english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creŽren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
14 redenen om op 23 & 30 oktober te demonstreren.
nn(niet van een organisatie!) - 19.10.2010 11:59

14 redenen om op 23 oktober te demonstreren in Den haag.
14 redenen om op 30 oktober te demonstreren in Amsterdam.
14 redenen om in verzet te komen tegen modern fascisme in Nederland!


14 redenen om te demonstreren op 23-10-2010 in Den Haag
zie link: http://rekeningretour.wordpress.com/

14 redenen om te demonstreren op 30-10-2010 in Amsterdam
zie link:
 http://www.afanederland.org/,  http://antifaamsterdam.wordpress.com/

De 14 Kenmerken van Modern Fascisme in Nederland:

1. Krachtige en doorgedreven Nationalisme. Moderne fascistische regimes neigen constant gebruik te maken van patriottische motto's, slogans, symbolen, liederen en andere parafernalia. Vlaggen worden overal gezien, vlagsymbolen op kleding en in het openbaar.

2.Minachting voor de erkenning van de rechten van de mens. Vanwege de angst voor islam/moslims en de behoefte aan veiligheid zijn mensen in modern fascistische regimes ervan overtuigd dat de rechten van de mens kunnen worden genegeerd in bepaalde noodgevallen. De mensen kijken vaak de andere kant op of keuren zelfs goed.

3.Identificatie van vijanden /zwarte schapen als een eenmakende factor. De mensen worden samengebracht in een eenmakende. patriottische buitennissigheid rond de noodzaak de gepercipieerde dreiging of de gemeenschappelijke vijand te elimineren: ras, etnische of religieuze minderheden, activisten, communisten, socialisten, en in rechtse optiek extreem links.

4.Overheersing van de militaire macht(inzetten van marechaussees tijdens demonstraties, manifestaties en voetbal). Zelfs wanneer er wijdverbreide binnenlandse problemen zijn, krijgen de militairen een onevenredig bedrag van de overheidsfinanciering en de binnenlandse agenda is verwaarloosd. Soldaten en militaire dienst worden verheerlijkt.

5.Ongebreideld Sexisme. De huidige fascistische regering Rutte, Verhagen en Wilders hebben de neiging bijna uitsluitend door mannen te worden gedomineerd. Onder deze moderne fascistische regering worden de traditionele rolpatronen strakker. Echtscheiding, abortus en homoseksualiteit worden onderdrukt en de staat wordt voorgesteld als de ultieme hoeder van het gezin.

6.Gecontroleerde Massamedia - Soms worden de media rechtstreeks gecontroleerd door de regering, maar in andere gevallen worden de media indirect gecontroleerd door de regelgeving van die overheid of door sympatiserende media-zegsmannen en leidinggevenden. Vooral de psychologische oorlog tegen links-denkenden wordt gecontroleerd door de fascistische massamedia.

7.Obsessie met de nationale veiligheid. Angst wordt door de regering gebruikt als een motiverend instrument over de massa.

8.Religie en regering zijn met mekaar verweven(voorstel artikel 1 van de grondwet om het te wijzigen). Regering in fascistisch Nederland neigt gebruik te maken van de meest voorkomende godsdiensten(Joods-Christelijk basis in de grondwet) in de natie als een instrument om de publieke opinie te manipuleren. Religieuze retoriek en de terminologie is veel voorkomend bij de regeringsleiders , zelfs wanneer de grote principes van de religie haaks staan op het beleid van de regering of hun acties.

9.De macht van de ondernemingen wordt beschermd. De industriŽle en zakelijke aristocratie van een fascistisch land zijn vaak degenen die de regeringsleiders aan de macht brengen, zij creŽren een wederzijds lucratieve business/overheidsrelatie en geven de elite macht.

10. De macht van de arbeider wordt onderdrukt. Omdat georganiseerde arbeidersmacht de enige echte dreiging is voor de huidige fascistische regering in Nederland, worden vakbonden ofwel volledig gecensureerd, of zwaar onderdrukt?

11. Minachting voor de intellectuelen en de Kunsten. Fascistisch Nederlandse regering neigt een open vijandigheid voor hoger onderwijs en de academische wereld aan te moedigen en te tolereren . Het is niet ongebruikelijk voor hoogleraren en andere academici te worden gecensureerd of zelfs gearresteerd. Vrije meningsuiting in de Kunsten en Letteren wordt openlijk aangevallen(zie de komende bezuinigen).

12. Obsessie voor Misdaad en straf - Onder fascistisch Nederland krijgt de politie haast onbeperkte macht om wetten af te dwingen. De mensen zijn vaak bereid om misbruiken bij de politie over het hoofd te zien en zijn zelfs bereid hun burgerlijke vrijheden in te perken in naam van vaderlandsliefde. Er komt een nationale politie met een vrijwel onbeperkte macht in fascistisch Nederland.(voorstel voor Nationale Politie).

13. Uitgesproken vriendjespolitiek en corruptie(zie declaratie van ambtenaren etc..) fascistisch Nederland wordt haast altijd bestuurd door groepen vrienden en medewerkers die elkaar benoemen in overheidsbetrekkingen en staatsmacht en gezag gebruiken om hun vrienden te beschermen voor verantwoordingsplicht. Het is niet ongewoon in andere fascistische regimes in Europa dat regeringsleiders zich de nationale inkomsten en zelfs kunstschatten toe-eigenen of zelfs ronduit stelen(zie miljarden hulp aan banken in Europa terwijl de smerige bestuurders met een riante bonussen mee wegkomen).

14.Frauduleuze Verkiezingen misschien? Zijn de verkiezingen(9 juni 2010) in Nederland een complete schijnvertoning. Andere keren worden verkiezingen gemanipuleerd door lastercampagnes tegen. Door gebruik van de wetgeving om het aantal stemmen en de politieke districtsgrenzen te controleren, en door manipulatie van de media. De fascisten Rutte, Verhagen en Wilders maakt gebruik van hun rechterlijke macht om te manipuleren en de verkiezingen te controleren.
 

Lees meer over: anti-fascisme / racisme vrijheid, repressie & mensenrechten

aanvullingen
uit dit artikel zijn aanvullingen verplaatst naar de ruispagina
Jammer 
NN - 19.10.2010 14:05

Ik vind dit zeer jammer. Dat er weer perse het woord fascisme moet worden bijgehaald. Alhoewel ik zeker aanwezig ben 23 en 30 oktober ben ik het niet eens met het gros van de 14 redenen. In ieder geval niet met de manier hoe ze hier staan.

Want waarom wordt het erg gevonden dat nationalistische vlaggen steeds meer aanwezig zijn, terwijl de zwarte en/of zwart/rode vlag bij 'linkse' demonstraties vaak aanwezig is?

En bij punt 6 zou ik graag wat bewijzen zien. Een specifieke omroep en/of zender heeft altijd een (lichte)politieke kleur. Zelf studeer ik journalistiek en ben ik in het werkveld nog nauwelijks staats censuur aangetroffen. Op de momenten dat dit wel gebeurde, was dat een weigering van een WOB verzoek of een reactie op bepaalde onderwerpen.

Ook de onderdrukking van de vakbonden zou ik graag nader verklaard zien worden. Aangezien alle vakbonden samen nog geen 25% van de arbeiders vertegenwoordigen, is er dan nog wel te spreken over een vakbond voor alle arbeiders. En ook hier wordt censuur bijgehaald zonder enige vorm van bewijs.

Fraude bij de verkiezingen? Verklaar?

Alhoewel ik het met de achterliggende gedachte van al de 14 punten eens ben, vindt ik niet dat je het kan posten zonder bewijs of onderbouwing. Ik neem niks voor waar aan van de reguliere media en niks voor waar aan wat op Indy gepost wordt tenzij het onderbouwt wordt en bewezen met externe bronnen.

Jammer RE: 
NN - 19.10.2010 15:41

Heb geen probleem met zwarte/rode vlaggen. Zie alleen het verschil niet met een andere vlag. Vlaggen zijn vlaggen en staan voor je gedachte goed. Dus een nationalist die de Nederlandse vlag uithangt, is voor mij het zelfde als een zwarte/rode vlag voeren. Niet de gedachte er achter, maar het doel wat het dient is het zelfde
Verontrust,  
amsterdammer - 19.10.2010 20:32

Ooit, toen wij met de familie tesamen zaten, op 11 09 2001 nadat we net opa zijn as uitgestooid hadden voor de tv en die vliegtuigen in NY de torens in vlogen,durfde ik mijn zeer geliefde Grootmoeder, die mij mede heeft laten opgroeien hoe zij en haar 11 broertjes en zusjes met 2 ouders WO II, de nazi bezetting en de Honger winter in Amsterdam hadden overleefd...............te vragen of zij wisten wat er met de Joden toen gebeurden, immers toen ik naar school ging in de jaren 70 en 80 was er vanuit de lesprogramma's een soort doctrine dat de meeste nederlanders niet wisten van de kampen en en wat er daarna met de weggevoerde joodse burgers gebeurde!!Dus sjta hoe kan je het mensen kwalijk nemen als ze voor de domme worden gehouden??...............???

Haar volmondig antwoord was: "JA dat wisten wij!!" ze vertelde me hoe ze de treinen heeft zien vertrekken en dat er briefjes uitgegooid werden met RED ONS, babies die door de weinige openstaande luchtings mogelijkheden naar buiten werden gehouden!!
Mijn volgende vraag was, maar wat deden jullie ertegen??
antwoord, met een verstarde blik op haar gezicht: "Wij keken de andere kant op", teveel bezig om zelf te overleven!! Mijn amsterdamse familie waren beslist GEEN Nazies of zwaar anti Joods.

Ik had het nooit gedacht, gehoopt of zelfs vermoed dat ik dat ooit zou moeten meemaken.............

Echter zie ik dit proces zich in volle duisterse glorie opnieuw herhalen!!

Ik vind dit een SCHANDE en werkelijk ONVOORSTELBAAR, dat de moderne 'geemancipeerde' mens wederom murw gebeukt door propaganda, het opnieuw laat gebeuren!!

Ik heb weinig vertrouwen in de nabije toekomst en Wens ťťnieder Wijsheid , Kracht en Liefde toe om het naderende onheil het hoofd te bieden, opdat WIJ later NIET hoeven te zeggen dat we wegkeken!!

FREEDOM AND PEACE 2 ALL
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.