Stop de illegalenjager Teeven!

Opinie, gepost door: Joke Kaviaar op 10/11/2012 11:10:10

Als het aan de beul Teeven ligt, wordt 'illegaliteit' niet alleen strafbaar, het wordt zelfs een misdrijf. Dacht PvdA sufferd Samson even, in ruil voor het één of het ander, akkoord te zijn gegaan met een slechts symbolische strafbaarstelling, een overtreding in de wet strafbaar met een boete, hij komt bedrogen uit! Wie verbaast het, behalve Samson? Waar blijft de sputterende PvdA achterban nu?


Niet zo lang geleden stelde ik nog de vraag: Wie durft Leers op te volgen? Wel, niemand minder dan 'crimefighter' Fred Teeven dus. Vluchtelingen hadden het niet slechter kunnen treffen (en zij zijn niet de enigen).

Tijd voor de aanval op deze nieuwe bewindvoerder immigratie en asiel! Overigens heet deze niet eens zo, want het nieuwe kabinet heeft immigratie en asiel weer ondergebracht bij veiligheid en justitie. Teeven blijft dus staatssecretaris voor veiligheid en justitie en krijgt de taken van Leers cadeau. Daarmee worden alle migranten direct gecriminaliseerd. Hun situatie wordt zonder omhaal in verband gebracht met criminaliteit, met beleid dat gemaakt wordt voor het strafrecht en voor gevangenissen. Uit één en dezelfde mond gaan we horen: “de cellen moeten voller” en “de illegalen moeten d'r in”! Hun situatie wordt dus in alle opzichten crimineel gemaakt, alsof illegaal gemaakt worden nog niet erg genoeg was. Celstraffen wil Teeven wegens illegaliteit! Een misdrijf ervan maken. Let op: wanneer illegaliteit een misdrijf wordt, wordt de hulp aan illegalen automatisch ook een misdrijf, ook al zou zijn vastgelegd “dat geen sprake kan zijn van medeplichtigheid van mensen en bedrijven die hulp bieden aan illegalen”. Let vooral even op deze slinkse achterdeur! Wij allen zullen misdadigers zijn. Wij allen die tenten en eten en dekens en kleding verschaffen voor de tentenkampen. Fred, ik zal de betiteling met trots dragen. Kom maar op! Want het is niet de mogelijke strafbaarstelling van de hulp die mij zorgen baart, maar het lot van mensen die geen keuze hebben, die hier eenvoudigweg bestaan.

Teeven is de man van het straffen en controle zit hem in het bloed. Kijk zijn CV er maar op na: controleursopleiding belastingdienst, fiscaal rechercheur, teamleider bij de douanerecherche van de FIOD, bij herhaling officier van justitie, voor de VVD lid van de Kamercommissie Justitie... Hiermee is alles gezegd wat je moet weten over deze illegalenjager pur sang. De plannen in het regeerakkoord zijn rampzalig voor mensen zonder verblijfspapieren. Deze staatssecretaris verantwoordelijk maken voor immigratie en asiel is daarbovenop een regelrechte oorlogsverklaring. Dacht je dat Verdonk erg was, of Albayrak, of Leers, dit heerschap zet binnen een week de toon voor het hardste immigratiebeleid sinds de cover up van de verantwoordelijkheid voor de elf doden van de Schipholbrand in de tijd van Verdonk en Donner, de sluiting van de noodopvang onder leiding van Albayrak, en de pogingen van Leers om de minister van immigratie van Irak om te kopen met 5,5 miljoen Euro om deportaties gedaan te krijgen. Nu zit er een kerel op die post die niet anders denken kan dan in termen van straffen. Het regeerakkoord op het gebied van veiligheid en justitie kan niet anders dan gedropen zijn uit de pen van Teeven en Opstelten, doorspekt met taalgebruik als harder, strenger en beter aanpakken, en talloze absurde plannen meer, zoals het plan om veroordeelden voor hun veroordeling én de uitvoering van hun vonnis te laten betalen (celhuur: 12,50 per dag) om er toch vooral maar zeker van te zijn dat wie ooit in de bak heeft gezeten er nooit meer bovenop komt, en die strafbare illegaal verklaarde al helemaal niet! Over vreemdelingendetentie, officieel geen straf maar we weten allemaal wel beter, heb ik het hier nog niet eens gehad.

Mensen, dat is geen bruggen slaan maar mensen slaan, enkel om het feit dat zij balanceren op het randje van de afgrond, waar deze regering graag een einde aan maakt door dat extra duwtje te geven.

Daarom zeg ik hier en nu, nog geen week nadat deze nieuwe bende op het bordes van Beatrix heeft gestaan: Stop de illegalenjager Teeven, Stop de bende Rutte – Assher! Om te beginnen...

Joke Kaviaar, 10 november 2012

Tags: Fred Teeven illegalenjacht VVD

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech