De gevolgen van gedwongen tewerkstelling

Hier kun je discussieren over De gevolgen van gedwongen tewerkstelling.
Beste Van Ostaijen ; U begint op Indymedia.nl 23 10 2013 uw betoog met " Nu vind ik het begrijpelijk dat mensen met een uitkering die niets doen om aan werk te komen, gekort worden of sancties krijgen. " Tsja dan is de toon gezet. Dan bent u wat mij betreft de vijand. U bent er een van " hunnie moeten gekort maar ik niet ". Ik wil nog eens aandacht vragen voor de gevolgen van dat worden gekort. Als u de sancties tegen Bijstanders leest die uw gemeente publiceert dan ziet u volledige uitsluiting van uitkering als een van die sancties. Wat zijn de gevolgen daar van ? Moet ik dat nog uitleggen. Ook iemand die luid en duidelijk aangeeft niet te willen werken heeft rechten wat mij betreft en niet alleen wat mij betreft.

Triest genoeg komen Bijstanders die vrijwillig willen werken zonder betaling zeer zelden voor vrijwilligerswerk in aanmerking.
Bewezen is dat vrijwilligerswerk het meest word gedaan naast betaald werk. De bron daar van moet ik even schuldig blijven.
Schuldig blijven... lol ! Yes I'm guilty ur honour want ik klaag maar en klaag maar. Zo word ik vaak " weggezet " belachelijk gemaakt als klagerd met doel me het zwijgen op te leggen. Wat nou weer ? Nou is die Raymond weer " gefrustreerd " dat hij nergens vrijwillig mag werken. Nou valt mee ik zit niet te wachten op baasjes.

De gevolgen dus van strafkortingen op Bijstand en uitsluiting van Bijstand. Een daar van is de voedselbank. Maar daar kan je ook van worden uitgesloten met name als je bezwaar hebt tegen rotte kwaliteit voedselhulp in meerdere opzichten.
Wat blijft je dan nog over ? Stelen jatten nemen proletarisch winkelen met sch. Woeste gevechten met en achtervolgingen
door supermarkt vakkenvullers en baasjes als je het te openlijk doet. Beestachtig.

Werk moet vrij zijn in alle opzichten. Dat is in dit politiek economisch systeem alleen mogelijk in de marge tijdelijk.
Daar moet het over gaan volgens mij verandering van systeem en dat gaat niet zonder gevecht. De gevolgen van gedwongen tewerkstelling zijn de gevolgen van een systeem dat aan vervanging toe is en dat al heel lang aan vervanging toe is. Ik zie wel iets van bewustwording bij u Van Ostaijen enne u moet niet denken dat als ik u de vijand noem u dat heel letterlijk moet nemen.
U kunt uw pistool thuis laten bij wijze van spreken. Lol !
Groeten van Raymond.
Twitter @ombudsfoodbank


Betoog waar op ik reageer is

Betoog waar op ik reageer is van 23 01 2013 typ foutje de moi.

" Ook iemand die luid en

" Ook iemand die luid en duidelijk aangeeft niet te willen werken heeft rechten wat mij betreft en niet alleen wat mij betreft. " Prima, keus, maar geld voor je eigen levensonderhoud verzin je dan zelf maar. Niet over de rug van hard werkende arbeiders.

-

Zwak stuk maar wel een kern van waarheid

Het is nogal problematisch om dingen te veronderstellen zonder daarbij een enkele bron van onderzoek te vermelden. Zeker als het over redelijk grote groepen binnen de samenleving gaat.

Tevens vind ik, dat men voor het publiceren van een stuk wel een minimum van spellingcorrectie mag toepassen.

Wat betreft het onderwerp op zich, ben ik het echter niet oneens met de schrijver.

Gebaseerd op economische analyse is het uiteraard niet de stomste strategie om mensen, die niet willen of kunnen werken, buiten de arbeidsmarkt te houden, maar hun wel te voorzien van een consumptie minimum. De basis van economische welvaart is immers een combinatie uit productie en consumptie met daarnaast een samenvatting van geldstromen op de financiele markten, de vraag van de publieke sector en handel.

De productieviteit van een persoon die niet wil werken zal altijd lager zijn dan die van iemand die dat wel wil. Hun te dwingen om te werken heeft twee dingen tot gevolg: Ten eerste gaat daardoor de algehele productiviteit van het totaal van de werknemers in een economie omlaag, ten tweede blokkeren deze mensen banen die anders door een meer gewillige werknemer zouden kunnen worden vervuld.

Het argument dat men deze 'luie mensen' dan gewoon simpele of minder aantrekkelijke baantjes kan laten doen gaat ook niet op. Deze banen (dingen zoals straten schoonmaken, plantsoenendienst etc.) zijn juist heel belangrijk voor starters op de arbeidsmarkt zoals laag opgeleide jongeren, immigranten die net het land binnen zijn gekomen en nog geen baan met betere qualificatie konden vinden en ook studenten die een makkelijke bijbaan zoeken. Deze sector vol te proppen bij bijstandstrekkers creert een toegangsdrempel voor juist de genoemde groepen.

Het enige wat men economisch gezien aan een niet-productieve persoon heeft is hun vermogen om alsnog te consumeren. Als men hun dat niet toestaat beginnen ze alleen maar geld te kosten in de vorm van economische schade door diefstal, verspilling van capaciteit bij de politie, kosten voor hun opsluiting nadat ze zijn aangehouden etc.

De deur voor reintegratie in het productieve gedeelte van de maatschappij moet altijd open blijven staan, maar mensen tot werk te dwingen levert op de lange termijn alleen maar problemen op.

Helaas speelt in de hoofden (of zijn het de onderbuiken) van de meeste mensen moraal en fatsoen en belangrijkere rol dan economisch rationalisme.

Persoonlijk heb ik in mijn leven nog geen enkele cent uitkering of direkte overheidssteun gezien, en heb ik voor mijn geld gewerkt sinds mijn 16e, maar dan nog kan het mij niet schelen of er mensen in deze samenleving rondlopen die dat niet doen.

Waar ik veel meer last van heb is dat geld wordt uitgegeven aan nutteloze straaljagers, het opsluiten van onschuldige mensen in detentiecentra, missies naar landen waar we niets te zoeken hebben zoals Afghanistan of de beveiliging van Geert Wilders.

bedankt voor de steun

Warempel...iemand die nadenkt. Reken maar dat die arbeidsmoraal de hoofdrol heeft.
Ik zit achter de geraniums. Met een fles port of warme chocomelk. Ellendig hè.
Goed gezegd vriend(in)!! You kick ass!!

YOU KICK ASS!!!!!!!!!!!!!!!!

YOU KICK ASS!!!!!!!!!!

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech