Verslaggeving rechtszaak van Joke Kaviaar te Haarlem

Hier kun je discussieren over Verslaggeving rechtszaak van Joke Kaviaar te Haarlem.
Hierbij de tijdslijn van de rechtzaak van Joke Kaviaar

18.19 Slotwoord Joke Kaviaar afgerond met applaus publiek. Rechtbank doet uitspraak over 2 weken, dinsdag 22 januari, 13.15 uur

17.57 VOC is nooit opgehouden te bestaan, slechts gemoderniseerd! Aldus Joke Kaviar

17.43 Joke: "Wat is mijn vrijheid waard zonder de vrijheid van anderen."

17.40 Op no-border.nl en op indymedia wordt het slotwoord van Joke Kaviaar gepubliceerd, zoals zij hem nu voordraagt in de rechtbank.

17.36 Joke geeft voorbeelden van wanhoop bij vluchtelingen en schrijnend beleid

17.28 Start laatste woord Joke Kaviaar in proces wegens opruiing; felle aanklacht tegen vervolging en vooral tegen migratiebeleid.

17.27 Publiek moet haar mond houden van de rechter anders moet er mensen de zaal uit

17.26 Joke Kaviaar nu zelf aan het woord! Laatste woord duurt een uur is inschatting

17.26 OVJ vind deze zaak zo specifiek om af te wijken van richtlijnen OM. Strafeis is vele malen hoger dat richtlijnen!

17.22 Het is juist de OVJ die opruiiend is richting Joke Kaviaar, aldus de advocaat

17.20 Advocaat wil dat aanhouding en huiszoeking Joke Kaviaar onrechtmatig verklaard worden

17.17 OvJ zegt doel vervolging niet mond snoeren van Joke Kaviaar, ondanks dat dit wel blijkt uit eerdere uitlatingen justitie in deze zaak

17.15 OVJ neemt opvallend veel pauzes in haar verhaal. Om de, in haar ogen, zware feit beter doordringt

16.43 Advocaat: strafeis veel hoger dan richtlijnen OM aangeven. Nu korte schorsing op verzoek OvJ.

16.40 Advocaat: onderzoek tegen Joke Kaviaar buitenproportioneel, censuur door take-down website vòòr er sprake is van enige rechterlijke uitspraak

16.39 Advocaat: waarom is woning Joke Kaviaar doorzocht met terroristisch oogmerk?

16.38 Advocaat: teksten Joke Kaviaar mogen volgens jurisprudentie Europees Hof: to offend, to shock, to disturb the state

16.30 Advocaat is al een uur krachtig aan het pleiten voor de vrijheid van Joke Kaviaar en meningsuiting! Indrukwekkend!

16.25 Advocaat: al die bedreigende bekende Nederlanders zijn allen niet vervolgt. Daar was symbolische tekst wel duidelijk.

16.20 Staat wilt Joke Kaviaar de mond snoeren.

16.15 Advocaat: over teksten niet te letterlijk nemen. Noemt vele voorbeelden van bekende Nederlanders die heel wat zwaardere bedreigingen uitten

16.10 OvJ verwijst naar vrijheid van meningsuiting, citaat OM uit zaak-Wilders

16.05 Advocaat: niemand wordt door Joke Kaviaar aangezet tot gewelddadige actie. Mensen worden aangezet tot nadenken

16.00 Vrijheid van meningsuiting wordt verschillend benaderd.Wat bij Joke strafbaar is, is het bij Wilders niet

15.00 Advocaat wil antwoord op vragen rol AIVD in onderzoek; OM weigert tot nu toe antwoord

15.46 Advocaat gaat in op initiële verdenking opruiing met terroristisch oogmerk als grond huiszoeking en onderzoek

15.45 Terrorisme zou geen onderdeel van aanklacht zijn(OVJ). Advocaat weerspreekt dat. Dit was wel reden voor onderzoek, volgens de stukken.

15.40 Advocaat: Joke krijgt veel steun voor haar scherpe tong

15.40 Advocaat begint pleidooi, wil vrijspraak of ontslag van alle rechtsvervolging

15.33 Verdediging gaat nu beginnen

15.09 Schorsing zitting voor 15 min

15.05 OVJ eist 6 mnd onvoorwaardelijke celstraf!, OVJ wijst op recidive

14.54 OvJ neemt alle citaten door, verwijst steeds naar teksten, plaatjes erbij en maatschappelijke context.

14.49 OvJ bespreekt nu gewraakte citaten. Over overnemen fakkel RARA: aanslagen Makro en Kosto geven context aan waarom tekst opruiend is.

14.40
OvJ nu over bewijsmiddelen: duidelijk dat teksten van Joke Kaviaar zijn, pleegperiode van begin onderzoek tot take-down website 7/12/2012

14.30 OvJ nu over juridisch verhaal mbt opruiing, oa in context van radicaliserend verzet tegen asielbeleid.

14.25 OvJ: Joke Kaviaar gevraagd teksten van internet te halen, niet gedaan en doorgegaan met verspreiden na uit lucht halen van haar site.

14. 20 OvJ: onderzoek Gulkana gestart door normale internetsurveillance, oa nav uitzending Andere Tijden over RARA.

14.15 OvJ: opruiende teksten beroepsactiviste Joke Kaviaar zijn voedingsbodem extremisme; inspireren en duiden doelwitten.

14.15 OVJ vind #jokekaviaar beroepsactivist en noemt haar opruier. De teksten vind OVJ extremisme.

14.10 OvJ begint requisitor. Zal beginnen met geschiedenis verzet tegen asielbeleid, dan onderzoek Gulkana, daarna juridisch kader opruiing.

13.50: Veel mensen niet binnen gelaten op basis van het weigeren van legitimeren. De advocaat probeerde de mensen naar binnen te praten. Het bestuur van de rechtbank heeft voor 1 dag een verplichte identiteitscontrole ingesteld.


zaak

Ik heb goede hoop dat alles met een sisser afloopt.Het vergelijk met de zaak Wilders betreffende vrijheid van meningsuiting is
een sterke zet.Wat die vervloekte Wilders wel niet kan maken ,daarbij is de zaak Joke kaviaar een licht geval.

We zullen eens zien !

Applaus voor een vrouw die in

Applaus voor een vrouw die in 1988, onderdeel uitmakend van een knokploeg genaamd de PVK, de kraakbeweging heeft willen slopen. Hear hear! Het sientje incl. Indymedia is diep gezonken door van Kuijt anno 2013 een martelaar te maken. Ja, schrap maar 'moderator', censuur censuur, exact wat Kuijt en haar stalinistische clubje destijds pleegde.

kun je hier wat meer

kun je hier wat meer informatie over geven? Natuurlijk kan een persoon veranderen, maar wat jij zegt is mij onbekend

ERG laf om dit op deze dag

ERG laf om dit op deze dag naar voren te brengen. De waarheid ligt volledig anders. Verder ga ik hier er niet op in. Bijzonder minderwaardig.

Gezanik & gejank

Applaus voor een vrouw die in 1988, onderdeel uitmakend van een knokploeg genaamd de PVK, de kraakbeweging heeft willen slopen. Hear hear! Het sientje incl. Indymedia is diep gezonken door van Kuijt anno 2013 een martelaar te maken. Ja, schrap maar 'moderator', censuur censuur, exact wat Kuijt en haar stalinistische clubje destijds pleegde.

1. Indymedia geeft geen applaus, dat doet een van de commentaar-gevers m/v.
2. Wat Joke Kaviaar in 1988 deed doet bitter weinig terzake. Dat de PVK alleen een knokploeg was is te kort door de bocht, en de uitgesproken doel van de PVK was niet het slopen van de kraakbeweging. Zij waren overigens eerder maoisten dan stalinisten, maar dit terzijde. Over hun doelen, of ze die hebben gehaald, en met wat voor methodes, leent zich zeker voor stevige discussies - schrijf maar 's een leesbaar stuk over waarom je denkt dat mensen die ooit wellicht iets met de PVK te maken hebben gehad voor eens en voor altijd geweerd moeten worden van de berichtgeving op Indymedia. Wij zijn benieuwd.
3. Vooralsnog probeert niemand een martelaar van Joke Kaviaar te maken, of je moet het OM bedoelen. Voor de goede orde, wij hebben helaas geen invloed op wat het OM in haar naargeestige repressiezucht beslist, maar dat Joke Kaviaar vervolgd wordt omdat ze in stevige bewoording een walgelijk beleid en een trieste realiteit aanklaagt, is niet de keuze van Joke Kaviaar en niet die van Indymedia. De vraag is natuurlijk of het wel de gewenste keuze van commentaar-schrijver 'rene'.
4. Zoek eens het woord 'censuur' op. De indymedia.nl 'moderators' plegen geen censuur, al zouden ze dat willen. Ze proberen hooguit de discussie een beetje leesbaar te houden voor iedereen, en baseren zich daarbij steeds op de spelregels. Dat je het modereren van Indymedia met PVK taferelen vergelijkt is kennelijk beledigend bedoeld, maar het geeft voornamelijk blijk van een enigszins verwarde kijk op de realiteit. Hier ook geldt: als je zo gefrustreerd bent over jaren '80 ellende, doe daar iets mee, en publiceer daarover op Indymedia als je dat wilt, maar zo'n commentaar kan niet anders worden gezien dan het misbruiken van de mogelijkheid die Indymedia je biedt.

Je bent een bijzonder laf

Je bent een bijzonder laf persoon. Joke ken ik als persoon, die altijd bereid is om face2face haar verhaal te vertellen aan wat zij precies heeft meegedaan heeft en niet. Een belangrijk detail is bijvoorbeeld zij allang en breed gestopt was met de PVK toen de brochure met het bekende suikerzakje uitkwam, tevens zat zij toen vast voor 4 maanden.

Je aanval op deze dag toont weinig empathie en een gebrek van dialoog en zelfs inzicht van haar als persoon. We praten over een feit (welke?) van zeer lang geleden (meer dan 23 jaar). De meeste activisten van nu waren te jong of zelfs nog verre van een vieze droom. Wat de mod2 zegt, snap ik helemaal. Je opmerking is suggestief en gefundeerd op gebakken lucht. Als jij het allemaal zo goed weet, schrijf er eens een artikel over, het liefst gestaafd met bronnen, tevens kunnen mensen veranderen of ben je van het soort: eens fout, altijd fout? Ik ken Joke al meer dan 8 jaar, die haar ziel in de goede zaak steekt. Die vaak blauwhelmd bij interne perikelen en bekend staat als iemand waarbij je feedback kan halen over precaire zaken. Zaken waarbij een soms jonge activist in de politieke zaken en/of intern gekonkel raad nodig heeft. Wie je ook bent, ik vraag mij af of jij zo'n persoon bent. Dit getuigd in ieder geval niet van volwassenheid en/of wijsheid.

Alleen zij is degene die de

Alleen zij is degene die de aanzet heeft gegeven tot het hele PVK gebeuren.

off topic

Wat mij betreft kan dat hele offtopic gezever over de PVK gewoon weg. De PVK geschiedenis is een serieus item die het niet verdient om over de rug van een slachtoffer van repressie anno 2013 aangehaald te worden door lullo's die niet in staat zijn om meer dat een regel te tiepen. Weg met dat gezeik.

en @nn 22.38: wat je beweert klopt voor geen meter, hou je natte scheten voor jezelf. Als je behoefte hebt aan kroegpraat, doe dat ajb elders. Indymedia.nl heeft er zelfs een chat kanaal voor (irc.indymedia.org, #kroeg), daar mag je net zoveel als je maar wilt de ene onliner na de ander uitkramen.

Door een bij gestoken

Als door een bij gestoken wordt er gereageerd als het verleden van Joke Kuit wordt genoemd. Oeps. Kuit blijkt Kuit ook al noemt het zich Kaviaar. En we vergeten niet.

Reactie op PVK

Inderdaad verbaasd waarom vandaag? Maar Joke heeft zich indertijd ingelaten met lui zoals Theo en Jack die zogenaamde verraders van de kraakbeweging een koppie kleiner wilden maken. Intimidatie en zelfs fysiek geweld en vernieling van eigendommen werd niet geschuwd. Omdat ik indertijd veel met Joke en Eelco te maken had, weet ik er genoeg van om een oordeel te kunnen geven. Het was een 'verdeel en heers' politiek spelletje. Kleinzielig en stompzinnig, het zorgde voor polarisatie en dus niet voor eenheid. Dit luidde voor deze 'generatie' krakers het einde in. Voor mij in zekere zin ook, omdat ik ook op een gegeven moment ook werd verdacht van verraad door iemand van de kraakgroep de Pijp. Ik heb toen radicaal gebroken met alles en iedereen in de kraakbeweging. Ik vond het een ziek wereldje vol met mensen met enorme oogkleppen op. Ik kan nog veel meer vertellen, maar laat het hierbij voor dit moment.

-

bestaat al lang he dat property damage

hou er wel rekening mee dat

hou er wel rekening mee dat ze een voorbeeld willen stellen.
eis;zes maanden zal wel omgezet worden in twee/drie? maanden voorwaardelijk met proeftijd van twee jaar.

Joke - dsm5

Vervloekte Wilders....

Zo jij bent zeker Unterscharfüher des SSP's/SPjugend? Wordt hindoe en reïncarneer jezelf; tóe Groszmaul doe 't dan?!

pilletje vergeten?

maak jezelf niet zo belachelijk joh!

De rechter zal natuurlijk

De rechter zal natuurlijk nooit toegeven dat dit een politiek proces is. Ik was in de recht zaal vandaag van begin tot eind zitting. Ik maak me ernstig zorgen en ook al zou er een lagere straf komen de aanvallen door de Staat zullen niet stoppen.
Ik zie graag wat doorwrochte analyses over deze afschuwelijke zaak zonder dat er in samenzweringstheorie word vervallen.
De zitting was in mijn beleving weerzinwekkend. Onnederlands kan ik niet meer gebruiken als beschrijving want die vlek Nederland behoort inmiddels tot de grote wereld in iedere negatieve betekenis. Ik zie een en ander als een poging van rechts tot voltooiing van hun Neo Liberale project maar zie in dat dat niet het hele verhaal is. Joke moet worden uitgeschakeld blijkbaar idem No Border. Ik ben solidair met Joke en roep iedereen op ook te laten blijken solidair met Joke Kuit / Kaviaar te zijn.
Twitter @ombudsfoodbank

een behoorlijke doorwrochte

een behoorlijke doorwrochte analyse van de zaak en onderzoek door recherche/aivd is al te vinden op:
http://13-september.nl/rp-de-dienst-nationale-recherche-en-de-vervolging...

verslag van de zitting zelf:
http://www.astridessed.nl/het-proces-tegen-joke-kaviaar-overgenomen-van-...

Ik hoop ook dat er nog meer zullen verschijnen, en zal zelf zeker een verslag van de zitting schrijven.

pleidooi van de advokaat was

pleidooi van de advokaat was erg goed..

Nog iets belangrijkers : ik

Nog iets belangrijkers : ik vind dat Joke er ongezond uit zag. Kan ik me voorstellen de onmenselijke druk door de Staat de stress dat is allemaal heel ongezond. Een half jaar gevang zal haar gezondheid verder schaden. Joke zou wat moeten relaxen lekker wat ontspannen even " uit de wind . " Ze word ook een dagje ouder.

Die aanval van ene Rene valt

Die aanval van ene Rene valt toch wel erg hard binnen.
Gelukkig lees ik nog een aantal tegenreacties die dit figuur tegenspreken maar de vreemde smaak blijft.
Zelf ben ik in eerdere reacties fel tegenstander geweest van de manier en wijze waarop J.K. en A.E. zich continue op de voorgrond begeven.
Deze wijze van actievoeren is dan ook een doodlopende weg en staat in schril contrast met de grote woorden die hier op IM vaak worden geroepen over leiderschap e.d.

Voor mij blijft staan dat de eis van de OVJ door de rechter niet zal worden overgenomen.
Het waarom daarvan ga ik niet uitleggen, maar de rechter heeft ook nog een andere verantwoordelijkheid, evenals het MvV.
Herpositionering en andere strategieen zijn nodig om een vuist te maken tegen repressie en onachtzaamheid jegens de eigen burgers en diegenen die huis en haard moeten ontvluchten.

Een strijd die geen "Einzelgangers" behoeft.

piefpafpoef

ik ben ook bezorgd om het welzijn van smeris

"Herpositionering en andere

"Herpositionering en andere strategieen zijn nodig om een vuist te maken tegen repressie en onachtzaamheid jegens de eigen burgers en diegenen die huis en haard moeten ontvluchten."

Kun je misschien wat meer vertellen over welke andere strategieen je dan voor je ziet, en welke zin je herpositionering bepleit?

Begin jezelf eerst even af te

Begin jezelf eerst even af te vragen of je als individu (JK) met dergelijke harde woorden(afbranden en geweld tegen) de juiste weg bewandeld.
Al eerder de opmerking gemaakt dat zij bij een oproep om te protesteren tegen.....niet meer dan een handjevol mensen op de been wist te brengen.
Nu ook weer bij de rechtszaak in Haarlem.
Ook de publiciteit rondom deze zaak in de reguliere pers was haast nihil.
Ik ben niet op IM aanwezig om allerlei alternatieven voor te kauwen,maar wel wil ik er op wijzen dat de manier waarop JK en AE inzetten al heeft aangetoond dat er geen enkele progressie is wat betreft "het vergroten van de maatschappelijke draagkracht" voor dergelijke problemen.

Het stiekem bekladden van...,ruiten ingooien,en bedreigen van bewindspersonen(Leers) hebben niet geleid tot het vergroten van die draagkracht maar juist een tegengesteld effect gehad naar mensen toe die ook best bereid waren zich op te werpen als medestander.

We hebben wat analyses gemaakt wat betreft de uiteindelijke effecten van demonstraties e.d. in de afgelopen 5 jaar.
En dan met name het effect hiervan op diegenen die zich daarvoor nooit op dit podium hadden begeven.
Dan valt op dat er met name 1 demonstratie het beoogde effect heeft gehad.
Het Partijtje van de Vrijheid wat enkele jaren geleden gehouden werd in Utrecht kreeg het benodigde effect en aandacht van de media.
Een partijtje wat open stond voor allerlei groepjes,bewegingen en personen zonder dat ook maar iemand zich opwierp als aanvoerder of wat dan ook.
Het massaal aanwezige winkelpubliek genoot van de muziek en dansende jongeren en ook nog van het aanwezige politiekorps die bereidwillig meewerkte om alles in goede banen te geleiden.

Zo'n 2000 mensen uit alle geledingen van de maatschappij die hun boodschap kwijt konden op een manier die zelfs bij de grootste tegenstanders van "links" in goede aarde viel.
Meer dan ooit werden diegenen bereikt, die voorheen zelden of nooit enige wetenschap hadden van wat er zich afspeelt.

Neem dit mee wanneer ik het heb over herpositionering en andere strategieen.
Persoonlijk heb ik niets tegen een JK of AE maar meer tegen het feit dat niet een paar mensen op een dergelijke manier het voortouw willen nemen en met die inzet alle nog openstaande deuren dichtgooien.

-

Wat we nu geregeld op IM zien is kwalijk, een actieve inzet van figuren met een totaal verkeerde instelling om net volk opzij te zetten. Wie een vuist wil maken kan zich beter afwenden van deze prutsers. Of de zaak tegen JK is aangezwengeld door een smeris is maar de vraag.

Stel

Stelletje kneuzen om dit te doen, terwijl iemand zo hard vervolgd wordt. Waar is jullie moraal. Waar was je al die tijd tijdens de demonstraties en acties? Vast en zeker zielig bier aan het zuipen.

Zucht... Astrid en Joke zijn

Zucht...

Astrid en Joke zijn toch erg verschillend in meerdere opzichten, ja ze hbeben beide kritiek op het Nederlandse vluchtelingenbeleid, maar dat is het dan wel. Is wel duidelijk dat je hen beider nooit ontmoet/gesproken hebt, maar alleen hun als persoon aanvalt.
Datzelfde past ook goed, en doe JIJ misschien ook wel, als het bashen voor astrid vanwege haar solidariteit met de onderdrukking van Moslims in Nederland en elders. maar moslimofobe, ratterige, zeikerds die hebben op indymedia niet zoveel te zoeken. Dus ga lekker iets anders doen dan je rotopmerkingen op indymedia te plaatsen.
Erg, ERG Laf,om dit ook nog eens te doen als iemand door de overheid vervolgd wordt, en onze steun verdient.

ff oftopic.

wow,moest het een paar keer over lezen maar het staat er echt:de onderdrukking van moslims in nederland...
verder alles goed met je?

Spreek voor jezelf graag.

"We hebben wat analyses gemaakt wat betreft de uiteindelijke effecten van demonstraties e.d. in de afgelopen 5 jaar."

Wie zijn die 'we' dan wel? (En wat de fuck hebben Joke Kaviaar en Astrid Essed met elkaar te maken, behalve dan dat beider stukjes sommige lieden hier kennelijk niet zinnen?)

Helaas zijn de reacties weer

Helaas zijn de reacties weer van dien aard dat je er niets mee kan :)
Ik neem je niet kwalijk dat je op school niet heb opgelet maar neem dan geen deel aan een dergelijke discussie.
Er komt gewoon geen normaal woord uit jullie mond.
Vind je het gek wanneer een overheid zich achter de oren gaat krabben bij dergelijke uitlatingen :)
Zielig stelletje

Partijtje van de Vrijheid

Dat Partijtje van de Vrijheid heette overigens kennelijk het Partijtje voor de Vrijheid, zie o.a. https://www.indymedia.nl/nl/2011/09/78532.shtml .

Leuke streetrave zo te zien, maar om nu te zeggen dat het voor een aardverschuiving heeft gezorgd... Enfin, ieder zo z'n heug, hè. Ik zie die analyses van de afgelopen vijf jaar actievoeren reikhalzend tegemoet.

Dat is nog behoorlijk netjes.

Dat is nog behoorlijk netjes. Ik hoef die 'analyses' niet; ik heb m'n vraagtekens bij de actieve inzet voor het verdeel en heers-gedoe van deze nn-er, bestaande uit - onder het mom van betrokkenheid continu wijzen op de zgn. 'oneffectiviteit' van radicaal activisme, en - de met gladde managerstaal omfloerste hetze tegen JK en AE.
Deze persoon heeft blijkbaar een prioriteit hiervan gemaakt. Ik vraag me af waarom, en wie erachter zit.
Als hij/zij Joke Kaviaar en anderen, en hun vormen van activisme dan echt zo'n slechte zaak vindt dan gaat zo'n persoon toch energie steken in actievormen die volgens hem/haar wél werken in plaats van in het continu becommentariëren van alles wat met Joke, Astrid (en daarmee impilciet gelijkgestemden) te maken heeft? Zodra er een kritische reactie op die commentaren volgt lijkt de ware bedoeling van deze persoon boven te drijven met termen als 'zielig stelletje' of 'in het zwart geklede relschoppers' en 'dat de overheid terecht optreed tegen deze zogenaamde activisten' enz. tot het verdedigen van het wettelijk kader aan toe. Hoeveel aanwijzingen heeft de lezer nodig om het verdachte luchtje te ruiken?

allebij gekkies?

allebij gekkies?

Als mede organisator van

Als mede organisator van Partijtje voor de Vrijheid wil ik hier toch een aantal dingen tegenspreken en verduidelijken. Dit is niet om te zeggen dat wij zelf niet positief waren over het verloop van deze actie, maar wat jij schrijft klopt gewoon niet.

Allereerst had naar mijn persoonlijk mening op de dag zelf er best wat meer aandacht mogen zij voor de boodschap.

Het beoogde effect? Volgens mij is onze vrijheid helaas sinds die dag alleen maar verder ingeperkt, geen idee waar je het over hebt dus.

Het politiekorps was niet bepaald bereidwillig. Vooraf werd er gejaagd op stickerplakkers in de hoop inlichtingen in te winnen. Op de dag zelf waren ze vervelen met ons toegang verschaffen tot onze eind locatie in het Griftpark. Het was de omvang van de demo die er voor gezorgd heeft dat ze van gedachten veranderen.
Het is absoluut waar dat die blauwgele strontvliegen wel eens vervelender zijn geweest, maar dat maakt ze nog niet bereidwillig.

Kleine radicalere/militantere acties hebben de afgelopen jaren veel meer media aandacht opgelever dan deze street rave. Niet dat ik vind dat je acties puur op media aandacht gericht moeten zijn, maar op dit gebied was het weinig succesvol.

Tot slot walg ik van de suggestie dat het de bedoeling is om de politieke tegenstanders tevreden te houden. Dit doe je namelijk het beste door over je heen te laten lopen.

Dank dat je de moeite neemt

Dank dat je de moeite neemt om dit even recht te zetten. Die 'aanwezig op IM' persoon is vnl irritant, en hij/zij wil maar niet het gebruik van de koninglijke 'wij' afleren.
Afijn, kunnen we weer on-topic gaan: solidariteit met mensen zonder papieren, en solidariteit met Joke Kaviaar, nu de blinde woede van OM en justitie op haar gericht is.

"Persoonlijk heb ik niets

"Persoonlijk heb ik niets tegen een JK of AE"

doe niet zo achterbaks, je laat geen moment onbenut deze personen door het slyk te halen.. gluiperig ratje..

Je laat geen moment onbenut

Je laat geen moment onbenut om je grote smoel open te trekken.
Elke vorm van kritiek wat betreft Joke Kaviaar of Astrid Essed word afgedaan met een scheldpartij oid.
Dergelijke reacties kan je ook ervaren op sites waarop sommigen hier vaak afgeven(bv Geenstijl e.d.).
Jammer dat er geen inhoudelijke discussie mogelijk is over de manier waarop de effectiviteit wat betreft demo's e.d. verbeterd kan worden.
Ik vind het geen enkel probleem om eventuele kritische reacties naar Essed en Kaviaar onmiddellijk te staken.

Wel wil ik daarbij nog een laatste opmerking maken.
Wil je een sociaal verantwoorde samenleving creeren waarin eigen verantwoording een grote rol speelt,dan zal je ook serieus met kritiek om moeten gaan die net niet binnen het straatje valt waarin je beweegt.
Een straatje waar je alleen maar in kan lopen en gelijk de gedragsvormen en inzichten van de anderen moet aannemen als een totale waarheid.
Een straatje waarin andersdenkenden moeten wegblijven.
Hoe zat dat ook alweer wat betreft het toelaten van vluchtelingen enz. wanneer je hier al aantoont dat elke vorm van kritiek op eenzelfde manier word afgedaan als hetgeen waar ene JK en AE tegen pleitten te strijden ?

Kritiek vereist een vorm van intellectueel oplossend vermogen die bij een aantal absoluut niet aanwezig is.
Buiten dat ben ik blij om het feit dat het grootste aantal mensen de bewegingen die zich druk maken om vluchtelingen en mensenrechten deze zaak wel serieus nemen waarbij ze de vereiste "maatschappelijke draagkracht" als prioriteit no.1 zien.

Daarbij vind ik mijn kritiek op beide dames nog steeds 100 % gegrond.
Doe er mee wat je wil.
Daarbij wens ik jullie allen veel uiteraard veel succes in de strijd voor een menswaardig bestaan voor die mensen die geen kant meer uit kunnen.

Gegroet allen.
No Borders.

No Borders? Namens wie? Niet

No Borders? Namens wie? Niet namens No Border in ieder geval.

@do 9:30

Ga voor co-existentie en wees niet zo'n trut. Niet het nette volk maar jouw opstelling is het probleem, jij bent het die mensen aan de kant wilt zetten.
Verwacht niet dat anderen serieus luisteren als jij niet solidair wilt zijn en jezelf zo superieur vindt. Als we alleen maar solidair zijn met wie we zelf wel zien zitten wordt het nooit wat.

Laten we het gezeik van 1

Laten we het gezeik van 1 lullige persoon en zijn /haar persoonlijke aanvallen op Astrijd en/of Joke vooral niet laten afleiden van waar deze posting nu echt om ging: namelijk de rechtszaak tegen Joke Kaviaar en de algemene repressie tegen alle vormen van verzet en kritiek die mensen hebben op de staat/overheidsbeleid.

De 22e is de uitspraak, wat doen we voor die tijd? en wat doen we als het slecht uitpakt voor Joke, en daarbij ook wellicht voor de komende anderen die doorgaan met acties en kritiek te leveren op de staat, op het "asiel"beleid, op het algemeen fascisme, nationalisme, racisme, kapitalisme, en op het gebruik en de mishandeling van dieren?
De steungroep (wie dat ook moge zijn, ik dacht er wel enkele te herkennen tijdens de rechtszaak aan hun vermoeide blik :P) heeft een goede taak verricht, maar hoeveel teksten er ook op de site 13-september.nl staan, er moet nog meer gebeuren.
Waarom bijvoorbeeld zo weinig engelse teksten? Waarom niet ook meer Internationale aandacht voor deze toch wel heel erg belangrijke zaak? Tijdgebrek? te weinig mensen? Dan moeten we dus helpen. Met zijn allen!

Hoe denken andere mensen hierover? (en dan niet die rattige personen die juist op dit moment van politieke vervolging met mogelijk grote consequenties voor de hele beweging uit hun holen kruipen en hun rottigheid spuiten...).

Zo slecht vond ik de PVK

Zo slecht vond ik de PVK destijds niet. Althans wat ik daar over gelezen en gehoort heb. Bij elke club/beweging/vereniging vinden uitwassen plaats zo ook destijds bij de PVK. Die gebeurtenis met dat stroomsstootwapen kan in mijn ogen ook echt niet bijvoorbeeld. Aan de andere kant moeten we denk ik niet vergeten dat veel PVK'ers in de jaren voor de oprichting ervan zeer actief in de kraakbeweging waren en dat mede door hen de organisatiegraad hoog was, er een vuist tegen het gezag gemaakt kon worden, en dat men (de krakers dus...) 'feitelijk' enige macht in dit land in handen had. Toen midden jaren '80 de kracht en macht van de beweging afnam probeerden enkele door middel van het oprichten van de PVK hier iets aan te doen. Dat dit achteraf gezien niet helemaal goed uit de verf kwam kunnen we nu wel concluderen denk ik.
Met Joke Kaviaar heb ik heb verder weinig, ik vind haar teveel individualistisch opereren, zo komt het op mij over in ieder geval. Ze zou een tijd 'rust?' moeten nemen zodat ze met andere een bredere organisatie op kan zetten. Ik meen dat Joke ook een performanceartiest is (poezie ed), enige naamsbekendheid kan hierbij goed van pas komen. Juist omdat zij ooit bij de PVK gezeten heeft dus zou zij haar oude boekjes er nog maar eens op na moeten slaan. Organisatie!
In die zin past zij 'precies' in de trant van de 'indymedia-groep'. Ook zeer individualistisch, egoistisch!? en diep zwart anarchistisch 'van de daad'.
Iets meer rood erdoor heen ! :)

ik wil toch nog graag een

ik wil toch nog graag een keertje uit mijn holletje kruipen,als u me toestaat.
even advocaat van de duivel spelen of hoe ze dat dan plachten te noemen.
zelf ben ik namelijk van mening dat deze rechtzaak niet zozeer over repressie en of politieke vervolging gaat.
denk dat het niet zozeer bedoelt is in deze zaak om joke de mond te snoeren of het zwijgen op te leggen,maar meer gaat over hoever je wel of niet kunt gaan wat betreft vrijheid van meningsuiting.
het oproepen tot geweld is immers altijd al strafbaar geweest en als je een stuk afsluit met "het wordt tijd dat er een nieuwe generatie opstaat die de fakkel van rara overneemt" zou je kunnen verwachten dat je met een dergelijke uitspraak problemen op je nek kan halen.
zeker als deze uitspraak gedaan wordt door een groep of persoon in dit geval die toch al flink op de korrel genomen wordt door de diensten.
in zekere zin reik je de diensten op een presenteerblaadje aan waar ze naar op zoek zijn,joke had met haar ervaring dit ook kunnen doorzien,maar heeft anders gekozen.haar keuze.

deze reactie is niet bedoelt om joke aan of af te vallen,ook ik pleit voor vrijspraak,tik op de vingers,niet meer doen.
wat joke hier in de toekomst wel of niet mee doet,is geheel aan haar zelf,haar keuze.

Hey frank, kan je niet ff je

Hey frank, kan je niet ff je snater dichthouden hier en ergens anders je scheten laten.

als je nix zinnigs te melden

als je nix zinnigs te melden hebt hou dan vooral zelf je kankerbek.

Frank, ga eens een stuk

Frank, ga eens een stuk schrijven over je frust. Wil je dat ik een gratis blogje voor je open, kan je daar alles spuien.

nn 21:14.

een stukje schrijven over mijn frust? hoe komen mensen daarbij? bij het lezen van veel reacties rol ik bijna over de grond van het lachen.
nee,dat gratis blogje mag je fijn voor je eigen flauwekulletjes bewaren.
voorlopig vermaak ik me hier uitstekend,zelden zoveel mensen met een betonnen plaat voor hun kop gezien.
er zijn wel mensen die zelfstandig nadenken en iets zinnigs te melden hebben,maar die worden steevast aan de kant gezet als rechts,gek,nazi of gefrustreerd.
en je dan nog afvragen waarom er steeds minder mensen warm lopen voor "jullie"axies en demo"s?
denk dat je het antwoord kunt vinden in de discussies alhier.

wat er aan de hand is?
een rechtzaak waarbij de rechter toetst of er wel of niet strafbare uitspraken gedaan zijn,niets meer niets minder.
en dit wordt dan vervolgens opgeblazen en er wordt weer ouderwets moord en brand geschreeuwd en geroepen dat het om politieke vervolging en repressie gaat,maar dat gaat voledig om de feiten heen en is in mijn optiek gewoon gelul.mijn mening, mag je het mee eens zijn of niet.

en vervolgens grijpt joke dit aan om een pleidooi (een mooie,mischien een van de betere stukken van haar hand) te geven over de situatie van vluchtelingen.
maar nogmaals deze zaak heeft niets maar dan ook niets met vluchtelingen van doen.

de uitspraak "tijd voor een nieuwe generatie om de fakkel van rara over te nemen" daar kun je natuurlijk in lezen dat je de bloemen nog water moet geven (bijvoorbeeld) maar dat staat er toch echt niet.en van mij mag iemand best een dergelijke uitspraak doen,maar je weet van te voren dat je de grenzen hierbij opzoekt en dat er links en recht belletjes af gaan.
oorzaak en gevolg.

en iedereen mag dit afdoen als gezeik en frust,ook dat mag iedereen zelf weten.

frak, dat je het oneens bent

frak, dat je het oneens bent met een bepaalde tactiek als brandstichting zoals de rara voorstond, dat kan. Maar nergens roept Joke op tot dergelijke brandstichting. De zin uit het artikel van Joke over de andere tijden uitzending betreffende rara is: "tijd voor een nieuwe generatie om op te staan en de fakkel van Rara over te nemen! ".
Als je het hele stuk leest: http://13-september.nl/opruiende-teksten-old/opruien/
dan blijkt dat Joke terugblikt op de actiegroep Rara ten tijde van de Makro brandstichtingen (waar de uitzending van andere tijden over ging) en Duyvendak en Roemersma tegenover elkaar zet. Waar Duyvendak zijn actieverleden voorgoed vaarwel heeft gezegd en RaRa zelfs neerzet als "terroristische groep", neemt Roemersma geen afstand hiervan.Dit is waar Joke over schrijft, over de vraag wat dan geweld is.
vergeet niet dat in de jaren 80 er een zeer breed verzet was tegen het apartheidregime, waar het platbranden van een paar Makro stichtingen ook deel van uit maakte. RaRa was een product van haar tijd en werd door velen (niet iedereen) zeker wel ondersteund.

Dat het nu makkelijk roepen is dat RaRa terroristisch zou zijn geweest is erg makkelijk, maar dat heette toen destijds gewoon nog "politiek geweld", en daar konden veel mensen gewoon over discussiëren, zonder in de kramp te schieten van Oei, Terrorisme, daar kunnen we het betr niet over hebben dat is "het kwaad".

Joke haar teksten zijn provocerend, kunnen misschien zelfs shockeren, maar dat dient zeker een doel, namelijk bepaalde "taboes" (zoals "geweld") weer bespreekbaar te maken. En de zin dat het "tijd voor een nieuwe generatie om op te staan en de fakkel van Rara over te nemen! " kan ook goed gelezen worden als vraag van: waar is de brede beweging tegen racisme, fascisme en kapitalisme die in de jaren 80/begin 90 nog enigszins bestond?, of waarom worden groepen als RaRa nu zo makkelijk weggezet als gewelddadig of als terrorisme, terwijl in DIE tijd RaRa hun brandaanslagen in het niet vielen met het grove geweld die door de apartheidsstaat en financierders als Makro/Shell werd uitgeoefend.

frank wat me niet aanstaat van jouw bijdragen is dat het oneliners zijn. loze kreten zonder ook maar enig inzicht op de geschiedenis van de beweging. je kijkt nogal makkelijk tegen dingen aan. Een beetje meer nuance zou geen kwaad kunnen. En iemand die net als jou(?) streeft naar een vrijere wereld als Joke, daar mag je natuurlijk best kritisch tegenoverstaan, maar wel solidair-kritisch als we "samen" iets willen opbouwen.
Jouw bijdragen zijn echter op de persoon gespeeld, en ook nog eens zwaar criminaliserend tegen personen toe, als bijv je opmerking:
"Begin jezelf eerst even af te vragen of je als individu (JK) met dergelijke harde woorden(afbranden en geweld tegen) de juiste weg bewandeld."

Daarmee bevindt je je precies in hetzelfde criminaliserende denken als de staat, het OM, de AIVD, en de recherche, die ook joke en haar medestanders van alles toeschrijven op basis van vage aannames in AIVD rapporten. Joke staat echter niet terecht voor brandstichting (wat je daar nu wel of niet goed aan vindt doet dus niet terzake), dus dit zo neerzetten is pure hetzevormerij en dient dan ook alleen de criminaisering van joke en de bredere no border beweging die je probeert keer en weer in diskrediet te brengen.

frank schrijf eens zelf een stuk ofzo op indymedia waar je uiteenzet welke strategie JIJ dan precies voorstaat, in plaats van alleen maar te zeiken!

who the fuck is frank

Ik denk niet dat frank enige strategie voorstaat, niet één waar ik in geinteresseerd ben. Ik heb liever niet dat IM met zo'n figuur bewijst hoe open en tolerant ze is. Je zou bijna blij worden van een Astrid Essed. Ik heb liever dat frank z'n kankerbek houdt. Who the fuck denkt frank dat hij is dat Joke een tik op haar vingers zou moeten krijgen.

beste molotof (wat een stoere

beste molotof (wat een stoere nick zeg..) leer eerst eens even begrijpend lezen alvorens je nonsens uitkraamt,dan had je misschien wel begrepen dat die tik op de vingers bij wijze van bedoelt was.moeilijk he.

wat modje

Ik ben bekend met het geklooi van de mod. Je komt hier heel gewone mensen tegen. Word geen trol en hou op met dat gekanker.

@nn: toon jouw visie Je

@nn: toon jouw visie
Je vraagt Frank precies een strategie uiteen te zetten.
Hierbij een uitnodiging aan jou om Frank en de rest van ons hier te laten zien hoe je iets precies uiteenzet.

Je snijdt volgens mij een relevant punt aan waar je spreekt over "het taboe geweld ... bespreekbaar" te maken.
(definitie van geweld: acties die verwonding of schade bij mensen, dieren, of voorwerpen veroorzaken of bedoeld zijn om die te veroorzaken)
Wie mogen er volgens jou in onze rechtstaat geweld toepassen?
Wie mag toestemming geven voor het verlenen van geweld?
Wie controleert of het toegepaste geweld niet excessief is?
Waar staan de antwoorden op bovenstaande vragen of moeten zij staan?
En hoe verhouden je antwoorden zich tot de zaak rondom JK?

Ben heel benieuwd naar je reactie.

Jouw rechtstaat is de mijne niet

onze rechtstaat ???
Zolang er sprake is van mensen zonder rechten omdat ze niet de juiste papieren hebben omdat ze niet op de juist geachte plek geboren zijn, is wat mij betrfet een ieder die begint over 'onze rechtstaat' een ongelooflijk stom mens. Rot nou toch op met je rechstaat, bah!

je erkent de rechtstaat niet

je erkent de rechtstaat niet maar vind wel dat mensen rechten moeten kunnen ontlenen daaraan?
beetje dubbel,niet?

Frank, wees maar trots, zelfs

Frank, wees maar trots, zelfs op Geenstijl hebben ze het over je.
Van jouw krijg ik visioenen met windmolens. Ga ergens anders kakken als je naar de plee moet.

offtopic nn 9:22

toch maar even reageren op bovenstaand scheetje uit den onderbuik van het verbolgen nn ventje.
een mens mag zich immers verweren niet waar? (liever niet).
slechts een,enkel een reactie op gs verwijst naar dit draadje,en nog eentje die raak is ook.
mooi toch dat ze daar ook aandacht schenken aan deze zaak? of nee,dat zijn natuurlijk weer allemaal foute mensen die geen eigen mening zouden moeten mogen vormen,stom van me.
pas maar op voor windmolens,die dingen zijn ultra rechts,heb ik me wel eens laten vertellen.

geweld

Ik vind dat in een levensbedreigende situatie elke streek is toegestaan. Ik denk dat onze planeet om meer navolging vraagt. Ga niet te rade bij clubjes als aseed ofzo, krijg je geen eerlijk antwoord. Dat heeft met de geldstromen te maken, de boterham blijft het belangrijkste. Weet waar je zoekt.

http://www.youtube.com/watch?v=_OReGYJtnTE

wat we wel of niet gaan doen

wat we wel of niet gaan doen kunnen we beter niet bespreken in het openbaar.

Laten we nu juist eens

Laten we nu juist eens beginnen om dat wel in het openbaar te bespreken.
Laten we nu juist wel laten horen en zien waar de schoen wringt.
Laten zien dat we ook maar gewone jongens en meiden zijn die steeds meer te lijden hebben van een systeem wat voor geen kant deugt.
Daar kunnen anderen zich dan sneller mee vereenzelvigen.

oke dan hierbij mijn reactie op dat oeverloos gezeik

Met opgeruid gemoed
Posted on January 11, 2013 by sickboy

Open brief aan Officier van Justitie dhr. mr. A.G.E. Schram, alsmede aan de Unit Contra Terrorisme en Activisme, inzake het afwachten van het vonnis in het proces tegen Joke Kaviaar.

Met plezier laat ik u weten, dat ik, Sickboy, mij solidair verklaar met Joke Kaviaar, die afgelopen dinsdag 8 januari 2013 is opgeroepen om voor de rechter te verschijnen wegens vermeende opruiïng. Niet alleen verklaar ik me solidair met haar, maar ook met haar strijd tegen de mensenrechten-schendende terreur van het migratiebeleid in Nederland en Europa.

Bij deze wil ik dan ook plechtig beloven – zo waarlijk helpe mij heel mijn activistenhart en -ziel – dat ik niet alleen haar boodschap zal verspreiden met alles wat binnen mijn mogelijkheden ligt, maar dat ik zelf ook bij zal dragen aan groei en bloei van het noodzakelijke verzet tegen dit beleid, waarin fascisme en neo-liberalisme samengaan als twee bloedbesmeurde handen op een wegrottende buik.

Verheugd kondig ik u dan ook aan dat mijn verzet in woord en daad zich zal richten op zowel het beleid inhoudelijk, alsmede de beleidsbepalers en de -uitvoerenden en wil ik graag, beloven dat ik mijn mensenrechten activistme zal intensiveren en richten aan de verantwoordelijken geen woord zal ik nog verzwijgen en de doden die uit het huidige beleid voortvloeien worden de verantwoordelijken aangerekend te weten Van der Laan en Van Aartsen uit Amsterdam en in Den Haag de ministers en staatssecretarissen in het Binnenhof, Fred Teeven, Ivo Opstelten, Mark Rutte, Diederik Samson en Lodewijk Asscher aan als de politieke hoofdverantwoordelijken en Bedrijven als Ballast Nedam, Strukton, BAM, EGM Architecten, ISS Facility Services als verantwoordelijken voor het bouwen en ondersteunen van deportatiecentraś die deze doden op hun geweten hebben .
ik zal niet meer zwijgen en niet meer zal ik rusten totdat dit neo fascistisch beleid is beeindigd

hoogachtend Sickboy Sikovict

yuck fou

oftewel een dikke yuck foe naar de salon sukkels ga op straat en staan doe je ogen open

u bent echt in de overtuiging

u bent echt in de overtuiging dat de o.v.j een dergelijke brief gaat lezen? en zich vervolgens achter de oortjes krabbelt,laat staan dat i het serieus neemt.zeker als je ondertekent met sickboy.

re:

Da's wel grotendeels gekopieerd met een lichte aanpassing van https://www.indymedia.nl/node/12032 , tot nu toe ondertekend door ene Dhjana.

Het vuur en vlammen

Het vuur en vlammen fetisjisme van Joke vind ik uit literair poetisch opzicht wel romantisch. Ik vind dat ze alle recht heeft om het van de daken te schreeuwen en op internet te zetten.

Tegelijk is brandbommen politiek totaal bezopen. RaRa kon goed brandbommen leggen maar had die acties wel nodig om aandacht te trekken. Zonder het spektakel had niemand de persverklaringen willen lezen. Een massa beweging in gang zetten kon RaRa alleen in de eigen fantasie. De brandbommen werkte de isolatie juist in de hand.

Is het toeval dat RaRa, PVK en Joke allemaal zo Amsterdams zijn, van kijk mij nou es, meer ego performance acts dan massa acties

Het vurige engagement van de mensen die dicht bij RaRa stonden lijkt me weer wel iets om tot voorbeeld te nemen. Een Rene Roemersma die radiozenders bouwt samen met arme landarbeiders in Venezuela bijvoorbeeld. Wars van elke vorm van carriere. Dus als Joke dat bedoelt ben ik het helemaal met haar eens. Die fakkel moet worden doorgegeven.

Joke zou er denk ik goed aan doen om eens terug te blikken op haar PVK tijd, opschrijven wat ze ervan heeft geleerd. Het hoeft geen spijtbetuiging te zijn ofzo. Tenzij ze echt in eigen persoon betrokken was bij de lichamelijke mishandeling van medeactivisten natuurlijk. Maar dat denk ik niet.

Hier naast mijn computer liggen twee autobiografieen van, zeg maar, strijdende communisten. De ene van Mark Rudd, MY LIFE WITH SDS AND THE WEATHER UNDERGROUND, uit 2009. De ander PETE SEEGER In His Own Words uit 2012. Mark Rudd was in de jaren 60 en 70 betrokken bij de Amerikaanse stadsguerillagroep Weather Underground, enigszins vergelijkbaar met zowel RaRa als PVK. Hij vond in die tijd dat dienstweigeraars enzo maar watjes waren en onbruikbaar in de Revolutie. Zijn rolmodel was Che.

Pete Seeger, de man leeft nog steeds en is inmiddels 94, trad in de jaren 30 toe tot de communistische beweging, kwam uit een pacifistisch gezin maar sloot zich eind jaren 30 bij de communististen aan om tegen de fascisten te vechten. In de tweede wereldoorlog ging hij zelfs het kapitalistische leger in om dat te doen, zijn broer weigerde dienst. Direct na de oorlog raakte Pete betrokken bij diverse politieke bewegingen, varierend van atoompacifisme tot antiracisme en milieu groeperingen. Het bekendst werd Pete Seeger echter door zijn muziek. De communistische principes heeft hij nooit verloren, in 2011 nog was hij actief voor Occupy.

Twee totaal verschillende communistische radicalen, beide al tientallen jaren even principieel en actief. Beide komen inmiddels erg met elkaar overeen in standpunten over de manier waarop je een politieke strijd voert. In gedachten stel ik me een forum discussie voor tussen Joke, Mark en Pete als middelbare, oudere en stokoude activisten tegenover een publiek van jongeren. Hoe kijken ze terug en welke fakkels zouden ze het liefst doorgeven. Hoe zou een duet tussen Pete en Joke klinken, IF I HAD A TORCH, I WOULD LIT IT IN THE MORNING, I WOULD BURN IT IN THE EVENING, ALL OVER THIS LAND... I WOULD SET FIRE TO INJUSTISTICE, I WOULD BURN UNFREEDOM etc.

Ik vraag me af of het duet ook verboden zou worden om te zingen.

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. Rechtse spam / gescheld.

Strafkampen ? Ben lichtelijk

Strafkampen ?

Ben lichtelijk verbaasd over de reacties op deze site.
Linkie gehad maar ik stap maar weer eens op.

Het is ook indymedia +

Het is ook indymedia + reaguursels...Het intern beraad over de oh zo fantastische discussie mogelijkheid gaat door en door....tot?

De discussie mogelijkheden

De discussie mogelijkheden hebben niet tot het inhoudelijk debat geleid waar we op hoopten.
Het lijkt me dan ook zeker verstandig om dit los te gaan koppelen en hierbij een blog aan te gaan maken waar ze elkaar ongehinderd kunnen vertrappen en slopen.
Dit heeft werkelijk geen enkel nut en voor de moderators lijkt het me ook geen pretje.

keep it coming

Wij hebben bij Indymedia zoals bekend [...] een zeer grote DELETE knop, dus ach, voor de mods is het gewoon werk - wat ik niet snap is waarom al die mensen die zich in de discussie mengen niet in staat blijken om de discussie actief naar een beter niveau te tillen. Met andere woorden als mensen gewoon de troll-achtige reacties rechts laten liggen, maar wel op de interessante bijdrages ingaan, dan vallen die paar vervelende veel-posters niet meer zo op.
Don't hate Indymedia, be Indymedia!

Precies BE en als er zoveel

Precies BE en als er zoveel lobby werk wordt gedaan om die discussie mogelijkheid te kappen, wordt het dan niet tijd om het af te schaffen?

vuur = ♥

Die Mark Rudd moet niet zo uit de hoogte doen over dienstweigeraars. Seeger ging met meneer Bruce Springsteen op visite bij Obama, wat is daar nou radikaal aan.
Dat Amsterdamse herken ik maar ik wil best solidair zijn met egotrippers.
Verandert de wereld van een protestliedje? Ik denk dat al die fakkels nodig zijn. Ik vind het onverantwoordelijk als iemand bepaalde middelen uitsluit in de strijd tegen de machten. Ik denk dat je met zo'n opstelling de volgende generaties geen goede dienst doet.

Comment was hidden

Op hide gezet omwille van de leesbaarheid (was reactie op weggehaalde rechtse provocatie).

het radikale zat 'm in de tekst

Wat daar radikaal aan is? Goed dat je het vraagt. Luister maar eens naar de tekst die Pete, Bruce en een enorm publiek daar bij Obama's inauguratie samen zingen? Brengt ons meteen weer terug bij de strijd die Joke voert voor mensenrechten voor immigranten...

This Land Is Your Land is het lied, geschreven door Woody Guthrie in 1940 en in de decennia daarna vooral gepopulariseerd door Seeger, het gaat over de acceptatie van wat we nu "economische vluchtelingen" zouden noemen. Seeger zingt dit nu Obama in zijn gezicht, met de nadruk op de 'subversieve' coupletten die de meeste uitvoerders van dit lied weglaten. Het is een regelrechte oproep aan immigranten om landsgrenzen te negeren. Dat met een enorm en vooral veelkleurig publiek zingen voor de deur van het regeringsgebouw, dat is er radikaal aan.

Het optreden staat hier
https://www.youtube.com/watch?v=g5KnYADCSms

hier zijn die coupletten nog even, afkomstig van
https://en.wikipedia.org/wiki/This_Land_Is_Your_Land

There was a big high wall there that tried to stop me;
Sign was painted, it said private property;
But on the back side it didn't say nothing;
This land was made for you and me.[8]
Woody Guthrie has a variant:
As I went walking I saw a sign there
And on the sign it said "No Trespassing."
But on the other side it didn't say nothing,
That side was made for you and me.
It also has a verse:
Nobody living can ever stop me,
As I go walking that freedom highway;
Nobody living can ever make me turn back
This land was made for you and me.
In the squares of the city, In the shadow of a steeple;
By the relief office, I'd seen my people.
As they stood there hungry, I stood there asking,
Is this land made for you and me?

-

Ik zou niet de indruk willen wekken dat de president een hippe vogel is, zou ik als artiest niet doen.
Hopelijk zal dat een echte freedom highway zijn en gaan ze zich niet te buiten aan wasdrogers, grote koffieapparaten en andere rotzooi.

nn

nn

mag ze zeggen wat ze hoopt?

Of ik het er wel of niet mee eens ben dat iemand hoopt dat "de fakkel wordt overgenomen van de Rara" doet er niet toe. Dat Joke om zo'n reden 6 maanden onvoorwaardelijk tegen zich hoort eisen vind ik hetzerig van justitie. Ze mag zeggen wat ze hoopt. Dat is geen opruiing. Ze mag schrijven wat ze hoopt. Het is totaal onproportioneel om die straf te eisen voor het uiten van een mening. Het is ook moedig van haar om te blijven schrijven wat zij voelt, denkt en hoopt, terwijl justitie heel erg de pik op haar heeft, en tegen haar veel zwaardere straf eist dan dat ze bij een ander zouden doen.

er zijn dan ook maar weinig

er zijn dan ook maar weinig mensen die oproepen tot brandstichting bij ind kantoren,dus of de eis zwaarder is als anders is moeilijk te zeggen.
zoiets is nou eenmaal strafbaar en daarbij ook gewoon dom.

allemachtig zeg, LEES die

allemachtig zeg, LEES die stukken voordat je reageert... JK schrijft een columnachtige stuk met als uitsmijter "Waar blijft de Hollandse opstand? Het is de hoogste tijd!". (http://www.jokekaviaar.nl/opstand.html#opstand) Ergens in dat stuk staat: "Wie gaat er mee om de kantoren van de IND te bestormen en leeg te trekken, de archieven en computers te overgieten met benzine en door vuur te vernietigen?" en dat vindt het OM te gortig. Flamboyant zeker, gechargeerd zo u wilt, maar oproep tot brandstichting? Ik lees het niet. En dat is juist de punt: je kunt het erin lezen als je dat graag wilt, maar ja dat ezgt vooral iets over jou. Het zegt nl vooral dat JIJ graag de ind kantoren in de hens ziet gaan, en dat moet je maar zelf mee dealen. Of in het geval van het OM, zegt het vooral dat ze er alvast helemaal vanuit gaan dat mensen zo'n stuk zo gaan lezen: kennelijk weten ze niet beter dan dat iedereen inderdaad écht de IND kantoren in de hens ziet gaan. En daarom moet de boodschapper, kunstenares Joke Kaviaar, op de brandstapel? Bah.

Een aantal jaren geleden ging een gevangenis voor onschuldige migranten (ja, want als ze ergens van schuldig bevonden zijn gaan ze naar een gewone gevangenis) op Schuphol in vlammen op. Mensen waren geschokt. Er werd een poster gemaakt en verspreid om dit drama aan te klagen. In Gelderland werd dit poster door het OM in beslag genomen en iemand gearesteerd, omdat de poster beledigend zou zijn: het OM vond dat het beeld van prikkeldraadhekken op een concentratiekamp leek, en oordeelde dat dit een grove belediging vormde. Nou moe, het beeld bleek gewoon een foto van de werkelijke gevangenis op Schiphol te zijn, van ons eigen modern concentratiekamp. Dus nee, het OM moet je in deze zeker niet vertrouwen.

opruiend? zeker

Quote: "Wie gaat er mee om kantoren te bestormen en leeg te trekken en de archieven en computers over te gieten met benzine en door vuur te vernietigen?"

Sorry, als ik voor de IND zou werken, zou ik erg bang zijn, en bescherming willen tegen dit soort opruiing. De veiligheid van mensen is hiermee in het geding. De werkelijkheid is dat er links terrorisme bestaat in Nederland en dat mensen hiertegen beschermd moeten worden. Zeker als het zo expliciet is.

zucht

Again, LEES gvd het hele tekst. Een heftig klinkend quote eruit halen is onzin.

Bovendien zeg je dat je bang zou zijn als je voor de IND zou werken: hoezo? Er staat toch heel duidelijk, zelfs in dat ene quote, dat ze spreekwoordelijk oproept tot het leegtrekken van die kantoren alvorens de administratie te vernietigen? Dus zelf hoef je nergens voor bang te zijn, alleen voor de computertje en die dossiers die de IND aanlegt om mensen het leven zuur te maken. Eigenlijk dus een heel oké oproep van die Joke Kaviaar, zelfs voor mensen die zo dom zouden zijn om deze ene quote letterlijk te nemen.

Dan nog dit: De werkelijkheid is dat er links terrorisme bestaat in Nederland. Duh? In jouw werkelijkheid dan. Mij zijn weinig tot geen voorbeelden bekend van acties die je tot 'links terrorisme' zou kunnen bombarderen, zelfs met slechte wil, of het moet zijn de laatste rara aanslag op het ministerie van Sociale Zaken ivm het opjagen van mensen zonder papieren, zo'n 20 jaar geleden alweer...

Nee, 'Johan', blijf maar lekker Geenstijl en ander voor jou bedoelde onzin lekker lezen, en blijf ook ajb daar reaguren en niet hier, want met die 3 zinnen van je heb je jezelf meteen gediskwalificeerd voor enige interessante discussie.

Over en uit.

[spam deleted]

[spam deleted]

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech