Doel en middelen strijd tegen anti-choice

Opinie, gepost door: Krijtje van de Stoep/sgpNEE op 03/03/2013 03:06:31

De achterban van Bert Dorenbos bestaat grotendeels uit zwaar geïndoctrineerde bejaarden die met hun kleinkinderen vrouwen (en kinderen) bij abortusklinieken lastig vallen. Het is belangrijk iets tegen deze mensen te doen. Ik demonstreer samen met anderen al jaren tegen de schreeuw om leven. Ik wil er hier wel voor pleiten om dat proportioneel en geweldloos te doen.


Sinds 2003 ben ik samen met anderen bezig bij abortusklinieken te bufferen tussen christelijke anti-choice fundamentalisten en de klanten van abortusklinieken. Sinds 2007 zijn er elke maand bij de Stormkliniek pro-choice flyers en soms ook condooms uitgedeeld aan voorbijgangers. Pro-choice heeft daardoor in die buurt een aantal goede gesprekken gehad met mensen die er wonen en werken en die ook hun mening hebben over zelfbeschikkingsrecht en het omgaan met reproductieve rechten. Er is daar ter plekke in 2010 en 2011 ook actie gevoerd met de petitie om anticonceptie in de basisverzekering te houden.
Er is bij de acties die sgpNEE organiseerde bewust zoveel mogelijk afgezien van contact (positief of negatief) met de schreeuw om leven freaks. En ook: bewust gekozen om het inhoudelijk en geweldloos te houden. De bejegening van terminale christenen vergt een andere benadering dan die van potige nazi's.
Er is contact geweest met gemeente, deelgemeente en ggz nederland om klachten in te dienen over het feit dat zij foute informatie geven over "hulpverlening", de ontwikkeling van de foetus en gezondheidszorg. Dat heeft niet geleid tot hun vertrek, maar het houdt hen wel op enige afstand van de kliniek en pro-choice fungeert hier zowel als waakhond als ook als meningsuiting voor zelfbeschikking.
Ik weet dat veel anderen vinden dat je het wat radicaler aan moet pakken, omdat je ze dan makkelijker weg krijgt. Ja, de schreeuw om leven fundi's gaan inderdaad wel weg als je ze midden in de winter nat gooit. En dan ben je inderdaad sneller klaar dan wanneer je (zoals wij doen) tegen ze demonstreert.
Het is heel begrijpelijk dat niet in elke stad gekozen wordt voor een aanpak die zo geduldig is als die van sgpNEE. Ik heb er dan ook best begrip voor als er 's zomers eens een waterpistool aan te pas komt, of een emmertje. Maar om midden in de winter met water te gooien lijkt me niet proportioneel.
Een goede manier om anti-choice de wind uit de zeilen te nemen is volgens mij:
+Verdedig behoud van waardevrije hulpverlening en faciliteiten , zoals b.v. hier wordt gedaan in het blog op de zesde clan: http://dezesdeclan.wordpress.com/2013/02/16/verdwijning-fiom-laat-vrouwe...
+Vraag flyers aan bij sgpNEE die je uit kunt delen bij tegendemo tegen anti-choice, wij sturen ze je gratis toe. mail janna100@xs4all.nl
Probeer aan gratis condooms te komen zodat je die bij de flyers kunt uitdelen. Ze worden (zeker in deze dure tijden) erg gewaardeerd als ze gratis uitgedeeld worden.
+Zorg dat er in je eigen stad als daar een abortuskliniek is af en toe gekeken wordt door pro-choice mensen of er anti abortus freaks staan die klanten lastig vallen. Zo ja, mail ons en we proberen contact te leggen met pro-choice mensen die er in die stad tegen willen demonstreren.
+Organiseer kleinere of grotere acties tegen de bezuinigingen van de regering op reproductieve gezondheidszorg, en anticonceptie.
Publiceer lokaal over christelijke hulpverleners die vrouwenrechten schenden door b.v. klanten bij klinieken lastig te vallen of binnen hun eigen zogeheten hulpverleningsorganisatie meiden en vrouwen proberen om te praten als ze een abortus willen.
+Organiseer kleinere of grotere acties tegen bezuinigingen op sexuele voorlichting in het onderwijs. Want als er geen waardevrije sexuele voorlichting meer gegeven wordt, springt de schreeuw om leven in dat gat in de markt met hun "afzien van seks"flyertjes.
Bestook de politiek over bovenstaande onderwerpen.

Het gaat er niet uitsluitend om dat die malloten wegblijven bij de klinieken, maar dat er draagvlak blijft voor zelfbeschikkingsrecht.


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech