Anti-choice verkoopt leugens bij Leidse kliniek

Hier kun je discussieren over Anti-choice verkoopt leugens bij Leidse kliniek.

Op foto 1: bij de auto een cda vrouw die sinds ongeveer 2008 betrokken is bij de club van Dorenbos.
Op foto 2: anti-choice kerels met het bekende plaatje van de echo.
Op foto 3: een foto van mij in de outfit waarin ik gisteren tegen de anti-choice christenen demonstreerde.
Onderstaande flyer is door mij namens sgpNEE uitgedeeld:
"Bijf baas in eigen buik
SgpNEE demonstreert hier tegen "de schreeuw om leven"die het vrouwenrecht op zelfbeschikking keihard aanvalt. De christelijke fundamentalisten willen een verbod op abortus. SgpNEE wil juist dat veilige abortus overal ter wereld wordt toegestaan. Want in landen waar het verboden is, sterven veel meer vrouwen aan de gevolgen van onveilig uitgevoerde abortus. In Nederland is het grotendeels goed geregeld: tot 24 weken kan de zwangerschap legaal afgebroken worden als de vrouw die zwanger is dat nodig vindt. Dat de vrouw hierover zelf beslist, is vastgelegd in internationale akkoorden en de VN verklaring van de rechten van de mens. Het uitdelen van nepfoetussen, flyers met onjuiste info over zwangerschap en het opdringen van christelijke propaganda bij abortusklinieken is intimiderend en ongewenst.
Wij voeren actie voor:
*Recht op veilige abortus wereldwijd
*Anticonceptie in de basisverzekering zonder eigen risico.
*Verbod op anti abortus propaganda in de omgeving van abortusklinieken.
*Overtijdbehandeling uit de abortuswet, en verplichte bedenktijd voor abortus afschaffen.
*Fiom (neutraal maatsch. werk) moet weer subsidie krijgen om hulpverlening op zich te nemen. Dit voorkomt dat mensen in de armen van christenfundi's worden gedreven.
DOE MEE MET PROCHOICE ACTIES ELKE EERSTE WERKDAG V.D. MAAND
PLEIN BIJ STREVELSWEG 700
10-12
Meer info: janna100@xs4all.nl
www.sgpNEE.nl


Dit is nog eens en leuke

Dit is nog eens en leuke actie om wakker mee te worden. ga zo door!

sgpNEE

Waarom zien we Janna nooit demonstreren tegen de veel grotere groep moslimfundi's?

Waarom ziet janna jou niet

Waarom ziet janna jou niet helpen met demonstreren? Misschien kan ze niet alles tegelijk en is het daarom handig om een speerpunt te kiezen.

Ga zo door SGP nee!

Inderdaad, SGP NEE!!!

SGP is tégen uitkeringen, en vóór ontwikkelingshulp. De PVV is vóór uitkeringen en tégen ontwikkelingshulp.

*Verbod op anti.. propaganda in de omgeving van..

@ Janna
Goed dat je zo fanatiek bezig bent met pro-choice.
Ik zou je met klem willen verzoeken om één van de eisen uit de tekst te laten vallen.
Het is rond uit verwerpelijk om de staat te vragen om: "Verbod op anti abortus propaganda in de omgeving van abortusklinieken".
Dit zou wetgeving opleveren met de logica dat protest niet in contact mag komen met het onderwerp van protest. Mocht je succes hebben met deze oproep dan maak je daarmee niet alleen het werk van anti-choice activisten moeilijker. Dat zou een probleem kunnen worden voor elke activist!

is dat zo? het hoeft niet

is dat zo?
het hoeft niet wetgeving te zijn die zich richt op protesten, het kan ook gaan over het niet willen blootstellen aan onnodig kwetsende beelden of boodschappen bij personen die op dat moment in een kwetsbare staat zijn.

net zo goed als wanneer jij bij een begrafenisstoet verwacht wordt je te gedragen, en geen onnodig kwetsende beelden of leuzen te gebruiken.

(ik zou bv nooit een anti-oorlog protest voeren bij de begrafenis van een nederlandse soldaat)

Een zeer gevaarlijke

Een zeer gevaarlijke afglijdende schaal. Bankiers zijn nu ook in een kwetsbare positief, maar oh wat zou ik die met liefde willen kwetsen.

verbod op antichoice demo's bij abortusklinieken

Zeker is het glad ijs om een verbod op antichoice demo's bij abortusklinieken te bepleiten. Toch doe ik dat nog steeds, want ik vind het belang van klanten en medewerkers om NIET op die lokatie geintimideerd te worden zo belangrijk dat het doel in dit geval het middel heiligt. Ik besef daarmee iets te willen wat ongelooflijk repressief is. Het is ook zeer inconsequent van iemand die vrijheid van meningsuiting belangrijk vindt.
In Leiden hebben we in 2003 bereikt dat de Rhema kerk niet meer bij de abortuskliniek op het kort rapenburg mocht demonstreren.(destijds. nu ander adres). Daar waren verschillende situaties aan vooraf gegaan van intimidatie van medewerkers, huilende klanten voor de deur, een furieuze pro-choice vrouw die door een van de dominees van de Rhema's werd gedwongen met zijn groep te bidden.
Blij mag je eigenlijk nooit zijn met zo'n verbod, maar wel opgelucht.
Ik was opgelucht toen de fundi's, die daar drie keer per week klanten en medewerkers met hun leugens vlak voor de ingang benaderden, en steeds naar binnen liepen te kijken enzo.
Maar toen ik 6 weken later erlangs liep en zag dat een inburgeringscursus op excursie niet even stil mocht staan bij de kliniek, omdat daar nu eenmaal een samenscholingsverbod gold, voelde ik ook wel weer twijfel opkomen. Plus een soort schrik: ik heb meegedaan om iets voor elkaar te kriojgen wat je eigenlijk niet moet willen.
Het was niet zo dat de politie stil stond om te zeggen dat ze daar niet mochten staan. Maar een politie auto omcirkelde de plek op zo'n manier dat de groep schrok en weg ging.
Het is een hels dilemma van twee zwaar wegende dingen: het recht van klanten om ongestoord gebruik te maken van een geboorteregelingskliniek enerzijds.
You cannot have your cake and than eat it too.
Het enige dat een noodzaak tot straatverbod weg kan nemen is constante bewaking tijdens openingsuren.
Ik heb al heel vaak tegen de politie in Rotterdam gezegd: waarom bewaken jullie de ingang van het verzamelgebouw niet? Dan is het niet nodig dat ik elke keer moet melden dat er weer fundi's daar binnen lopen.
Maar constante bewaking is te duur, en de fundi's zijn en blijven zeer grensoverschrijdend.
Het recht op meningsuiting, demonstratie en groepsvorming op die plek anderzijds.

Dus demonstreren voor

Dus demonstreren voor feminisme in of bij een kerk moet ook maar strafbaar worden?

appels en peren

Dus demonstreren voor feminisme in of om een kerk moet verboden worden?
De vergelijking met de psychologische mishandeling waar anti-choice activisten zich aan schuldig maken in en om gebouwen waar abortusklinieken gevestigd zijn met een feministische actie tegen religie in of om een kerk vind ik een irrelevante vergelijking.
Als mensen belemmerd worden om gebruik te maken van reproduktieve gezondheidszorg is dat iets anders dan wanneer er een kritische noot bij religie of de invloed van een kerk wordt geplaatst ter plekke.
Het mag duidelijk zijn: ik vind dat het wel kan wat Pussy Riot deed en ik vind dat het niet moet kunnen wat anti-choice fundi's in en om gebouwen doen waar abortusklinieken zijn.
Maar als je naar de praktijk van de handhaving van de politie kijkt zie ik dat een anti-choice fundamentalist die b.v. het verzamelgebouw Zuid in Rotjeknor in loopt, terwijl hij al eerder gewaarschuwd is dat hij uitsluitend buiten mag demonstreren, niet gearresteerd wordt door de smeris.
Ik weet zeker dat ik als ik b.v. als satan of heks of mastur beer verkleed in een zwaar gereformeerde kerk zou gaan zitten, ik vervolgd zou worden wegens lokaalvredebreuk. Daar durf ik een paar dure kratjes om te verwedden.

tuurlijk, het over vrouwenrechten hebben is gelul

Tuurlijk, streng gelovige, over vrouwen en het verdedigen van de rechten van 51 procent van de bevolking schrijven is bulshit. Laten we het gewoon over dingen hebben waar mannen het over eens zijn. Laten we ook eens wat beter naar de heldere analyse van de paus luisteren. Die man begrijpt tenminste wat de oorzaken van de wereldproblemen zijn. Zonder het homohuwelijk, abortus en euthanasie zouden we een paradijs op aarde hebben, nietwaar?
Gewoon met smart kinderen baren en verder je bek houden als je vrouw bent. En vooral niemand lastig vallen met onsmakelijke toestanden als vruchtbaarheid en de problemen die dat meebrengt.
Nu is het helaas zo, dat de meeste problemen die spelen in de levens van mensen niet zo leuk zijn om het over te hebben, maar het zou wel fijn zijn als het dingen zijn die in de levens van veel mensen een rol spelen als we niet net doen of er niks aan de hand is als een ander daar de baas over wil spelen.

De grootste groep vrouwen

De grootste groep vrouwen onderdrukkers in Nederland vindt je in de moskee maar daar heb ik jou nog nooit gezien.

christenen enorme meerderheid

Ha ha: de grootste groep vrouwen onderdrukkers in Nederland vind je in de moskee??? Ga eens in de statistieken kijken. Mijn broek zakt af van jouw geklets.
Wat een onzin om steeds te roepen:"Ga eens iets tegen moslims doen"als mensen kritisch zijn over christendom.
En suggereren dat zij een meerderheid vormen slaat helemaal nergens op.
Wat Nederland betreft liggen de cijfers zo:
ZESENVEERTIG procent van de volwassen nederlandse bevolking is christelijk.
VIER procent is moslim.
Zover ik kan zien zijn alle grote godsdiensten voorzien van zeer vrouwvijandige trekken.

lulkoek

Nergens zeg ik dat er meer moslims zijn dan christenen. De Islam is wel de meest gepraktiseerde religie en in Nederland ook nog eens de meest vrouwonvriendelijke. Het is dan nogal hypocriet om constant tegen een klein groepje christenen te ageren en de moslims links te laten liggen.

Is natuurlijk een stuk

Is natuurlijk een stuk riskanter om tegen vrouwenonderdrukking onder moslims te protesteren. Grote kans dat je op de zelfde manier als Theo van Gogh aan je eind komt.

Voor alle duidelijkheid

De grootste groep praktiserende gelovigen in Nederland zijn moslims.

tuurlijk, geef jezelf vooral gelijk

Laat ik nou altrijd gedacht hebben dat ik op zondagmorgen wakker werd gebengeld door die enge klokken van de ggrrrristenen. Maar nee hoor, dat waren dus als kerken vermomde moskeeën. En die als Jehova getuige vermomde moslims die hun kinderen op woensdagmiddag niet gewoon laten spelen, maar meenemen langs de deuren, had ik ook niet meteen als zodanig herkend. En die vent die altijd op drukke dagen jezusflyertjes in mijn handen drukt, dat is er ook één, en die hysterische dame op het damrak heb ik ook altijd verkeerd verstaan. Ik dacht altijd dat ze het tegen de god van de gggrrristenen had, maar die was ook Allah aan het aanbidden natuurlijk. He, wat kan een mens toch blind zijn. Wat ben ik toch blij dat jij me de ogen hebt geopend. Je kunt nu wel ophouden hoor. Ik begrijp helemaal wat je bedoelt.

Maar welke groep mensen het meest of het minst naar de fucking kerk of moskee loopt zal me worst wezen. Het gaat er in deze discussie om welke groep het recht van vrouwen op geboorteregeling aanvalt, en dat zijn dus nog steeds de gggrrrr

krijtje, dank dat je blijft

krijtje, dank dat je blijft reageren. Je hebt het vast al gemerkt, maar er is onder een klein groep voorpost-gezinde tiepes de gewoonte ontstaan om bij allerlei artikels op Indymedia.nl te reageren. Goed dat je ze van repliek blijft voorzien hoor, maar het is wel een tamelijk hopeloze groep, bovendien zijn ze niet uit op discussie maar willen graag een beetje 'de linksen' stangen. Ach, je kan ze ook in hun eigen sop gaar laten koken :-).

De Islam houdt grote delen

De Islam houdt grote delen van de wereldbevolking dom en achterlijk. Lijkt me niet meer dan logisch je als anarchist hier tegen te verzetten.

wat een gruwelijk domme en

wat een gruwelijk domme en zelfingenomen reaktie zeg!
dit is weer echt zo"n reaktie van een zelfbenoemde "linkse"die wel even zal vertellen wat wel of niet goed is voor de rest van de wereld,stap alsjeblieft eens een keertje van je linkse droomwolkje af.
mensen proberen de discussie open te breken over de door jullie zo gekoesterde onderdrukende islam,en dat is al tientallen jaren taboe in jullie geitenwollen tofu etende kliekje van wereldvreemden.
iedereen die het ook maar waagt om kritiek te leveren op de islam wordt direct in de hoek van voorpost/extreem rechts gestopt,hoe kortzichtig zeg!
het punt wat ik wil maken wordt keer op keer bevestigt,dank u wel.
bij het lezen van een hoop tenenkromend geouwehoer op deze site maak je bijna spontaan een rukje naar rechts.

Het onderwerp geboorteregeling is discussie waard

Ik vind dat hier van meerdere kanten raar wordt gedaan in deze discussie.
Iemand vertelt me een beetje paternalistisch: ach Krijtje, goed dat je zo je best doet, maar laat die voorpost-types toch kletsen. Dat bepaal ik nog altijd zelf. Ik ben niet achterlijk genoeg om me te laten stangen door extreem rechts of christelijk rechts of mannetjes die anderszins paternalistisch zijn. Niet uitsluitend voorpost achtige types geven de islam overal de schuld van, het is eveneens een standaard defense reaktie die ik bij christenfundi's tegenkom. Of ik dan geen kritiek heb op moslimfundi's? Natuurlijk wel, zodra zij vrouwenrechten bedreigen en schenden vind ik dat ook vreselijk. Ik ben helemaal niet blij dat in steeds meer landen de sharia wordt ingevoerd. Maar vanuit meerdere hoeken is er vrouwvijandigheid, ook op indymedia. Ik bedoel: ik zie net onder een ander artikel dat door een vrouw gepost is, dat er een of andere sukkel geschreven heeft dat vrouwen gewoon hun bek moeten houden op indymedia, want die hebben toch de libelle en de margriet. Dan doet het er voor mij niet toe of het een fundi is of een vrouwenhater uit andere hoek. Zodra vrouwen echt met hun eigen dingen willen komen, worden ze in veel kringen teruggefloten, niet uitsluitend in extremistische kringen.
Het onderwerp dat ik op deze site heb gepost gaat over vrouwenrecht op geboorteregeling, en christenfundi's die dat recht af willen schaffen. Dat daar zo lauw en weinig inhoudelijk op wordt gereageerd, vind ik stuitend. Dat ik 1 van de 2 mensen in dit land ben die de straat op gaat als de schreeuw om leven nota bene bij de abortusklinieken door het hele land achterlijke taal uitslaan alsof abortushulpverleners slagers zijn, en pro-choice mensen door de duivel bezeten moordenaars. Het onderwerp recht op geboorteregeling is verdedigenswaardig. Al was het alleen al omdat een bevalling de meest risicovolle en pijnlijke gebeurtenis in een vrouwenleven is. Als vrouwen door een abortusverbod of door mensen die hen intimideren bij klinieken worden gedwongen een ongewenste zwangerschap uit te dragen dan is dat niks minder dan marteling. En de vrouwenhaters vanuit welke hoek dan ook heb ik maar 1 ding te zeggen: hou zelf je bek, ik doe dat in elk geval niet.

re:

Krijtje,

Je mag van mij reageren op trolls wat je wilt, al lijkt het me persoonlijk de moeite niet. Echter, waar je schrijft:

"... Maar vanuit meerdere hoeken is er vrouwvijandigheid, ook op indymedia. Ik bedoel: ik zie net onder een ander artikel dat door een vrouw gepost is, dat er een of andere sukkel geschreven heeft dat vrouwen gewoon hun bek moeten houden op indymedia, want die hebben toch de libelle en de margriet. Dan doet het er voor mij niet toe of het een fundi is of een vrouwenhater uit andere hoek. Zodra vrouwen echt met hun eigen dingen willen komen, worden ze in veel kringen teruggefloten, niet uitsluitend in extremistische kringen."

Ga je denk ik zelf de mist in, dat een of andere trol die nogal veel lijkt op andere trolls zulke stuff hier neerplempt wil nog niet zeggen dat dit enig links of activistisch gedachtengoed vertegenwoordigt. Integendeel, zou ik zonder schroom durven te stellen.

Verder zalig kerstfeest nog saam en zulks, het is uiteraard heerlijk off-topic maar wat andere comments en gezwavel her en der op Indy lezende moest ik weer denken aan die gouwe ouwe van Robert Long (of all people):

https://www.youtube.com/watch?v=koEuTOPz8EY

Robert Long, 'Stank Voor Dank'

Ik voel me soms zo machteloos wanneer ik televisie kijk
Terwijl ik koffie drink met soms een glas cognac
Ik zie de armoe in Seoul, hongersnood in Bangladesh
En ook die vreselijke toestand in Irak
Ik zou die mensen willen helpen en hun noden willen stelpen
En nu weet ik wat ik doen kan, want de oplossing is kak, ja, kak.

We kunnen met een schoon geweten voortaan nog wat meer gaan eten
En dat maakt mijn plan nou juist zo geniaal
Want gewone mensenmest is zo vruchtbaar als de pest
En dat is voor arme landen ideaal
En het kost u niets, dus hou je geld maar op de bank
Mijn nieuwe actie is getiteld Stank Voor Dank: D-A-N-K
(En dank, dat is dan de afkorting voor Die Arme Neger Kindertjes).

Want aan stront is nooit tekort en 't bederft niet bij 't transport
Dus ik zou u willen vragen, mensen, stort...
Allemaal van nu af aan voor een arme Biafraan
En geef spontaan uw diarree voor het volk van Nieuw-Guinee
Laat een goeie natte wind voor een zielig negerkind
En maak leven minder zwaar en draai een drol voor elkaar
Stop dat hongerig gereutel met een mooie grote keutel
Zorg voor stront aan de knikker voor een arme kleine nikker
Raak je schuldcomplexen kwijt en roep de buurt bijeen en schijt
Laat ons tonen dat we willen, dus ontbloot massaal de billen
Red de wereld met je gat
Ze moeten nou maar weten dat
We al die tijd al schijt aan ze hebben gehad.

reactie per ongeluk verwijderd

excuus, een van de weinige zinnige reacties in deze discussie is per ongeluk verwijderd. (iets in de trend van: Krijtje demonstreert tegen christenfundi's bij de abortuskliniek, wat heeft de Islam daarmee te maken?)

re:

Ik kan me heel goed vergissen, maar als ik me goed herinner kunnen verwijderde comments ook weer teruggeplaatst worden. Dat is zeker bij het gemiddelde forum het geval.

Gelieve dit na lezing op te eten etc., en verders met vriendelijke groet.

/dev/null

Gelukkig is Indymedia.nl geen gemiddeld forum, en gaan verwijderde comments echt naar /dev/null. In het kader van privacy overwegingen enz is het wel zo een prettig idee, eigenlijk. Er is wel een optie om dingen op 'hide' te zetten hoor, en ook nog een manier om dingen onzichtbaar te maken zonder dat ze 'echt' weg zijn, maar zoals hierboven aangegeven wordt, ging het hier om een klassieke 'erreur de manip', dus in dit geval is die desbetreffende comment echt weg.

de /dev/null is zeg maar de

de /dev/null is zeg maar de permanent prullenbak voor de niet nerds.

werk aan de winkel

poldervogels

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech