Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
ga werken, dom tuig 
JajaSisterHood - 28.10.2010 11:26

Ga werken nutteloos tuig!
anti-indymedia 
neo-faxist - 28.10.2010 11:48

Ha ha ha ha. Krakers kraken met een pneumatische grijper.
Meesterlijk! Wat een verlies voor de wereld (kuch)
Hebben jullie de net geschreven sollicitatiebrieven nog kunnen redden?
Get a job 
MS - 28.10.2010 12:03

@iemand die wel belasting betaalt.
Helemaal mee eens, je moet gewoon met je poten van andermans spullen afblijven.


Waar gaat dit nog over.. 
Een hard werkende Nederlander - 28.10.2010 11:55

Het is maar goed dat onze nieuwe premier Mark Rutte de wetgeving op inbraak wil gaan aanpassen. Inbrekers mogen dan iets hardhandiger uit je woning worden verjaagd. Ik vraag me af of deze regeling ook op 'bewoners' van toepassing is, anders kun je als inbreker ook roepen dat je de nieuwe bewoner bent.. Dit gebeurt met kraken ook, inbreken en roepen dat je de nieuwe bewoner bent. En niet het argument van woningtekort blijven gebruiken, ga dan eventueel bij een leegstandsbeheerder huren. Dit is ook een goedkope vorm van huren/gebruiken van woonruimte. Maar ja om huur te kunnen betalen zul je wel een vorm van inkomsten moeten hebben en dat ontbreekt bij veel krakers nog weleens.. En in de mooie (overmatige) verzorgingsstaat Nederland kun je altijd een beroep doen op uitkeringen en bijstand van de overheid, mist je wel wilt deelnemen aan de maatschappij.
Krakers gegroet 
Hardwerkende - 28.10.2010 12:16

Krakers gegroet,

Vind het jammer dat alle reacties van Geenstijl mensen verwijderd worden. Het is een vrije site, sommige onderbouwen hun mening niet goed. Maar even terug komen op een reactie hier boven. Een huis is inderdaad ontzettend duur in een goed ontwikkeld land, in Duitsland en belgie zijn ze al goedkoper. Maar je hoeft je niet kapot te werken. Maar gewoon slim ondernemen en je opleiding afmaken waar ik nu ook mee bezig ben. Mijn vader is mijn voorbeeld, hij is begonnen als bouwvakker maar heeft in de avond uren hard geleerd. Hij is door zijn harde werk universitair afgestudeerd. Hij werkt hard maar neemt ook een vakantie op zijn tijd. J en de krakers moeten net als andere dieven, van onze spullen af blijven! Echt heel tot als iemand iets van je afneemt omdat je toch genoeg hebt. Wij werken er toch zelf voor?
Jij bent echt een sjappie  
Iemand - 28.10.2010 14:08

Jij bent echt zo dom als een geit, net als de rest van het geenstijl volk dat achter wilders aanrent.

Je kan wel roepen dat je antikraak voor 80 euro kan krijgen? WAAR DAN?
Ten tweede wacht ik nu al een jaar op antikraak.. come again?

Ik ben geen kraker, maar sta wel achter hun ideen! waarom?
Ik ben 25 jaar, moet wachten tot mijn 28e voor ik uberhaupt in aanmerking kom voor een huis. Vrijesector is veel te duur, en kopen? onmogelijk!

Terwijl er wel meer dan ik weet neit hoeveel m2 gewoon weg staat te rotten. Vastgoed eigenaren maar speculeren en poen verdienen. En talloze jongeneren net als ik maar bij hun ouders wonen of in een goor studentenhuis.

Ga jij maar lekker op je rechtse vriendjes stemmen tjappie. Maak van dit land maar een oostblok land, met verpaupering op elke hoek van de straat.

Net als dit pand, geen "normaal" mens wil in dit pandje wonen, maar toch zijn deze mensen zo hard dat ze er zijn gaan wonen. Laat ze lekker!

Ennuh, ik ken meer krakers die werken dan diegene die niet werken.

Ga jij maar lekker achter je tv-tje zitten en oordelen over iets waarvan je denkt wat te weten.. want ik lach me echt rot om je opmerkingen. Je weet er totaal niets vanaf
no-indymedia 
ook-faxist - 28.10.2010 12:01

De linkse radicalen zijn hier druk aan het censureren zie ik. Alleen de impliciete bedreiging aan het adres van de aannemer blijft staan, waardoor eventuele medeplichtigheid vaststaat.
Ga werken 
Bergervoet - 28.10.2010 11:16

Wat deden de bewoners daar op woensdagmiddag? Moet er niet gewerkt worden?
welkom geenstijllers 
banjo jo - 28.10.2010 12:03

hoe achterlijk moet je zijn om heden ten dage 300 000 euro op te hoesten voor een huis, vervolgens voor de rest van je leven aan een hypotheek vast te zitten waarbij banken je leegtrekken, om je zo tot je 68e dagelijks kapot te werken? En dan dat ook nog verdedigen... Denk eens na: niets is zo excessief duur als een huis. Het is onbetaalbaar en je verdient het nooit meer terug. Vastgoedhandelaren zijn de rijksten der rijksten. Een hypotheek is normaal, maar het is je ziel verkopen aan de duivel. Je zult eeuwig moeten werken voor bankdirecteuren die ons vervolgens in een crisis storten. De woonstrijd is meer dan niet werken, het is woonruimte opeisen voor een oververhitte woningmarkt die de arbeider uitbuit.

Jullie werkende, egoistische, onweldenkende schapen worden leeggetrokken en nemen het nog op voor jullie uitbuiters ook. Gevalletje Stockholmsyndroom lijkt me zo. Of angst van mensen met een kutleven dat zij het kutste leven hebben, en dan proberen het anderen nog kutter te maken. Maar fuck jullie en jullie loze kreten. Kraken zal doorgaan. En de eerste zullen de laatste zijn.
Moreel vraagstuk kraken 
Josh - 28.10.2010 12:48

@²²² - 28.10.2010 12:39

Chinees staatsburger:

Zijn er kinderen die niet gemaakt hoeven te worden?
ja
Is er een verbod op het hebben van kinderen?
ja
Is het hebben van kinderen dus crimineel?
ja

Mooie redenatie. Netjes doen wat de staat je blijft te vertellen daar wordt het een stuk leuker van voor de volgende generatie.
Genoeg legale alternatieven 
Legale antikraak bewoner - 28.10.2010 15:19

Via bedrijven als  http://nl.cameloteurope.com/27/2/actueel-aanbod/actueel-aanbod-%3E-direct-reageren.html is er erg veel legaal anti kraak aanbod beschikbaar.

Soms helemaal gratis (als bewaking bij bouw locaties) of tegen kleine vergoedingen.

Dit zijn bedrijven die niet mensen wekken met een graafmachine, maar daar staan wel voorwaarden tegenover.
Lekker voor jullie! 
de tyfus - 28.10.2010 11:39

Jammer voor die krakertjes. Geen medelijden mee. Als je je in iemand zijn eigendom bevind zonder zijn of haar toestemming dan is dit wat je verdiend. Hij had ze niet eens de kans moeten geven de spullen de pakken. Wegwezen en tegen de grond die hap.
Container 
ik - 28.10.2010 11:41

Zo te zien hebben jullie een hoop rommel achter gelaten.
Wie betaald de extra container om die shit weg te halen?
Pro Krakers 
Strontkop Tijs - 28.10.2010 11:45

Ho ho, krakers zijn ook mensen en hebben ook recht op een uitkering.
Ga maar lekker op een suf kantoor zitten, achter je PC-tje commentaar leveren en likken bij de baas.

Krakers zijn OKE!!


Banjo 
Joep Meloen - 28.10.2010 12:10

@banjo jo - 28.10.2010 12:03

Ha ha, omdat ik me de tering werk kan ik lekker hele mooie dingen kopen waarvan jij alleen maar kunt dromen. Tenzij je het steelt natuurlijk, en dat is nu net het verschil tussen beschaafd en onbeschaafd. Langharige nietsnut dat je bent! Ik hoop dat ze je achtervolgen en uit elk huis jagen op deze manier. Vuile dief dat je bent.

E-Mail: michiel.bruijn@gmail.com
logisch 
arie sloopkogel - 28.10.2010 11:20

tja, volgens de wet heeft hij gelijk, bovendien moet je met je gore poten van andermans bezit afblijven.kraken is gewoon asociaal gedrag van mensen die te lui zijn om te huren en te werken voor hun centen.volgende x niet eens de kans geven hun spullen te pakken.... De sloopkogel is door de kerk zeg maar haha...rechts regeert,links huilt. Hoe zou dat toch komen??????
Moreel vraagstuk kraken 
²²² - 28.10.2010 12:39

*In wetenheid dat alle reacties die anti-kraak zijn worden verwijderd plaats ik dit*

Mijn mening op kraken is redelijk simpel.
Zijn er woningen voor krakers die ze niet hoeven te stelen?
ja
Is er een verbod op kraken?
ja
Is kraken dus crimineel?
ja

Simpel als dat, sommige mensen werken voor een bijdrage aan de maatschappij, zodat de Nederlandse maatschappij welvarend is betaal ik netjes mijn belasting, heb ik geen uitkering. Ik wil mezelf niet verheerlijken op een manier maar feit is: Krakers dragen niets bij aan de maatschappij. Ze dragen alleen bij aan de kraker cultuur, dat niet een deel van de maatschappij is overigens, maar het liefst zichzelf ziet als een anarchistische eigen staat. Ik zou het heel simpel willen oplossen, alle krakers verkassen naar een mooi eiland in de wadden zee, kies er eentje, lekker daar wonen zonder wetten, verplichtingen.

Iedereen heeft het recht op klagen, maar naar mijn mening draagt de kraker cultuur even weinig bij aan Nederland als de vissen in mijn aquarium.

U kunt nu mijn rechtse onzin commentaar verwijderen en uzelf blijven wijsmaken dat u wel heel belangrijk bent voor de mensen die u helpt, en hoe gemeen die banken wel niet zijn!

MVG,

Anoniem (voordat ik ook bezoek op mn deur krijg voor een mening hebben)
bingo 
arend - 28.10.2010 12:28

Kom kom zeg. Laat iemand met een andere mening ook eens aan het woord?.
Om maar af te geven op mensen die een baan hebben ,omdat jij bijvoorbeeld te lui bent om je eigen broek op te halen is toch wel van de makkelijke natuurlijk.... en keihart kut dit kut dat te roepen getuigt niet van serieus zijn met je zaak.

Mischien dat kabinet rutte voor jullie een herintredingsprogrammatje heeft waarbij jullie persoonlijk aan een baan kan worden geholpen. zou dat niet mooie zijn?

Maar let wel...Dat moet je wel willen natuurlijk.

E-Mail: dap@hetnet.nl
moraal 
waxm - 28.10.2010 12:12

^ HAHA een kraker met moraal!!!!! Ga eerst het verschil tussen mijn en dijn eens bestuderen en kom dan maar weer met het wijsvingertje prikken als je denkt dat dat gerechtvaardigd is.

even uiteengezet 
olle - 28.10.2010 20:07

sinds het begin van de menselijke beschaving is de enige manier voor mensen om zichzelf een redelijke leefkwaliteit te verschaffen werken, en zo hoort het ook. gingen eerst mensen jagen, zo gaan mensen nu hun maatschappelijke functie vervullen (waar ze ook werken) om geld te verdienen en zo zichzelf en hun familie in leven te houden.

waar zulke gigantische hoeveelheden mensen met zijn alle samenwonen en werken, zijn overkoepelende organen nodig om dit allemaal in goede banen te leiden (alszijnde woningcoorporaties, banken, verzekeraars etc)

helaas heeft dit systeem als nadeel dat er afentoe geld, materiaal en ontroerend goed gegenereerd word, wat niet direct gebruikt word (natuurlijk een zonder, maar dat terzijde) en zomaar ineens hebben de meest luie, anti-sociale en respectloze idioten het in hun hoofd gehaald om zonder enige reden of verdienste deze van hun eigenaren af te nemen, omdat zij zogenaamd geen slaaf van de banken zijn. maar ze bekijken de zaak nogal omgekeerd. ze gaan uit van het idee dat vroeger niemand werkte, en alleen maar een beetje rondhing, idiote dingen met hun haar deden en blowde. en dat daarna pas de kwaadaardige banken kwamen om de mensen te exploiteren en veranderde in 1 grote kudde loonslaven. helaas is die niet waar, hard werken is altijd al de enige drijfveer achter de menselijke samenleving. luie anti-sociale stoners die menen dat andermans eigendom en verdienste hun toekomst is iets van de laatste eeuw, een ranzig bijproduct van de welvaart. jullie zijn niet applicabel in de moderne samenleving, en ik vind het prima dat jullie in een ranzig oud hokje ergens achteraf willen gaan zitten blowen met zijn allen.

maar zodra een normaal individu, die werkt voor zijn geld, jullie daar weg wil hebben moet je ook meteen opsodemieteren. door te weigeren mee te delen aan de huidige samenleving en welvaart hebben jullie jezelf lager geplaatst dan de gemiddelde werkende burger, en zo hebben jullie je ook te gedragen!

probeer dit maar eens onderuit te halen. misschien zou het lukken als jullie niet te stoned en dom waren. en dom mag ik zeggen aangezien jullie blijkbaar niet in staat zijn de vraagstukken en problemen van leven in de huidige maatschappij aankunnen, en dus maar gaan profiteren van andermans verdiensten.
Goed recht 
Ieder zijn eigen! - 28.10.2010 11:13

Geen probleem mee hoor, wat doe je daar ook?>? Het is het eigendom van iemand anders, je hebt daar dus niets te zoeken!!
uit bed 
geerdt - 28.10.2010 11:44

de aanvullingverwijdersjaak is nog later uit bed gekomen dan ik vandaag. Meer geenstijlers hier dan NNers.
Huilie huilie 
Verbouwend - 28.10.2010 13:45

Toevallig ben ik nu zelf een hardwerkende "brave" burger en flink aan het verbouwen in mijn woning. Ik moet er niet aan denken dat als ik, (hypothetisch gesproken) ga samenwonen en dit huis leeg komt te staan maar er nog wel maandelijks keiharde euros voor betaal in de vorm van een hypotheek, een keertje de zaak wil inspecteren en moet constateren dat er een stel kakkerlakken in zijn gekropen. Die verdelg ik dan toch?

Hetzelfde als met krakers moet gebeuren... aufgerauscht!
KRAKEN IS VERBODEN 
Anoniem - 28.10.2010 14:39

Om nou te slopen met krakers in het pand vind ik ook absurd.
Maar krakers horen daar niet te zitten, kraken is verboden.

Ik zou graag aan jullie krakers, als mede-bewoners van dit mooie land
willen vragen, om je eens te fatsoeneren, van de drugs af te blijven,
ga lekker solliciteren, doe mee en doe vooral je best, en misschien krijg je dan wat meer herkenning als dat dat van een weggelopen zwerfhond.

Jullie vragen er zelf om luie honden!
deze? 
De kamer van sloophandel - 27.10.2010 20:38

A.W.A Bergervoet Immenweg 14-15 te Lunteren
Bergervoet = AFA? 
nn - 28.10.2010 12:56

"Sterker nog, hij heeft al een aardige reputatie van intimidatie en eigenrichting door de jaren opgebouwd."

Is Bergervoet soms ook actief bij de AFA?
Jeroen 
Jeroen - 28.10.2010 12:02

Gelijk heeft ie..

GET A JOB MOTHERFOKKERS!!

Hij had het eigenlijk moeten doen toen jullie allemaal sliepen... maar dan met een staafje of 20 dynamiet ofzo...

E-Mail: Jeroenltd@hotmail.com
Website: http://krakerszijnlui.nl
 
@ banjo jo  
Een hard werkende Nederlander - 28.10.2010 12:16


Geldt dit ook voor andere zaken zoals medische zorg? Volgens mij verdienen artsen en directieleden van ziekenhuis ook redelijke salarissen. Ga je medische hulp ook boycotten als je ziek bent.. Heb je al eens naar salarissen gekeken van grote warenhuisen en supermartken, non profit instellingen ? Het salaris van de directeur van Greenpeace bijvoorbeeld € 88.845 per jaar (bron elsevier) dit is redelijk vergelijkbaar met een hogere bankmanager. Weet je ook wat zij aan belasting betalen ? Hoogste schaal is 52%, dat is meer dan de helft van je inkomen !

Ik vind een auto van € 300.000,- ook duur, mag die dan ook gestolen worden uit 'principe' ?

Als we allemaal zo gingen denken dan kan iedereen voor zijn eigen dak zorgen en een groente tuin bijhouden.. Ik denk dat je er best wel dankbaar voor kunt zijn dat er mensen zijn die hard werken, anders stond er voor jou geen woning om te kraken.
Geef deze mensen een lintje! 
Iemand - 28.10.2010 11:31

Wonderbaarlijk dat zelfs terwijl balken, stenen en ruiten in het rond vlogen, de 'bewoners' nog de helderheid van geest hadden een paar leuke kiekjes te maken alvorens het ter nauwernood aan de dood ontsnappen via de tuin van de buren.




arie sloopkogel - 28.10.2010 12:55

ook leuk om te zien, dat wanneer de weldenkende mens zich met de discussie bemoeidt, het linkse volk nog in de rij staat om de uitkering te verlengen. Welliswaar met knikkende knietjes,want nu rechts het regeerbeeld domineert,liggen de centjes niet meer voor het oprapen.
Ik ruik het zweet al van al die steuntrekkers bij het horen van het oh zo bevreesde woord: solliciteren haha
Geleuter 
De samenleving - 28.10.2010 20:16

Als je woonruimte koopt of op andere wijze betaald voor je woonruimte heb je dit probleem niet. Ik kan me voorstellen dat je als eigenaar van een gebouw er geen mensen in wil hebben die niets betalen.
deze? 
De kamer van sloophandel - 27.10.2010 20:38

A.W.A Bergervoet Immenweg 14-15 te Lunteren
Ga werken 
Iemand die wel belasting betaalt - 28.10.2010 11:54

het zegt al genoeg dat bijna alle reacties die kritiek hebben op de krakers worden verwijderd

-Iemand die wel belasting betaalt
even uiteengezet 
olle - 28.10.2010 20:07

sinds het begin van de menselijke beschaving is de enige manier voor mensen om zichzelf een redelijke leefkwaliteit te verschaffen werken, en zo hoort het ook. gingen eerst mensen jagen, zo gaan mensen nu hun maatschappelijke functie vervullen (waar ze ook werken) om geld te verdienen en zo zichzelf en hun familie in leven te houden.

waar zulke gigantische hoeveelheden mensen met zijn alle samenwonen en werken, zijn overkoepelende organen nodig om dit allemaal in goede banen te leiden (alszijnde woningcoorporaties, banken, verzekeraars etc)

helaas heeft dit systeem als nadeel dat er afentoe geld, materiaal en ontroerend goed gegenereerd word, wat niet direct gebruikt word (natuurlijk een zonder, maar dat terzijde) en zomaar ineens hebben de meest luie, anti-sociale en respectloze idioten het in hun hoofd gehaald om zonder enige reden of verdienste deze van hun eigenaren af te nemen, omdat zij zogenaamd geen slaaf van de banken zijn. maar ze bekijken de zaak nogal omgekeerd. ze gaan uit van het idee dat vroeger niemand werkte, en alleen maar een beetje rondhing, idiote dingen met hun haar deden en blowde. en dat daarna pas de kwaadaardige banken kwamen om de mensen te exploiteren en veranderde in 1 grote kudde loonslaven. helaas is die niet waar, hard werken is altijd al de enige drijfveer achter de menselijke samenleving. luie anti-sociale stoners die menen dat andermans eigendom en verdienste hun toekomst is iets van de laatste eeuw, een ranzig bijproduct van de welvaart. jullie zijn niet applicabel in de moderne samenleving, en ik vind het prima dat jullie in een ranzig oud hokje ergens achteraf willen gaan zitten blowen met zijn allen.

maar zodra een normaal individu, die werkt voor zijn geld, jullie daar weg wil hebben moet je ook meteen opsodemieteren. door te weigeren mee te delen aan de huidige samenleving en welvaart hebben jullie jezelf lager geplaatst dan de gemiddelde werkende burger, en zo hebben jullie je ook te gedragen!

probeer dit maar eens onderuit te halen. misschien zou het lukken als jullie niet te stoned en dom waren. en dom mag ik zeggen aangezien jullie blijkbaar niet in staat zijn de vraagstukken en problemen van leven in de huidige maatschappij aankunnen, en dus maar gaan profiteren van andermans verdiensten.
@ banjo jo  
Een hard werkende Nederlander - 28.10.2010 12:16


Geldt dit ook voor andere zaken zoals medische zorg? Volgens mij verdienen artsen en directieleden van ziekenhuis ook redelijke salarissen. Ga je medische hulp ook boycotten als je ziek bent.. Heb je al eens naar salarissen gekeken van grote warenhuisen en supermartken, non profit instellingen ? Het salaris van de directeur van Greenpeace bijvoorbeeld € 88.845 per jaar (bron elsevier) dit is redelijk vergelijkbaar met een hogere bankmanager. Weet je ook wat zij aan belasting betalen ? Hoogste schaal is 52%, dat is meer dan de helft van je inkomen !

Ik vind een auto van € 300.000,- ook duur, mag die dan ook gestolen worden uit 'principe' ?

Als we allemaal zo gingen denken dan kan iedereen voor zijn eigen dak zorgen en een groente tuin bijhouden.. Ik denk dat je er best wel dankbaar voor kunt zijn dat er mensen zijn die hard werken, anders stond er voor jou geen woning om te kraken.
logisch 
arie sloopkogel - 28.10.2010 11:20

tja, volgens de wet heeft hij gelijk, bovendien moet je met je gore poten van andermans bezit afblijven.kraken is gewoon asociaal gedrag van mensen die te lui zijn om te huren en te werken voor hun centen.volgende x niet eens de kans geven hun spullen te pakken.... De sloopkogel is door de kerk zeg maar haha...rechts regeert,links huilt. Hoe zou dat toch komen??????
Waar gaat dit nog over.. 
Een hard werkende Nederlander - 28.10.2010 11:55

Het is maar goed dat onze nieuwe premier Mark Rutte de wetgeving op inbraak wil gaan aanpassen. Inbrekers mogen dan iets hardhandiger uit je woning worden verjaagd. Ik vraag me af of deze regeling ook op 'bewoners' van toepassing is, anders kun je als inbreker ook roepen dat je de nieuwe bewoner bent.. Dit gebeurt met kraken ook, inbreken en roepen dat je de nieuwe bewoner bent. En niet het argument van woningtekort blijven gebruiken, ga dan eventueel bij een leegstandsbeheerder huren. Dit is ook een goedkope vorm van huren/gebruiken van woonruimte. Maar ja om huur te kunnen betalen zul je wel een vorm van inkomsten moeten hebben en dat ontbreekt bij veel krakers nog weleens.. En in de mooie (overmatige) verzorgingsstaat Nederland kun je altijd een beroep doen op uitkeringen en bijstand van de overheid, mist je wel wilt deelnemen aan de maatschappij.
linkse nazi's 
anti-fascist - 28.10.2010 11:56

De linkse radicalen zijn hier druk aan het censureren zie ik. Alleen de impliciete bedreiging aan het aders van de aannemer blijft staan, waardoor eventuele medeplichtigheid vaststaat.
Hihi 
Truckert - 28.10.2010 13:14

Blijf maar lekker reacties weghalen, moeten jullie lekker toch werken vandaag haaaahaaaa
Jij bent echt een sjappie  
Iemand - 28.10.2010 14:08

Jij bent echt zo dom als een geit, net als de rest van het geenstijl volk dat achter wilders aanrent.

Je kan wel roepen dat je antikraak voor 80 euro kan krijgen? WAAR DAN?
Ten tweede wacht ik nu al een jaar op antikraak.. come again?

Ik ben geen kraker, maar sta wel achter hun ideen! waarom?
Ik ben 25 jaar, moet wachten tot mijn 28e voor ik uberhaupt in aanmerking kom voor een huis. Vrijesector is veel te duur, en kopen? onmogelijk!

Terwijl er wel meer dan ik weet neit hoeveel m2 gewoon weg staat te rotten. Vastgoed eigenaren maar speculeren en poen verdienen. En talloze jongeneren net als ik maar bij hun ouders wonen of in een goor studentenhuis.

Ga jij maar lekker op je rechtse vriendjes stemmen tjappie. Maak van dit land maar een oostblok land, met verpaupering op elke hoek van de straat.

Net als dit pand, geen "normaal" mens wil in dit pandje wonen, maar toch zijn deze mensen zo hard dat ze er zijn gaan wonen. Laat ze lekker!

Ennuh, ik ken meer krakers die werken dan diegene die niet werken.

Ga jij maar lekker achter je tv-tje zitten en oordelen over iets waarvan je denkt wat te weten.. want ik lach me echt rot om je opmerkingen. Je weet er totaal niets vanaf
tsss 
Hoi! - 28.10.2010 11:51

@ProKrakers

Hoezo hebben ze recht op een uitkering? Hebben ze ooit gewerkt en belasting afgedragen om al die uitkeringen te bekostigen dan? Laat me niet lachen.
Bezoek aan huis 
Rechtloos - 27.10.2010 19:34

Tijd voor een bezoek aan huis zou ik zo zeggen.


E-Mail: info@rechtloos.nl
Website: http://rechtenloos.nl/
 
Krakers gegroet 
Hardwerkende - 28.10.2010 12:16

Krakers gegroet,

Vind het jammer dat alle reacties van Geenstijl mensen verwijderd worden. Het is een vrije site, sommige onderbouwen hun mening niet goed. Maar even terug komen op een reactie hier boven. Een huis is inderdaad ontzettend duur in een goed ontwikkeld land, in Duitsland en belgie zijn ze al goedkoper. Maar je hoeft je niet kapot te werken. Maar gewoon slim ondernemen en je opleiding afmaken waar ik nu ook mee bezig ben. Mijn vader is mijn voorbeeld, hij is begonnen als bouwvakker maar heeft in de avond uren hard geleerd. Hij is door zijn harde werk universitair afgestudeerd. Hij werkt hard maar neemt ook een vakantie op zijn tijd. J en de krakers moeten net als andere dieven, van onze spullen af blijven! Echt heel tot als iemand iets van je afneemt omdat je toch genoeg hebt. Wij werken er toch zelf voor?
Jeroen 
Jeroen - 28.10.2010 12:02

Gelijk heeft ie..

GET A JOB MOTHERFOKKERS!!

Hij had het eigenlijk moeten doen toen jullie allemaal sliepen... maar dan met een staafje of 20 dynamiet ofzo...

E-Mail: Jeroenltd@hotmail.com
Website: http://krakerszijnlui.nl
 
Genoeg legale alternatieven 
Legale antikraak bewoner - 28.10.2010 15:19

Via bedrijven als  http://nl.cameloteurope.com/27/2/actueel-aanbod/actueel-aanbod-%3E-direct-reageren.html is er erg veel legaal anti kraak aanbod beschikbaar.

Soms helemaal gratis (als bewaking bij bouw locaties) of tegen kleine vergoedingen.

Dit zijn bedrijven die niet mensen wekken met een graafmachine, maar daar staan wel voorwaarden tegenover.
welkom geenstijllers 
banjo jo - 28.10.2010 12:03

hoe achterlijk moet je zijn om heden ten dage 300 000 euro op te hoesten voor een huis, vervolgens voor de rest van je leven aan een hypotheek vast te zitten waarbij banken je leegtrekken, om je zo tot je 68e dagelijks kapot te werken? En dan dat ook nog verdedigen... Denk eens na: niets is zo excessief duur als een huis. Het is onbetaalbaar en je verdient het nooit meer terug. Vastgoedhandelaren zijn de rijksten der rijksten. Een hypotheek is normaal, maar het is je ziel verkopen aan de duivel. Je zult eeuwig moeten werken voor bankdirecteuren die ons vervolgens in een crisis storten. De woonstrijd is meer dan niet werken, het is woonruimte opeisen voor een oververhitte woningmarkt die de arbeider uitbuit.

Jullie werkende, egoistische, onweldenkende schapen worden leeggetrokken en nemen het nog op voor jullie uitbuiters ook. Gevalletje Stockholmsyndroom lijkt me zo. Of angst van mensen met een kutleven dat zij het kutste leven hebben, en dan proberen het anderen nog kutter te maken. Maar fuck jullie en jullie loze kreten. Kraken zal doorgaan. En de eerste zullen de laatste zijn.
Pro Krakers 
Strontkop Tijs - 28.10.2010 11:45

Ho ho, krakers zijn ook mensen en hebben ook recht op een uitkering.
Ga maar lekker op een suf kantoor zitten, achter je PC-tje commentaar leveren en likken bij de baas.

Krakers zijn OKE!!


Bergervoet = AFA? 
nn - 28.10.2010 12:56

"Sterker nog, hij heeft al een aardige reputatie van intimidatie en eigenrichting door de jaren opgebouwd."

Is Bergervoet soms ook actief bij de AFA?
Moreel vraagstuk kraken 
Josh - 28.10.2010 12:48

@²²² - 28.10.2010 12:39

Chinees staatsburger:

Zijn er kinderen die niet gemaakt hoeven te worden?
ja
Is er een verbod op het hebben van kinderen?
ja
Is het hebben van kinderen dus crimineel?
ja

Mooie redenatie. Netjes doen wat de staat je blijft te vertellen daar wordt het een stuk leuker van voor de volgende generatie.
Goed recht 
Ieder zijn eigen! - 28.10.2010 11:13

Geen probleem mee hoor, wat doe je daar ook?>? Het is het eigendom van iemand anders, je hebt daar dus niets te zoeken!!
geenstijl vervuild het hele web 
caspar - 28.10.2010 12:01

wat is het toch weer gruwelijk om te zien hoe het leger van rechtse brulboeien door Geenstijl het hele web over worden gestuurd om overal hun afzichtelijke "reaguursels" achter te laten.. als een kudde buffels die alles in hun weg plattrappen! Ik zeg: kraken is een ingewikkeld moreel vraagstuk wat niet gesimplificeerd dient te worden.. hoe het ook zei..een huis slopen met mensen( of het nou rechtmatige bewoners zijn of niet) is heel gevaarlijk en dient bestraft te worden. sinds wanneer is materie meer waard dan mensen..oh, wacht dat is natuurlijk al heel lang zo.. trieste toestant dit!
@banjo jo 
Truckert - 28.10.2010 12:48

Toevallig vind ik het fijn om elke dag te gaan werken en die hypotheek is mij door niemand opgedrongen maar daar heb ik zelf om gevraagd en blij dat ik m destijds gekregen heb.
We leven in een maatschappij waar iedereen zn steentje bij dient te dragen en als iedereen zo zou denken als jij, had niemand een dak boven zn hoofd en ook niks te vreten.
Dan ook nog denken dat je opkomt voor de arbeider???? Kom op man, er is geen enkele arbeider die sympathie heeft voor jouw denkbeelden.
Dus wordt eens wakker en kom meehelpen aan de BV nederland!
Anders kan je beter naar afrika verhuizen en daar je hutje bouwen en elke dag jagen voor je vreten lekker ver weg van de kapitalisten die je zo verafschuwd.


ga werken 
HAHA - 28.10.2010 11:49

Verdiende loon, ga wonen in een pand wat je zelf huurt of koopt en niet in andermans woning. Trieste lui die krakertjes en dan ook nog anderen gaan bedreigen die hun werk uitvoeren. Jullie mogen daar niet eens zijn dus ook de consequenties zijn voor jullie.

Alsof jullie niet al triest genoeg waren. Zoek werk en huur dan zelf een huis, dan heb je ook geen last meer van woningen die opeens gesloopt worden.

Hulde aan de slopers !

Website: http://geenstijl.nl
 
Reaguurders toch!! 
Kraker - 28.10.2010 12:35

Wat jammer dat de gemiddelde Geenstijler toch echt niet verder kan kijken dan zijn neus lang is.

Als werkende kraker word ik ondertussen een beetje erg ziek van al het gemekker over uitkeringen en werkschuwen. Buiten het feit dat het vandaag de dag vrijwel onmogelijk is om een uitkering te krijgen gelden er nog veel andere argumenten om niet een werkslaaf te worden die de hele dag zit te F5-en en fapt op computerporno.


Ik werk maximaal 4 dagen in de week in de horeca. Overdag lekker vrij en buiten dus. En ik leef daar behoorlijk ruim van. Ik koop namelijk geen dure dingen, luxegoederen en heb bewust geen auto of kind. Andere krakers werken soms maar 1 of 2 dagen in de week en gezamenlijk komen we er lekker van rond. Schamel, maar we hebben iig lekker tijd om andere dingen te doen zoals vrijwilligerswerk, feesten, kraken en demonstreren.

Heerlijk om me niet helemaal kapot de pleuris te werken voor een stinkhypotheek of dure huur. Er staan genoeg panden leeg in Nederland die niet gebruikt worden. Zijn wij nou zo slim of jullie zo dom? We are living the good life and jij laat je naaien door de economie, je baas en je spullen end up owning you zoals Tyler Durden al zei.

Als anti-kapitalist heb ik er geen enkele moeite mee om kapitaal van anderen te jatten. Zoals het anarchistisch motto al zegt: Bezit is diefstal. Ik deel mijn inkomen en spulletjes met de mensen om me heen. Ik haal mijn kleren uit de weggeefwinkel en eet en kook in een zogenaamde volkskeuken voor 3 a 4 euro per veganistische maaltijd. Ondertussen zie ik de wereld en help ik dieren en mensen die hulp kunnen gebruiken.

Jij zit achter je computer gefrustreerd te wezen met je gemiddelde leven in je gemiddelde woning met je gemiddelde vrouw en je gemiddelde baan en je gemiddelde kinderen. Misschien snuif je coke of speed als je in het weekend een keer gaat stappen maar voor de rest is het bankhangen en illegaal gedownloade films kijken. Of je rijdt te hard in je te dure auto en roept dat snelheidslimieten voor mietjes zijn. Dan mag de wet best gebroken worden. Als een domme 1-streper jou een bekeuring geeft is het onnodig maar als hij een pauper pakt dan is het gerechtvaardigt of niet hard genoeg.

Jij moet de vrijheid hebben om te zeggen en doen wat je wil, maar als anderen hetzelfde eisen moeten er snel verboden uit de kast getrokken worden.

Geenstijler, je bent zielig. Ga terug naar je middle of the road life. Ik ga lekker feesten op donderdagmiddag!!! Biertje erbij???

Oh en als bouwvakkers komen om mijn pand te ontruimen krijgen ze een ijzeren staaf in hun nek. We zijn gelukkig niet allemaal hippies.

Gegroet,

een werkende kraker.
Tsja 
Strontkop Tijs - 28.10.2010 11:22

EPIC weer dittuh..
AHA 
aaa - 28.10.2010 11:21

Blijkbaar snappen de krakers nog niet dat er een verbod was erop. Handig dat ze dan tegen de wet in iemands anders gebouw zitten. Leuk dat ze inbreken bij iemand en dan krokodillen tranen huilen dat ze bijna dood waren. misschien moeten ze minder kraken en een baan zoeken. Als ze net als iedereen 8 uur vertrokken naar hun werk was "hun" huisje in alle leegte naar benede gegaan maar helaas, werken is voor de kapitalistische zwijn. wij roepen liever anarchie uit en houden dan onze handjes op bij de overheid, die wij overigens omver willen werpen!

ooooh de ironie :)
arie sloopkogel - 28.10.2010 12:55

ook leuk om te zien, dat wanneer de weldenkende mens zich met de discussie bemoeidt, het linkse volk nog in de rij staat om de uitkering te verlengen. Welliswaar met knikkende knietjes,want nu rechts het regeerbeeld domineert,liggen de centjes niet meer voor het oprapen.
Ik ruik het zweet al van al die steuntrekkers bij het horen van het oh zo bevreesde woord: solliciteren haha
@ Een hard werkende Nederlander 
banjo jo - 28.10.2010 12:48

sorry dat dit een reactie op een discussie op de ruispagina is. maar ik proef een vorm van dialoog.

Beste 'een hardwerkende nederlander',
Ik deel je mening (ten dele). Er is niets mis met werken en wel met stelen. MAAR, ik vind kraken niet gelijk aan het stelen van een auto. Dakloos zijn is immers veel erger dan autoloos, en een auto is al te koop voor 100 euro. Een huis niet, hoewel je niet zonder kunt. Het is zo excessief duur, zo moeilijk te vinden, en al zo lang, dat het ons burgers in een wurggreep houdt die verder gaat dan alleen geld. Het kost een leven om alleen al de rente op je hypotheek af te lossen, en dat gaat ook nog eens naar banken die los staan van de overheid en het kut doen.

Om deze problematiek te bekritiseren voeren wij directe actie op lokaal niveau waarbij wij langdurig leegstand vastgoed wat wordt onttrokken aan de woningmarkt terugeisen. We vertrekken dan ook wanneer de eigenaar kan aantonen er iets mee te doen. Wij achten het eigendomsrecht op langdurig in onbruik geraakt vastgoed dan ook ondergeschikt aan de noden van hulpbehoevenden in tijden van stringente woningnood en excessieve prijzen.

Voor de rest ben ik het eens. Ik heb groots respect voor hardwerkende Nederlanders, waardeer het huidige sociale beleid, vind dat goed doen belangrijker is dan goed praten, en hoop dat we met z'n allen hier een beetje chill kunnen leven, luisteren en elkaar wat gunnen.


ga werken, dom tuig 
JajaSisterHood - 28.10.2010 11:26

Ga werken nutteloos tuig!
no-indymedia 
ook-faxist - 28.10.2010 12:01

De linkse radicalen zijn hier druk aan het censureren zie ik. Alleen de impliciete bedreiging aan het adres van de aannemer blijft staan, waardoor eventuele medeplichtigheid vaststaat.
linkse nazi's 
anti-fascist - 28.10.2010 11:56

De linkse radicalen zijn hier druk aan het censureren zie ik. Alleen de impliciete bedreiging aan het aders van de aannemer blijft staan, waardoor eventuele medeplichtigheid vaststaat.
Huilie huilie 
Verbouwend - 28.10.2010 13:45

Toevallig ben ik nu zelf een hardwerkende "brave" burger en flink aan het verbouwen in mijn woning. Ik moet er niet aan denken dat als ik, (hypothetisch gesproken) ga samenwonen en dit huis leeg komt te staan maar er nog wel maandelijks keiharde euros voor betaal in de vorm van een hypotheek, een keertje de zaak wil inspecteren en moet constateren dat er een stel kakkerlakken in zijn gekropen. Die verdelg ik dan toch?

Hetzelfde als met krakers moet gebeuren... aufgerauscht!
slachtoffer ??? 
koffie mok - 28.10.2010 12:52

je maakt me niet wijs dat er geen enkele waarschuwing vooraf is geweest... dat die kerel zomaar op een dag heeft gedacht... kom, laat ik eens een kraker wakker maken. die sneu-kaart is een bluf-kaart.

ik kan best begrijpen dat iemand kraakt. zo groot, of mooi woon je nooit met 2 dagen werken... maar als de eigenaar zegt "en nu is het genoeg!"lekker weg gaan. ergens anders kamp op slaan...


Respect voor het debat! 
Robbie - 28.10.2010 12:35

Alles is eigenlijk al gezegd. Blijft natuurlijk raar dat er niet gewerkt hoeft te worden op de woensdagmiddag. Blijft natuurlijk ook raar dat jullie hier het debat schuwen door alle niet welgevallige reacties weg te halen. Wat dat betreft kunnen jullie veel leren van Geenstijl. Daar worden alle reacties, ook die van jullie, wel gerespecteerd. Angst regeert bij extreem links....
Goed recht 
Ieder zijn eigen! - 28.10.2010 11:13

Geen probleem mee hoor, wat doe je daar ook?>? Het is het eigendom van iemand anders, je hebt daar dus niets te zoeken!!
Moreel vraagstuk kraken 
Josh - 28.10.2010 12:48

@²²² - 28.10.2010 12:39

Chinees staatsburger:

Zijn er kinderen die niet gemaakt hoeven te worden?
ja
Is er een verbod op het hebben van kinderen?
ja
Is het hebben van kinderen dus crimineel?
ja

Mooie redenatie. Netjes doen wat de staat je blijft te vertellen daar wordt het een stuk leuker van voor de volgende generatie.
@banjo jo 
Truckert - 28.10.2010 12:48

Toevallig vind ik het fijn om elke dag te gaan werken en die hypotheek is mij door niemand opgedrongen maar daar heb ik zelf om gevraagd en blij dat ik m destijds gekregen heb.
We leven in een maatschappij waar iedereen zn steentje bij dient te dragen en als iedereen zo zou denken als jij, had niemand een dak boven zn hoofd en ook niks te vreten.
Dan ook nog denken dat je opkomt voor de arbeider???? Kom op man, er is geen enkele arbeider die sympathie heeft voor jouw denkbeelden.
Dus wordt eens wakker en kom meehelpen aan de BV nederland!
Anders kan je beter naar afrika verhuizen en daar je hutje bouwen en elke dag jagen voor je vreten lekker ver weg van de kapitalisten die je zo verafschuwd.


Geleuter 
De samenleving - 28.10.2010 20:16

Als je woonruimte koopt of op andere wijze betaald voor je woonruimte heb je dit probleem niet. Ik kan me voorstellen dat je als eigenaar van een gebouw er geen mensen in wil hebben die niets betalen.
Zoek toch een baan 
Harry - 28.10.2010 11:41

Wat een triest gedoe.
Eerst inbreken en dan de man ook nog bedreigen.
Ga eens ergens werken en laat iemand die nog op een normale manier zijn geld verdient met rust
logisch 
arie sloopkogel - 28.10.2010 11:20

tja, volgens de wet heeft hij gelijk, bovendien moet je met je gore poten van andermans bezit afblijven.kraken is gewoon asociaal gedrag van mensen die te lui zijn om te huren en te werken voor hun centen.volgende x niet eens de kans geven hun spullen te pakken.... De sloopkogel is door de kerk zeg maar haha...rechts regeert,links huilt. Hoe zou dat toch komen??????
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.