v/d Laan verbied demonstraties ivm prinsesjes

Nieuws, gepost door: nn op 10/04/2013 04:03:42

Wanneer: 10/04/2013 - 16:20

Bron: http://www.parool.nl/parool/nl/224/BINNENLAND/article/detail/3422788/201...

Dat demonstranten 30 april niet mogen protesteren op een plek waar de koninklijke familie langskomt, is vanwege de drie prinsesjes, zegt burgemeester Eberhard van der Laan.

Hij verklaarde dit gisteren op vragen over de plekken waar mag worden gedemonstreerd, die hem werden gesteld tijdens het politieke café van de Amsterdamse PvdA.

'Prins Willem-Alexander en prinses Máxima hebben hun kinderen bij zich: drie dochtertjes, van vijf, zeven en negen. Daar wil ik als burgemeester rekening mee houden. Daarom is er geen plek om te demonstreren langs de route van de vaartocht, maar op het IJplein in Noord en op het Azartplein op het Java-eiland.Wie: 
nn

Je zal wel gek zijn als je je in een gedoogzone laat ophokken die dag, dan kan je nog beter in de spuistraat aan die Belfast muur gaan jonassen...Wie: 
nn

Bron: http://hetis2013.nl/persberichten/storm-van-verontwaardiging-naar-aanlei...

Nadat het bericht dat burgemeester Eberhard van der Laan demonstraties langs de route verboden heeft i.v.m. de prinsesjes is #hetis2013 overstelpt met verontwaardigde reacties. Een demonstratie verbod rondom de dam is tot daar aan toe, maar het verbieden van demonstraties vanwege “opvoedkundige redenen” zorgt voor een stortvloed aan verontwaardigde reacties.
#hetis2013 vraagt zich af waarom burgemeester Eberhard van der Laan zo ver van zijn republikeins gedachtegoed en zijn mening rondom demonstratie vrijheid is afgeweken

#hetis2013 begrijpt dat er in verband van de veiligheid niet overal gedemonstreerd mag worden. Dit is ook binnen de WOM (wet openbare manifestaties) beschreven: vanwege onder andere de openbare orde mag een burgemeester beperkingen leggen aan een demonstratie. Over het beperken of verbieden van een demonstratie vanwege opvoedkunde wordt, logischerwijs, in zijn geheel niet gesproken in de WOM.

#hetis2013 wil niets liever dat ook de kinderen van de Oranjes kunnen opgroeien met een normaal wereldbeeld. En dat zij mogen dromen over het worden van doctor, dierenarts of brandweervrouw! Voor #hetis2013 is het belangrijk dat ieder kind kan dromen over een toekomst en zélf mag bepalen wat te worden!

Het komt op #hetis2013 over alsof de Oranjes in het geheel niet geconfronteerd willen worden met enige kritiek. Niet alleen willen ze het hele land laten geloven in een sprookje, ook lijken ze zelf graag in het sprookje te geloven. Juist voor een eerlijk wereldbeeld is het belangrijk dat de kinderen ook kunnen zien dat er kritiek is op het systeem van koningen en koninginnen.

Over #hetis2013

#hetis2013 is een actiegroep die streeft naar meer democratie en gelijkwaardigheid in de samenleving. Voor #hetis2013 is een monarchie onverenigbaar met democratie, het is niet te verdedigen dat mensen puur op basis van erfrecht een hoge politieke positie verkrijgen. #hetis2013 streeft er naar de monarchie af te schaffen middels democratische middelen: er is daarom een petitie opgezet op http://hetis2013.nl/petitie die de kamer oproept de deur naar een referendum open te zetten!Wie: 
nn

'Geen protesten langs route vanwegeprinsesjes'
http://www.at5.nl/artikelen/100155/vd-laan-geen-protesten-vanwege-prinse...Wie: 
nn

Ik neem aan dat die kids 's avonds naar het jeugdjournaal kijken of wordt dat in deze keer ook aangepast? Voor mij reden temeer om me niet te houden aan de dictatuur van von der laan. Wees creatief zou ik zeggen en vergeet de rotte tomaten niet!!!Wie: 
nn

Als er blijkbaar zo'n risico is - volgens Van der Laan - dan moeten ze Willem Alexander enzv. hun kinderen thuis laten of op een plek waar het risico minder is volgens Van de Laan en c.s. Dat er een risico is zal wel ik verwijs naar een van de reacties over " tomaten " op Indy. Het is denk ik voor verantwoordelijke ouders geen goed idee om met kleine kinderen in dergelijke massa's te gaan lopen. Een BRUL en het hele zooitje gaat rennen. Zie Dam roeperd. Ga toch lekker naar het strand of zo of beter blijf thuis met je kinders keer je af van het hele zooitje.Wie: 
nn

Je rotte etenswaren zijn welkom bij de voedselbanken die delen dat spul graag uit is mijn ervaring. Ook hebben ze wel eens royalty op bezoek in kader vrijwilligersdag. Je zal in de verte mogelijk een boot zien varen op De Dag waar in je Alexander kan vermoeden. Je moet wel een super atleet zijn om dan met klef rot fruit nog wat te raken. Kortom weer veel geschreeuw op Internet en op de dag zelf een natte scheet van het is 2013 en dergelijke niet meer.


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech