Gentech.nl heeft jouw steun nodig!

Hier kun je discussieren over Gentech.nl heeft jouw steun nodig!.
Gentech.nl geeft al acht jaar informatie over genetische manipulatie van landbouwgewassen en voedsel. Het doel is laagdrempelige Nederlandstalige informatie over gentechnologie op internet te ontsluiten voor een algemeen publiek. Gentech.nl is de enige Nederlandse website met een professionele redactie die zich op dit onderwerp richt en naast algemene informatie ook kritische geluiden aan de orde laat komen. Belangrijk want 2013 is een cruciaal jaar waarin tal van bedrijven zullen proberen toestemming te krijgen om hun genetisch gemanipuleerde aardappels en maïs aan te bieden op de Nederlandse markt. Om de website online te houden en te verbeteren zoekt gentech.nl voor 1 maart 170 donateurs of sponsors.

Met de website bieden we tegenwicht aan de in onze visie eenzijdige informatie die nu vaak de media domineren. We stimuleren daarmee een inhoudelijke discussie over de risico's die genetische manipulatie van landbouwgewassen bieden voor de gangbare en biologische landbouw, biodiversiteit en gezondheid. De website heeft nu tussen de 5.000 en 9.000 bezoekers per maand en is daarmee een belangrijke bron van informatie voor tal van journalisten, bewuste burgers en activisten.

De website wordt van informatie voorzien door een vierhoofdige professionele redactie bestaande uit Diederick Sprangers (st. Genethica/zelfstandig adviseur), Marc van der Sterren (freelance landbouwjournalist), Henk van der Keur (onderzoeksjournalist) en Linda Coenen (gentechdeskundige ASEED). De coördinatie van de website ligt bij ASEED Europe dat recent ook de financiering op zich nam.

Voor 1 maart 2013 is 10.000 euro nodig om deze website in de lucht te houden, de kwaliteit van de website verder te verbeteren en het aantal bereikte bezoekers te vergroten. Omdat het zo goed als onmogelijk is geworden om met subsidies en fondsen de website te financieren, zijn we gestart met een crowdfund-campagne. Met kleine bijdragen van bezoekers hopen we dit bedrag bij elkaar te krijgen. In aanvulling daarop benaderen we bedrijven voor sponsoring van de website en het aanbevelen van onze crowdfund-campagne.

Gentech.nl zoekt 170 donateurs die elk 5 euro per maand willen doneren en/of sponsors die meer bij kunnen dragen. ASEED roept mensen op donateurs te vinden door
- de donateurs oproep door te sturen naar vrienden en leden van uw vereniging
- via facebook en twitter onze oproep door te sturen (zelf zijn we te vinden op @gentechpuntnl en facebook.com/gentechnl)
- of door bijvoorbeeld een gentechvrij benefietontbijt te organiseren

U kunt uw bijdrage storten op Triodosrekening IBAN: NL47 TRIO 0254 7289 52 t.n.v. Stg. A SEED Europe o.v.v. 'gentech.nl'.
Of ga naar www.gentech.nl/steun_ons om direct online te doneren. Giften zijn aftrekbaar voor de belasting omdat ASEED als ANBI erkend is.

Contact
Redactie: gentech.nl@aseed.net
http://www.gentech.nl


Jammer dat er om geld

Jammer dat er om geld gevraagd wordt. Een website kan je toch prima zonder geld runnen?

Echt triest om €10.000 uit te

Echt triest om €10.000 uit te geven aan een website. Daar kun je ook 10 hele grote actie mee opzetten of 100 mensen mee van rechtsbijstand voorzien.

waarom kost een website geld

Omdat als je een ingewikkeld onderwerp van binnen en van buiten wilt kennen en daar goede kwaliteit nieuwsberichten en actuele achtergrondinformatie over wilt geven, je daar veel tijd in moet steken. Een redactie van professionals die hun brood verdienen met kritische informatie te vergaren, zorgen dat ze de feiten goed op een rijtje hebben en een serieuze poging ondernemen om tegenwicht te bieden aan de miljarden slurpende propagandamachine van Monsanto &Co, dat kost nu eenmaal geld. Mensen kunnen niet van de lucht leven. En waar denk je dat die activisten hun informatie vandaan halen?

klinkt een beetje als betaalt

klinkt een beetje als betaalt aktie voeren.
wat doe jij voor de kost? ik ben aktievoerder.
en schuift dat nog een beetje? mwa,ligt eraan of je de juiste subsidiepotjes weet te bereiken.
gewoon dingen vrijwillig doen als vrijwilliger omdat je het belangrijk vind lijkt soms iets uit een ver verleden te zijn.
beetje jammer.

re:

"Een redactie van professionals die hun brood verdienen met kritische informatie te vergaren, zorgen dat ze de feiten goed op een rijtje hebben en een serieuze poging ondernemen om tegenwicht te bieden aan de miljarden slurpende propagandamachine van Monsanto &Co, dat kost nu eenmaal geld."

Maar dat is niet wat hierboven met zo veel woorden wordt gesteld. Er staat:

"Om de website online te houden en te verbeteren zoekt gentech.nl voor 1 maart 170 donateurs of sponsors. "

Als dat inhoudt wat mensen te salariëren, zeg dat dan. Ik zou oppassen mensen niet op oneigenlijke gronden te benaderen, en je mag er hopelijk van uitgaan dat je niet met het minst kritische publiek te maken hebt.

(Hoe lang hadden jullie eigenlijk gedacht vier professionals van een salaris te voorzien van die tienduizend ballen? Een maand of zo? Misschien twee, als ze bereid zijn met weinig genoegen te nemen? En waar blijft dan het geld voor online houden & verbeteren? Of moet een van beide komen van die meer stelselmatige maandelijkse bijdrages? Het zijn maar zo wat vraagjes, maar evengoed oprecht.)

Misschien is Indymedia er niet de plaats voor (al zou ik ook niet direct weten waar dan wel), maar nu u het toch zelf aanzwengelt met deze oproep, mag deze discussie in z'n algemeenheid best gevoerd worden.

Mischien ben ik wel ouderwets en kost zo'n site algauw zo'n bedrag, mij lijkt het een hoop centjes. Maar het is best mogelijk dat ik dat verkeerd zie. (Maar dan alweer: Dus je roept feitelijk op of "de beweging" of de scene of hoe het ook mag heten even vier professionals van een inkomen wil voorzien? Dan weet ik denk ik nog wel een zwik hele goeie mensen die het best verdienen te leven van wat ze doen.) Ik bedoel helemaal gek ben ik ook niet, en ik heb me wel degelijk voor allerlei sites ingezet, inderdaad niet voor de boekhouding of de financiën, maar om zulke bedragen ging het dacht ik niet. Daar kunnen ze in Syrië misschien nog wat leuke stuff van kopen, denk ik dan, ik noem maar iets. Of XminY kan er allicht weer een trits sympathieke initiatieven met hun projectjes mee steunen. (Jaja, hun individuele subsidies zijn betrekkelijk marginaal, dat weet ik ook wel. Is de vraag, of een van de vragen, dan ook niet inderdaad: Ondersteun je liever meerdere groepen met een beetje, of moet die poen in 1 keer naar een specifieke club of project? En zo ja, welke dan, en wie bepaalt dat?)

Als die suggestie hierboven bij benadering klopt (van Knolraap) dat er iets gecreëerd is met subsidiegelden wat zonder niet kan (en waar mensen dan ook nog eens persoonlijk afhankelijk van zijn geworden, dus concreet voor hun bestaan), en als je daar geen alternatieven voor kunt vinden of verzinnen (anders dan laten we zeggen even een behoeftige periode van nood te overbruggen, waarna het wel weer zelfvoorzienend kan zijn. Ge-benefiet hebben we allemaal weleens), dan zou ik eerder erkennen van dan gaat het dus niet, pindakaas. En vraag je af wat is dan het bestaansrecht, en de toegevoegde waarde.

Daarbij, natuurlijk zijn er wel degelijk plenty academici en onderzoekers en journalisten etc. die zelf de kost bij elkaar scharrelen en soms nog heel aardig ook met hun werkzaamheden, en dit soort werk erbij doen uit hun goede hart. Sure, in een ideale wereld etc., maar die hadden we nu een keer niet, vandaar al dat werk, en dus is het zaak (en idd. ook goede traditie) dat anders aan te pakken.

Er bestaat natuurlijk geen centraal orgaan of zoiets waar kan worden bediscussieerd of besloten van ja maar waar leg je dan je prioriteiten, maar goed ik neem aan dat je zelf maar al te goed weet dat je hebt te maken met een scene zonder al te veel middelen over het algemeen, en dat die pot dus al snel uitgeput raakt. Crowdfunding, natuurlijk, mijn zegen heb je en ga vooral je gang en ik zal het toejuichen als je er voldoende respons op krijgt, maar vraag je af of het risico niet bestaat dat zo'n middel snel uitgeput raakt. Bij de tigste oproep zal er allicht een stuk minder respons op zijn, of mensen hebben gewoon al gegeven en kunnen dat niet nog een keer. Ik zelf zie dat risico in elk geval direct en huizenhoog opdoemen.

Nou ja, goed. Misschien wil er iemand anders iets zinnigs aan bijdragen. Het gaat me niet om kinderachtig vies doen van geld hoor, helemaal niet zelfs (en ik ben er zelfs altijd voor geweest dat meer van die scene economisch zelfvoorzienend zou worden. Heel moeilijk inderdaad, en/maar dat is dus iets anders dan op je sympathisanten rekenen om jou structureel overeind te houden); maar hopelijk heb ik wel wat heel concrete bezwaren verwoord.

Groet.

Prima site maar willen jullie

Prima site maar willen jullie even aangeven hoe die 10.000 geinversteerd gaan worden.
Met een duidelijk kostenplaatje zouden eventuele donateurs over de streep getrokken kunnen worden !

naar wat ik uit bovenstaande

naar wat ik uit bovenstaande opmaak is dat tot nu toe de site draaiende werd gehouden met subsidiegelden en dat die kraan nu dichtgedraaid is?
en dat er nu binnen een paar weken 10.000 euro nodig is om de site nog langer in de lucht te houden?
en daarnaast worden ook nog donateurs gezocht die maandelijks garant staan voor 850 euro.
een boel centjes,het lijkt er een beetje op dat de "boekhouder"niet goed opgelet heeft kwa inkomsten en uitgaven,en dat is jammer iedere euro kun je maar een maal uitgeven.
verders inderdaad een prima site.

kroonappel.

probeer anders het oranjefonds.
dan ding je ook nog mee naar de appeltjes van oranje-15.000 euro de stuk.
en nu we een nieuwe koningin krijgen (maxima neemt het over en niet willem) worden er ook nog drie kroonappels uitgereikt voor 50.000 euro.
sla je slag zou ik zo zeggen,profiteren kun je immers leren.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech