'FREEDOM for all REFUGEES'

Hier kun je discussieren over 'FREEDOM for all REFUGEES'.
omdat hy als uitgeprocedeerde asielzoeker niet wil meewerken aan zyn terugkeer naar jemen houdt de overheid hem vast in vreemdelingendetentie.. de broeders en zusters van de vluchtkerk nemen hier geen genoegen mee en eisten voor de ingang van de rechtbank de onmiddellijke vrijlating van habib.. volgens een sympathisant die de zitting had bijgewoond was in de rechtszaal het protest te horen.. volgende week doet de rechter uitspraak..

de protestaktie was de eerste sinds de vluchtelingen in de vluchtkerk zitten.. grote afwezige was de organisatie van de vluchtkerk.. die kwam niet mee om de vluchtelingen te steunen en de vluchtkerk weigerde zelfs de oproep voor deze demonstratie op hun website te plaatsen..

Я.


*zyn = zijn *aktie =

*zyn = zijn
*aktie = actie
*by = bij
*hy = hij
*tydens = tijdens

niet om de taalnazi uit te hangen; maar het staat net wat netter en serieuzer als je een persbericht naar buiten brengt

ach, een beetje spelen met

ach, een beetje spelen met spelling moet kunnen.. taal verwordt tot een saaie bedoening als we ons tot op de laatste letter conformeren naar het groene boekje..

je zou voor de grap eens oude nummers van het blad nn moeten lezen uit de jaren '80 dat doorspekt is met een idiosyncratische spelling waar taalpuriteinen een beroerte van krygen :)

Ik hou wel van een beetje axi

Ik hou wel van een beetje axi nieuws met de X en collectieven met een K en de ij's als Y's. Kom op...

helaas heb ik geen

helaas heb ik geen beschikking over het blad NN; als je weet waar ik ze uit kan halen hoor ik het graag!

ik bedoelde mijn reactie ook niet als in dat we altijd exact en punctueel moeten zijn, maar het lijkt me voor nieuwsberichten; waarmee je toch hoopt een zo breed mogelijk publiek te bereiken; wel handig om enigszins een goed artikel op te stellen. Zo kom je serieuzer en overtuigender over; naar mijn mening althans. Bij vrienden of artikeltjes ''onder ons'' etc. schrijf ik actie ook vaak genoeg als axie enz.

re:

Het archief van de NN vind je hier: http://www.ravagedigitaal.org/archief.htm . Het was de voorloper van Ravage, zelf weer voorafgegaan door de Bluf!; de legende wil dat deze weer voortkwam uit het stencil De Laatste Waarschuwing, en naar verluidt en/of als ik het wel heb uit nog een periodiek dáárvoor, zodat er dus praktisch een doorgaande lijn v.a. pakweg eind jaren zeventig te volgen is. Neem ook een kijkje bij het Staatsarchief http://www.iisg.nl/staatsarchief/ , de naam slaat overigens op de destijds roemruchte Amsterdamse Staatsliedenbuurt, niet op de Nederlandsche overheid.

Roeben spelt al jaren zo; ik ben het er op zich wel mee eens dat om je boodschap voor een breed publiek te krijgen, het de moeite is te letten op stijl en vormgeving van je tekst. (Denk ook aan alinea's, begrijpt een ander dan ik/mijn incrowd waar dit over gaat, staan de vereiste data en plaatsnamen erin, etc.)

Maar dit verder tamelijk off-topic. Zij vs. zy zal me verder niet zo veel, 't is meer een algemene constatering zeker in het internettijdperk.

@ketelbink, fyn dat jy het

@ketelbink, fyn dat jy het persoon aan de schryfstyle denkt te herkend, maar namedropping is niet zo koel. Graag ff contact op nemen met de mods en vragen voor een mutatie. Foutje bedankt.

@nn 00:00

@nn 00:00
Ik zie het probleem niet. De originele posting is ondertekend met een link naar roeben.nl, waar overigens weer terug naar de Indymedia posting wordt gelinkt. Niks geen 'name-dropping' door ketellinkie hoor.
Je zou hooguit kunnen zeggen dat de bewering 'schrijft al jaren zo' een beetje overdreven is, aangezien roeben.nl maar sinds kort bestaat.

.,*,#

.,*,#

re:

Ter verduidelijking, de naam Roeben verwees inderdaad naar je eigen site.

De combinatie daarvan + het gebruik van y voor ij doet me denken aan iemand die inderdaad jaren geleden al zo schreef. Maar er zullen er wel meer zijn die dat doen.

Maar over tot de orde van de dag maar weer ;)

is geen namedropping nee..

is geen namedropping nee.. zie het probleem ook niet.. overigens bestaat roeben.nl al een aantal jaar en schryf ik de lange y minstens 20 jaar, maar goed, het bericht gaat daar niet over.. dat vluchtelingen in de kou demonstreren voor hun rechten lykt me belangryker..................

nn

nn

Ravage

Ravage

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech