Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Reacties 
nn - 13.12.2010 10:55


De studenten die het podium beklommen kregen applaus van het publiek omdat men het met de inhoud eens was. En daar moet het ook over gaan. Dogma's over dat anarchisten die alleen op rellen uit zouden zijn zijn hebben nu eens een keer niet in de weg gestaan. Om vervolgens achteraf alsnog dit dogma er bij te halen lijkt me niet nodig. Er is niets gebeurt, enkel wat gezegd. We moeten nu constructief verder en zij geven aan daartoe bereid te zijn.

Het gaat er immers om dat studenten zelf een actieve eigen beweging weten op te bouwen. De burgermeester gaat daar zelf echt geen rol in spelen.
aan lisa 
nn - 11.12.2010 12:24

beste lisa
indymedia is een nieuwssite, aanvullingen zijn in dit geval dan ook bedoeld om iets aan te vullen. Indymedia probeert zo een beweging te versterken, modder naar elkaar gooien en elkaars acties afkraken valt daar niet onder.

maar om toch even iets recht te zetten: er was volgens mij geen enkele sprake van agressie gisteren. Ik was daar en heb er niks van meegekregen, ook op het filmpje is hier niets van terug te zien.
Het zou ook wat zijn als er agressie nodig was om te kunnen spreken op je eigen protest.


Nog meer ruis 
Nijmeegse - 12.12.2010 15:53

Heerlijk hoe hier absoluut geen plek is voor kritiek. Jullie hadden het liefst een stoel door een ruit zien gaan is het niet...

Lisa is een gemiddelde student en ik accepteer haar als mijn woordvoerder.

Medestanders moet je zoeken waar ze je kunt vinden. Daarom dat Thom en Bas gewoon mochten spreken.

De reden dat jullie ook gejuich uit het publiek kregen, was omdat er maar weinigen in de gaten hadden wie jullie waren.

Maar bonjour dit maar lekker naar de ruis pagina.
gemiddelde student 
nn - 13.12.2010 11:09

Wat belangrijk was en is dat de gemiddelde student die juist niet rijk is en juist geen rijke pappie en mammie heeft die alles voor hun betaald. Juist hun moesten de podium op. Juist activistische studenten moesten de podium op en dat gebeurt is. Eens moet de grens getrokken worden. En het is nu genoeg dat de rijkere mee wegkomen. Het is genoeg dat sommige voorzitters van studenten vakbonden aanzien wilt hebben onder de studenten. Juist die barriere moet doorbroken worden en het wordt tijd dat er solidariteit vanuit de rijkere studenten komen. Het moet niet a-politiek zijn, het is politiek!

Studenten stonden wel op het programma!  
SOSnijmegen - 10.12.2010 20:25

Het is erg jammer dat AGN niet goed geďnformeerd was over de demonstratie. Er spraken namelijk wčl studenten op deze demonstratie, maar deze stonden gepland na dat zij het nodig vonden om het podium te bestormen en het woord te nemen. Het is erg jammer dat radicaal linkse groepen zo slecht samenwerken met de studentenorganisaties die de duizenden mensen op de been gebracht hebben die dag. Wij strijden immers voor hetzelfde doel en het zou niet meer dan normaal zijn om onze krachten te bundelen in deze strijd, zoals wij ook krachten gebundeld hebben met onze universiteit die door deze maatregelen ook hard geraakt word.

De reacties van het aanwezige publiek waren tekenend. Boegeroep viel de wereldvreemde groepering ten deel, en demonstranten dropen af. De diverse verzameling van verenigingen die de demonstratie mede organiseerden voelden zich genaaid, de mensen op het podium sloten niet aan bij hun belevingswereld, opvattingen en doel van deze demonstratie. Door haar sektarische actie heeft de AGN niet alleen verenigingen als NSV Carolus Magnus, NSV Ovum Novum of AEGEE van haar vervreemd, maar ook haar bondgenoten, namelijk Studentenvakbond AKKU, DWARS, Rood! en andere aanwezige clubs.

Het is bijzonder jammer dat Anarchistische Groep Nijmegen niet samenwerkt met organisaties die wčl iets voor elkaar krijgen, ik als SOS-lid betreur dat ook ten zeerste.

huh? 
ikke - 12.12.2010 00:00

jij misschien boek lezen
geld en anarchie ikke niet snappe
Spreker 
NN - 10.12.2010 20:44

Inhoudelijk goede tekst, maar is het niet handiger als je de tekst in ieder geval uit je hoofd leert? Staat een beetje jammer als je impliciet oproept tot revolutie terwijl je van een blaadje leest.
leer eens lezen 
Lisa - 11.12.2010 11:03

Leer eens lezen zeg en goed nederlands schrijven zou ook fijn zijn. Ik zeg nergens dat deze demo a-politiek was, maar ga enkel in op agressief gedrag en het argument dat er "studenten op het podium moesten staan" die er dus stonden.
Lisa hypocriet 
NN - 11.12.2010 07:34

hee Lisa moet je geen wouten op ons af sturen?? die je bovendien toch niet wouden steunen, erg sneu dat je toch zo nodig je kirtiek moet uiten.
zeik gewoon niet op andermans tactieken en kom voortaan met een degelijk argument in plaats van te zeggen dat deze demo a-politiek was. deze demo had juist betrekking met de politiek. besluiten gelegd in de 2e kamer zijn juist politiek. ik had wel wat beter verwacht maargoed, zeik lekker verder joh.
goed bezig en kan nog beter 
stadgenoot - 14.12.2010 12:50

iets voor het ruis en voor de spreker omdat ik zijn email adres niet heb, sorry als ik jullie site hiervoor misbruik

Goed bezig en terecht dat jullie het podium hebben opgeëist. Ik kon er helaas niet bij zijn en heb nu rustig de reacties gelezen en filmpjes/ foto´s bekeken.
Mij valt op dat er nog wat gesleuteld kan worden aan de manier hoe je op het podium staat en vooral hoe je het over brengt. Ik heb het niet over de inhoud maar meer over het duidelijk praten, de houding en het vrij kunnen spreken, demonstranten me krijgen in je betoog etc. Misschien is het een idee om te oefenen voor grote groepen te spreken. Doen jullie vast vaker dus zou het geen kwaad kunnen om daar aandacht aan te besteden. Misschien ook iets voor een grotere groep in het kader van communicatie vanuit de beweging naar buiten toe.
Maar laat je vooral niet weerhouden om het vaker te doen. Je had tenminste het lef om het te doen en je stond op het podium met de enthousiaste steun van twee ´medestudenten ` en een duidelijke boodschap op spandoeken voor het podium. Dus je punt kwam meer dan duidelijk over.

Gr
van een stadsgenoot
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.