Ubica ontruiming

Nieuws, gepost door: nn op 24/05/2013 05:08:08

Wanneer: 24/05/2013 - 20:58

KOM MAAR DAN.

Wij, de bewoners van de Ubica, zijn er klaar mee. Na maanden juridisch gesteggel en ontruimingsdreiging is nu dan de kogel door de kerk. De rechter heeft vandaag in hoger beroep besloten dat de Ubica vanaf maandag ontruimd mag worden.

Dit betekent dat Wim Vloet, de eigenaar, het pand weer terug krijgt. Het spelletje is slim gespeeld met een zogenaamde koper, Klaassen. Maar zoals deze naam al doet vermoeden was hij enkel een handpop. Vloet zal het pand niet aan hem verkopen, en krijgt wél de vergunningen om een upperclass hotel te bouwen.

De Ubica is 21 jaar gekraakt geweest. Toen de eerste bewoners binnenkwamen vonden zij in plaats van het 13e eeuwse stadkasteel een uitgebrande ruïne. De Krakers hebben het pand opgeknapt, en in gebruik genomen als woonruimte, eetcafee, hackersspace, expositieruimte, etc.

Vloet steekt ondertussen geen vinger uit. Hij laat duidelijk blijken het pand liever te zien verkrotten dan het op te knappen. De gemeente legt hem dwangsommen op, spant procedures aan, maar de notoire pandjesbaas en huisjesmelker heeft er lak aan. En ook nu heeft Wim Vloet al meermaals aangegeven de Ubica "terug te willen brengen in de staat van 20 jaar geleden", een ruïne dus.

En nu krijgt hij die kans. De rechter wijst het pand weer aan Vloet toe, de gemeente doet er niets aan, en de politie staat klaar om ons te ontruimen.

Dit gaan we niet afwachten. We gaan niet willoos zitten wachten tot de sterke arm de deur openbeukt, we gaan in de aanval. Niet omdat er nog zoveel te winnen is, maar omdat we het zat zijn een speelbal te zijn van juridische spelletjes. We zullen niet lijdzaam toekijken hoe het pand opnieuw in handen valt van een crimineel.

We gaan niet meewerken aan wéér een pand dat ontruimd wordt om uitgesloopt leeg te gaan staan. De woningnood is schrijnend, en dwingt mensen om via vage antikraakconstucties of belachelijk hoge prijzen in een eerste levensbehoefte te voorzien. Ondertussen is de leegstand bizar groot, en is er voor heel veel panden geen zicht op ingebruikname. Hiermee hand in hand gaat de repressie op kraken, en wordt elk pand in no-time ontruimd.

De autoriteiten sturen aan op een confrontatie. Niet wij, maar Vloet, de rechter, en de gemeente hebben deze koers gekozen. Als ze het willen, kunnen ze het krijgen.

Morgen zal er een solidariteitsdemonstratie zijn op de Ganzenmarkt, het plein voor het Ubica. Het zal een radicale, strijdbare demonstratie worden, dus wees voorbereid! De demo zal beginnen om 18.00 uur.

Op dit moment wordt het pand bezet door een groep mensen die zich met lock-ons hebben vastgeketend in het pand.

Voor sociale ruimtes. Tegen pandjesbazen en ander kapitalistisch geboefte.
Kom Maar Dan.



Wie: 
nn

De ME is bezig het plein (Stadhuisplein / Ganzenmarkt) leeg te vegen op dit moment. De straat voor de Ubica (Minrebroederstraat) wordt afgezet.
KOM ALLEN NAAR UTRECHT!! ER IS NOG GENOEG TE DOEN!

In de Ubica zitten mensen daar is de sfeer opgewekt en strijdbaar!



Wie: 
pinknoise

In verband met de recentelijke ontwikkelingen rond het Ubica pand in zal Pinknoise live verslag doen vanuit Utrecht

De stream is te volgen via:

http://pinknoise.puscii.nl/



Wie: 
nn

http://embed.bambuser.com/channel/ijongema < = een (andere) livestream, NU -za 25 mei 2013, 0u56- 'in the air'



Wie: 
nn

Hele omgeving is afgezet. Bratra is momenteel bezig binnen te komen, via het garagedak aan de achterkant van het pand.



Wie: 
nn

Bratra is binnen. Eerste personen in lock-ons zijn gevonden. Dat gaat nog een hele klus worden om die eruit te krijgen...

Foto: 


Wie: 
Kapitein Zwartbaard

Kraken gaat door!! Solidariteit kent geen tijd!

Foto: 


Wie: 
nn

Mooi gekleurden Me'er.

Foto: 


Wie: 
nn

Bekijk vooral het 'exclusieve' filmpje wat aan de zijkant van het artikel staat.

http://www.rtvutrecht.nl/nieuws/1002273/me-haalt-krakers-uit-utrechtse-u...



Wie: 
nn

Bratra is nog steeds bezig met ontruiming. De panden zijn onbewoonbaar verklaard, wat betekent dat ze nadat iedereen het pand uit is gehaald, het pand ook daadwerkelijk ontruimd is.

Het is onduidelijk hoeveel mensen er nog binnen zijn en hoe lang het nog gaat duren.



Wie: 
nn

Er zitten nog steeds mensen binnen vast in de lock-ons.

Kom dus naar het plein!



Wie: 
nn

Zojuist is een van de lockers uit de Ubica verwijderd.
Er zijn nu nog 3 lockers in het pand aanwezig!



Wie: 
Talma

Wat ik echt al jaren niet begrijp als binnenstadsbewoner is waarom jullie nooit de weg van waardecreatie hebben gekozen i.p.v. een soort cliche krakersgebeuren te leven in die panden. Zo win je geen sympathie van je medemens, niet van de gemeente maar verval je in oude clichė's.
Natuurlijk is het goed geweest om het pand te kraken, want leegstand is waardeloos en huisjesmelkers ook. Alleen jullie hadden zoveel meer mensen met je mee kunnen krijgen als je er op z'n minst aan de voorkant iets geweldigs van had gemaakt, iets wat voor iedereen zichtbaar is, wat communiceert, wat mensen doet vechten, bloggen, praten, nadenken, meeleven.
Misschien hebben jullie de panden binnenin mooi opgeknapt voor jezelf en zijn er underground exposities, maar voor de buitenwereld heeft het er altijd zwaar krakerscliché en onaantrekkelijk uit gezien. En zijn de exposities alleen voor je eigen incrowd. Waarom? Gebruik de kracht van samenwerking. Had dat pand aan de buitenkant geweldig à la Banksy of iets dergelijks beschilderd. Jonge ontwerpers en kunstenaars genoeg die jullie hadden kunnen helpen je boodschap goed te communiceren.
Communiceer met je medemens waarom je daar zit, wat de meerwaarde is en kies een stijl die bij iedereen naar binnen komt... Share, Connect, Inspire...



Wie: 
nn

ME vind helaas de camera (tussen 02:30 en 03:00) en verwijderd deze. op dat moment is er nog geen poging gedaan om de bewoners te verwijderen.

Foto: 


Wie: 
nn

Zijn er nog updates???




Wie: 
nn

UPDATE!!!!



Wie: 
nn

volgens het laatste filmpje zitten er nog twee in de lock-ons..
en het lijkt er op of ze twee gearresteerden hebben..



Wie: 
nn

Krakers Ubica zoeken confrontatie, https://www.indymedia.nl/node/15868 .


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech