[Utreg] Uitspraak Ubica negatief

Ruis, gepost door: nn op 08/05/2013 05:09:43

Wanneer: 08/05/2013 - 22:09

Ubica [van elders gecopypaste]
- Een korte, eerste, reactie op het vonnis dat we zojuist hebben ontvangen. Meer informatie volgt op korte termijn!

Zojuist hebben de bewoners van het Ubica de uitspraak van het kort geding, dat twee weken geleden diende, ontvangen. De rechter heeft de vordering van eigenaar en huisjesmelker Vloet toegewezen. Het pand moet volgens de rechter binnen twee weken ontruimd worden.

Het kort geding, dat twee weken geleden diende bij de rechtbank in Utrecht, was aangespannen door Vloet. Vloet heeft deze zaak niet geheel uit eigen beweging aangespannen. Projectontwikkelaar Klaassen, die het voornemen heeft om het Ubica te kopen en er een hotel in te vestigen, had hem daar door middel van een rechtszaak toe gedwongen. Vloet heeft tijdens die rechtszaak geen blad voor de mond genomen en aangegeven dat hij totaal niet van plan is het pand ook daadwerkelijk te gaan verkopen. Ook in het kort geding dat Vloet tegen de bewoners van het Ubica had aangespannen was het erg duidelijk dat Vloet alles behalve van plan is het Ubica daadwerkelijk te gaan verkopen. Op vragen van de rechter antwoordde hij geregeld met een ijzige stilte en het simpele feit dat Vloet en Klaassen niet tot een schikking konden sprak boekdelen.

In haar vonnis heeft de rechter desondanks gesteld dat Klaassen klaar is voor levering en herontwikkelingswerkzaamheden. En de simpele stelling dat ‘Klaassen voornemens is de levering juridisch af te dwingen’, heeft er blijkbaar toe geleidt dat de ontruiming is toegewezen. Het feit dat het juridisch afdwingen van een levering nogal wat voeten in aarde kan hebben en bij de kans van slagen grote vraagtekens gesteld kunnen worden, wordt in het vonnis totaal genegeerd.

Vloet lijkt opnieuw de lachende derde te worden. Straks heeft hij een pand zonder krakers en mét vergunningen. Een prachtig monument en 21 jaar kraakgeschiedenis dreigt verloren te gaan door de trukendoos van een huisjesmelker en crimineel.

Ik las het vandaag over die uitspraak in de gewone pers, maar zag geen reactie van Ubica zelf op het Indymedia. Ik begreep dat ze bovenstaande reactie op een of ander commerciele amerikaanse site hebben gepubliceerd, die alleen toegangelik is voor mensen die eerst hun privacy weggeven (nee, de vergelijking met antikrakers die hun eigen rechten wegtekenen is helemaal in je eigen hoofd, ik heb er niks over gezegd). Afijn, daarom toch hiero gecopypaste.Wie: 
mod

Inmiddels is door Ubica zelf een posting gemaakt, daarom deze naar de ruis verplaatst.


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech