Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Overtuigen en helpen 
Auteur - 10.11.2010 16:32

Op de kleuterschool is mij altijd geleerd dat schelden en boosheid alleen uit zwakte voortkomen. Waarom niet gewoon mensen overtuigen?
Waarom trouwens geen 'eerlijk' alternatief voor banken beginnen als je een probleem hebt met het huidige systeem? Wie weet, misschien verdien je dan ook nog wel eens genoeg om zelf een huis te bouwen en andere woningzoekenden duurzaam aan woonruimte te helpen...
zucht... 
GEEN-IDee - 10.11.2010 15:12

De naam alleen al "stalen vuist", komt niet volwassen over. De manier waarop het gebracht is lijkt het op een gefrustreerde puber (stoned) met te veel hormonen. een mug brengt meer schade aan bij een olifant en voelt zich vervolgens trots. "kijk mensen, ik heb een olifant geprikt".
allebei 
Enragé - 10.11.2010 15:17

respect voor de actie, maar zou wel mooi zijn als dit gebeurt náást het buurtwerk wat de eerste reactie beschrijft. Ik denk niet dat het elkaar moet uitsluiten.

dan kan je de volgende keer 2 banken trashen, dit keer met buurtgenoten erbij haha ;) En ach, vervreemdt dit mensen van je? Volges mij bestaat er best veel haat richting banken in deze samenleving.
waar gaat dit over 
arend - 10.11.2010 16:28

Stamement maken.....woningnood....daarom huis bezetten....claimen als jouw eigendom....uitgezet.....ruit ingooien bank?.....Mij ontgaat hier ieder stukje logica. De meer van dit soort akties,de meer mensen een aversie krijgen tegen krakers. Hierbij leggen de krakerts een statement neer dat andersmans spullen slopen legaal is omdat je hiermee een ideaal verdedigt. hoppekee daar gaat de tweede logica door de plee.
Hypocrisie 
Henk - 10.11.2010 16:29

Klagen over 'diefstal' van de rijken, en zelf een huis tijdelijk stelen door erin te gaan wonen en het veelal te trashen. Mooi voorbeeld in de schoolboekjes voor de definitie van hypocrisie
Schroothoop 
Wibaut - 10.11.2010 14:30

Deze Stalen vuist is een slap handje !!
Deze actie is ondoordacht en dom,omdat het vele mensen vervreemdt van je 'strijd'
Ga eens wat wijk-opbouwwerk doen om je bootschap kenbaar te maken en breng deze Stalen vuist naar de schroothoop of trek je terug op je eilandje !
Iron Fist  
NN - 10.11.2010 14:52

Ijzeren vuistje heeft een paar steentjes geworpen tegen de ruiten van een bank. Heel knap en slim gedaan. Na afloop schreven ze ook nog een briefje waarom ze dit allemaal meende te moeten doen. Natuurlijk komt het nu helemaal goed met Nederland en de rest van de wereld! Dankjewel Ijzeren vuistje, we zullen jullie altijd dankbaar blijven!
Toch maar een reageren 
Bezorgde burger - 10.11.2010 19:47

De volgende tekst op Nu.nl over de ruiten die ingegooid zijn in Amsterdam, door krakers, deed mij toch de wenkbrauwen fronsen:
"'Ze zeggen een bank te hebben uitgekozen, omdat banken ''kapitalisten in staat stellen tientallen huizen te bezitten'', terwijl anderen niet genoeg geld hebben om een huis te kopen."

Terwijl anderen niet genoeg geld hebben om een huis te kopen........ Er is een verschil hier in Nederland van personen die het erg goed hebben en personen die het minder hebben en van alles daar tussen.
Ik, persoonlijk, geloof niet in het socialistische of communistische gedachtengoed, maar dat betekend voor mij toch ook niet dat ik ramen in moet gaan gooien bij, laten we bijvoorbeeld zeggen, de SP?

Respecteer aub andermans bezit. Het feit dat de een meer bezit dan een ander, betekend niet dat de rijkere slecht is. Het betekend alleen dat de rijkere het wat beter heeft gedaan op financieel gebied en dat is dan zijn/haar eigen verdienste.

Ja, ik heb een koophuis, een standaard rijtjeswoning, met een hypotheek, want ook ik heb het geld niet op de bank staan, dat ik dit ineens af kan tikken.
Betekend dat dan ook ineens dat ik een slecht mens ben? Een zogenaamde kapitalist? Moet mijn huis ook geconfisceerd worden, mocht het zo zijn dat deze even leeg komt te staan?
Moet ik ook mijn auto inleveren als deze een week niet gebruikt wordt? Ik heb betaald voor deze spullen, waar halen de krakers het recht vandaan dit toe te eigenen.

Respect voor elkaar, betekend ook respect hebben voor elkaars spullen en ik kan me niet voorstellen dat de krakers gemeenschap geen respect kent
Re: Toch maar een reageren  
NN - 10.11.2010 20:02

@bezorgde burger: aan krakers vragen andermans bezit te respecteren?
?? 
.. - 11.11.2010 10:57

Beste heren??
Sjonge, jonge, sexist! het zouden ook vrouwen kunnen zijn! Of Queers, transexuelen etc.

en iedere keer reclame maken voor je site, contact willen zoeken met mensen via internet, wat denk je nou? Dat mensen zomaar hun anonimiteit opgeven en naar een wildvreemde toestappen, waarvan niet duidelijk is wat die wildvreemde eigenlijk wil? Mensen zijn slimmer dan dat! En dat soort sexistische opmerkingen helpen er echt niet bij
Zucht? 
nn - 10.11.2010 15:47

Totaal pacifiserende reacties weer hier. Strijd voeren doormiddel van passieve demonstraties waar de 'top' van de samenleving toch niet naar luisteren hebben net zo min. Behalve dat we elkaar daar ontmoeten en zo ons netwerk aansterken, misschien een flyer uitdelen die misschien door iemand gelezen wordt etc. Op het moment dat verzet tegen iets toch wel erg veel geld gaat kosten werkt dit soms wel. En voorbijgangers vragen zich denk ik weldegelijk af waar dit nu om gaat... laat ze zich dat maar eens afvragen. Op het moment vragen veel mensen zich namelijk helemaal niets af.

Als je je gaat baseren op de reacties van de reaguurders op geenstijl en nu.nl is dat sowieso een doodsteek voor jezelf. Zij zijn sowieso niet steekhoudend voor wat betreft de mening van 'Nederland'. Niets is in hun ogen goed, en spreken zichzelf dagelijks daarmee tegen. Dus baseer je alsjeblieft niet op dat gekots daar. Je kan hier veel van zeggen, maar allen maar zeggen, 'stom je zet iedereen weer in een kwaad daglicht' zegt ook niets.

Hoe veel verder in een hoekje wil je gedrukt worden voordat je godverdomme eens je ogen open doet. Er is al bijna niets meer over om voor te vechten. Wil je dat ze eerst nog je armen van je af nemen voordat je terug wilt slaan?

Dit is ook helemaal niet het enigste werk dat gedaan wordt door krakers. Er wordt ondertussen ook gewerkt aan community organizing etc. Neem een voorbeeld aan 'het blijfertje'. Daar gebeurt ook prachtig werk, maar als je je dat zomaar laat afnemen doordat ze een wet maken (onrechtvaardig of niet) en je je er bij neer legt omdat het nou eenmaal een wet is. Dan leef je bij de gratie van die wetten. En als mensen zich daar niet bij neerleggen, dan is dat hun keuze. Die wetten heb ik in ieder geval geen stem in gehad. Dus waarom zou ik (of jij) ze accepteren? Je kan er rekening mee moeten houden dat deze gevolgen voor je hebben.

Kritische berichten worden gewist 
Rob - 10.11.2010 18:50

Wat is dit erg! 5 minuten geleden staan er naast de aansporingen van Koen nog twee berichten die iets kritischer waren en nu..?? Zijn die weer weg. Als je niet voor bent wordt je gewist. Hitler deed dat ook, toppers!!!!
at5 
koen - 10.11.2010 17:32

goeie aktie!! at5 maakt er ook verslag van:
 http://www.at5.nl/artikelen/51880/krakers-gooien-ruiten-bank-in

Krakers gooien ruiten Rabobank in

Leden van het 'anarchistisch comit' de Stalen Vuist hebben de ruiten
ingegooid van een Rabobank op hoek van de Kamerlingh Onneslaan en de
Middenweg in Oost.

De actie is een protest tegen de ontruimingen van dinsdag. De krakers
hebben een bank als doelwit gekozen omdat die volgens hen de tweedeling in
stand houdt tussen arme woningzoekenden en "kapitalisten die tientallen
woningen in bezit hebben."

Hoewel het hof in Den Haag deze week een bom legde onder de kraakwet, is
de Stalen Vuist niet van plan om de strijd alleen in de rechtbank te
voeren. "Naar de rechtbank gaan is net zoiets als stemmen: Je krijgt het
gevoel dat je iets te zeggen hebt, maar uiteindelijk blijf je even arm en
machteloos."

Nou Nou 
Stoere Meisjes (m/v) - 10.11.2010 15:20

Kraken gaat door, maar wat heeft dat nu weer te maken met het zomaar ruiten ingooien / stuk maken van een bank? Ik zou zeggen: kraak iets! Dan maak je pas een statement!
Stalen Puist 
B Oos(t) - 10.11.2010 16:31

Neen ,deze z.g. symbolische actie wordt niet door een ieder ondersteund,omdat niet iedereen zich kan vinden in jullie holle retoriek en blinde woede !
http://destalenvuist.nl/ 
Rechtloos - 11.11.2010 09:46

Geachte heren van de stalen vuist.
Ik begrijp dat men anoniem wilt blijven en hierbij bied ik u een eigen website aan die ik in eigen naam zonder reclame zal beheren.

Laat weten wat uw wensen zijn en wij zullen dat waarmaken ( op de website dan)
Dit is geheel kosteloos en wil hierbij een bijdrage leveren aan de akties die in de toekomst plaats zullen vinden en zeker nodig zullen zijn.

Veel dieren worden als pressie middel in belsag genomen en maandelang en zelfs jarenlang in een asiel opgeborgen om daar vermoord te worden omdat "het baasje" niet rechtop asl trouwe slaaf met het systeem meeloopt.

Mijn hondje is daar ook slachtoffer van wegens mijn anarchistische gedachtengoed.

Wil je mij een wederdienst doen, bevrijd alle dieren in een asiel.
Een hond, mits daar met liefde voor is gezorgd, weet altijd zijn baasje te vinden.

Dieren worden door de justitie als pressie middel gebruikt.
Bevrijd de dieren uit hun kooien uit asiels.

Dat zou een wederdienst zijn, maar dat is niet verplicht !
Mijn steun is onvoorwaardelijk.
Mijn mail staat erbij dus laten we afspreken in een cofeeshop of kraakpand of waar je maar wilt ( kan ook gewoon per mail of via 3e)

Nu heeft u een eigen site !
E-Mail: info@rechtloos.nl
Website: http://destalenvuist.nl/
 
Rabobank 
NN - 10.11.2010 19:48

De Rabobank is nu juist een bank die ook hypotheken verstrekt aan mensen die geen bakken met geld hebben. En vele malen geld geleend heeft aan culturele instellingen, woongroepen en voormalige kraakpanden. Het blijft een bank, dat is waar, maar waarom jullie juist die moesten uitkiezen ?
.. 
kraker - 10.11.2010 15:01

Als je in een gemiddeld wijkcentrum/buurthuis/wijkopbouwcentrum naar binnen stapt, zul je meer begrijpende mensen tegenkomen, dan dat de poster hierboven of de politiek ons wil doen geloven! Zij weten daar heus wel hoe de maatschappij in elkaar steekt en hoe bepaalde ratten iedere keer overal mee wegkomen.

Je bent wel heel naïef dat je denk dat alleen praten en lobbyen een bepaald resultaat zullen bereiken, na het praten staan de machthebbers je in je rug uit te lachen omdat ze toch uiteindelijk zullen doen wat ze zelf willen.
Bijvoorbeeld bezuinigen op de wijkcentra in onze stad, terwijl ze wel even at5 5 miljoen cadeau geven of allerlei banken een subsidie geven. Banken die er zijn om een kapitalistisch winstsysteem hoog te houden en die de grootste veroorzakers zijn van de zogenaamde crisis.

Ook de banken zijn al voor te lang uit de wind gehouden, het is goed dat deze lui ook eens worden aangepakt. Daarin is de strijd het beste door verschillende tactieken te gebruiken. Overdag het debat met woorden, 's nachts het "debat" met stenen. Want stenen zijn WEL argumenten.

Goeie actie! Dat er nog meer meer schreven mogen volgen!
Server overbelast 
Rechtloos - 10.11.2010 19:05

Ik denk , ik ga even het artikel promoten op www.rechtenloos.nl en zowaar ging mijn server plat.
Goeie zaak, let wel dat ik alle reacties laat staan.
Maar als trouwe klant van anarchiel.com heb ik daar ook maar een artikel geplaatst wat inmiddels is overgenomen door nu.nl en geensteil.kots

Ook daar ging de server bijna down door een explosie aan bezoekers.

 http://rechtenloos.nl/2010/11/10/de-stalen-vuist/

 http://www.anarchiel.com/index.php/stortplaats/toon/de_stalen_vuist/

Lang leven het Anarchisme en mogen we nog veel meer horen van HET STALEN VUIST.

Je kan nu veel zeggen ,maar de naam is nu gemaakt, en maak die nu maar waar !


E-Mail: info@rechtloos.nl
Website: http://rechtenloos.nl/2010/11/10/de-stalen-vuist/
 
Censuur... 
auteur - 10.11.2010 16:37

Hé, er verdwijnen hier allerlei onwelgevallige posts! Lijkt wel alsof hier een soort fascisme rondwaart... Probeert de kapitalistische elite hier soms via onnavolgbare logica de krakers via hun tegenstanders met een dubbele semantische schaar het zwijgen op te leggen?

Haken gaat door!
Een helpende hand 
Helpendehand - 10.11.2010 16:57

Ik kan (één van) jullie helpen! Ik woon in een prachtig dorpje in de provincie en zoek een oppas voor mijn kinderen die ook wat licht huishoudelijk werk en klusjes rond het huis doet. Voor die persoon kan ik kost en inwoning aanbieden. Een stabiel inkomen en een dak boven je hoofd dus! Reageer hier en we kunnen met elkaar in contact!

Zo helpen wij net zo gemakkelijk krakers uit hun benarde situatie!
wie kent dezen..? 
MM - 13.11.2010 05:58

Kent iemand een van deze groepen c.q op de server?

IJzeren vuist; alsof progressief links-activisten zo graag als dictatoriale Stalinistische oostblokkers door het leven willen gaan?

Ook dat de server plat gaat op Geen Stijl, Telegraaf, etc..?

Dan de rare manier van berichten op elkaar; ludiek, of doorgestoken kaart?
mmmmh 
alleen rechts zal zegevieren - 10.11.2010 16:17

het stinkt hier naar linkse poep, die dit bericht zal verwijderen,want een mening hebben is zo ontzettend rechts natuurlijk. Hopelijk zetten ze de doodstraf op kraken,want sommige willen maar niet begrijpen dat je met je gore bijstandshandjes van andermans bezit af moet blijven.ik neuk je wijf toch ook niet omda ze al een jaar droogstaat ofwel.....
De straat op 
Zwerver - 10.11.2010 16:43

Hebben jullie er wel eens bij stilgestaan dat alle panden, dus ook de gekraakte, door uitgebuite en odnerdrukte arbeiders gebouwd zijn in opdracht van het grootkapitaal. Deze schande kan alleen een halt toe worden geroepen als eenieder, de kraakbeweging voorop, stopt met de bewoning van huizen! Alleen in het open (niet gemaaide of anderszins onder uibuiting van de elite gecultiveerde)veld bestaat echte gerechtigheid! Vanaf hedenavond slaapt de hele kraakbeweging onder de sterrennacht... Het proletariaat verdient deze daad van sympathie!!

Stop het kraken en zet de elite een hak!
Enige Niet Beursgenoteerde Bank 
Ongelooflijk - 10.11.2010 17:02

Rabobank, de enige niet beursgenoteerde bank, met een cooperatieve structuur!!!! Echt jongens, jullie hebben goed nagedacht over jullie aktie ... NOT!!! .... Geeft het niveau van jullie denkvermogen wel aan.

Kinderen
Adres actie 
nooit id - 13.11.2010 23:16

Geachte Stalen Vuisten,

Mocht u de wens hebben enigzins serieus genomen te worden, zou ik u willen adviseren minstens het juiste adres van uw actie te vermelden. Uw actie bij de bank had geen plaats op de Linneausstraat (met dubbel n!) maar op de Middenweg, hoek Kamerlingh Onneslaan.
Vernielingen 
Rob - 10.11.2010 18:11

Goeie actie..?? Koen geef even je adres dan kom ik vanavond jou ramen nog even ingooien omdat ik het niet helemaal eens ben met de manier waarop gekraakt wordt!
kraken, jatten, opportunisme 
KoningBarend - 10.11.2010 16:46

Het valt mij op dat autonomen, linkschmensen, stenengooiers en hippietuig enorm goed zijn in het kennen van hun rechten.

Beste mensen, wat dachten jullie ervan om gewoon te gaan werken voor je geld en van dat geld een woning te gaan huren of kopen? En als je in Amsterdam niet terecht kunt, gewoon in Purmerend, Alkmaar of Zaandam te gaan wonen? Want daar gaat het toch om? Dat jullie een woning willen? Nou, ze zijn er heus wel. En treinen rijden er ook, dus je kunt net zoals het godsvrezende belastingbetalende deel van dit land gewoon gaan forenzen.

En nou vort, naar jullie kamer. Stouterikken.
Dankjewel 
Normale kraker - 11.11.2010 10:54

Kraken gaat door, Geweld moet stoppen!!

Vinden jullie het gek dat krakers een slechte naam krijgen, dus dankjewel dat jullie met geweld, woorden in de mond leggen voor alle krakers ik kan zelf wel me mening duidelijk maken.

Denken jullie nou echt dat mensen die huren en geen huis kunnen kopen er mee eens zijn dat er geweld gepleegt mag worden?? Tuurlijk zouden ze wel een huis willen kopen maar een huis kopen ergens waar geweld normaal is? nee dankje ik zwerf nog liever in de rimboe rond.

Ik ben voor het kraken, maar niet op deze manier!
ga zo door! 
nn - 10.11.2010 14:38

Heel veel respect en steun voor mensen die dit hebben gedaan!

KRAKEN GAAT DOOR!
Nou Nou 
Stoere Meisjes (m/v) - 10.11.2010 15:20

Kraken gaat door, maar wat heeft dat nu weer te maken met het zomaar ruiten ingooien / stuk maken van een bank? Ik zou zeggen: kraak iets! Dan maak je pas een statement!
Enige Niet Beursgenoteerde Bank 
Ongelooflijk - 10.11.2010 17:02

Rabobank, de enige niet beursgenoteerde bank, met een cooperatieve structuur!!!! Echt jongens, jullie hebben goed nagedacht over jullie aktie ... NOT!!! .... Geeft het niveau van jullie denkvermogen wel aan.

Kinderen
Dankjewel 
Normale kraker - 11.11.2010 10:54

Kraken gaat door, Geweld moet stoppen!!

Vinden jullie het gek dat krakers een slechte naam krijgen, dus dankjewel dat jullie met geweld, woorden in de mond leggen voor alle krakers ik kan zelf wel me mening duidelijk maken.

Denken jullie nou echt dat mensen die huren en geen huis kunnen kopen er mee eens zijn dat er geweld gepleegt mag worden?? Tuurlijk zouden ze wel een huis willen kopen maar een huis kopen ergens waar geweld normaal is? nee dankje ik zwerf nog liever in de rimboe rond.

Ik ben voor het kraken, maar niet op deze manier!
Stalen Puist 
B Oos(t) - 10.11.2010 16:31

Neen ,deze z.g. symbolische actie wordt niet door een ieder ondersteund,omdat niet iedereen zich kan vinden in jullie holle retoriek en blinde woede !
Vernielingen 
Rob - 10.11.2010 18:11

Goeie actie..?? Koen geef even je adres dan kom ik vanavond jou ramen nog even ingooien omdat ik het niet helemaal eens ben met de manier waarop gekraakt wordt!
allebei 
Enragé - 10.11.2010 15:17

respect voor de actie, maar zou wel mooi zijn als dit gebeurt náást het buurtwerk wat de eerste reactie beschrijft. Ik denk niet dat het elkaar moet uitsluiten.

dan kan je de volgende keer 2 banken trashen, dit keer met buurtgenoten erbij haha ;) En ach, vervreemdt dit mensen van je? Volges mij bestaat er best veel haat richting banken in deze samenleving.
Iron Fist  
NN - 10.11.2010 14:52

Ijzeren vuistje heeft een paar steentjes geworpen tegen de ruiten van een bank. Heel knap en slim gedaan. Na afloop schreven ze ook nog een briefje waarom ze dit allemaal meende te moeten doen. Natuurlijk komt het nu helemaal goed met Nederland en de rest van de wereld! Dankjewel Ijzeren vuistje, we zullen jullie altijd dankbaar blijven!
Vrij man 
Vrij man - 10.11.2010 16:36

Wat een belachelijke actie ! Wat nou symbolisch, het is gewoon onnodig vandalisme. Notabene gaat het om een Rabobank, de enige niet beursgenoteerde bank, met een cooperatieve structuur, hetgeen betekent dat de leden ( jawel doodgewone mensen )de dienst uit maken !
Rot AUB een eind op met die valse idealen, ze zijn namelijk gericht tegen de gewone man !
http://destalenvuist.nl/ 
Rechtloos - 11.11.2010 09:46

Geachte heren van de stalen vuist.
Ik begrijp dat men anoniem wilt blijven en hierbij bied ik u een eigen website aan die ik in eigen naam zonder reclame zal beheren.

Laat weten wat uw wensen zijn en wij zullen dat waarmaken ( op de website dan)
Dit is geheel kosteloos en wil hierbij een bijdrage leveren aan de akties die in de toekomst plaats zullen vinden en zeker nodig zullen zijn.

Veel dieren worden als pressie middel in belsag genomen en maandelang en zelfs jarenlang in een asiel opgeborgen om daar vermoord te worden omdat "het baasje" niet rechtop asl trouwe slaaf met het systeem meeloopt.

Mijn hondje is daar ook slachtoffer van wegens mijn anarchistische gedachtengoed.

Wil je mij een wederdienst doen, bevrijd alle dieren in een asiel.
Een hond, mits daar met liefde voor is gezorgd, weet altijd zijn baasje te vinden.

Dieren worden door de justitie als pressie middel gebruikt.
Bevrijd de dieren uit hun kooien uit asiels.

Dat zou een wederdienst zijn, maar dat is niet verplicht !
Mijn steun is onvoorwaardelijk.
Mijn mail staat erbij dus laten we afspreken in een cofeeshop of kraakpand of waar je maar wilt ( kan ook gewoon per mail of via 3e)

Nu heeft u een eigen site !
E-Mail: info@rechtloos.nl
Website: http://destalenvuist.nl/
 
Het beoogde effect van de actie? 
NN - 10.11.2010 17:08


 http://www.at5.nl/artikelen/51880/krakers-gooien-ruiten-bank-in
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.