english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Over het ontruimde Zuidblok in Amsterdam Nieuw West
Kleef - 09.11.2010 15:19

Gekraakt door Oost-Europeanen. Daarmee doen de meeste media de ontruiming van de kraakpanden in het Zuidblok in Slotervaart af. Want als je Oost europeanen zegt dan hoef je je niet meer in de geschiedenis of achtergrond van de leegstand en kraak van een pand te verdiepen. Gelukkig zijn er ook nog tegengeluiden.

Zo konden kwamen we notabene op het inmiddels wel erg sleetste en voorspelbare Geenstijl de de volgende comment tegen van reaguurder grappert:

Wat betreft het zuidblok.Waarom word het doen en laten van de woningcorporatie De Key niet eens heel zuiver onder de loep genomen ? 12 jaar geleden werd er voor het eerst gesproken over sloop en nieuwbouw, 12 jaar lang is er een ontmoedigingsbeleid gevoerd, eind mei dit jaar zijn de tijdelijke bewoners van Anti-Kraak uit de huizen gehaald, zes maanden lang hebben ruim tweehonderd woningen leeg gestaan, van alles en nog wat werd uit de leegstaande huizen geroofd zoals koper, en aluminium, overdag, de politie reed langs en deed niks, dat kwam De Key wel uit, zo werd kraken weer ontmoedigd, maar wel boetes uit delen van 60 euro als men een bepaalde straat inliep, hypocriet zootje. Ga eens navraag doen bij al die gezinnen die in wisselwoningen zijn gestopt, met beloftes die kant noch wal raken. Er is een beleid gevoerd door Far - West en De Key die zijn weerga niet kent. Intimoiatie, en zelfs bedreigingen op schrift, volkomen verknipt. Zeer recent werd er nog voor de rechtbank verklaard dat het allemaal goed kwam met het zuidblok, drie weken later geeft Far- West aan met hun activiteiten te stoppen, en nu ? Sloop van het zuidblok, en dan ?? inzaaien en jaren braak laten liggen, of echt 80 procent in de voorverkoop aan de man brengen in een prijsklasse van 250 tot 350 duizend euro. iedereen heeft het alleen maar over krakers, laten woningcorporaties op een VERANTWOORDELIJKE wijze het woningbeleid uitvoeren, en dat betekent onderhoud, en never nooit geen leegstand.



Website: http://www.speculanten.nl
 

Lees meer over: wonen/kraken

aanvullingen
Zuidblok 
NN - 09.11.2010 17:31




Zuidblok
ontruimingsgrond 
nn - 09.11.2010 18:44

het is duidelijk geworden dat er niet op strafrechtelijke grond zou mogen worden. dat houdt in dat dit blok op een civiel rechtelijk vonnis ontruimd zou moeten zijn. heeft iemand daar een direct bewijs van gezien. advertenties in het parool, namen van advocaten die daarmee bezig waren desnoods? benieuwd wat de rechter als "spoedeisend belang" heeft opgenoteerd.


volledig onduidelijk 
dec - 09.11.2010 20:09

De toekomst van het "Zuidblok" is volledig onduidelijk. De bouwstop die door de bezuinigingen van de gemeente werd ingelast heeft dit project de nek omgedraaid. Korte tijd geleden werd daar ook in Het Parool over geschreven. Het projectbureau Far West dat het gebied zou ontwikkelen is opgeheven.

In het verleden was meerdere keren sprake van huisvredebreuk of dwars zitten van antikraak contracten in verband met bezettingen in het blok. Waarschijnlijk zijn de ontruimingen op basis daarvan uitgevoerd. Toch blijft het een grijs gebied en het is goed mogelijk dat sommige huizen daar op basis van de prioriteitenlijst van de burgemeester - en dus het kraakverbod - leeg zijn gehaald ... in strijd met de uitspraak van het hof in DenHaag. Als ook maar enkel tegengeluid was gekomen vanuit de groep bezetters daar, was het wellicht mogelijk geweest om sommige ontruimingen te voorkomen.

Bij de bezetters gaat het echter niet om krakers in de eigenlijke zin. KSU west heeft in het verleden verklaard met de bezettingen daar niets te maken te hebben. De mensen daar hebben niet of nauwelijks contact gezocht met kraakgroepen, noch hebben ze geprobeerd een campagne te voeren die uiteraard had kunnen stoelen op het vreselijke wanbeleid van DeKey en de gemeente, waardoor huurders weggestuurd zijn om nu effectief plaats te maken voor een spookwijk die er half gesloopt bij staat, en nog een tijd zo zal blijven.

Pogingen van bevlogen krakers om misschien toch nog het een of ander uit deze misstand te putten en er een politiek statement mee te maken mondden uit op niets, omdat van de kant van de bezetters geen enkel interesse bestond om zich daarvoor in te spannen. Sterker nog, ze hadden er geen baat bij. Rechtsbijstand werd ook niet gewenst.

U mag uw eigen conclusies trekken.

Jammer genoeg voor de buurt zal het probleem door deze ontruiming niet worden opgelost. Ondanks het feit dat op sommige locaties antikrakers zijn geplaatst, zal grootschalige leegstand blijven bestaan. De mensen die daar ontruimd zijn zullen binnenkort weer andere lege woningen in het blok bezetten met alle gevolgen daarvan.

De omwonenden kan men alleen maar sterkte toewensen aangezien de plannologische ramp die in hun wijk werd veroorzaakt.


Voorburgstraat en omstreken 
Buurtbewoner - 09.11.2010 20:22

Hier verbleven blijkbaar geen mensen die in staat waren civielrechtelijke procedures te voeren. Geen verweer, geen zaak, geen uitspraak. Noch strafrechtelijk noch civielrechtelijk.

Het leek op een nachtsgewijs onderkomen voor daklozen als ze een keer de 2,50 Euro voor de gewone opvang niet bij elkaar konden bedelen. Net zoals sommige Bijlmer-galerijflats kort voor de sloop, een paradijs voor junks en dergelijken.

Hoewel ik hard voor kraken ben, ben ik blij als deze panden eindelijk gesloopt zijn, nu dat het slechts nog ruïnes zijn. Regelmatig rare situaties, moet de brandweer langskomen vanwege kleine brandjes en alles een grote puinhoop. De acht gebouwen zijn in totaal veel te groot en daarom niet te controleren door een verantwoord te werk gaande kraakgroep.

Er is nu eigenlijk nauwelijks iets veranderd na de zogenaamde "ontruiming" vanmorgen met helikopter en politietroepen. Het leek niet alsof iets was om te ontruimen. Geen personen te zien, geen barricades, niets. De deuren en ramen zijn nog steeds alle kapot, dezelfde hekken eromheen en het enige opvallende is dat er vannacht een grote schijnwerper het complex van buiten verlicht.
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.