I have a nightmare

Hier kun je discussieren over I have a nightmare.
Ik zie een wereld waarin we onszelf vergiftigen met genetisch gemanipuleerd voedsel en onuitwisbare vervuiling. Waarin we slechts nog kunnen kiezen tussen met of zonder dwang de chemische troep te slikken die de gevolgen van ziekmakend voedsel zouden beperken. Waarin op eigen kracht bevallen een ernstige dwaling is en het begeleiden van een natuurlijke bevalling een misdaad.
Ik zie een wereld waarin dwangarbeid en armoede willekeurig om zich heen grijpen en waarvan de slachtoffers stilzwijgend wegrotten in hun aangeprate schuldgevoel, omdat ze 'geen bijdrage leveren aan de maatschappij'.
Een wereld, misschien minder ver weg dan we denken, waarin vluchtelingen vogelvrij zijn verklaard en waarin de activisten en optimisten van vandaag de murw geslagen vluchtelingen van morgen zijn geworden.
Ik zie een wereld waarin we niet meer kunnen vechten voor het recht op zorg en onderwijs, omdat beiden zijn verworden tot wurgende financiële verplichtingen waar iedere vorm van gezondheid en kennis uit gezogen is. Waarin de rebellen en de hulpverleners, misleid door de Staat, de Kerk én hun eigen ego, elkaar verlammen.
Ik zie nu al een wereld waarin we elkaar aangeven, uitsluiten, kapotbezuinigen, deporteren, uitbuiten, illegaal of crimineel verklaren, op straat flikkeren en tenslotte doodschoppen. En elkaar overal de schuld van geven. Ik voorzie een wereld waarin alleen Geld en Macht de absolute heersers zijn geworden, met Angst, Haat en Geweld als krankzinnige Mengele's aan hun zijde en ons, als monddode en doofblinde marionetten, onder hun voeten. Een wereld waarin, 'voor onze eigen veiligheid', repressie, razzia's, censuur en 24-uurs-toezicht normaal is geworden.
Een wereld waarin eeuwenoude kennis vernietigd wordt en ieder besef van menselijkheid belachelijk wordt gemaakt. En waarin we onze kinderen slechts leren om datzelfde te doen.

Mijn hart huilt niet omdat dit ons aangedaan wordt door 'het systeem'. Mijn hart huilt omdat we dit onszelf aandoen of laten aandoen. Mijn stem is niet moe van protestmarsen en speeches, maar van de schijnbaar onuitputtelijke discussies met geliefden en vrienden, kennissen en onbekenden, die dit alles niet willen zien aankomen en die hun ogen bedekken met het rotsvaste maar ongefundeerde vertrouwen dat het allemaal niet zo'n vaart zal lopen.

Ik zal niet zeggen 'kom niet janken', als je eenmaal inziet dat het wel zo'n vaart loopt en dat de wereld niet meer is wat je dacht dat ze was. Kom maar wel huilen. We zullen elkaar troosten, zeldzaam geworden duizendbladthee drinken, de aardperen en de koolrapen begieten. En ver weg van alles wat mismaakt is geworden, zullen we zingen onder de onveranderlijke sterrenhemel...


codex alimentarius

codex alimentarius? ja das idd nogal heftige shit:

1. Codex Alimentarius requires that all meats, poultry, fish, fruit and vegetables must be irradiated by Dec. 31, 2009.
2. Codex Alimentarius requires that all dairy cattle are to be given Monsanto bovine growth hormone by Dec. 31, 2009.
3. Codex Alimentarius reclassifies vitamin and mineral supplements as toxins and dramatically limits their dosage and availability.

Its all about the $.

"in 1996 the German delegation put forward a proposal that no herb, vitamin or mineral should be sold for preventive or therapeutic reasons, and that supplements should be reclassified as drugs. The proposal was agreed, but protests halted its implementation"

met andere woorden, iets wat echt "werkt", preventief is, dat mag volgens de codex niet verkocht worden, enkel "normale" medicijnen die alleen maar symptonen onderdrukken en je niet echt beter maken. Want alwerr meer $ als iemand eeuwig ziek is en maar pillen blijft slikken...

Keek op de week

Vergeet niet dat tussen jou nightmare door er op dit moment zeker wel mensen op straat staan die protest uitroepen en vechten. Daarbij zijn sommige delen van ' de wereld' niet met elkaar te vergelijken. De strijd elders is anders of misschien niet in jouw engagement maar kan wel onder dezelfde noemer geschaard worden zoals onderdrukking,uitbuiting e.d.

Misschien niet in je directe omgeving maar in Belgie, Griekenland, India,Pakistan, Egypte, en Oostenrijk gaan wel degelijk mensen de straat op. Laten we die alsjeblieft niet vergeten?

Neem India:
Als er in India een overwinning komt voor vrouwenrechten en hoe mannnen vrouwen behandelen dan is er een kleine overwinning ergens in de wereld. Als het Indiase vrouwen lukt kunnen we rouwen om alle verkrachte en doden vrouwen in de wereld maar er is ook ergens in de wereld een overwinning te vieren. Laten we met deze mensen ook solidair blijven en niet doen alsof niemand wat doet en niemand wat lukt en niemand een stem wil of kan hebben. Ik hoor en volg ze wel in ieder geval.

Neem Belgie:
Als de 11 van de Food liberation niet worden veroordeeld, wat ik ten zeerste hoop, dan is er een kleine overwinning op deze aktie. Het was sowieso als een topaktie omdat gesteund werd door de lokale bevolking. Ze kunnen dan doorgaan met de volgende akties tegen gentech.

Laten we ook niet vergeten dat de AgA met Otto workforce voor overwinning heeft gehad en wat voor topakties zij doen voor de schoonmakers in het Bastionhotel.

Als je nog enige agressie en frustratie hebt over bovenstaande zaken dan kun je jachthutten gaan slopen op de Veluwe. Een aktie van Groentfront! die werkt als een trein als ik de resultaten op de website mag geloven. Als er mensen mee doen die geen onderdeel zijn van Groenfront! dan is de aktie toch redelijk geslaagd tot nu toe?

Laten we niet aan de lokale aktivisten en deze overwinningen voorbij gaan.
Sommige aktivisten doorkruisen het land of grenzen om hun akties uit te voeren.

Laten we daar op proosten en vooral leren van hun skills hoe zij mensen in de omgeving waar zij aktie voeren kunnen betrekken.

Ik heb dezelfde nachtmerrie

Ik heb dezelfde nachtmerrie en dezelfde gevoelens.
Daarbij is bovenstaande aanvulling (akties) een noodzaak willen we nog een beetje mooie wereld neerzetten.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech