Update: Actie 12&13 maart voor verblijfsrecht en het recht op bestaan.

Nieuws, gepost door: Recht op Bestaan op 11/03/2013 03:05:14

Wanneer: 11/03/2013 - 18:09

Nog maar één paar dagen en dan is het 12 maart, de start van twee dagen van actie in Den Haag voor verblijfsrecht en het recht op bestaan. De acties vinden plaats rond het Algemeen Overleg (AO) Veiligheid en Justitie op 13 maart waar gesproken gaat worden over opvang, terugkeer en detentie van vluchtelingen.

Steun de acties van de vluchtelingen!

Helaas probeert burgemeester van Den Haag Jozias van Aartsen de acties te bemoeilijken door beperkingen aan de acties op te leggen. Zie voor de oproep hier.

12 maart demonstratie Wij willen verblijfsrecht en het recht op bestaan:
De twee dagen van actie begint op dinsdagavond 12 maart met een demonstratie onder het motto “Wij willen verblijfsrecht en het recht op bestaan”. Er word verzameld om 19:00 voor het Centraal Station.

12/13 maart nachtelijk protest voor de Tweede Kamer:
Na de demonstratie zullen wij de nacht doorbrengen op het Plein voor de Tweede Kamer in de situatie waar velen van ons nu al in zitten en ze nog meer mensen in willen dwingen: op straat, zonder zorg, zonder werk, zonder vooruitzicht op een menswaardig bestaan.
Helaas vind burgemeester Jozias van Aartsen het nodig aan dit gedeelte van de actie meerdere beperkingen op te leggen. Zo wil hij niet dat wij op het Plein demonstreren maar voor het Centraal Station. Ook wil de burgemeester niet dat wij slaapzakken of matjes meenemen om de nacht door te kunnen brengen. Wij zijn van mening dat ons protest wel op het Plein plaats kan vinden, dit is ook ook belangrijk voor ons protest aangezien de verantwoordelijke voor onze situatie aan het Plein zitten, daar willen wij een statement maken. Wij zijn het niet eens met de opgelegde beperkingen en daarom dient er morgenochtend om 10:00 een kort geding aan het paleis van justitie (Prins Clauslaan 60) in Den Haag om deze beperkingen van tafel te krijgen.
Houdt dus voor updates onze website, Facebook en Twitter goed in de gaten.

Woensdag 13 maart:
Wij zullen s’ochtends om 10:00 met zo veel mogelijk mensen bij het debat aanwezig zijn tot de zaal vol zit. De rest van de mensen zal op het Plein protesteren. Na het debat zullen wij ons om 13:00 uur verzamelen op het Plein om een demonstratie te lopen door de binnenstad.

Wij hebben iedereen nodig om de acties tot een succes te maken. Daarom roepen wij iedereen op om naar de acties te komen tegen dit onmenselijke beleid. Samen kunnen we een verschil maken!Wie: 
Recht op Bestaan!

Vanmiddag om 2 uur uitspraak van de rechter, of we op het plein mogen demonstreren. Een van de argumenten vanuit de gemeente om het niet toe te staan: "de terrasstoelen kunnen als wapen gebruikt worden...."Wie: 
No Borders

uitspraak op twitter van recht op bestaan NU:

rechtopbestaan ‏@rechtopbestaan
1/1 Ook al kwam de gemeente met onredelijke punten en zelf onwaarheden toch is de uitspraak van de bestuursrechter negatief.

rechtopbestaan ‏@rechtopbestaan
1/2 We mogen s'nachts niet op het Plein demonstreren en op de alternatieve plek (voor het centraal station) geen slaapzakken en matjes.

rechtopbestaan ‏@rechtopbestaan
1/3 De rechter gaat wederom voorbij aan de "pressing social need", om beperkingen op te leggen. Binnen een half uur een update op de siteWie: 
Recht op Bestaan!

Update #2: Burgemeester verbied slaapactie, rechter gaat mee met verbod.

Vandaag diende de rechtszaak tegen de beperkingen die de Burgemeester van Den Haag heeft opgelegd aan de nachtelijke actie van de vluchtelingen op het Plein in Den Haag, die in de nacht van 12 op 13 maart zou plaats vinden. Ook de rechter ging mee in de ongegronde argumenten van de gemeente en verbood het nachtelijk verblijf op het Plein en de slaapzakken en matjes.

De bestuursrechter ging wederom voorbij aan de nodige “pressing social need” (een dringende maatschappelijke noodzaak) die nodig is volgens het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) om beperkingen aan acties op te leggen. Zo ging hij mee met de mening van de gemeente dat slaapzakken zorgen voor een onoverzichtelijke situatie, dus kans op openbare orde problemen. Ook zouden de stoelen van het terras op het Plein als wapens kunnen worden gebruikt.

We mogen wel s'nachts protesteren op het plein voor het Centraal Station maar zonder enige bescherming tegen de elementen. Omdat het vannacht min 7 word vinden wij het niet verantwoord om de slaapactie voort te zetten. Alle ander acties gaan wel door. Hier onder een overzicht van de actie van de aankomende twee dagen:

12 maart demonstratie Wij willen verblijfsrecht en het recht op bestaan:
De twee dagen van actie begint op dinsdagavond 12 maart met een demonstratie onder het motto “Wij willen verblijfsrecht en het recht op bestaan”. Er word verzameld om 19:00 voor het Centraal Station.

Woensdag 13 maart Tweede Kamer debat:
Vanaf 08:030 zullen wij op het Plein beginnen met ons protest. Om 10:00 begint het debat in de Tweede Kamer waar we met zo veel mogelijk mensen aanwezig zullen zijn tot de zaal vol zit. De rest van de mensen zal op het Plein protesteren.

Woensdag 13 maart demonstratie: Wij willen verblijfsrecht en het recht op bestaan!
Na het debat zullen wij ons om 13:00 uur verzamelen op het Plein om een demonstratie te lopen door de binnenstad. Er komen 6 bussen uit 8 verschillende AZC's om mee te demonstreren.

Volg het protest:
Als je niet bij de acties kan zijn kan je toch volgen wat er gebeurd:
Twitter: http://www.twitter.com/rechtopbestaan
Facebook: http://www.rechtop.bestaan
Live stream: http://www.twitcasting.tv/occupydenhaag

Wij hebben iedereen nodig om de acties tot een succes te maken. Daarom roepen wij iedereen op om naar de acties te komen tegen dit onmenselijke beleid. Samen kunnen we het verschil maken!


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech