Politie Rukt Massaal Uit Door 'Foutje'???

Opinie, gepost door: A.Cavi op 14/03/2013 03:02:09

Er heeft zich recentelijk een merkwaardig en opmerkelijk incident voorgedaan wat niet zo breed is uitgemeten maar wat wel wat wenkbrauwen hoort te doen oprijzen aangezien het een redelijk absurd en ongeloofwaardig verhaal is waar veel extensie van fantasie voor nodig is om het klakkeloos aan te nemen. Werkt deze 'technologie' werkelijk zo?

Er heeft zich recentelijk een merkwaardig en opmerkelijk incident voorgedaan wat niet zo breed is uitgemeten maar wat wel wat wenkbrauwen hoort te doen oprijzen aangezien het een redelijk absurd en ongeloofwaardig verhaal is waar veel extensie van fantasie voor nodig is om het klakkeloos aan te nemen. Werkt deze 'technologie' werkelijk zo? Bij deze het oorspronkelijke bericht:

Markt Groningen vol politie na foutje

FC Groningen-directeur Hans Nijland heeft gisteren per ongeluk de Groningse politie groot laten uitrukken in het centrum van de stad.

Nijland was in het kantoor van burgemeester Rehwinkel voor een bijeenkomst met de wethouder Sport, toen hij in gedachten verzonken op een knop drukte. Die knop bleek later de alarmknop van de burgemeester te zijn.

Automatisch werd een grote politiemacht opgetrommeld, die naar de Grote Markt snelde. Een aantal agenten gingen het kantoor in, ook stonden er buiten twee politiebusjes te wachten.

Rekening

Een woordvoerder van de burgemeester verwacht niet dat de kosten van de politie-oproep op de gemeente verhaald worden.

"De knop is ingedrukt door iemand die niet wist wat de gevolgen waren. Het is zo heel erg duidelijk per ongeluk gebeurd, dat ik me niet kan voorstellen dat we hier een rekening voor krijgen van de politie."

Bron:NOS

Laat het even op u inwerken, dat heb ik ook moeten doen. Het eerste wat opgemerkt dient te worden is dat wij via dit bericht schijnen te moeten aannemen dat een systeem wat politie massaal richting een locatie kan sturen door iedere boerenlul (sorry, heer Nijland) 'per ongeluk' kan worden ingedrukt. Is zo'n paneel op deze manier toegankelijk, als het op deze manier bestaat wat ik zeer betwijfel, en als een gast een beetje staat te 'dagdromen' kan het zo per abuis worden ingedrukt? Er is niemand die het vreemd vindt dat hier geen alertheid en zorg toegepast schijnt te worden? Welke drugs is er gebruikt, want de optie dat een schijnbaar volwassen persoon de mogelijkheid heeft om in een suffe bui, met andere aanwezigen om hem heen, op een belangrijke knop kan 'leunen' met een elleboog klinkt natuurlijk te amateuristisch en belachelijk voor woorden. In een situatie met kleuters kan ik me voorstellen dat zoiets zou kunnen gebeuren, maar wie weet, ik blijf open staan voor logische verklaringen. Als dit namelijk klopt, moeilijk om aan te nemen, dan zal dit gezien het niveau waar we mee te maken hebben wel vaker voorkomen. Wie gaat dit betalen, gezien de daders er mee onderuit schijnen te willen komen? Waarschijnlijk weer het volk.

Hoe is het mogelijk dat een hele massa aan agenten via slechts een druk op een knop naar een precieze locatie gestuurd kan worden zonder specifieke instructies te hebben gehad? Hoe is het mogelijk dat er geen melding wordt gemaakt van de rest van een team wat achter de schermen werkt en in contact staat met de troepen op de straat? Slechts een druk op de knop en ze staan klaar om te gaan, zonder instructies? Wie vertelt ze WAAR er trammelant is en wat er aan de hand is? Als politiemacht zal je toch voorbereid moeten uitrukken en inschatten in wat voor situatie men terecht kan komen. Mijn vermoedens zijn dat de hoofdverantwoordelijke (of eventuele mede-verantwoordelijken) niet de heer Nijland is en dat dit heerschap moet dienen als zondebok zodat iemand boven hem niet de blaam treft. De reden hiervoor laat zich nog raden maar ik impliceer dat hier niet 'per ongeluk' op een 'knop' is gedrukt. Desnoods is er een soort oefening gehouden waar wij niet het fijne van te weten krijgen, maar het bovenstaande verhaal is, zeker gezien hoe prat wij gaan op onze moderne technologie, wederom een lachertje van formaat. Eigenlijk geven ze aan dat ze zelfs te incompetent zijn voor 'knoppenbeheer' maar ik betwijfel dit (niet dat ze eventueel incompetent zijn, dat zijn ze, maar ze verschuilen zich eerder in dit geval achter incompetentie om de mensen tevreden te houden die wellicht geschrokken zijn van zo'n politiemacht in hun stad voor 'mysterieuze redenen'). Ik zal via een simpel voorbeeldje aantonen hoe belachelijk het gepresenteerde scenario is.

Iedereen kent wel het vervaardigde beeld van de president van Amerika achter zijn bureau in de Oval Office met de (niet bestaande) 'rode knop' die zogenaamd alle Amerikaanse kernwapens op de wereld kan laten afgaan. Let op, dit is een zeer vals beeld (de President heeft ten eerste niet eens zoveel macht) dat is blijven hangen vanuit de propagandatechnieken uit de Koude Oorlog toen mensen bang gehouden werden met het beeld dat ieder moment nucleaire bommen op hun land neer konden komen omdat een verstrooide leider een nucleaire oorlog zou beginnen. Neemt u van mij aan dat bij het ontsteken van kernwapens meer komt kijken dan een enkele druk op een knop. Daar komt heel wat voorbereiding en planning bij van hele teams aan technische experts op alle mogelijke vlakken. Het zou technisch gezien zelfs onmogelijk zijn om 'zomaar' een kernbom op een land te 'gooien', laat staan hoe dom het zou zijn om het afvuren van zulke wapens via een druk op een rode knop te laten gebeuren. De Elite is niet dom en mensen die dit soort beelden nog steeds aannemen zouden iets verder moeten kijken dan hun neus lang is. Dus nee, in tegenstelling tot alle propaganda de laatste jaren, het is niet makkelijk voor 'terreurgroepen' als Al-Qaida om kernwapens te gebruiken mits ze de top van wetenschappers in de wereld ter beschikking hebben maar helaas, het 'Westen' (en Israël) scoort iets beter wat dat betreft.

Ik trek het Neerlandse verhaal even door naar wat ik hierboven beschreven heb aan de hand van een scenario. Stel u voor, Bill Gates komt op bezoek bij President Obama (ik weet, geen prettig beeld maar het gaat om het effect) voor een bespreking met een andere vertegenwoordiger en Ome Bill dwaalt tijdens het gesprek af richting het paneel met de rode knop. Op dat moment heeft niemand iets in de gaten en zelfs Obama heeft niet zoiets van "Kijk uit, Bill, dat is de knop die de kernwapens beheerst, keer maar weer een paar stappen terug''. Sterker nog, Bill krijgt de kans om weg te dromen bij de rode knop om zelfs nog even later zijn elleboog te ruste te leggen op de knop tijdens zijn dagdroom-escapades (is al vreemd als je met de 'leider' converseert en een belangrijk agendapunt hebt te bespreken, maar kan me daar nog wel iets bij voorstellen). Vervolgens breekt natuurlijk de pleuris uit en kernwapens worden door slechts een druk op de knop naar een bepaalde specifieke locatie gezonden (in dit geval China, laten we het interessant maken). Vervolgens komt er een persbericht naar buiten met de mededeling dat Bill Gates de blaam treft omdat hij in dubieuze toestand 'per ongeluk' de rode knop met zijn elleboog heeft ingedrukt tijdens de aanwezigheid van verschillende mensen, inclusief de President van Amerika! Het incident wordt vervolgens afgedaan als 'no big deal' en de kosten hoeven niet verhaald te worden op Ome Bill of de overheid want het ''ging per ongeluk". Dit is de verantwoordelijkheid anno 2013.

Het verhaaltje hierboven is door mij verzonnen maar men kan zien hoe absurd het verhaal van de Gemeente Groningen wordt in vergelijking met het hierboven geschetste scenario. Het eerste verhaal is bijna net zo moeilijk te geloven als het verhaal hierboven beschreven door mij. Beiden fictief? Mogelijk. Het enige verschil zal wellicht zijn dat er wel degelijk politie is verschenen en die kernwapens zijn (nog) niet op zo'n manier afgevuurd. Ik houdt rekening met een soort oefening of test om misschien reacties van publiek te testen of checken hoe snel een bepaalde hoeveelheid agenten op de been kunnen zijn in een drukbevolkt gebied, maar een directeur van een voetbalclub(!) die per abuis een hele colonne kan laten uitrukken? Dat maak je mij niet wijs. Mocht het wel zo zijn dan dienen er vragen gesteld te worden over zo'n krakkemikkig systeem wat ons klaarblijkelijk ook nog extra geld gaat kosten. Ik weet dat er via het artikel geïmpliceerd wordt dat de burgemeester waarschijnlijk niet aanwezig was, maar maakt dat het verhaal niet nog vreemder gezien de functie van de vermeende knop. Dat zou in de context van het bovenstaande verhaal betekenen dat Bill gates een afspraak had in de Oval Office zonder Obama erbij maar wel met vrije toegang tot de rode knop zonder op de hoogte gesteld te zijn over voorzichtigheid en de functie van zo'n gevaarlijke knop.

Quote: "De knop is ingedrukt door iemand die niet wist wat de gevolgen waren. Het is zo heel erg duidelijk per ongeluk gebeurd, dat ik me niet kan voorstellen dat we hier een rekening voor krijgen van de politie."

Vreemd, zoals ik al aantoonde, dat het zo ver al kan komen dat iemand in de buurt van zo'n knop zou kunnen komen EN niet gewaarschuwd wordt om er vandaan te gaan of ingelicht wordt waarom discretie genoodzaakt is. Bij kleine kinderen die niet aan bepaalde knoppen mogen komen zou je precies hetzelfde doen. Zegt weer wat over het niveau. Of het dus zo "duidelijk" per ongeluk gebeurd is valt nog te bezien en is zeker geen excuus. Als wij tegenwoordig worden aangehouden in het verkeer kunnen we er dan nog onderuit komen met "sorry, agent, foutje" of "Was echt niet mijn bedoeling". Zeker niet, wij worden altijd beboet en de les die we er uit zouden kunnen trekken is om zelf verantwoordelijkheid te nemen voor onze acties en beter na te denken in het vervolg en niet altijd excuusjes maken en verantwoordelijkheid afschuiven. Helaas hebben we aan bepaalde mensen een heel slecht voorbeeld.

Quote: "Die knop bleek later de alarmknop van de burgemeester te zijn".

Met deze zin wordt wederom aangeduid dat niemand geïnformeerd schijnt te zijn over een zeer belangrijke knop die open en bloot ligt om ingedrukt te worden. Niemand weet dit die toegang krijgt tot zo'n ruimte? En alarmknop van de Burgemeester staat gelijk aan "grootschalige politiemacht richting Marktplein"? Wat is het nut daarvan? Zijn enkele agenten niet genoeg voor de eventuele veiligheid van een Burgemeester, of zijn er voorbereidingen voor dingen waar wij geen weet van hebben? Is voorzichtigheid sowieso niet geboden als je niet weet wat een knop voor functie heeft?

http://nos.nl/artikel/481631-markt-groningen-vol-politie-na-foutje.html

Tags: gemeente groningen politie

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech