1 April grap of bittere ernst?

Opinie, gepost door: Alan Cavi op 21/03/2013 03:12:09

Artikel wat iets dieper ingaat op de vermeende verplichting van het chippen van honden vanaf 1 April.

Hondenchip verplicht vanaf 1 april

(Novum) - Alle honden die vanaf 1 april worden geboren, moeten binnen zeven weken zijn gechipt en binnen acht weken zijn geregistreerd bij een databank. Dat heeft het ministerie van Economische Zaken donderdag gemeld.

Het chippen moet gebeuren door een dierenarts of een andere deskundige. Honden die worden geïmporteerd, moeten ook een chip hebben. Eigenaren moeten het aan de databank melden als zij verhuizen of hun hond verkopen. Ook het overlijden van een hond moet worden gemeld. Overtredingen kunnen worden bestraft met een boete.

De maatregelen moeten illegale handel en fokkerij tegengaan. Ook is van verwaarloosde of mishandelde dieren gemakkelijker de eigenaar op te sporen.
Bron: Nieuws.nl

1 April grap of bittere ernst?

In het eerste geval: niet grappig en 1-april grappen (zeker als ze van de Regering of Corporaties komen) zijn in mijn optiek al een hele tijd infantiel en irritant. In het tweede geval zit er nu een duidelijke scheidslijn aan te komen tussen mensen die weten wat er op het programma staat en mensen die nagenoeg nergens van bewust zijn en alles slaafs zullen opvolgen wat de overheid verplicht/opdringt. Het ziet er behoorlijk serieus uit, staat ook officieel op de site van Rijksoverheid dus optie 2 lijkt me aannemelijker.

Jarenlang is het feit dat entiteiten chippen op de agenda staat van een machtige elite belachelijk gemaakt of in diskrediet gebracht terwijl deze technologie steeds meer werd ontwikkeld en opgedrongen. Talloze researchers (zoals David Icke) hebben gewaarschuwd over de nadelige kanten van zulke technologie in de handen van corrupte krachten en zeker als er een agenda gepromoot wordt waarbij levende wezens dienen te worden gechipt voor hun eigen 'veiligheid' (de schatten). Zoals is voorspeld is deze technologie eerst langzaam geïntroduceerd (step-by-step-aanpak) en voorlopig op 'vrijwillige' basis en vervolgens als de tijd rijp is en mensen zijn genoeg geconditioneerd wordt de stap genomen om dit te verplichten, voor ons eigen bestwil uiteraard.

2013, en we zijn bij deze volgende cruciale stap aangekomen; het publiek warm maken voor de eerste stappen richting het chippen van wezens van vlees en bloed (tenminste, op verplichte wijze dan). Dit schijnt al vanaf 14-09-2012 op de site van Rijksoverheid aangegeven te staan maar volgens mij is het vanaf Maart meer de media binnengedruppeld (onder weinig protest mag ik zeggen en corrigeer me als dit eerder is behandeld in de media of door andere mensen). Als we nu al bij de stap zijn dat alle honden verplicht bij geboorte moeten worden gechipt, is de stap naar verplichting van het chippen van mensen nog zo groot? Als dit geopperd gaat worden, en mijns inziens gaat dat gebeuren, zullen ze precies dezelfde methode gebruiken en claimen dat het is om bijvoorbeeld misbruik tegen te gaan of mensenhandel, als het maar inspeelt op ons gevoel van onzekerheid, onveiligheid en van nature (naïeve) goedheid. Gaan we deze duivels die ons keer op keer, eeuw na eeuw, generatie na generatie hebben belazerd weer vertrouwen met hun zogenaamde goede intenties en bezorgdheid om ons lot? kijk naar de vele vruchten die inmiddels door hen zijn afgeworpen en vraag je dan af of ze het beste met ons (en dieren) voor hebben. Andere dieren zoals koeien worden ook al tijden gechipt en ik wil benadrukken dat dit tegen de universele wetten van leven ingaat gezien deze dieren niet de expressie hebben om hier tegenin te gaan.

Het argument dat illegale fokkerij of handel op deze manier aangepakt kan worden werkt al heel misleidend op onze geest. In elke illegale handel of mafia-kliek werkt het zo dat men de regels zoveel mogelijk omzeilt, dus geen enkele criminele handelaar die een beetje handig te werk gaat zal er aan denken om zijn honden te laten chippen en zal onder de radar willen blijven. Het zou net zo zijn als criminelen die zich vrijwillig of verplicht zouden voelen om zich bij de politie aan te melden om getraceerd te worden bij hun misdaden. Het zullen, zoals altijd, weer eerlijke mensen en handelaren zijn die getrouw de regels opvolgen, niet wetende dat de technologie niet werkt om het probleem op te lossen en waarschijnlijk voor hele andere doeleinden wordt gebruikt. Het is geen toeval dat deze chip komt met opgeslagen gegevens van de eigenaar en dat die worden opgeslagen in een grote databank (hebben we die stap ook weer gehad, aangezien bepaalde gegevens vooralsnog naar vermeend niet werden opgeslagen in een centrale databank).

Is het constateren van dierenmishandeling of verwaarlozing niet genoeg? Als er een melding wordt gemaakt van dierenleed door een individu of een fokkerij, dan wordt er toch naam en/of adres opgegeven? Moet dan nog steeds een chip worden gebruikt om te traceren? Ik kan me niet voorstellen dat er veel meer wordt aangepakt aan hondenleed door middel van deze chip, kan iemand beter uitleggen hoe dit werkt voordat mensen massaal op goed vertrouwen een levend dier laten chippen.

Voor mensen die nog een beetje in het duister tasten omtrent de technologie van dit soort microchips (RFID) ; ja, een microchip kan dienen als opslag die is verbonden aan een centrale computer, maar het doet ook twee andere dingen. Net als bijvoorbeeld antennes of bij menselijk DNA, kan een chip impulsen verzenden maar ook ontvangen. Als zoiets in een lichaam zit, een lichaam wat werkt met electromagnetische energie en werkt als een soort vleselijke computer, kan je je voorstellen wat voor negatieve effecten dit kan opleveren, zeker als je je beseft wat voor intenties er achter het systeem zitten. Kortom, gedrag van mens of dier in bezit van zo'n chip KAN gemanipuleerd worden. Het is zelfs mogelijk om via zo'n chip, die ook op je centrale zenuwstelsel werkt, iemand compleet uit te schakelen. Vraag jezelf of zoiets je een prettige gedachte lijkt voor je hond, een van je trouwste vrienden, laat staan voor jezelf als dat zich mocht aandienen. Onthoudt ook dat je hond een levend wezen is, wat zich niet kan uiten, en is niet zoals een object wat je bezit. Realiseer je dat de echte mishandeling, het echte leed, het werkelijk negeren van de rechten van je hond, het massaal instemmen is met zo'n onwerkelijk en denigrerend plan. Lijkt weer een typisch staaltje symptoombestrijding, kijk eens goed naar hoe landen als Nederland echt omgaan met dierenleed (veeteeltindustrie, ganzen afschieten, dierproeven, vervuilen en vernietigen van natuur en leefomgeving, jagen, ongelooflijke hoeveelheden vleesconsumptie) en twijfel eens aan al deze zogenaamde goede intenties. De werkelijkheid is dat alle politieke partijen, inclusief de Partij voor de Dieren, niks oplossen aan al deze toestanden en we zijn inmiddels al een tijdje bezig.

De Partij voor de Dieren presteerde het zelfs laatst om het ruimen van ganzen af te keuren WANT ... het kostte teveel geld. Hier hebben we het onderscheid van de Partij van de DIEREN. (GroenLinks incluis).

Voor wie wat meer wil weten over de mogelijkheden van zo'n chip en wat zoiets teweeg kan brengen bij levende wezens, hier enkele citaten:

"Ze zijn apparatuur voor radiofrequentie-identificatie. Een RFID is een microchip met een bijgevoegde antenne. De microchip bevat opgeslagen informatie die kan worden overgedragen naar een lezer en vervolgens naar een computer. De RFID kunnen passief, semi-passief of actief zijn."

"Als de persoonlijke identiteit gekoppeld zou worden aan unieke RFID-nummers, kunnen individuen getraceerd en gerubriceerd worden zonder hun toestemming of medeweten. Een RFID-label in een schoen bijvoorbeeld [Of hond] zou kunnen dienen als een 'de facto' identificatie voor de drager. Zelfs wanneer de informatie op itemniveau algemeen blijft, blijft het mogelijk om mensen die dergelijke producten dragen of bij zich hebben, te koppelen aan bijzondere gebeurtenissen zoals bijvoorbeeld demonstraties."

Ik vraag hierbij aan mensen om scherp te zijn en na te denken voor je iets doet waar je geen weet of kennis van hebt. Mocht dit een 1 April grap blijken te zijn dan is dat heel misselijk en dient dan nog steeds als opwarmertje want wie zijn onderzoek een beetje doet komt erachter dat dit al een heel lange tijd op de agenda staat en dat het over de hele wereld door elitaire personen wordt gepromoot. We zijn er letterlijk door omgeven, dus denk niet dat stappen als deze er niet aankomen vroeg of laat.

Officieel bericht van Rijksoverheid:

Chippen van honden wordt verplicht

Nieuwsbericht | 14-09-2012

Alle hondenpups moeten verplicht worden gechipt. Deze maatregel gaat vermoedelijk in het voorjaar 2013 in. De ministerraad heeft ingestemd met dit voorstel van staatssecretaris Bleker van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie om misstanden in de fokkerij en handel met honden tegen te gaan en het welzijn van honden te verbeteren. Op dit moment is circa 70% van de honden door de eigenaren op vrijwillige basis van een chip voorzien. Het besluit wordt naar de Tweede Kamer gestuurd.

Vanaf het voorjaar van 2013 wordt elke eigenaar verplicht zijn hond binnen 7 weken na geboorte te laten chippen. De eigenaar moet onder meer zijn naam, adres en woonplaats registreren. De gegevens van de eigenaar worden opslagen in een databank. Met deze gegevens kunnen toezichthouders mogelijke illegale handel of fokkerij opsporen of nagaan of iemand bedrijfsmatig handelt in honden. Bij een mishandelde, verwaarloosde of achtergelaten hond is met de chip de eigenaar op te sporen.

Het kabinet geeft met de maatregel gehoor aan het verzoek van veel partijen om verschillende problemen in de handel en fokkerij met honden te bestrijden.
Bron: Rijksoverheid.nl

Links: http://www.nieuws.nl/744061
http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2012/09/14/chippen-van-honden-wordt-v...

Tags: controlestaat dierenleed RFID-chip

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech