english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creŽren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
vakbonen hebben principe akkoord met TNT: 2300 ontslagen!
code zwart - 16.12.2010 16:45

de vakbonden hebben bekend gemaakt dat ze een principe akkoord hebben bereikt met de directie van TNT over de komende reorganisatie.

Het akkoord dat de bonden hun leden wil voorleggen, bestempelen ze zelf als een slecht akkoord: zie  http://www.fnv.nl/publiek/themas/arbeidsvoorwaarden/nieuws/101216/.

Het is dan ook onbegrijpelijk dat de bonden dit akkoord aan hun leden willen voorleggen. Volgens de planning zouden de leden zich half januari kunnen uitspreken over dit voorstel. Men heeft met de directie afgesproken om voor 1 februari te laten weten hoe de leden hiertegenover staan.

In dit akkoord is er nog steeds sprake van een heleboel mensen die hun baan zullen verliezen, ipv de 4500 die TNT vooropstelde zijn het er 2300 geworden. Van de 2200 "gecreŽerde" banen zijn er 1900 niet-tijdelijk en garandeert de directie deze 1900 later toch niet te doen verdwijnen. Verder zijn er intenties uitgesproken om de kwaliteit van het werk te verbeteren.

Het is onaanvaardbaar dat er nog steeds mensen worden gedwongen te vertrekken, terwijl het bedrijf voldoende winst maakt, en de werkdruk bij TNT moordend is. Bovendien is in het verleden al gebleken dat de directie van TNT niet te vertrouwen is, dus wat zijn die jobgaranties waard? en hoe zal men de kwaliteit op de werkvloer verbeteren?

Wij zullen aan de poorten van de verschillende locaties van TNT gaan staan om met de werkers van TNT hierover in gesprek te gaan. Wij roepen iedereen op die solidair is met de stakende postbodes dit ook te doen en hun ervaringen te delen. Verslagjes van de picketlines kunnen worden gestuurd naar  codezwart@gmail.com.

Hoe staan de werknemers tegenover dit akkoord, vinden ze dat hun vakbond voldoende hun best heeft gedaan om het onderste uit de kan te halen en wat denken zij over vervolgacties? Samen met de postbodes en postsorteerders moeten we TNT tot andere inzichten dwingen.

Wij staan voor:
Geen gedwongen ontslagen
Gelijke sociale bescherming voor alle werknemers binnen de hele postsector
Collectiviseren van de post

Komt allen naar de discussiebijeenkomst in amsterdam van zaterdag 18 december 20:00:  http://www.indymedia.nl/nl/2010/12/72362.shtml

En vergeet het niet: postcode? gewoon even laten!

- E-Mail: codezwart@gmail.com Website: http://codezwart.nl
 

Lees meer over: europa globalisering natuur, dier en mens vrijheid, repressie & mensenrechten wereldcrisis

aanvullingen
uit dit artikel zijn aanvullingen verplaatst naar de ruispagina
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
recht op arbeid of op inkomen? 
potverterer - 16.12.2010 17:12

Iedere keer dat de reformistische bonden voor het behoud van loonarbeid ten velde trekken, rijst bij mij dezelfde vraag: is het nou echt het 'werk' waar ze voor strijden of eigenlijk de loon. Mijn gok is dat het vooral om het laatste gaat eigenlijk.

Dit weekeind las ik een paginagrote advertentie, waar dan de directie van TNT post uitlegt, waarom ze eigenlijk niet zomaar willen toegeven aan de eisen van de bonden en andere solidairen. Met name rechtvaardigen zij de beoogte reorganisaties met het feit dat de postmarkt krimpt.

Voorbij de details van privatisering en winstmaximisaties, geloof ik zondermeer dat er steeds minder brieven moeten worden rondgebracht. Dit posting is aanzich al bewijs ervoor. 20 jaar geleden zou zoiets namelijk in een krantje zijn verschenen die dan inderdaad door mijn en jullie brievenbus was komen vallen.

Geien het feit dat er dus steeds minder werk te verzetten valt, vraag ik me af wat er dan precies mis ermee is, als daarvoor steeds minder mensen ervoor in dienst meoten zijn. Het aantword is makkelijk, namelijk omdat diegene die dan ontslagen moeten worden dus geen inkomen meer zouden hebben.

Ik ben fallikant ertegen om mensen voor niks in maffe uniformen hun schoenen voor niks te laten platlopen. Dat geldt uiteraard voor al de vage 'toerzichthouders' die de in het kader van het hou-ze-bezig beleid nvan tegenwordig tegen wil en dank aan het 'werk' gezet worden, maar zeker weten ook voor de postbodes die dus steeds min der tot geen brieven meer hebben om te verdelen.

De oplossing voor dit dilemma , ligt dan in het herformuleren van de onderliggende eis: niet werk voor iedreen , maar inkomen voor ierdereen moet we gaan eisen, liefst onafhankelijk van het verzette werk dan.


vervreemding 
Potverterer - 17.12.2010 11:56

Waarom is iemand die geen loonarbeid verricht perse een loser? Waarom moet de waarde van een _persoon_ perse gedefineerd worden door de ruilwaarde van diens prestaties op de arbeidsmarkt? En wat als iemand hoog 'gewaarderde' loonarbeid met een uistekend salaris verricht, die in feite weinig toevoegt. Denk aan 'commandant ter stijdkrachten', 'directeur van een hypotheekbank', 'beurshandelaar', 'geheim agent', je noemt het maar.

Het meest tragische is, dat Loser hierboven zich tenminste impliciet zelf afwaardeerd, ondanks het feit dat hij/zij in 23 jaar bijstand vast meer aan het algemene welzijn heeft bijgedragen dan mensen die dezelfde tijd in de genoemde beroepen hebben 'gewerkt', zij het alleen al omdat een bijstandstrekker velen malen goedkoper is dan een generaal of paus ;).

Als werkende met passie, zou ik echt graag zien dat iedereen die niet wil loonarbeiden om mijn kosten kan uitslapen, puur en alleen al omdat het behoud van arbeidsplekken als politieke doelstelling de technische vooruitgang en de verdergaande automatisering tegen houdt. Hoeveel 'banen' worden er niet alleen maar om de werkende in de lucht gehouden, ondanks het feit dat er nagenoeg niks geproduceerd wordt? Onder de lijn is zo een werkplek veel duurder dan een onvoorwaardelijk uitkering en dan _zonder_ dat diegene die het ontvangt enig vernedering moet ondergaan.

Voor de werkenden onder ons wil ik alleen zeggen: ik hoop dat jullie lol en pret hebben bij de arbeid en dat jullie achter de productiedoelen kunnen staan voor die jullie zich inspannen. Zoals Loser al zegt (impliciet dan): als dat niet zo is, gebruik dan je macht om de productiedoelen te veranderen ipv iedereen een plek op de roeibank te garanderen, terwijl het schip makkelijk zou kunnen zeilen. En als de wind stil valt, dan gaan we met zijn allen even roeien, ook diegene die denkt dat de kapitein is.
postbode 
nn - 18.12.2010 01:05

wat ik vandaag op de werkvloer heb gehoord waren vele werknemers het er niet mee eens
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.