Vertrouwelijke gegevens Altrecht op straat

Nieuws, gepost door: ADDLeaks op 05/12/2011 12:03:46

Waar: utrecht, Netherlands (GPS lat: 52.090142 lon: 5.109665)
Wanneer: 05/12/2011 - 16:32

Vertrouwelijke gegevens van psychologen en psychiaters worden in het EPD (electronisch patienten dossier) vastgelegd. In strijd met het patientenrecht, kunnen nu alle administratieve krachten werkzaam bij een van de Altrecht vestigingen in alle patientendossiers. Dit leidt tot pijnlijke situaties. TEKEN DE PETITIE ONLINE: http://www.petitiesonline.nl/petitie/utrecht-epd-altrecht-lek/265

Volgens het patientenrecht heeft alleen de directe behandelaar toegang tot dit dossier (de psycholoog of de psychiater) en niet alle honderden secretaresses, uitzendkrachten en stagiaires van Altrecht. Toch gebeurt dit. Het EPD is door computerprogrammeurs zo ontworpen dat de administratieve gegevens (hoe laat waar welke afspraak) gescheiden zijn van de rest van het dossier (volledige intake verslagen, diagnoses, volledig levensverhaal, verslavingen, misbruik, etc. etc. ). Door een fout in de programmering werkt die afscheiding niet, en kunnen alle administratieve krachten overal bij.
Onderteken de online petitie!

Het lek in het EPD is al een minimaal een half jaar bekend bij Altrecht en alle interne klachtenprocedures zijn al gevolgd. Het probleem wordt erkend, maar er wordt geen enkele haast gemaakt met het dichtzetten van het EPD bij Altrecht.

Dit heeft grote gevolgen voor bijvoorbeeld mensen die familieleden hebben die bij Altrecht werken, buren, of oud studiegenoten of huisgenoten. Verder heeft het ook gevolgen voor de ''ervaringsdeskundigen'', mensen die zelf zowel een dossier bij Altrecht hebben (minder dan vijf jaar oud) en inmiddels ook werken bij Altrecht. Alle zijn/haar collegas kunnen ongestoord lezen in het persoonlijke dossier.

Het kwam al voor dat iemand aan de telefoon is bedreigd door een receptioniste: als je niet doet wat ik zeg, maak ik je dossier bekend. De situatie kan niet zo langer voortduren. De mensen die het zelf betreft kunnen heel moeilijk klachten indienen op persoonlijke titel, omdat dan bekend wordt dat ze een dossier bij Altrecht hebben.

Ik ben daarom op zoek naar organisaties die op naam van de organisatie de petitie willen ondertekenen. Maar individuele handtekeningen zijn uiteraard ook welkom.

Wilt u het hele verhaal checken, kunt u bellen met de PatientenvertrouwensPersoon (pvp) van altrecht. Als het goed is weten zij ervan en kunnen ze de inhoud van de petitie bevestigen.

Tags: epd


Wie: 
nn

http://www.specialistenplan.nl/artikel/digitaal-patiendossier-epd

Er is een hoop gedaan om de boel "te beveiligen" :

Wat zijn de risico’s van een elektronisch patiëntendossier?
Er bestaat angst dat elektronische dossiers gemakkelijk te kraken en in te zien zijn door onbevoegden. Om dit te voorkomen worden hoge eisen gesteld aan de beveiliging. Deze eisen zijn landelijk vastgelegd in de eisen voor een Goed Beheerd Zorgsysteem. De zorgverlener moet zich kunnen identificeren en authenticeren met een UZI-pas (een soort paspoort voor zorgverleners). Maar ook de computers van zorgverleners, de computersystemen van de hele instelling en het landelijk schakelpunt (LSP) moeten aan hoge beveiligingseisen voldoen.
Voldoet een zorgverlener of instelling niet aan de eisen voor een Goed Beheerd Zorgsysteem, dan kan deze niet aansluiten op het LSP. Landelijke elektronische uitwisseling van medische gegevens is dan niet mogelijk. Op deze manier wordt voorkomen dat informatie gemakkelijk te kraken is. Ook kunnen onbevoegden zo geen toegang tot en inzicht in de dossiers krijgen. Bovendien wordt permanent vastgelegd wie de gegevens inziet. Op deze manier is controle achteraf goed mogelijk.

De controle achteraf is dus mogelijk...

niemand durft er aan te zitten omdat het :

A. Het de zoveelste blijk van onvermogen is van altrecht.
B. Dit opnieuw aantoont dat systemen zoals het epd nooit veilig zijn.
C. Mensen wel eens verhaal zouden kunnen gaan halen bij de mensen die eventueel onterecht
inzagen hebben gehad in het epd of dat nu bewezen is of niet.
D. Het de vertrouwensband tussen behandelaar en patiënt ernstig verstoort.

Als je hier mee te maken hebt:
Eis dat je dossier nu gewist word en of los gekoppelt van het epd
Weiger nog persoonlijke dingen te delen die opgenomen worden in dit epd.
Eis inzage in het epd en zoek goed uit wie er inzage heeft gehad.

Print het verhaal van de petitie uit en hang het op in alle altrecht locaties.
Mail dit rond.
Praat met mensen van wie je weet dat ze met altrecht van doen hebben.Wie: 
nn

is het mogelijk hier meer info over te plaatsen? wellicht een bronvermelding? ik kon nergens op het internet iets vinden dat deze aantijgingen ondersteunen behalve een petitie van wat ik aanneem de publicist.

dat zou een eventueel contact met altrecht hierover aanzienlijk makkelijker maken.

bij voorbaat dankWie: 
nn

Ik had ook mijn twijfels over de petitie
Maar Ik heb uit 2 zeer betrouwbare bronnen gehoord dat dit mogelijk is....
Deze mensen konden zelf bij de gegevens...
Zoals de petitie stelt de interne klachten mogelijkheden zijn doorlopen...


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech