english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Burgerinspectie onthult verborgen agenda Monsanto
Verdelg Monsanto - 02.11.2010 23:36

Op dinsdag 2 november hield een dertigtal verontruste burgers een ludieke protestactie voor de Monsanto-vestiging in Enkhuizen. Na een geënsceneerde burgerinspectie maakten ze de verborgen agenda van de Amerikaanse multinational bekend. De aanleiding voor de actie is de internationale topconferentie “It's down to Earth” die op dit moment plaats vindt in Den Haag.

deel inspecteurs op weg naar Monsanto-vestiging
deel inspecteurs op weg naar Monsanto-vestiging

door Enkhuizen op weg naar Monsanto
door Enkhuizen op weg naar Monsanto

Eerder die ochtend trok de groep in een demonstratieve optocht vanuit het centrum van Enkhuizen naar de vestiging van chemie- en zadenconcern Monsanto aan het Westeinde 161. Aangekomen bij de bedrijfspoort, verkregen de actievoerders echter geen toegang tot het terrein en de gebouwen voor een openbare burgersinspectie. Woordvoerder Anna William van de actiegroep Verdelg Monsanto: “Het is teleurstellend dat we niet worden toegelaten. Burgemeester Jan Baas heeft ons van te voren gezegd dat Monsanto ons tenminste te woord zou staan. Maar zelfs daarvan was geen sprake.”

Bij gebrek aan openheid en medewerking van de kant van Monsanto maakten de actievoerders daarom met behulp van theatrale elementen de resultaten bekend van een eerder gehouden onderzoek naar de 'verborgen agenda' van het bedrijf. Getoond werden documenten over consumentenbedrog met 'verantwoorde' (giftige en genetisch gemanipuleerde) soja, over gekochte onderzoeksresultaten en over beďnvloede politici. Een door Monsanto benadeelde boer liet een wurgcontract zien. Als klapper onthulden de inspecteurs de geheime agenda van Monsanto. Deze werd in de directiekamer aangetroffen, op de achterkant van het portret van Huge Grant, de grote baas van Monsanto.

De Monsanto-agenda blijkt schade aan mens en milieu ondergeschikt te maken aan het behalen van maximale winst, aldus Anna William. “Het gaat hier niet om een onschuldig groentezadenbedrijf dat de mensheid helpt om voldoende voedsel te produceren, maar om een onderneming die er alles aan doet om de hele voedselmarkt onder controle te krijgen. En een ieder die tegen haar belangen ingaat, wordt de mond gesnoerd.”

De Amerikaanse multinational is groot geworden met de verkoop van bestrijdingsmiddelen, zoals het ontbladeringsmiddel 'Agent Orange'. Tegenwoordig richt zij zich op de combinatie van genetisch gemanipuleerde soja en maďs die resistent zijn gemaakt tegen de bijgeleverde insecticide RoundupReady. Het bedrijf ijvert voor klimaatsubsidies (CO2-kredieten) voor het telen van gewassen met gif. Monsanto is sinds enkele jaren ook actief in Nederland, waar het Seminis, De Ruiter Seeds en Western Seed heeft opgekocht. Het bedrijf heeft wereldwijd inmiddels 23% van de commerciële zadenmarkt in handen.

De inspectie valt samen met de internationale topconferentie 'It's Down to Earth' in Den Haag over landbouw, klimaatverandering en voedselzekerheid. Bedrijven als Monsanto lobbyen daarbij voor technologische oplossingen voor het wereldwijde voedselvraagstuk. De actiegroep 'Verdelg Monsanto' bepleit echter de bevordering van lokale duurzame landbouw. Kleinschalige landbouw biedt wereldwijd werkgelegenheid aan 2,8 miljard mensen en helpt tegen honger, ondervoeding en de huidige voedselcrisis. Deze vorm van landbouw is daarbij minder afhankelijk van fossiele brandstof en zorgt voor minder milieuschade en klimaatverandering.

Website: http://monsantoshiddenagenda.wordpress.com
 
aanvullingen
meer foto's 
Verdelg Monsanto - 02.11.2010 23:45

voor het hek dat dicht bleef
voor het hek dat dicht bleef

presentatie van gevonden bewijsmateriaal
presentatie van gevonden bewijsmateriaal

boer met wurgcontract
boer met wurgcontract

De geheime agenda werd uiteindelijk gevonden achterop een portret van Monsanto's grote baas Hugh Grant. Een deel van de tekst luidde:

"Maximale winst en macht gaan boven alles voor Monsanto. Daarom
zorgen we ervoor dat:

- alle boeren afhankelijk zijn van onze zaden,
- alle zaden zo gemodificeerd zijn dat ze afhankelijk zijn van ons gif,
- iedereen gelooft dat dit goed is voor mens en milieu,
- alle regels en wetten onze belangen dienen,
- kleinere boeren verdwijnen en alleen grootschalige bedrijven met
monoculturen overleven,
- wij zo de voedselmarkt en de prijzen beheersen.

E-Mail:
Website: http://monsantoshiddenagenda.wordpress.com
 
fotos 
kazza eliot - 03.11.2010 01:04


..

Website: http://www.flickr.com/photos/kareneliot/sets/72157625298467714/
 
nog meer.. 
kazza eliot - 03.11.2010 01:08


will finish uploading all my photos to flickr in a few days...

Website: http://www.flickr.com/photos/kareneliot/sets/72157625298467714/
 
anti-Monsanto acties tijdens World Food Day 
Via Campesina - 03.11.2010 15:36

Op 16 oktober vonden ook al her en der in de wereld acties tegen Monsanto plaats in het kader van Wereld Voedseldag. Op de website van La Via Campesina is een verslag met mooie foto's te vinden.

Website: http://www.viacampesina.org/en/index.php?option=com_content&view=article&id=797:peasants-worldwide-rise-up-against-monsanto-gmos&catid=49:stop-transnational-cor
 
Civil Society statement “Down 2 Earth” in D-H 
Verdelg Monsanto - 03.11.2010 15:56

Een hele reeks organisaties heeft voorafgaand aan de conferentie in Den Haag over landbouw en klimaat een gezamenlijk statement uitgebracht. Hier vast de conclusie. Als je de rest van het statement ook wilt lezen moet je maar even onderstaande link volgen.

Conclusion
We demand that the Hague Conference support fair and effective solutions to the agriculture and climate crises. We call on it to champion a global transition to ecological agriculture, avoid questionable technological fixes, focus on enabling farmers to adapt to climate change, and ensure adequate public financing for agriculture. Many of these recommendations are embodied in the IAASTD, reflecting broad public consultation, and should be endorsed by this process, and implemented by governments and international organizations, including the World Bank and FAO.
We believe that the international food and agriculture community, in particular, small scale farmers, laborers, indigenous peoples, women and civil society organizations engaged on issues of food security, food sovereignty, the right to food, and the preservation and use of traditional knowledge are essential to this debate and are providing practical, just and affordable solutions to the problems of food security and climate change. They need to be heard. The international roadmap of “concrete actions” will first and foremost impact smallholder farmers worldwide, and any process that ignores their voices will be questioned for lack of legitimacy.

Website: http://www.iatp.org/climate/files/document/civil%20society%20statement_hague_0.pdf
 
Waarheid over Monsanto. Video from action 
Spirit Of Squatters Collective - 04.11.2010 08:11

Spirit Of Squatters Collective
Spirit Of Squatters Collective


link to video, press release and info


here You can watch the video
 http://ourmediaindymedia.blogspot.com/2010/11/waarheid-over-monsanto-video-from.html

More parts would come...

Public Inspection of a Monsanto Facility
Press Release (en)

Public Inspection to Reveal Monsanto's Hidden Agenda. On November 2nd 2010 the action group ' Exterminate Monsanto' will be organising a 'public inspection to reveal Monsanto's hidden agenda': Concerned citizens will check the premises for clues about the intense cooperation between policy makers and the agro-industry. Today's focus will be on the lobby efforts of mega-corporation Monsanto at their location in Enkhuizen, Holland. The action group will look for evidence of Monsanto's plans to get an even tighter grip on farmers and to increase their power over the global market. The public inspection coincides with the official international summit on agriculture, food security and climate change in The Hague. This conference "It's Down 2 Earth" was organised by former State Secretary for Agriculture Verburg in preparation of the global climate summit COP 16 in Cancun, Mexico in December. The action group warns for the lobby by powerful companies that push technological fake solutions to climate change. 'Exterminate Monsanto' expects very little attention for a sustainable and social future for agriculture from the Dutch government. The recent abolition of the ministry of Agriculture led the food activists to conclude that only the economic aspects of agriculture seem to matter to the new government. The people that inspect the premises are concerned about the increasing privatisation and monopolisation of the food chain by companies like Monsanto, which will further diminish food sovereignty and aggravate climate change. "A few large corporations control the worlds land, seeds and water, driving millions of people from the land, causing food insecurity and forced migration." says Anna William, participating in the inspection. Monsanto is a massive biotech company that grew big from selling pesticides. It now also controls 23 per cent of the world's seed market. The conference in The Hague offers companies like Monsanto the opportunity to convince politicians that monoculture plantations with genetically manipulated crops like soy, mais and trees help combat climate change. If they succeed in this, it would enable them to make large profits in trading carbon emission rights. "We don't believe the lie!" says Anna William. "Feeding 9 billion people in 2050 does not require industrial-scale agriculture which exhausts the soil, but smallholder farming which restores and sustains fertile soil."
Local small scale farming is the key to food sovereignty, it improves the earth's carbon balance and provides food and employment to 2,8 billion people on the planet. It is the only sustainable solution to hunger and the food crisis. In the highly industrialised Netherlands one in three family farms faces closure, as the Dutch population increasingly depends on energy-intensive import food. The world famous Dutch horticultural seeds sector has been taken over by large agrochemical multinationals like Monsanto. But the global market does not offer food security. On the contrary.With their action on the 2nd of November the group Exterminate Monsanto exposes the lobby lies of the agro-industry. Everyone committed to social and climate justice is invited to take part in the inspection and help bring the hidden agenda of Monsanto out in the open.Spirit Of Squatters Collective : This is solidarity action (like most of our videos). The solidarity is stronger when it is seen by as many people as possible.So...Please use it ! Pass this info to everybody who could be interested !!!
Feel free to embed,link it,send it,screen it etc. Use it=don't loose it. Reclaim the media with us !

... So get inspired. TOGETHER WE ARE STRONGER !!!
 http://www.youtube.com/user/spiritofsquatters
Spirit Of Squatters Collective is always trying to report and support good things what are happening around us. We trying at least one time a week show You some news. Our goal is to do it daily but 1st we can not be everywhere and 2nd We don't have enough time mainly to edit ( there are many projects waiting for their time...) That's why we waiting for You to help us support good things with our video channel and with creating independent media.

and that's few words from our pages:
With our activities we want to make this world a better place.Reclaim the media with us.Feel free to use our videos.Now all up to you !!!Real life is beginning when you turn off the tv, computer. See you on the streets in actions !!!

WATCH!
READ!
THINK!
REALIZE!
TALK!
COMMUNICATE!
LISTEN!
DEFEND!
DESTROY!
CREATE!
CHANGE!
GET INSPIRED!
RECLAIM MEDIA WITH US!
JOIN US!
FIGHT FOR YOUR RIGHTS!
LOVE !!!
SQUAT!

E-Mail: mgriks(at)gmail.com
Website: http://www.ourmediaindymedia.blogspot.com
 
Small farmers can cool the planet 
Grain - 04.11.2010 12:48

Hier een link naar een presentatie van Grain:

A way out of the mayhem caused by the industrial food system

Concise data on how industrial agriculture plays a big role in the climate crisis and how diversified, small-scale farming and local markets can solve the problem.
 http://www.grain.org/o/?id=93

(GRAIN is a small international non-profit organisation that works to support small farmers and social movements in their struggles for community-controlled and biodiversity-based food systems.)


Reactie A SEED op It's Done with Earth 
A SEED - 04.11.2010 19:33

Kort samengevat:
- Geen legitimiteit,
- dubbelzinnigheid over groei,
- gevolgen vleesproductie genegeerd,
- misleidend over emissiehandel en
- schandalige lobby door gesubsidieerd Initiatief Duurzame Handel

Onderaan in voetnoot 3 de gezamenlijke reactie van een groot aantal deelnemende maatschappelijke organisaties uit binnen- en buitenland.

Uitkomst Landbouw-klimaattop in Den Haag: a Roadmap to nowhere

Deze week vindt in Den Haag de internationale conferentie over landbouw en klimaat It's Down 2 Earth [1] plaats. Vooraf was er al veel kritiek van maatschappelijke organisaties [2] waaronder het IATP over de agenda. Vertegenwoordigers van kleine boeren en milieuorganisaties waren slechts beperkt welkom bij de belangrijkste bijeenkomsten. Als resultaat van de besprekingen conferentie ligt er nu een voorlopige verklaring. Ook deze tekst is voor veel organisaties echter totaal onaanvaardbaar [3]. Ten eerste mist de tekst legitimiteit. De Roadmap zegt ook te spreken namens de aanwezige boerenorganisaties en NGOs. Dit is een leugen; ook de organisaties die wel aanwezig zijn, gaan voor het grootste deel niet akkoord met de uitgebrachte tekst.

Groei-problemen Er wordt in de tekst gesproken over 'groei' zonder dit duidelijk te definiëren. Om te zorgen dat een grotere wereldbevolking voldoende te eten krijgt is inderdaad enige productiegroei nodig. Maar het gaat hier vooral ook een betere distributie en een stop van de verspilling als veevoer. Maar het woord groei kan in de tekst te makkelijk worden uitgelegd als schaalvergroting en groei van bedrijven in de landbouw en voedingsindustrie, en dat is precies de ontwikkeling in de landbouw die gestopt zou moeten worden. In de verklaring staat dat dat zowel de grootschalige als de kleinschalige boeren geholpen moeten worden. Dat het eerste vaak ten kosten van het tweede gaat, daar wordt verder niet op in gegaan.

Uitstoot vleesproductie genegeerd
De paragraaf in de roadmap over veeteelt zegt niets over het reduceren van de productie en consumptie van vlees en andere dierlijke producten. Terwijl dit toch de meest logische oplossingsrichting is als je het hebt over landbouw en klimaat. Zelfs de FAO geeft aan dat veeteelt wereldwijd verantwoordelijk is voor 18 procent van de uitstoot van broeikasgassen [4]. Het omzetten van veevoer in dierlijk voedsel is inefficiënt en er bestaan voldoende alternatieve eiwitbronnen. Het is zeer teleurstellend en dat er in dit lange document geen woord aan wordt vuilgemaakt. De economische belangen van de betrokken producenten van veevoer, handelaren, grootschalige veehouders en vleesverwerkers zullen wel te groot zijn geweest.

Misleiding over emissiehandel
De voorlopige versie van de roadmap suggereert dat er een unanieme steun is voor emissiehandel en marktmechanismen om de uitstoot van broeikasgassen terug te dingen. Niets is minder waar. En ook afgelopen week bij de VN-top over biodiversiteit5 was dit onderwerp nog zo controversieel dat voorstellen dezelfde financiële constructies het niet haalden in de eindverklaring.

Nederlandse subsidie voor ontbossing en gifgebruik
Tijdens de conferentie was het Initiatief Duurzame Handel (IDH) flink aan het lobbyen voor het verstrekken van emissierechten aan monocultuur plantages. De non-tillage techniek (zonder ploegen) zou uitstoot van broeikasgassen schelen. Hierbij wordt totaal voorbij gegaan aan het gifgebruik waarmee deze techniek gepaard gaat en de ontbossing en repressie tegen de lokale bevolking die het gevolg is van deze grootschalige productie voor de export. Om met haar misleidende naam te lobbyen voor nep-klimaatoplossingen en zo multinationale ondernemingen te ondersteunen, heeft het IDH zo'n 50 miljoen subsidie gekregen uit het potje ontwikkelingssamenwerking van het ministerie van Economische Zaken6. Het wrange is dat vele milieu- en ontwikkelingsorganisaties die wel opkomen voor kleine boeren en een duurzame duurzame landbouw bepleiten , niet werden uitgenodigd voor de onderhandelingen in Den Haag en voor zover ze al geld kregen door de regering worden gekort.Noten
1] “Down 2 Earth” conference:  http://www.afcconference.com

2]  http://www.iatp.org/climate/files/document/civil%20society%20statement_hague_0.pdf

3] Gezamenlijke verklaring van deelnemende maatschappelijke orgaisaties:

We, the undersigned civil society groups who have been present here in The Hague, collectively reject the Hague Roadmap for Action.

More than 100 organisations, many of which have not been invited to this Conference, have also expressed their serious concerns in a Civil Society Statement on October 31.

Those most impacted by climate change and whose livelihoods are most at risk, in particular small-scale farmers, indigenous people and women especially from developing countries, have not been present, or consulted, nor have genuinely participated in this process. A democratic and participatory process should have involved all sectors of civil society engaged on these issues in a process designed to genuinely engage and dialogue with civil society. The “roadmap for action” drafted by a few cannot be claimed to have been “collectively developed”, even by those present at the Conference.

We therefore have strong objections to a Chair’s summary that portrays a “shared understanding” on challenges and solutions for a so-called roadmap on highly complex linkages between food security, climate change and agriculture.

The conference also lacks the legitimacy of a UN process where all governments are represented, and negotiate and adopt decisions. It therefore cannot produce as its output an agreed Roadmap for Action, but should only issue a Chair’s summary of the various discussions that have taken place at the conference.

In addition, a process that genuinely seeks to draw together the linkages between agriculture, food security and climate change should have involved participants from both the agriculture and climate change sectors and processes. Otherwise, the outcome of the conference could be interpreted to be an attempt to undermine or pre-empt on-going negotiations in the UNFCCC.

Our understanding of the problems and solutions differs fundamentally from the framing posed by the organizers. We believe that adaptation has to be the main priority of this conference. The agricultural challenges faced by the poorest and most vulnerable, in Africa but also in Asia, in small-island states, in Latin America, are adaptation challenges. While sustainable farming practices can provide mitigation benefits, the climate crisis is caused first and foremost by the emissions of rich countries and we reject that small farmers are meant now to take on the mitigation responsibilities of the North.


The unanimous endorsement of carbon markets and market mechanisms in the draft is unfounded. There are on-going discussions about market-based mechanisms at both the CBD and the UNFCCC. At the 10th Conference of the Parties of the Convention on Biological Diversity which ended in Nagoya last week, the issue of innovative financial mechanisms, including market mechanisms for financing biodiversity, proved so controversial that a draft decision on it was not adopted.


Also, at the UNFCCC, the issue of carbon market mechanisms is equally controversial. Developing countries support limiting the use of existing carbon market mechanisms, and oppose the introduction of new ones. Therefore, the conference should refrain from policy prescriptions about carbon markets.


This is because under the UNFCCC, developed countries have legally binding commitments to finance adaptation and mitigation (including for agriculture) in developing countries. So-called innovative “carbon finance” is being promoted by some so that developed countries can avoid, rather than fulfill their obligations. Instead, many developing countries are demanding that fund-based financing should be the focus. Carbon markets, with their speculative tendencies, inherent instability, combined with the complexity of the agriculture markets could spell disaster for food rights, food security and livelihoods in developing countries.


Finally, tools and strategies needed to address food security, food sovereignty and climate change have been widely discussed in the IAASTD; in ongoing discussions within the UN FAO Committee on World Food Security and key processes led by social movements such as La Via Campesina and other farmers organizations. The Hague conference need not reinvent the wheel. Conference organizers cannot therefore ascribe a set of tools and policy recommendations to all the participants who have gathered here.


4 November, 2010

Signatories:

Both ENDS, the Netherlands
ETC Group
ILEIA - Centre for learning on sustainable agriculture, the Netherlands
Institute for Agriculture and Trade Policy, USA
International Federation of Organic Agriculture Movements (IFOAM)
International Forum on Globalisation
Joop de Koeijer, member of NAV (Dutch Arable farmers' Union) and Via Campesina
Platform Aarde, Boer, Consument, the Netherlands
Tearfund, UK
Third World Network
X MinY Solidarity Fund, the Netherlands4] Zie het rapport Livestocks Long Shadow van de Food and Agriculture Organisation van de VN uit 2006

5] 10th Conference of the Parties of the Convention on Biological Diversity) in Nagoya

6]  http://www.minbuza.nl/nl/Actueel/Kamerstukken/2010/01/Kamerbrief_inzake_uw_verzoek_een_voortgangsrapportage_naar_aanleiding_van_de_notitie_Landbouw_rurale_bedrijvigheid_en_voedselzekerheid_in_ontwikkelingslanden


E-Mail: info@aseed.net
Website: http://www.aseed.net
 
Monsanto Commercial 
Spirit Of Squatters Collective - 04.11.2010 21:46

Spirit Of Squatters Collective
Spirit Of Squatters Collective

Very funny commercial of the newest product from Monsanto.
you can see here:
 http://ourmediaindymedia.blogspot.com/2010/11/monsanto-commercial.html

E-Mail: mgriks(at)gmail.com
Website: http://www.ourmediaindymedia.blogspot.com
 
Truth about Monsanto.Video part 3 
Spirit Of Squatters Collective - 05.11.2010 09:10

Spirit Of Squatters Collective
Spirit Of Squatters Collective

here You can watch third, english part of the video report from action:
 http://ourmediaindymedia.blogspot.com/2010/11/truth-about-monsanto-video-form-action.html

and also those what where already published if You didn't see them yet.
here You can watch the video in dutch longer,more rough version
 http://ourmediaindymedia.blogspot.com/2010/11/waarheid-over-monsanto-video-from.html

Very funny commercial of the newest product from Monsanto.
you can see here(Is not the same one that in "Truth about Monsanto"):
 http://ourmediaindymedia.blogspot.com/2010/11/monsanto-commercial.html

Enjoy and spread around :)

Public Inspection of a Monsanto Facility
Enkhuizen, Tuesday morning 2 November 2010

Food security in times of climate change?
1-5 Nov agro industry lobbies, powerful governments, the UN, and Worldbank are getting together in the conference It’s down 2 Earth in The Hague preparing for the climate summit COP16 this November in Cancun, Mexico. They come up with technological solutions when what we need is a system change.

1. Get you hands off our lands and food!
Multinationals are monopolizing our food supply. They are chemical companies selling pesticides and artificial fertilizers. These multinationals develop patented GM crops, buy up seed companies, and tell greenwash stories to sell more chemicals and make more money. Large agribusiness, such as Monsanto and Syngenta, have other agendas and priorities than food security or fighting climate change. Their practices threaten small-scale farming and peoples’ food sovereignty around the world.

2. Our climate is not for sale!
One of the main drivers of deforestation and CO2 pollution is industrial agribusiness, mainly with soy crops and palm oil monocultures. Monsanto is lobbying hard for carbon credits for their GM Roundup Ready soybeans because these would contribute to the reduction of CO2. But in reality the soy is transported all over the globe and nearby communities get poisoned with Roundup pesticide, loose their own food production, end up in the slums.

3. Food sovereignty – no food monopolies!
The only way to enable people around the world to feed themselves is to establish food sovereignty: local community control over lands, seeds, water and sustainable agricultural processes. This can only be achieved by getting rid of monopolising, profit-seeking corporations and speculators like Monsanto and Syngenta. Small-scale agriculture not only contributes positively to the carbon balance of the planet, it also gives employment to 2.8 billion people. It remains the best way to combat hunger, malnutrition and the current food crisis. It uses less fossil fuels, takes local ecosystems into account and does not poison the environment with pesticides.

To get real ‘climate smart agriculture’ we need to start with getting the truth out and reveal the corporate lies about the current agriculture system. Let’s bring out Monsanto’s Hidden Agenda with a Public Inspection!

Spirit Of Squatters Collective : This is solidarity action (like most of our videos). The solidarity is stronger when it is seen by as many people as possible.So...Please use it ! Pass this info to everybody who could be interested !!!
Feel free to embed,link it,send it,screen it etc. Use it=don't loose it. Reclaim the media with us !

... So get inspired. TOGETHER WE ARE STRONGER !!!
 http://www.youtube.com/user/spiritofsquatters
Spirit Of Squatters Collective is always trying to report and support good things what are happening around us. We trying at least one time a week show You some news. Our goal is to do it daily but 1st we can not be everywhere and 2nd We don't have enough time mainly to edit ( there are many projects waiting for their time...) That's why we waiting for You to help us support good things with our video channel and with creating independent media.

and that's few words from our pages:
With our activities we want to make this world a better place.Reclaim the media with us.Feel free to use our videos.Now all up to you !!!Real life is beginning when you turn off the tv, computer. See you on the streets in actions !!!

WATCH!
READ!
THINK!
REALIZE!
TALK!
COMMUNICATE!
LISTEN!
DEFEND!
DESTROY!
CREATE!
CHANGE!
GET INSPIRED!
RECLAIM MEDIA WITH US!
JOIN US!
FIGHT FOR YOUR RIGHTS!
LOVE !!!
SQUAT!

E-Mail: mgriks(at)gmail.com
Website: http://www.ourmediaindymedia.blogspot.com
 
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.