:: Actiedagen tegen het WEF en het kapitalisme in Davos ::

Hier kun je discussieren over :: Actiedagen tegen het WEF en het kapitalisme in Davos :: .
Eind januari ontmoeten in Davos de CEO's van de 1000 grootste bedrijven, wetenschap(ster)s, kunstenaars en vertegenwoordiger(ster)s van uitgekozen NGO's elkaar om tijdens de Wereld Economische Forum van gedachten te wisselen over de wereldwijde “crisis” en haar uitwerking. Met een terugkerend jaarlijkse bijeenkomst heeft de heer Schwab de zelf benoemde “globale leiders” uitgenodigd onder de titel “Reslilent Dynanism”. Hij wil in de atmosfeer van de “Spirit of Davos” discussiëren over de meest dringende thema's in de wereldpolitiek. Het verzet tegen de WEF is ook dit jaar ontstaan en manifesteert zich op verschillende plaatsen en in uiteenlopende acties. Interregionaal zijn van 17. januari tot en met 27. januari de actiedagen tegen het WEF uitgeroepen.

:: Interregionale actiedagen tegen het Wereld Economische Forum en het kapitalisme ::

In januari 2013 zal het Wereld Economische Forum in Davos plaatsvinden en ze zullen zich zoals de afgelopen jaren verdiepen in de crisis van het kapitalisme. Opnieuw wordt er naar maatregelen gezocht om de instabiele toestand van de economie en de globale schuldencrisis te reguleren. De crisis in het kapitalisme is permanent en dat hebben de zelf benoemde “globale leiders” al lang onderkent. “Het betekent op dit ogenblik toekomst kopen, toekomst verkopen totdat er geen toekomst meer is.”

Jazeker het zijn niet alleen de “slechte” landen die deelnemen in het Wereld Economische Forum en de wereld vernietigen. Toch kan de bijeenkomst in Davos nauwelijks het cynisme overtreffen. De profiteurs van de crisis presenteren zich tevens als de oplossing van het probleem. Nog meer kapitalisme als oplossing voor de problemen afkomstig van het kapitalisme. Crises, uitbuiting en ongelijkheid zijn een verplicht deel van het systeem. Daarom zullen we voor een radicale verandering de heersende verhoudingen moeten keren.

De bijeenkomst in Davos is een ideologische spektakel die door haar deelnemer(ster)s en de aanwezige media een wereldwijde uitwerking heeft. Officiële beslissingen worden er tijdens de bijeenkomst bijna niet gemaakt maar reeds ontwikkelde concepten worden in andere instituties geïmplementeerd. Tot slot betekent het voor de meerderheid van de bevolking een afbraak van de sociale voorzieningen, daling van lonen, afname van banen, verhoging van pensioengerichte leeftijd, de 'vlucht van kapitaal' afkomstig van het bedrijfsleven naar het buitenland waardoor een kleine minderheid met privileges in extreme welvaart leeft.

Dat maatregelen tot regulering ook haar uitwerking hebben op het dagelijks leven blijkt momenteel vooral in Griekenland, Spanje, Portugal en de drie continenten (Afrika, Azië en Zuid-Amerika) waar delen van de bevolking zich tegen de heersende verhoudingen van het kapitaal verzetten. Het verzet is niet slechts nodig in landen waar de crisis een destructieve uitwerking heeft op de levensomstandigheden.

We zien het Wereld Economische Forum als een belangrijk platform om ons kritiek op het kapitalisme uitdrukking te kunnen geven. De afgelopen jaren leert de ervaring dat, met de machinale repressie tijdens het Wereld Economische Forum het demonstratierecht eigenlijk buitenspel wordt gezet. Toch verhindert het ons niet om met ons verzet door te gaan. Daarom onze oproep voor de actie dagen tegen het Wereld Economische Forum en het kapitalisme van 19. tot 29 januari. Organiseer jullie en doe mee!


Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. Reaguren doe je maar ergens anders.

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. Reaguren en schelden doe je maar ergens anders.

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. Reaguren doe je maar ergens anders.

schelden.

het niet gebruiken van scheldwoorden is een voorwaarde om een volwassen discussie te voeren.
verder nog iets ontoppic te melden? nee? dacht het al.

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. Doodsverwensingen zijn niet oké.

Re: :: Actiedagen tegen het WEF en het kapitalisme in Davos ::

Ik zie geen waarde in de twee aanvullingen hier. Het wordt hoog tijd dat deze optie word uitgeschakeld.

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. Reaguren doe je maar ergens anders.

Vrijheid van meningsuiting?

Niemand zit hier op je mening te wachten, het is een nieuwsmedium. Geen meningenmedium.

re:

"... Bovendien, zo bleek vorige week uit een Amerikaans onderzoek, leidt al dat onbeschofte geouwehoer zélf ook weer tot meer polarisatie. In een experiment legden wetenschappers 1100 mensen een genuanceerde tekst voor over de voor- en nadelen van nanotechnologie. Bij de ene helft stonden daaronder beleefd geformuleerde reacties ('Ik vind nanotechnologie een belangwekkende ontwikkeling', dat soort werk), bij de andere helft onbeschofte ('Je bent een idioot als je hier niets in ziet'). Dat had een duidelijk effect op de mening die iemand had over nanotechnologie: grove woorden maakten dat de voorstanders nog fanatieker vóór waren, en de tegenstanders nog fanatieker tegen. De kloof groeide, mensen dreven verder uiteen."

http://www.trouw.nl/tr/nl/8367/Asha-ten-Broeke/article/detail/3377334/20...

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech