' Het lijkt wel alsof het tegenwoordig al genoeg is dat je Koerd bent om opgepakt te worden'

Hier kun je discussieren over ' Het lijkt wel alsof het tegenwoordig al genoeg is dat je Koerd bent om opgepakt te worden'.
De Koerdische bijeenkomst in Ellemeet in Zeeland, waar de Nationale Recherche 55 personen oppakte, was 'een culturele bijeenkomst, die aangekondigd en volkomen legaal was'. Er was volgens de Federatie Koerden in Nederland (FedKom) geen sprake van dat het om een PKK-bijeenkomst ging. Het is niet de eerste keer dat een Koerdische bijeenkomst door de politie als doelwit wordt uitgekozen.

Dit gebeurde ook in Liempde in november 2004 en in juni van dit jaar in Zevenaar. In beide gevallen ging het toen om een jongeren scholingsopleiding. Uiteindelijk werd niemand veroordeeld en bleken er geen bewijzen te bestaan voor de beweringen van Justitie dat het om een terroristisch trainingskamp zou gaan. Ook deze keer zullen de arrestaties nergens naar toe leiden. De Koerdische gemeenschap in Nederland is verontrust over de 'harde lijn' van de Nederlandse autoriteiten. De Nederlandse koerden wijzen de autoriteiten erop zich te houden aan de Nederlandse wet en zich niet te laten besturen vanuit Ankara (Turkije). De koerden willen niet meer de doelwit zijn van het politieke spel tussen enerzijds Turkije – Europa en anderzijds tussen Turkije – Nederland.

De Koerdische Gemeenschap in Nederland vindt dat Nederland een democratisch land is, waarbij het rechtssysteem goed in elkaar steekt. Helaas moeten wij constateren dat de economische belangen steeds meer boven mensenrechten gaan. We vinden het jammer dat telkens de Koerden zijn, die hier de dupe van zijn. Ze roept de regering op zich niet door de Turkse regering te laten gebruiken. Justitie denkt dat de bijeenkomst in Zeeland een opleidingsbijeenkomst was om jonge Koerden te werven voor de strijd in Turkije.

De geheime dienst AIVD tipte het OM over het vermeende PKK-kamp, dat waarschijnlijk een week zou duren. De Nationale Recherche, de mobiele eenheid en de Zeeuwse politie zetten 150 mensen in om het kamp op te rollen. Het kamp werd alleen verstoord omdat de PKK verboden is. Er was geen sprake van een (para)militair trainingskamp. Niet alleen verrichtte de Nationale Recherche onder leiding van het OM er de 55 arrestaties, ook werden telefoons in beslag genomen en schriften met aantekeningen.

HUN STRIJD, ONZE STRIJD. VRIJHEID VOOR DE GEVANGENEN, GEEN MILITAIR STRATEGISCHE SAMENWERKING MET TURKIJE!

Aanvullingen op deze post zijn welkom.


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech