Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
diversiteit van tactieken 
demonstrant - 03.10.2010 17:53

Beste "Vreedzame demonstrant"

Ik vraag me af of je wel hebt opgelet tijdens de demo, als je zegt dat heb persbericht van de politie eigenlijk best wel klopt.

Ten eerste heeft tijdens de hele demo een groot deel van de mensen die aan, bij en achter het kopspandoek liepen hun gezicht bedekt.

Ten tweede heeft zich helemaal geen groep afgesplitst, de demo, met het kopspandoek voorop is gewoon het eindpunt voorbij gelopen. Pas halvewege de straat begon de politie tegen te sputteren.

Ten derde, er is door de demonstranten helemaal geen confrontatie gezocht. De politie hield ons tegen, en wij maakten duidelijk dat we door wilden lopen. De fietsagenten begonnen de groep terug te duwen, en toen er vanuit de demo terug werd geduwd, begonnen de agenten met meppen. Daar door "liep het uit de hand".

Het persbericht van de politie (en jou aanvulling) doet het duidelijk voorkomen alsof er een groep opzoek is gegaan naar de confrontatie. Dat is gewoon weg niet gebeurt.

Ook vraag ik me af wat jou idee is van een goed verlopen demonstratie. Ik weet dat de politie een demonstratie goed verlopen vind als iedereen de aanwijzingen van het gezag opvolgt. Ze zeggen je hoe, waar en wanneer je je mening mag uiten, en als je daar van afwijkt, dan gebruiken ze geweld.

Mijn idee van een goed verlopen demonstratie is niet perse dat er een rel/gevecht/conflict met de politie is. Ik heb liever een demonstratie zonder conflict, maar zodra de politie komt opdagen is dat al een stuk moeilijker.
Mijn idee van een goed verlopen demonstratie is echter ook dat de demonstrerende groep zich weerbaar opstelt. Dat WIJ bepalen hoe, waar en wanneer we onze mening uiten. En dat we ons verdedigen als de politie aanvalt, en geweld gebruikt om ons terug te duwen naar het "gedoogde" plekje wat ze gecreŽerd hebben.

Nu kraken bij wet verboden is, zullen we moeten vechten om ons woonrecht veilig te stellen. En vechten helaas kan niet altijd op een vreedzame manier. Als wij dit gevecht willen winnen, als we kraken een toekomst willen geven in Nederland, dan zullen we een diversiteit aan tactieken moeten gebruiken. Dan zullen wij naast geweldloze tactieken, ook "gewelddadige" tactieken moeten toepassen. Dan moeten we bereid zijn om ons te verdedigen, i.p.v. de regeltjes van de wet te volgen of ons in elkaar te laten slaan. En dan moeten we elkaar niet afvallen om de gekozen tactieken. Als we hier niet toe bereid zijn dan kunnen we kraken maar beter gelijk opgeven.
Provocateur? 
NN - 03.10.2010 16:43

Aan de vrouwelijke blackblockster van gisteren die maar 'AANSLUITEN' bleef schreeuwen. Ben je een provocateur of heb je gewoon niet genoeg tactisch inzicht om te zien dat je op een dergelijke ontactische plek met zo weinig mensen tegen 3 politiepaarden en 3 ME-blikjes vol fully equipped ME'ers, de politie echt niet terug gaat dringen? o.o'
Aktie tegen willekeur ID terreur ? 
Arend-Jan - 02.10.2010 14:22

Gaan mensen nog iets doen tegen deze willekeur ID terreur ?

Er is een toonplicht (en geen draagplicht) in gevallen dat je verdacht wordt van een crimineel feit (of ook wanneer je getuige bent van een auto ongeluk).

Is het reizen naar een demonstratie opeens een crimineel feit ?
Wanneer worden deze corrupte politie agenten eens aangepakt ?

We gaan zo stapje voor stapje op weg naar een politiestaat.
(Waar Wilders en Rutte zich waarschijnlijk in de handen over wrijven.)

Waar is de GeenID groep inmiddels ?
Een paar jaar terug had ik voor de tweede een GeenID pasje besteld,
en die tweede niks meer van hen gehoord.
Als je stopt met een bepaalde club, dan is het goed om dat duidelijk
door te communiceren naar de achterban, of naar eigen en/of reguliere media.

flauwe censuur 
Peter - 03.10.2010 17:59

Zeg mensen, het is hier toch een 'open posting'-systeem, waarbij 'De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL worden gesteund'. Dan vind ik het erg flauw dat jullie mijn goedbedoelde opmerkingen zomaar weghalen. Ik heb altijd gedacht dat jullie ook echt respect hadden voor vrije meningsuiting, wat jullie ook in de disclaimer melden. Maar als nu ook al blijkt dat jullie zelfs berichten van sympathisanten met een ietwat kritische mening weghalen vind ik dat bijzonder tegenvallen. Graag een reactie.

E-Mail: rickardo78@gmail.com
nn 
tukker - 02.10.2010 21:08

was mooie middag/avond gezellig en strijdbaar !!
DIY 
nn - 02.10.2010 14:35

Arend Jan, binnen een anarchistische beweging staat het je vrij om zelf iniatieven te ondernemen en is ieder verwijt naar anderen een verwijt aan jezelf. Met andere woorden, in plaats van vragen waarom anderen mensen iets wel of niet doen, kun je het net zo goed zelf doen. Succes daarmee!
let eens op 
Peter - 03.10.2010 17:20

Ja lekker slim, plaats dan het bericht, niet de vraag. Een beetje opletten met de moderatie mensen. Kan dat weer weg?
schatting? 
nn - 02.10.2010 13:50

iemand die een schatting kan geven van de hoeveelheid demonstranten? de 150 die de gelderlander noemt lijkt me wel erg karig
provocaties van beide kanten 
Peter - 03.10.2010 15:20

Ik heb op zich sympathie voor kraken, maar ik hoop ook werkelijk dat de autonomen die voorop liepen, en bij wie je duidelijk ziet dat ze met stokken op de politiepaarden inmeppen, gewoon vast blijven zitten. Deze groep was overduidelijk aan het provoceren, en geweld gebruiken tegen dieren in per definitie fout. Bovendien verpest dit kleine groepje het voor de rest van de demonstranten, die wťl gewoon geweldloos actie voerden.

Echt autonomen of blackblockers, hou nu gewoon eens op met het met jullie acties in discrediet brengen van krakers en andere demonstranten. Jullie tactiek werkt averechts, en zal dus nooit de sympathie bij het volk doen groeien. Juist door dit soort acties is de roep bij de burger om harder ingrijpen ontstaan.

Overigens vind ik wel dat de politie zelf ook geprovoceerd heeft, zeker met die nogal ongewone ID-controle. Maar goed, laat je vooral niet provoceren, dat is kinderachtig en helpt je niet je doelen te verwezenlijken.
Steen voor steen! 
nn - 03.10.2010 17:39

in reactie op dit citaat van peter:

"Echt autonomen of blackblockers, hou nu gewoon eens op met het met jullie acties in discrediet brengen van krakers en andere demonstranten. Jullie tactiek werkt averechts, en zal dus nooit de sympathie bij het volk doen groeien. Juist door dit soort acties is de roep bij de burger om harder ingrijpen ontstaan."

Deze roep bij de burgers, die jij hier suggereert, bestaat niet! Het is een wet die door de kamer heen gedrukt is, die geen steun vind in locale politiek of de instanties die hem moeten gaan uitvoeren. En een wet die zeker niet is ontstaan uit een roep bij de burger.

Deze wet is geÔnitieerd door Kamerleden met zeer twijfelachtige contacten in het vastgoed wereldje. Zo moest ten Hopen (CDA) na een onthullende documentaire van Zelbla terug treden uit de commissie die de bouwgronden onderzocht, omdat hij als commissaris van 1 van de onderzochte bedrijven, voorkennis had van de kartel afspraken.

Om deze wet is gevraagd door de bloedzuigers die zich exorbitant te verrijken door woningzoekende uit te buiten. Om deze wet is gevraagd door de vastgoedmaffia die 17 miljoen vierkante meter kantoorruimte doelbewust leeg laat staan. Om deze wet is gevraagd door de criminelen die ant- krakers met wurgcontracten uitbuiten en de huurbescherming ondermijnen. Om deze wet is gevraagd door de zogenaamde woningbouw corporaties die 100.000 betaalbare woningen slopen, terwijl er een structureel tekort is van 180.000.

Jullie tactiek werkt averechts, en zal dus nooit de sympathie hij het volk doen groeien. We komen al jaren met ons verhaal. De sympathie bij het volk is groot. En simpel zat, we hebben het gelijk aan onze kant! Echter de staat zal nooit ons gelijk erkennen, omdat ons gelijk hun macht verzwakt.

En nu is er simpel weg gewoon heel veel woede. Niet alleen bij de krakers, die in hun zelfbeschikking worden aangetast. Er is woede omdat de staat iedereen nu naait, afknijpt en uitgebuit. Tot hier en niet verder. Het is nu tijd de staat te stoppen, hen te laten zien dat we het niet meer pikken. Dat ze ons niet stoppen met hun wetten en hum straffen. Hun klappen deren ons niet, want ons gelijk blijft overeind.

Laat de bloedzuigers hun politieke spreekpop ten Hopen bedanken. Ja misschien krijgen ze enkele van hun lege huizen terug. ONE BRICK AT A TIME!
AE 
Bivakmutsje - 03.10.2010 05:26

De aanhoudingseenheden waren vandaag weer lekker bezig, het zijn echt de laagste soort politie die er is. In burger lekker met z'n 6en op iemand springen en ze verrot trapen. Kankervarkens, staatsterroristen; Raymond de Roon zou trots zijn op deze handlangers van orde en geweld.
Onbegrijpelijk 
Symptisant - 03.10.2010 08:21

Ik begrijp niet waarom dat Nijmegen uitgekozen is (aangezien deze stad tegen de nieuwe wet is).

Hoe verpest je het voor de mensen in Nijmegen? Zo dus.

Heb GVD lef en doe dit op het Binnenhof in Den Haag, maar daar hebben jullie te weinig ballen voor, maar het is wel Den Haag die ervoor gezorgd heeft dat de wet er is. Daarom ben ik niet gegaan, omdat naar mijn mening Niet in Nijmegen maar Den Haag het 1 en ander dient te gebeuren.

Wat er in Amsterdam gebeurd is in de Avond, Respect & kan ik begrijpen want Amsterdam gaat immers ontruimen in afziendelijke tijd dus daar valt niks meer te verpesten.

Lurch 
snitch - 03.10.2010 13:59

Lurch stond later ook nog op het station onbeschaamd te filmen.
censuur? 
Peter - 03.10.2010 17:10

Hee mensen, wordt mijn reactie op nn - 03.10.2010 15:37 ook nog geplaatst, of is er hier censuur op het moment dat het bericht jullie niet bevalt?

E-Mail: rickardo78@gmail.com
keur ik af 
Peter - 03.10.2010 16:21

Heb ik ooit gezegd dat ik dat laatste goedkeur dan? Feit is gewoon dat ik ook zag dat die autonomen met stokken aan het meppen waren. Als je toch zo claimt moreel superieur te zijn t.o.v. het gezag, GEDRAAG JE DAN OOK ZO! Anders ben je geen knip voor de neus waard.
provocatie? 
Enragť - 04.10.2010 17:16

Als jij vindt dat op een plek blijven staan provocatie is, dan is de aanwezigheid van de politie an sich ook net zo goed een provocatie.

En ja, dat recht om ergens te zijn, te staan, of te lopen, dat moet nou eenmaal verdedigd worden. Anders krijgen we een situatie zoals laatst in rotterdam, waar iemand werd opgepakt die flyers uit aan het delen was voor de 23e
de rechtvaardiging?
'De vrijheid van meningsuiting geldt niet voor demonstraties' aldus de arresterende smeris.
We zullen ons recht om de straat op te gaan, en om op de straat te blijven als we dat willen, de komende jaren moeten verdedigen. Dat lukt alleen als we met velen zijn, maar dat lukt ook alleen als we niet bij elk ding wat de politie ons opdraagt 'Ja meneer!' zeggen.
beste peter 
nn - 03.10.2010 15:37

geweld tegen dieren fout??

WIE zet die dieren in als WAPEN?? heb jij ook maar EEN kraker gezien die zijn hond "gebruikte" in de demo??

als je al wat af wil keueren ga dan bij de volgende dome vooral mee en loop naar een hondeneenheid of een smerisruiter toe en vraag HEM om zijn dier niet te mishandelen.


Onaangekondigd politieoptreden? 
Passant - 04.10.2010 17:05

Hallo,
Ik krijg op dit forum het gevoel dat iedereen het uit de hand lopen van de demonstratie de schuld van de politie vindt. Ik was zelf aanwezig bij de demonstratie en vond dit geenszins het geval. Ik ben het overigens wel eens met het doel van de demonstratie.

Ik las de opmerking dat niet goed duidelijk was wat de politie wilde en dat ze niet waren te verstaan. --> Als de politie de lange hezelstraat blokkeert, nadat een hele demonstratie is begeleid door de politie. Wat denk je dan dat ze willen bereiken? Dat de demonstranten blijven staan? Eh nee... dat betekent dat je daar niks te zoeken hebt en weg moet gaan. Lijkt me logisch dat als iedereen blijft staan er een confrontatie volgt!!

Vervolgens dreef de ME de demonstranten terug richting het park en vormde een cordon rond deze kant van het park. Omgeroepen werd dat de demonstratie afgelopen was en dat iedereen naar huis moest gaan. Wat denk je dan dat je te doen staat? Lekker blijven staan, of naar huis toe gaan? Niet heel lastig lijkt me.... Maar nee iedereen blijf lekker uitdagend staan, "ik heb toch het recht om hier te staan" terwijl iedereen het echt wel goed kon horen hoor. Verderop in t park kan ik me voorstellen dat je het niet gehoord hebt, maar als iedereen wegloopt, krijg je de boodschap gauw mee lijkt me....

Kortom: niet zo verontwaardigd over het politieoptreden doen aub. Als de politie de weg blokkeert heb je daar niks meer te zoeken. Blijven staan is dan provocatie. Denk je dat de politie niks beters te doen heeft??

Groeten,
De passant





anp 
nn - 02.10.2010 14:05

het aantal '150' is door het ANP verspreid. Die tellen meestal het aantal klokslag verzameltijdstip, 13 uur in dit geval, of het aantal dat de politie aan hen doorgeeft. altijd zelf het aantal doorgeven aan ANP!
bruin 1 
nn - 02.10.2010 20:34

verzet rules liefs en sterkte

Ga door het sterkt.
samen niet alleen !

E-Mail: nn@email.nu
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.