Kennis en ervaring binnen Europa behouden ¦ Opstart Masters in Engineering.

Ruis, gepost door: Masters in Engineering op 17/01/2013 01:10:40

Waar: Masters in Engineering B.V., Goorseweg 5, Markelo, Netherlands (GPS lat: 52.234368 lon: 6.496883)
Wanneer: 17/01/2013 - 11:07

De West-Europese hightech-industrie kampt met een tekort aan hoogopgeleide ingenieurs. Als gevolg van deze krapte worden veel ingenieurs van buiten de Europese grenzen tijdelijk binnengehaald. Het resultaat is dat West- Europa ongemerkt kennis en ervaring aan het exporteren is. Deze trend zal op termijn resulteren in een uitputting van kennis en ervaring in Europa.
Masters in Engineering draagt zorg voor een efficiëntere inzet van beschikbare capaciteiten binnen Europa.


Organisaties worden steeds complexer en dynamischer
Door de veranderende economie, globalisering en technologische ontwikkelingen zijn bedrijven steeds complexer en dynamischer geworden. Er worden hoge eisen gesteld aan het aanpassingsvermogen en de flexibiliteit van de werknemers en organisatiestructuren. Werknemers nemen meer verantwoordelijkheid voor hun eigen carrièrepad en ontwikkelen bij zichzelf betere vaardigheden. In Polen kent men een groot belang toe aan employability; veel Poolse ingenieurs hebben dan ook niet één maar twee master’s degrees in een specialistisch vakgebied. Zij proberen zich te onderscheiden door in zichzelf te investeren. Uit diverse gesprekken met technische universiteiten en werkzoekenden in Polen is echter gebleken dat het de Poolse ingenieur aan passende en uitdagende functies ontbreekt.

Flexibele zekerheid
De strategie om zowel de flexibiliteit als de zekerheid op de arbeidsmarkt te verbeteren, ook wel flexicurity genaamd, is volgens de Europese Commissie van wezenlijk belang voor een gezonde arbeidsmarkt. Het businessmodel van Masters in Engineering sluit hier naadloos bij aan. Masters in Engineering biedt ingenieurs vanuit heel Europa een uitdagende werkomgeving aan binnen de West-Europese hightech-industrie. Er wordt rekening gehouden met de behoeften van zowel de werkgevers als de werknemers doordat Masters in Engineering zich snel kan aanpassen aan de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. De vaardigheden van de ingenieurs worden efficiënt ingezet en zij krijgen de kans om hun technische competenties verder te ontwikkelen. De ingenieurs kunnen terugvallen op sociale beschermingsregelingen wanneer zij niet werken, of ze kunnen snel doorstromen naar een nieuwe baan.

Permanente training on-the-job
Masters in Engineering draagt zorg voor goed opgeleide medewerkers en voorziet hen van een permanente training on-the-job en intensieve carrièrebegeleiding, zodat zij de kans krijgen hun technische vaardigheden maar ook hun aanpassingsvermogen en persoonlijke eigenschappen optimaal te ontwikkelen in een technisch veranderende maar uitdagende werkomgeving. Masters in Engineering is van mening dat deze aanpak van lifelong learning de basis vormt voor goed gemotiveerde technische specialisten en daardoor bijdraagt aan nieuwe innovaties in de hightech-industrie in Europa.

Missie en visie van Masters in Engineering
Missie: specialistische kennis en ervaring binnen Europa behouden. Uitstroom hiervan, als gevolg van krapte op een lokale arbeidsmarkt, vult Masters in Engineering op door een strategie van employability en flexibele zekerheid.
Masters in Engineering heeft als doel beschikbare kennis en ervaring van hoogopgeleide en ervaren technische specialisten efficiënt en flexibel binnen de hightech-industrie in Europa in te zetten.

Visie: Masters in Engineering stelt zichzelf als doel bij haar klanten binnen 2 jaar erkend te worden als één van de professionele en betrouwbare leveranciers van ingenieurs binnen Europa. Op de middellange termijn stelt Masters in Engineering zich als doel binnen de top 10 van Europese aanbieders van flexibele engineeringcapaciteit op MASTERS-niveau te staan.
Masters in Engineering wil door Europese ingenieurs erkend worden als de detacheerder voor MASTERS in engineering.

Het team
Masters in Engineering is opgericht door een viertal ondernemers die vanuit hun uiteenlopende disciplines kunnen bogen op een schat aan ervaring binnen de West-Europese hightech-industrie en in het werven en inzetten van specialisten uit geheel Europa.
Masters in Engineering is gevestigd in Markelo en houdt tevens kantoor in Wrocław (Polen).

http://www.mastersie.eu/
http://www.mastersie.eu/persbericht/Persbericht.pdf


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech