Maak van vrijwilligerswerk geen verkapte vorm van slavernij!

Opinie, gepost door: Astrid van Ostaijen op 23/01/2013 01:04:26

Er komt zo ongeveer stoom uit m'n oren, als ik het onderstaande artikel lees;http://www.telegraaf.nl/binnenland/21215364/__Meer_vrijwilligers_Rotterdam__.html Het vrijwilligerswerk wordt vermoord! Juist ja, u leest het goed. Hoezo?!Mensen vanuit een uitkering kunnen tegenwoordig worden verplicht om vrijwilligerswerk te gaan doen, en als zij dit weigeren kan ook nog eens de uitkering worden stopgezet


Nu vind ik het begrijpelijk dat mensen met een uitkering die niets doen om aan werk te komen, gekort worden of sancties krijgen. Maar àlle uitkeringsgerechtigden die, in deze tijd van crisis -nogalwiedes lijkt me- niet aan werk kunnen komen, om die te gaan verplichten, lees goed: verplichten om vrijwilligerswerk te gaan doen.....Dan ben je toch in mijn ogen wel héél fout bezig!

Allereerst: vrijwilligerswerk is zo’n mooi goed, juist omdat mensen zich vrijwillig beschikbaar stellen! Iets dat uit eigen beweging, motivatie voortkomt, moet je niet als zodanig de nek om willen draaien! Daarbij komt nog het volgende. Ik vind het ronduit schandalig dat er zoveel mensen met uitkering verplicht worden ingezet, ook op plekken waar voorheen een betaalde kracht werkte.... Waar dat goed voor is, denkt u nu? Denk maar eens aan de bonusjes voor managers en directeuren die nog steeds niet zijn aangepakt? Heeft u daar, na het laatste nieuwsbericht, ongeveer 2 maanden terug, iets over teruggehoord? Begint er nu bij u iets te dagen misschien?

En: onwaarschijnlijkheden als bedrijven en organisaties die, ondanks crisis, toch onverwacht winst hebben behaald, in het nieuws? De sterke posities van werkgevers zorgen ervoor dat zij een monopolie-positie kunnen innemen als Farao’s; werknemers door kunnen schuiven alsof het gebruiksvoorwerpen zijn. Uitgeknepen als dweilen, en weggedaan voor verser, nieuwer en welteverstaan, goedkoper ‘bloed’! Sluit onze jongeren niet uit! Want het moet alles zo min mogelijk kosten, omdat ze zovéél mogelijk winst willen maken! De regering stemt er wel mee in, zeker met de versoepeling van het ontslagrecht.

U en ik, beste mensen, zonder werk momenteel, worden ingezet door regering en overheid, -en nu zelfs een vrijwilligersorganisatie zèlf!- als -schrik niet- slaven. Jawel, zij maken zich hier schuldig aan een vorm van ‘verkapte slavernij’.

Nee, wie zonder werk is, hoeft niet achter de geraniums te blijven zitten, en dat zou ik zelf niet eens willen, laat staan aanraden! Het mooie van bezig zijn met dat waar je hart naar uitgaat, of in ieder geval naar alle tevredenheid je tijd invullen met iets, waar je het nut van inziet, ten bate van jezelf en/of anderen, is een zeer gezonde intentie.

Het gaat echter wel om die, en geen enkele andere INTENTIE. De intentie van de overheid, regering en blijkbaar bepaalde vrijwilligersorganisaties die in deze valkuil zijn gestapt, is niet zuiver als het gaat om het inzetten van mensen zonder werk als vrijwilliger. Zij worden ingezet daar waar eerder mensen een betaalde baan hadden. Dit betekent dus dat de regering, overheid, en meewerkende organisaties en werkgevers de wet hiermee overtreden. Zij maken zich schuldig aan verrijking over de ruggen van mensen, daar waar zíj daadwerkelijk gewoon een salaris betaald zouden moeten krijgen!

En wat is uw intentie? U wil het graag goed doen. U en ik, wij, willen graag ons steentje bijdragen, ons voor onze medemens inzetten, helpen met het oplossen van de crisis, onze intentie is goed. En wij laten hen flink misbruik maken hiervan.

WILT U DE OGEN BLIJVEN SLUITEN HIERVOOR, OF SLUIT U ZICH BIJ MIJ AAN? Ik zeg: we stoppen ermee. We pikken het niet langer! WIJ ZIJN DE VERANDERING! Dus als je iets, ten goede voor jezelf èn je medemens wilt veranderen, teken de petitie: http://petities.nl/petitie/maak-van-vrijwilligerswerk-geen-verkapte-vorm...

Wij willen dat vrijwilligerswerk van de waarde blijft die het verdient! ‘Vrijwillig’ is niet vrijblijvend, echter verplichten van dat wat een vrijwillige inzet zou moeten zijn, en een gemotiveerde intentie vraagt, om ten volle tot bloei te komen, dat mag niet gebeuren!

Wij kunnen ons dan ook zo beroepen op het Wetboek van Strafrecht, [Titel: XVIII ] artikel 273f, schuldig aan mensenhandel: http://www.uwwet.nl/wetten-en-regelingen/strafrecht/wetboek-van-strafrec...

Probeert u zich eens een beeld van de nabije toekomst te vormen, waarin deze tendens zich voortzet. Hele beroepsgroepen zijn -uitgekleed- , het is nu vrijwilligerswerk geworden en voor dezelfde uitkering die u destijds genoot, danwel minder want die kan niet hetzelfde blijven als het aantal werklozen toeneemt. U bent inmiddels een ‘goed getrainde’ vrijwilliger geworden en voor datgene wat u nu kunt, tja.... ze willen u voor -geen goud- meer kwijt! Die beroepskracht wil graag die baan, maar nee, die is nu te duur. Daarom krijgt u minder, want de uitkeringen verdunnen, de beroepskracht heeft immers ook recht op een uitkering! [Op z’n minst dan nog 3 maanden tegen die tijd..] Máár! U mag meer doen, is dat niet geweldig?

Met zo een veer in je reet wordt je dus letterlijk genaaid.

Vrijwilligerswerk krijgt, [ongewild en onbedoeld?] een slechte reputatie; waar aan deels de eigen vrijwilligersorganisaties, die juist vóór belangen van vrijwilligers zouden moeten opkomen, hebben mee gewerkt. Ga er maar aan staan, en probeer dat over een jaar of 20, als deze waanzin mogelijk gepasseerd is, maar weer eens op te bouwen. Weinig kans, en in en in triest, maar gelooft u dan dat er ook maar één mens dan rondloopt, die zich vrijwillig onderwerpt aan een verkapte vorm van slavernij?!

Mijn hart hou ik vast, i rest my case.

Laat dit niet gebeuren en help mee, voor onderzoek, actie te voeren om dit te stoppen, en/of teken de petitie: http://geenslavernij.petities.nl/

Mijn hartelijke dank! Astrid van Ostaijen.

Tags: dwang uitkering Vrijwilligerswerk

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech