en een plekje waar ik met een gerust hart kan zitten omdat ik weet dat dat ene stukje aarde aan niemand toebehoort en dus aan ons allemaal.
Werken, consumeren, uitgeput voor de buis gemanipuleerde boodschappen zitten kijken, ongezonde bewerkte voedingsmiddelen tot ons nemen, altijd maar haastig en geirriteerd zijn. Wij leven zo afgestompt van wie we werkelijk zijn omdat we worden geleefd.
Lieve mensen, we worden geleefd! En het is tijd dat daar verandering in komt.
Nu, ik kies er dus voor om niet meer geleefd te worden maar om te leven en wel graag met die laatste categorie mensen die mensen die op zoek zijn.
Op zoek naar zingeving en mogelijkheden voor een simpeler en gelukkiger bestaan.
En geloof me, dit gaat voor velen van ons gewoon gepaard met werken, wassen, haren kammen ed. En daarnaast hebben we ook nog ruimte voor zingeving, creativiteit, ontspanning, sociale contacten en het uiten van onze idealistische mening welke hopelijk inspirerend zal werken!
Hoe ziet jouw ideale wereld eruit en wat kan jij doen om het voor jezelf (en misschien ook wel voor je medemens) te realiseren?

Kraken gaat door zolang er mensen zijn die niet langer geleefd willen worden en misselijk zijn geworden van de malle molen.
Zolang er mensen zijn die eruit durven te stappen en op zoek gaan naar alternatieven. Want we zijn geen nummer en willen niet geleefd worden.
We hebben allemaal recht op vrijheid maar helaas zijn we al lang niet meer vrij. Ik tracht slechts mijn recht op te eisen.
bedreigen 
Koos - 02.10.2010 02:03

Aan DJ

Als 1 vrouw iemand bedreigt betekend dat toch ook niet dat alle vrouwen die persoon bedreigen?

Daarnaast, volgens mij gaat dat over een misvatting van en journalist die dacht dat wat graffiti teksten van krakers kwamen ofzo, en het waren niet eens teksten die iets met kinderen te maken hadden.


Kraken = Moord 
Whopper - 01.10.2010 15:24

De eerste de beste keer dat ik een kraker iets zie flikken dat op rl bedreigen lijkt schop ik diegene hoogstpersoonlijk voor zijn kloten.

What the fuck iemand zijn kinderen bedreigen????

Vogelvrij verklaars is iedere kraker die aan kids komt.

E-Mail: what@doyouwant.nl
Legt iemand me het uit? 
Renz - 01.10.2010 16:20

Beste Indy's, Geensteilers, Anarchisten en Kapitalisten,

Ik kom zelf uit een links nest uit Amsterdam, m'n ouders hebben beide de sosciale dienst gedaan (in Den Dolder :)), zijn actief geweest als kunstenaar in Amsterdam en hebben zelf ook in een kraak-pand gewoont in de jaren 70.

Ik kan oprecht zeggen dat ze toen weinig andere keus hadden, de sosciale sector stortte in waardoor een baan als begeleider in een zorginstelling er niet in zat en met beeldhouwen en schilderen werd je in die tijd ook niet rijk (en nog steeds niet, althans het overgrote deel niet).

M'n ouders hebben 2 jaar in het pand gewoont en zijn toen vertrokken, nadat ze elders werk hadden kunnen vinden. En ze gingen weg zonder een totale ravage achter te laten.

Laatst had ik het toevallig met ze over het aanstaande kraakverbod en ze hebben er een gemengd gevoel over, uiteraard verdiend iedereen een dak boven z'n hoofd maar het betekent niet dat je dan maar gevrijwaard bent van deelname aan onze verzorgingsstaat, iaw, iedereen moet z'n steentje bijdragen. OOK de krakers, links of rechts.

Volgens mij zijn de idealen van de jaren 70 en 80 al lang niet meer aan de orde, een ieder die in Nederland z'n school afmaakt, z'n best doet en belasting betaald kan een stulpje huren/kopen, zij het dan niet groot en misschien ook niet in de binnenstad van Amsterdam maar dat kan ik zelfs niet en ik verdien 2x modaal :)

Leegstaand is van alle tijden, en ook al vind ik het onbehoorlijk dat er nog steeds prachtige panden worden gebruikt om mee te speculeren of simpelweg door regelgeving niet kunnen worden gebruikt, het geeft niemand het recht om het bezit te "kapen", niet in tijden waarin zat andere mogelijkheden zijn.

Ik stel voor dat men ophoud met schreeuwen en op een andere manier een initatief ontwikkeld om die leegstad tegen te gaan. In Haarlem staan b.v. een aantal loodsen die in samenwerking met een groep krakers nu is verdeeld is ateliers voor kunstenaren maar ook kantoor ruimtes voor kleine startups. Men betaald daar 150 Euro in de maand en kan er zeker nog 3 jaar in blijven alvorens de gemeente het gaat ontwikkelen. En het enige wat men heeft hoeven doen is het gewoon netjes vragen.

Ook het anti-kraak beleid zou er voor kunnen zorgen dat een groot gat kan worden gedicht wat betreft woonruimte tekort, ik snap niet dat jullie zo'n hekel hebben aan die groepen, het zijn toch juist die instanties die ervoor zorgen dat de woonruimte wordt toebedeeld aan studenten, kunstenaren of anderzijds mensen in nood?

Wie legt het me uit?

Gegroet en ik hoop dat jullie je nu kunnen gaan richten op dingen die er toe doen, alhoewel ik begrijp dat sommige van jullie die gratis maaltijd op het bureau ook wel zien zitten :)

Renz


Word eens wakker 
Jan Modaal - 01.10.2010 12:58

Kraakzwijnen. Ga eens een kijkje in Cuba nemen, dan zie je wat voor gevolgen een gebrek aan kapitalisme heeft.

Vroeger hadden jullie idealen, maar jullie tijd is over.

Ik ben erbij met chips en bier als de eerste panden ontruimd worden.

Groet,
Jan Modaal (het volk is tegen jullie)
Bedreigen 
DJ - 02.10.2010 10:42

Aan Koos.

Natuurlijk, altijd als er iets 'ergs' gebeurt, is het een enkeling die ook nog verkeerd is begrepen. Kijk naar onschuldigen (omwonenden, winkeliers) die nu weer bang zijn en zich bedreigd voelen. Dat komt toch ect door de 'methoden'die worden toegepast door mensen die de wetten van ons land simpelweg niet accepteren. Er zijn ook wetten die ik onzin vind, maar daar moet ik mij nou eenmaal bij neerleggen, niet alle Nederlanders kunnen nou eenmaal individueel bepalen hoe dit land moet functioneneren.

Leer nou eens op een democratische manier je gelijk te halen. Door mensen te overtuigen. Door de problemen aan de kaak te stellen. Niet door geweld, bedreiging en terreur.

En zet niet alle kritische berichten in de 'ruis.

DJ
to illegality and beyond 
nn - 01.10.2010 03:11

lets do it

first we beat the kraakverbod then we beat the bosses
Ga werken lul 
Gepenstein - 01.10.2010 12:42

Ga werken lul, simpel profiteren onder het mom van 'idealisme' kunnen we allemaal. Wat een bespottelijke tekst, de strijd tegen het 'grootkapitaal' en de overheid. Bedoel jij niet degene die het geld voor jouw uitkering ophoesten en op jouw rekening storten. Faler.
Idealen vervolgt 
Fritsio - 01.10.2010 16:49

@werkende idealistische verblijfster

Ik sta altijd open voor goede argumenten.
Maar als jij je geleefd voelt door de maatschappij, afgestomt en niet begrepen, wil dat niet zeggen dat iedereen datzelfde voelt.
Ik kies er bewust voor om te werken, ik heb het prima naar mijn zin. Daarnaast sport ik en geef ik sporttraining. Dit geeft mij voldoening in mijn leven en dan vind ik het heerlijk om mijn eigen huisje aan het eind van de dag binnen te gaan, mijn vrouw en kinderen een kus te geven en verder van de avond te genieten. Op welk niveau dan ook.
Dit is het gehele probleem in a nutshell. Krakers/anarchisten denken dat hun idealen en ideeen voor iedereen geldt. Dat is niet zo.
En als iemand mijn kinderen bedreigd vanuit hun ideaal dat de samenleving voor hun idee niet klopt, dan denk ik dat je volkomen fout, egoistisch en kortzichtig denkt!!
Eigendom blijft eigendom 
Gugong - 01.10.2010 13:11

Kraken = gecriminaliseerd, eindelijk is de wet weer in overeenstemming met gerechtigheid. Geef het toe, jullie zijn geen idealisten maar luie uitvreters die lekker gratis willen wonen, want dan hoef je ook niet te werken. Geloof maar niet dat jullie gezien worden als vrijheidsstrijders of Robin Hoods die het opnemen voor het volk. Het volk, dat zijn de hardwerkende Nederlanders die jullie niet in de panden willen hebben waar zij hard voor moeten werken om ze te bezitten. Het volk zijn de Nederlanders die leegstand ook niet zien zitten, maar liever dat dan een stel ongewassen klaplopers die vinden dat zij zonder een poot uit te steken recht hebben op andermans goed. Krakers zijn inbrekers die niet eens het fatsoen hebben om na de inbraak weer op te rotten. En het ergste is waarschijnlijk dat jullie dat zelf niet zien. Een tokkie vindt zichzelf immers ook geen tokkie.

Tot besluit: ga alsjeblieft werken. Kam je haar, trek een schone trui aan en stuur eens een sollicitatiebrief. De beste manier om Robin Hood uit te hangen is de manier waarop wij dat allemaal doen: belasting betalen!
trots 
Gerben - 01.10.2010 15:26

@trots val deaud!
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.