Van het Teevje dat mocht blijven...

Opinie, gepost door: Dhjana op 18/04/2013 04:11:19

Er was eens een poppenkast, met wel 150 poppen. Het was er een gezellige boel. Iedere dag kwamen ze bij elkaar en kraamden ze onzin uit, maar dat mocht ook, want het was poppenkast en ze werden er nog voor betaald ook.

Op een dag kwam er een teefje bij. Ze was een beetje bollig, had een naar kefje en blikkerende tandjes, maar de poppen in de poppenkast dachten dat het waarschijnlijk wel een goede waakhond zou zijn, dus mocht ze komen.

Het teefje was daar bijzonder blij mee, nam haar intrek in het V&J Hok en zette het op een blaffen naar alles wat voorbij kwam, vooral als het zwart was.
Maar het teefje deed meer dan alleen blaffen en met haar tandjes blikkeren. Eigenlijk beet ze de hele tijd mensen dood, ook kindjes, maar de poppen in de poppenkast deden net alsof ze dat niet wisten. En als ze dan eens een afgerukt beentje of een bebloed handje vonden, dan keken ze maar gauw de andere kant op, want daar werden ze een beetje onprettig van en dat was niet gezellig.

Maar op een dag beet het teefje iemand dood die een beetje bekend was. Dat was niet zo handig, want nu konden de poppen niet doen alsof ze het niet wisten. Dus besloten ze er maar een optreden van te maken. Ze trokken de gordijnen open en riepen het publiek erbij. De show kon beginnen! “Waarom heb je dat nou gedaan?” vroegen de poppen aan het teefje. “En doe je dat vaker?”
“Nee, sorry,” zei het teefje en keek heel zielig. “Dit was een foutje en ik beloof dat ik goed zal opletten dat ik dat niet nog een keer doe. Mag ik nu weer waakhond zijn?”
Gerustgesteld knikten 98 poppetjes van ja. En de andere poppetjes vonden het best, want het was wel een mooi optreden geweest. Applaus!

Het teefje hobbelde kwispelend terug naar het V&J Hok en nam zich voor de volgende dag maar eens extra hard te gaan bijten...

Tags: Teeven

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech