Vluchtelingen Notweg zetten demonstratie voort in gekraakte kerk (a*dam)

Hier kun je discussieren over Vluchtelingen Notweg zetten demonstratie voort in gekraakte kerk (a*dam).
Bij het initiatief zijn ook de Protestantse Kerk Amsterdam en enkele andere kerken en organisaties betrokken. Paul van Oosten, directeur van de Protestantse Diaconie, juicht deze betrokkenheid van harte toe en ondersteunt de poging om zichtbaar te blijven. ‘Wij zijn van mening dat onuitzetbare asielzoekers niet op straat mogen belanden. Zolang daar geen betere oplossing voor is, steunen wij de vluchtelingen in hun protest.'

Nadat hun tentenkamp vrijdag op last van de burgemeester was ontruimd, besloten deze circa 80 mensen om als groep samen te blijven. Zij willen niet opnieuw in de onzichtbaarheid verdwijnen. Zolang er nog geen bevredigende politieke oplossing is voor het probleem van onuitzetbare asielzoekers, zullen zij actie blijven voeren.

Daarom trokken zij vandaag op uitnodiging van de betrokken steungroep De Vluchtkerk in de Jozefkerk aan de Erik Roodenstraat in Bos en Lommer, die sinds mei leegstaat. In dit huis van God vinden de vluchtelingen warmte en kunnen zij bij elkaar blijven. Met de kerk als uitvalsbasis zullen ze de komende weken hun zaak op de agenda houden.

Voor meer informatie: devluchtkerk@gmail.com


Re: Vluchtelingen Notweg zetten demonstratie voort in gekraakte

"Breng alles wat licht & warmte voortbrengt. Kaarsen, dekens, matjes, luchtbedden, heaters, sterke lampen. En: verlengsnoeren."

Is het niet beter om geld in te zamelen om een bouwplaats-heater te huren dan te kloten met kaarsen, verlengsnoeren en oude kacheltjes en je open te stellen voor het risico op brand dan wel preventieve ontruiming...

Is het niet beter om van je

Is het niet beter om van je toetsenbord af te komen ipv van suggestieve bullshit hier te schrijven? "Preventieve ontruiming...", kom, da's geen serieuze, betrokken reactie, maar eerder een hint die bedoeld is voor allerlei kwaadwillende instanties (van die instanties die de vdLaan-taal spreken: ik zet je op straat, want leven in een tent is slecht voor je).
Gelukkig kan ik je verzekeren dat de mensen die nu in de kerk verblijven, in tegenstelling tot de beeld wat menig nederlandse krantenlezer, links of rechts, graag voortbazuint, heel goed in staat is om met vrij primitieve middelen toch een prima veilig omgeving te creeren. Tis ook niet zo vreemd als je bedenkt dat onveiligheid voor die groep veel meer bestaat uit deportatie of vreemdelingendetentie, dus een brandje of zelfs een keukenwondje kunnen ze echt niet gebruiken. En als je als rechtgeaard nederlander deze mensen niet vertrouwt, dan kan ik je ook nog verklappen dat ze zich voorlopig ook nog weten verzekerd van de steun van een groeiende groep sympathisanten, met name uit de kerkelijke hoek, die dolgraag alles helemaal legaal en netjes regelen. Onder ander de brandveiligheid en de hygiene zijn onmiddelijk door professionnals uit verschillende beroepsgroepen, die graag hun tijd en deskundigheid even beschikbaar stellen, beoordeeld en in orde bevonden. Daar waar her en der nog wat details geregeld moeten worden wordt nu hard aan gewerkt, dus zeur niet zo en kom maar gewoon lekker een (goedgekeurde) elektrische kacheltje brengen als je het goed bedoelt.

brandgevaar

Beetje rare reactie, volgensmij is dit een vrij serieus en goed voorstel . Ik denk dat het goed zou zijn om erover na te denken. Kaarsen en oude kacheltjes leveren een enorm risico op. Ik neem aan dat men daar slaapt op iets wat niet enkel een stenen vloer betreft en dus lekker licht ontvlambaar is.
Ik vind het een beetje raar dat hier niet aan gedacht wordt, panden branden makkelijk af. Maar je kan natuurlijk ook gewoon afwachten tot dat gebeurt. De risico's liggen in jouw/jullie handen.

Daarnaast instanties die in vd Laan taal spreken. Sorry maar houd dingen als: "Breng alles wat licht & warmte voortbrengt. Kaarsen, dekens, matjes, luchtbedden, heaters, sterke lampen. En: verlengsnoeren." dan ook voor je, niet alsof de smeris niet mee leest en dit ook al opmerkt. Beter hou je er daarom rekening mee wat voor post je plaatst. Of in jouw eigen woorden: De Kwaadwillende Lezen Mee! .. en trekken heus hun conclusies. Dat jij op je dommen fouten wordt gewezen is eerder betrokken, kun je volgende keer nadenken voordat je wat op het internet gooit.
En sowiezo als je at5 en de smeris in het pand binnenlaat ...

Huis van god is dat een foute

Huis van god is dat een foute grap ? In de middeleeuwen had kerk asiel een functie inmiddels is de 21 eeuw aan de orde.
Dit is een politieke zaak.

Zo. En nu ben ik het zat om

Zo. En nu ben ik het zat om telkens weer extreemrechtse shit hier te moeten weg kuizen dus gaat deze topic bij deze op slot, en frank ga eens in hemelsnaam elders posten.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech