censuur op indy

Hier kun je discussieren over censuur op indy.
wat is er aan de hand met indy ?
een of andere overijverige mod aangenomen?
welke vrije media hier wordt je mening weggeruist artikels verplaatst of verwijderd of discussies gesloten helaas indy Nederland is dood vrijheid van menings uiting daar hebben ze het lak aan jammer jongens het was ooit zo'n mooie informatieve vrije stek maarjah dit zal ook wel weer geruist worden


Deze fantastische

Deze fantastische discussiebijdrage zal niet worden geruist. Maar kun je even uitleggen wat je bedoelt met censuur?

Iedereen heeft de kans om een website te beginnen en die te vullen met wat je maar wilt. En als de overheid je dan gaat tegenwerken en je site censureert, is er een goede kans dat je op Indymedia medestanders vindt.

Indymedia is bedoeld voor nieuws over politieke en sociale thema's. Ook discussiestukken en aankondigingen zijn welkom. Maar geen seksistische, racistische, fascistische of anderzijds discriminerende inhoud. Ook geen persoonlijke, fysieke bedreigingen en gescheld. Nietszeggende commentaar zonder enig argument te gebruiken is ook niet de bedoeling. Dat voegt niets zinnigs toe aan de site. Zie verder: https://www.indymedia.nl/node/16. Als collectief proberen we deze site interessant en zinvol te houden voor buitenparlementair links Nederland (en daarbuiten). Dat we om die reden richtlijnen hebben opgesteld voor het gebruik van de site is iets heel anders dan censuur.

De aanvullingen en commentaren die worden verwijderd voldoen om de een of andere reden niet aan bovengenoemde criteria. En soms loopt de discussie onder een artikel zo uit de hand dat de draad helemaal op slot wordt gezet. In die gevallen is het eigenlijk ook geen discussie meer te noemen. In het beste geval valt iedereen slechts in herhaling, meestal is het gekat, gescheld of zijn het kinderachtige pogingen om anderen off-topic op de kast te krijgen.
Over een punt dat je erg hoog zit kun je altijd nog een goed discussiestuk schrijven en dat posten. Bovenstaande bijdrage komt niet echt met argumenten. Wat voor bijdragen die nu worden verwijderd zouden dan wel moeten blijven staan? En om welke redenen? Maar we willen niet kinderachtig zijn en laten dit dus staan in de hoop nog wat goede suggesties te horen.

Censuur Indymedia

Daar wil ik dan nog even graag een toevoeging op maken.
Wij begrijpen heel goed waar een Indymedia voor bedoeld is maar deze mag niet afhankelijk worden van persoonlijke voorkeuren van moderators.
Ik begrijp heus wel dat we hier niet te maken hebben met professioneel opgeleide mensen met een brede sociaal maatschappelijke ontwikkeling, maar iets meer kritiek vanuit de achterban over sommige onderwerpen moet kunnen wil je niet gaan eindigen als een hulpbehoevend sektarisch clubje.

Wanneer er dergelijke fundamentele en verantwoorde kritiek geuit word die misschien net even niet in je straatje valt maar wel klopt heb je er gewoon vanaf te blijven daar dit een positieve toevoeging kan betekenen inzake het versterken en verbeteren van onze inzet op een wereld zoal we die voor ogen hebben.
Ik hoef je hierbij geloof ik niet meer uit te leggen wat ik daarmee bedoel.

Schelden en inhoudelijke onzin valt goed te scheidden van zinnige kritiek.
Wanneer het personele gebrek bij IM leid tot het neerzetten van moderators met gebrekkig inzicht kunnen we de site beter even op slot gooien.

Pas op met het censureren van berichten en denk goed na voordat je verder ga.
Simpeler kan ik het niet zeggen en ik hoop dat je het nu begrijpt.

Ik snap het nog niet. wat

Ik snap het nog niet. wat zijn voorbeelden van fundamentele en verantwoorde kritiek die verwijderd worden? Kan hier eerlijk gezegd geen voorbeelden van bedenken, dus je hebt wel meer uit te leggen dan je denkt.

Ook in de eerste post al valt op dat gezegd wordt dat het hier een mooie informatieve vrije stek was. Maar dan vraag ik me af waar het over gaat. De discussie functie is niet heel oud en in de paar jaar (of zelfs minder?) dat die er was heb ik maar een paar goede discussies gezien. En die waren meestal ook nog doorspekt met allerhande getroll en een-regelig nutteloze comments. Daarvoor werd alle discussie verwijderd en was alleen nieuws de bedoeling.

Verder heeft dit, volgens mij, niet zo heel veel te maken met een dogmatische beweging die geen tegengeluid duldt maar meer met een aantal mensen die denken dat iedereen hier totaal wereldvreemd is. En omdat ze zo wereldvreemd zijn nog nooit hebben nagedacht of kraken nog wel van deze tijd is, of de islam niet misschien ook een slechte kant heeft of ambtenaren niet ook gewoon maar hun werk doen. Alsof dit niet dingen zijn die elke dag in de politiek, in de krant, op internet en op TV gezegd worden.

Dit soort dingen op een vrij botte manier keer op keer 'aan de kaak stellen' is niet iets nieuws, unieks of speciaals. Er zijn genoeg antwoorden op deze vragen te vinden. Ga zelf eens op zoek naar antwoorden in plaats van anderen steeds te willen bediscussieren op internet, terwijl je overduidelijk al je vooringenomen mening hebt klaarstaan. Of beter nog ga eens iets doen! Organiseer een debat ofzo. Tenminste denk niet dat comments op een website nou echt veel mensen overtuigd hebben sinds internet bestaat. Als je dit echt belangrijk vind, neem het dan serieus.

Het is al vermoeiend genoeg om in het dagelijks leven steeds dezelfde steeds deze 'problemen' aan te moeten horen en hier uitleg over te moeten geven. Maar in het echt is het gelukkig nog zo dat mensen naar je luisteren en je over het algemeen serieus nemen, op internet is dit echt niet zo.
Dit roept ook de vraag op, je hebt het over 'acherban' maar deze discussies die schijnbaar zo belangrijk zijn kom ik alleen hier op indymedia tegen. Als je dan een achterban bent of wat dan ook, onderneem eens wat! Als je echt betrokken bent dan kun je toch wel wat meer doen als alleen op internet roepen, waarvan zoals gezegd de gevolgen eigenlijk nihil zijn. Of je comment nou blijft staan of niet. Zelfs een blog zou meer zinvol zijn.

Is het dus gek dat comments die zeggen dat ze 'alleen de discussie aan willen gaan', maar waarvan iedereen al weet dat er geen echte discussie gaat plaats vinden en ook nog in de lijn liggen van wat alles wat totaal rascistisch en repressief is liggen niet echt als discussie worden gezien? Maar meer als nutteloos gezever? Sorry als je min of meer direct standpunten van de regering vertegenwoordigd ben je niet echt met een discussie bezig, dit zijn meningen die er op straat al in geslagen worden door de politie en dergelijke. Ook zeg je dan niet iets nieuws wat toevoegd aan een discussie. Noch probeer je dan iets te begrijpen van beweegredenen van mensen die wel iets doen. Een beetje ironisch is dan vooral het beroep op vrijheid van meningsuiting, 'o nee het totaal overheersende standpunt in de maatschappij mag niet geuit worden', hoe blind kun je zijn als je dit denkt?

Nou weet je wat, doe dan net

Nou weet je wat, doe dan net als voorheen en sluit de mogelijkheid om te reageren en een discussie te voeren helemaal uit.
In de huidige tijdsgeest waarin de social media steeds een grotere rol is gaan spelen kan ik je dan alvast melden dat het IM geen enkele meerwaarde meer heeft.

Ook kan je geen voorbeelden bedenken over goede en inhoudelijke kritiek.
Dan heb je niet goed meegelezen waarschijnlijk.
Ik heb nml wel heel wat goede inhoudelijke kritiek kunnen lezen die onmiddellijk naar de ruispagina werd verwijderd omdat hij niet in het straatje paste van de "IM" redactie.

En dat er een aantal trollen etc aanwezig zijn, oke dan.
Probeer wat meer flexibiliteit te betrachten en leer ook uit de negatieve reacties etc.
Dat maakt meer duidelijk dan het achteloos wegzetten van allerlei "positief bedoelde kritiek".

Noem die voorbeelden dan.

Noem die voorbeelden dan. Anders is niet duidelijk wat je bedoelt, en dan is de kans vrij groot dat we langs elkaar heen praten. Dat je ze niet letterlijk bij de hand hebt is logisch als ze verwijderd zijn maar als je je ze kan herinneren kun je ze ook beschrijven.

Geen voorbeelden willen noemen terwijl je zegt ze wel te hebben, is precies een van die dingen die discussie lijkt maar het eigenlijk niet is. Snap je?

Wij begrijpen heel goed waar

Wij begrijpen heel goed waar een Indymedia voor bedoeld is
Ik begrijp heus wel dat we hier niet te maken hebben met professioneel opgeleide mensen
Wanneer er dergelijke fundamentele en verantwoorde kritiek geuit word
...onze inzet op een wereld zoal we die voor ogen hebben. Ik hoef je hierbij geloof ik niet meer uit te leggen wat ik daarmee bedoel.
...moderators met gebrekkig inzicht
...ik hoop dat je het nu begrijpt.

Oei oei oei. Nee, sorry, ik begrijp hier vooral dat je een onwaarschijnlijk groot bord voor je kop hebt. Maar bespaar ons ajb je arrogante uitleg hoor. Ga gewoon een keer iets doen 'in real life', en post er een bericht over, daar is Indymedia.nl voor bedoeld. Ik moet nog de eerste 'fundamentele en verantwoorde kritiek' van je hand lezen, maar met het constant posten van comments jaag je vooral mensen weg. Dus maak een keer pas op de plaats, onthou je even voor een paar weken van dwangmatig reageren, daar zouden best wat mensen je dankbaar voor zijn. Echt.
Over en uit (om in jouw woorden te schrijven).

das lollig ik heb nog niet

das lollig ik heb nog niet gereageert in dit topic en toch praten mensen tegen mij?
gaat weer lekker hier.

Indymedia is achterhaald

Indymedia is achterhaald omdat de mogelijkheden tot tracking door de Staat geheime diensten van mensen die berichten plaatsen enzv steeds geavanceerder word. Ook het lezen van de site word steeds riskanter daar door.
https://en.wikipedia.org/wiki/Deep_packet_inspection
Als je blind blijft varen op Tor dan vergis jij je. Ik denk dat er al heel wat mensen zijn ook activisten die zich dat realiseren en onzeker zijn over wat nog wel kan via Internet. Ze leggen zich zelf daarom - denk ik - censuur op dat wil zeggen beperken gebruik van Internet. Wie blijven er dan over op Indy ? De reaguurders die weinig na denken over privacy en of die het allemaal niks uitmaakt.

Je zou vrij naief zijn

Je zou vrij naief zijn wanneer je nog niet doorhebt dat wanneer je op IM beweegt je niet van A tot B gevolgd word !
En als activist interesseert me dat geen klote want ik heb geen geheimen qua doelstellingen.
Volg me vooral.....kunnen ze wat van leren.

het is 2013

Als we het "Vrije" Media Centrum mogen geloven zijn alleen enge christenen tegen abortus en voorbehoedsmiddelen. Dat de islamist Erdogan in Turkije abortus en voorbehoedsmiddelen gaat verbieden mogen we van Indy niet weten.

ik moet helaas de schrijver

ik moet helaas de schrijver van dit topic gelijk geven
het beleid van IM is erg ondoorzichtig
kritieken en meningen worden random verwijderd of komt bij ruis terecht
er is geen lijn in te ontdekken wat nu wel ruis is of niet
hangt af van de man die op dat moment als 'moderator' fungeert
en kritische geluiden worden per definitie verwijderd
slechte zaak

het zou denk ik al een slok

het zou denk ik al een slok op de spreekwoordige borrel schelen als niet alles wat maar enigsinds van "het linkse gedachtegoed"afwijkt af te doen als racisme.
nu zijn de indymedia partijgenoten zoals ik ze liefkozend noem mannen zo taai als leer en zo hard als staal,edoch lijken er nu voorzichtig wat scheurtjes in te ontstaan,dankzij een nieuwe mod? wie o wie herkent hem :).die in ieder geval de discussie hier aangaat,en dat an sich is al een voorzichtige overwinning op het indy regime te noemen.

Hmm, volgens mij werkt het zo

Hmm, volgens mij werkt het zo niet. Maar over het racisme gesproken. Je weet dat Nederland een racistische maatschappij is toch?
Dan vind ik de afweging tussen een podium bieden waar dat in stand gehouden kan worden of ietwat streng zijn op wat als racistisch wordt gezien niet zo heel raar.

Dat sommigen dan wat op hun woorden moeten letten, misschien af en toe eens twee keer moeten nadenken voor ze wat zeggen en niet altijd plek krijgen voor hun knip&plak werk uit andere bronnen of hun, over het algemeen kleine en nutteloze, berichtjes op indymedia, die toch al meningen weerspiegelen die al honderdduizend keer in het publieke debat aan bod zijn gekomen. Dit vind ik niet zo erg. Dan is het veel en veel belangrijker om racisme aan te pakken. De belangenafweging valt gewoon zo uit.

Het is niet alsof er niet genoeg andere plekken op het internet zijn waar ze liever de fout maken niet streng genoeg zijn en wat border-line racistische shit te laten staan dan het probleem van racisme aan te pakken. Dus liever wat te streng dan niet streng genoeg zou ik in de huidige maatschapopij zeggen, hier is zeker in meegenomen dat indymedia uberhaupt een vrij marginaal platform is en niet de enige plek voor je nutteloze internet-mening.

indymedia gaat er zo hard op

indymedia gaat er zo hard op dat alle grenzen moeten verdwijnen,maar wel zelf grenzen hanteren en erg streng bewaken? komt niet bijster geloofwaardig over is het wel?

en nederland is een racistische maatschappij? wil je nu beweren dat alle inwoners van nederland racisten zijn?
nederland is toch wel een van die landen waar alle inwoners kansen hebben om een goed leven te leven,voor zolang dat nog duurt dankzij brussel.
maar een racistische maatschappij? daar volg ik je niet helemaal,je kunt niet alles wat je niet bevalt afdoen als racisme,hoewel er bij links nogal wat lieden rondlopen die dat wel doen of proberen.
beetje overtrokken vind ik.

Ander soort grenzen. Niemand

Ander soort grenzen. Niemand wil dat er geen enkele soort sociale grens is grens. Dat lijkt me vrij duidelijk, dingen als willekeurige moorden en dergelijke vindt iedereen van dat daar een grens ligt. Grenzen van landen echter is een ander verhaal, snap ook niet helemaal dat je die twee verschillende soorten grenzen hier door elkaar gebruikt.

Over een racistische maatschappij, dit was het resultaat van vijf minuutjes googlen:

http://www.z24.nl/geld/zoek-je-werk-met-een-arabische-naam-heb-je-minder...
http://www.baaz.nl/content/werkgevers-willen-liever-geen-allochtonen-ach...
http://www.trouw.nl/tr/nl/4324/Nieuws/article/detail/1337220/2007/09/22/...
http://www.telegraaf.nl/binnenland/21516648/__Allochtone_leerling_geweig...

Met meer tijd is het makkelijk meer te vinden. Vind het een beetje verbazingwekkend dat je schijnbaar niet van dit soort dingen op de hoogte bent.
Eh, duidelijk is,volgens mij, ook dat hier niet perse uit volgt dat elke nederlander racistisch is maar als maatschappij, als geheel, is nederland dat wel.
Dit zelfs nog los van het institutionele racisme dat een vreemdelingenbeleid zowiezo is.

als een werkgever geen zin

als een werkgever geen zin heeft om mensen met een bepaalde cultuur/geloofsovertuiging aan te nemen omdat hij daar enkel slechte ervaringen mee heeft,dan heeft zo iemand gewoon gelijk,dan roepen we niet;dat is racisme,maar dan roepen we gewoon;dat is onze cultuur,welkom in nederland.
altijd maar weer die eeuwige slachtofferrol komt mn neusgaten bijhoorlijk uit.
ik zou hier zo een lijst met praktijkvoorbeelden kunnen neer zetten,maar feiten of cijfers die de opgedrongen multiculturele samenleving zouden kunnen schaden daar houden we hier niet van.en dan roepen we om het hardst;is racisme!
iemand die een bepaalde geloofsovertuiging heeft en daardoor bijvoorbeeld een blinde met blindegeleidehond weigert mee te nemen in zijn taxi,dat is dan cultuur en een verrijking voor het land,dan mogen we daar niets van zeggen.
het moet en zal allemaal van een kant komen,het is wel geven en nemen,niet altijd weer dat slappe gelul.

en het vreemdelingen gebeuren is ook racistisch?
als er bij mij tien mensen aankloppen met de mededeling dat ze bij mij willen komen wonen en ik zeg nee dan ben ik ook een racist?het zij zo.

Je spreekt hier duidelijke

Je spreekt hier duidelijke taal die ik voor een gedeelte kan onderschrijven.
Veel van de onderlinge problemen zijn te wijten aan de enorme cultuurverschillen die we hebben.
Deze worden ook nog eens gevoed en verhevigd door de invloed van reli-extremisten.
Een oplossing zou zijn om eens wat meer aandacht te schenken aan moslims die wel in staat zijn om verbindingen te leggen omdat zij de nodige ervaringen en intelligentie in huis hebben.
Helaas scoort het beter om de voormannen van Sharia 4 e.d. voor het scherm te halen.
En dat zijn nu net niet figuren die beide voorwaarden in huis hebben om het onderling vertrouwen te herkrijgen.
Hier ligt dus ook duidelijk een rol voor de media die zich er toch wel heel gemakkelijk vanaf maakt.
Laf en goedkoop scoren zogezegd.

-

Een anti-monarchist met bordje werd weer door staatshoeren afgevoerd. Ik heb dat geplaatst als nieuwsbericht, twee keer zelfs. Vraag me af waarom dat wordt weggehaald. Turkse toestanden zijn het dan opeens helemaal ofzo?

Het is gewoon naar de Ruis

Het is gewoon naar de Ruis verhuisd, zoals vrijwel altijd gebeurt met eenregelige berichten die enkel een link naar Youtube bevatten. Er is ook nog zelfs door de desbetreffende mod een uit leg in de aanvullingen geplaatst. Ik snap dus wederom niet wat jij nog steeds niet snapt. Kijk, daar staat je bericht, nix censuur. Zucht.

-

Welja joh, prima toch. Volgens de regels, dan is het goed. Met uitleg, da's netjes. Poe poe.

Noord-Korea

Het Centraal-Comité van Indymedia bepaalt welke aanvulling bijdraagt aan een opbouwende discussie. Kritiek is dus niet welkom!

Kijk, daar zit het hem juist

Kijk, daar zit het hem juist in: het centraal comité van Indymedia, althans die brave vrijwilligers die zorgen dat de site bestaat, draait, enz, staan best open voor kritiek. En opdat kritiek mogelijk en leesbaar blijft, halen ze meestal debiele, hatelijke, nergens op slaande opmerkingen als hierboven gewoon weg. Indy-team: dank voor het schoonhouden van de site!

ziek!

zelfs topic over censuur wordt gecensureerd.

O ja? ik hou deze topic erg

O ja? ik hou deze topic erg goed in de gaten, en ik heb niets gezien wat verdwenen is. Kan je wellicht wat specifieker zijn? Of ben je alleen de zoveelste roeptoeter?

het is 2013

Mijn laatste reactie is verdwenen. Dat we van het "Vrij" Media Centrum alleen mogen weten dat enge christenen tegen abortus en voorbehoedsmiddelen zijn. Niet dat islamist Erdogan in Turkije abortus en voorbehoedsmiddelen wil verbieden.

Je bedoelt

Je bedoelt https://www.indymedia.nl/node/16452#comment-8652 (do, 06/06/2013 - 16:22) ? Staat er nog steeds hoor. Misschien moet je je browser verversen of zo. Grow up.

He modje.... je klinkt in je

He modje.... je klinkt in je berichten een beetje als een moderator, ben je dat ook?

Een tijdje terug kon ik hier op deze website gewoon reageren met de naam 'mod' , mij is opgevallen dat dit nu niet meer kan... Goede zaak! Is dit naar aanleiding dat ik een bericht gepost had onder die naam? ZO ja.... dank je wel, nn-db.... Oh geen dank jongens :)
Misschien is het mogelijk dat de naam mod vetgedrukt word voortaan , zodat ik duidelijk weet dat een modbericht ook echt van een mod afkomt. Als nu ene 'modje' reageerd weet ik dit niet. en dat is 'troebel' lijkt mij voor de discussie.

Volgens mij zijn er best wel wat mensen hier op Indy die net als ik geen Facebook account hebben, uit een soort principe. Ik ben daarom zeer blij dat er een discussiegedeelte/ruis pagina is waar een ieder zijn of haar mening kan uiten over het gegeven onderwerp.
Zoals laatst ook een bericht hier op indy: Als ik op de hoogte wilde blijven en me wilde aanmelden volgens mij bij aktie-aktiviteiten rondom de kroning moest ik me aanmelden bij facebook. Maar ik doe niet aan facebook! Ik blijf dus in het ongewisse, en das jammer. Als 't discussiegedeelte zou sluiten hier op indy zou ik denk nog meer interessante informatie moeten missen denk ik, wederom jammer en onnodig.

Aangezien ik niet weet wie hier de moderators zijn op Indy... (wees wat transparanter...) , is het volgende slechts 'gis'werk, maar ik zeg het lekker toch...eheh :
Ik vermoed dat de indymediacrew bestaat uit mensen die weten hoe je actievoert /panden kraakt etc hier in Nederland. Deze personen zijn denk ik goed op de hoogte hoe je dergelijke acties juridisch /planologisch/ structureel etc etc moet opzetten. Zij weten van de hoed en de rand. In contradictie hiermee is hoe deze zelfde lui omgaan en kennis hebben van de software die nodig is om indy fatsoenlijk te laten draaien / op te zetten. Als je al een paar jaar mod bent hier dat moet je gewoon weten hoe drupal werkt. (punt.)

Verder vind ik dat er over het algemeen van censuur maar weinig sprake is hier. Maar ik erger me zo aan al die nn'ers! kan daar niet eens iets aan gedaan worden? Zo komt er nooit eens een fatsoenlijk discussie opgang hier. Zijn die nn'ers allemaal bang voor hun 'maatschappelijke carriere' of AIVD ofzo? Je gebruikt toch net als ik en anderen gewoon een pseudoniem? Ik snap het niet. Het enige wat ik snap is dat als je een beladen persbericht de deur uitdoet na een heftige actie je dat toch het liefste nn wil doen. Voor mij zijn nn reacties hier op indy toch vooral meningen die geuit worden ergens 'vanachter een schutting'. Ik heb dat vroeger ook weleens gedaan, met mijn fiets in de aanslag aan de andere kant van de straat een persoon uitschelden , en dan snel wegfietsen.... Stoer hoor dat nn gewauwel...

"poepoe" :)

Censuur

Ik kan je genoeg voorbeelden geven Mod.
Hoeveel censuur is er niet uitgeoefend toen A.Esset haar moslimsbroeders weer verdedigde (Samir.A bv.) met haar bijeengeraapte onzinknipsels en ene Joke K. vond dat we maar alles en iedereen in de brand moesten steken.
Ik kan nog talloze voorbeelden geven, en kan uit jullie eerdere reacties op maken dat er een weg gekozen word die geen enkele meerwaarde bied voor activisten die wat kritischer in het leven staan omdat ze hier belang aan hechten ivm het welslagen van hun idealen en doelen.

Wanneer Indy daar zoveel moeite mee heeft en haar critici blijft schofferen stop dan gewoon met de mogelijkheid van reactie en discussie.
Dit soort discussies blijven op de huidige manier van censureren terugkomen dus ik zou maar even in beraad gaan daar.

Juist en de sluiting van de

Juist en de sluiting van de discussie is wat ik erg fijn zou vinden, want ik vind het tijd verspilling om dit soort berichten te lezen. Schrijf eens een artikel, een opiniestuk of iets anders wat inhoudelijks in, maar dat zou waarschijnlijk al teveel gevraagd zijn.

Misschien is er een digitaal toilet op indy mogelijk waar mensen zoals nn-db,streng gelovige hun dagelijkse diarree kun spuiten.

u bent achtelijk of zo?

u bent achtelijk of zo? niemand verplicht je om op de discussieknop te klikken.
in ons zelf alleen ligt de toekomst van indymedia,enkel door onze eigen arbeid zal indymedia opnieuw opstaan en de duistere tijden achter zich laten! indymedia onze trots en onze toekomst!

Knap dat jij weet wat ik

Knap dat jij weet wat ik ondertussen al aan opinie en inhoudelijke stukken heb geschreven :).
Hoe vaak moet ik nog uitleggen dat wanneer kritiek serieus genomen en behandel word het de positie van het huidige activisme in hoge mate zal bevorderen en versterken.
De antwoorden die critici nu krijgen zijn meestal ingegeven door onderbuikgevoelens en een reeds achterhaalde tunnelvisie inzake het huidige activisme die door de social media een enorme verandering aan het doormaken is.
Het word dan ook tijd dat we al die onbelezen gasten zoals Astrid Esset,Joke Kaviaar en jou langs de zijlijn gaan zetten omdat jullie met je geschreeuw meer kwaad dan goed doen.
Het nieuwe activisme ontdoet zich van schreeuwers en relnichten om praktische alternatieven te bewerkstelligen.
En daarin speelt onderlinge theoretische en praktische educatie een hoofdrol.
Dat houd dus in dat je minder met je blow of bolletje speed of fles drank achterover moet gaan hangen achter je laptoppie vriend :).
Je handen uit de mouwen en goed luisteren naar mensen die echt iets te zeggen hebben.
Dan kan zelfs jij nog wat gaan betekenen.

nn 11;27,het is me niet

nn 11;27,het is me niet duidelijk tegen wie je nu van leer trekt.
wie beweerd te weten wat jij wel of niet zou schrijven? dat is nu jammer genoeg niet duidelijk.
wat astrid en joke betreft daar ben ik het wel met je eens,ook een tegenbeweging moet en kan niet anders dan met de tijd meegaan.
aan de andere kant heeft bijvoorbeeld astrid zich ook uitgesproken tegen de bekladding van het huis van de ind directeur en dat geeft weer hoop.

je hebt het over de handen uit de mouwen,ook hier is mij niet duidelijk tegen wie je dit zegt?
heb je het tegen mij? ik werk vijf en soms zelfs zes dagen in de week,en in mn vrije tijd help ik ouderen mee hun tuintjes te onderhouden,als vrijwilliger.
en soms wat lezen in het zonnetje met een biertje erbij,moet kunnen toch.
las laatst nog een boeiend artikel over de internationale anarchist en zijn nationale herkomst,iemand als malatesta hield bijvoorbeeld zielsveel van zijn geboorteland waaruit hij later verbannen werd,handteren we de indy normen dan zou malatesta een vuige nationalist zijn!
weg met al die middeleeuwse onderdrukende geloven! er kan maar een geloof zijn en dat is het geloof in de kracht van het volk!

ps;laat je niet teveel mee slepen in het roddel en achterklap gebeuren,iets waarvan "de eigen kringen"ook niet verschoont van blijven.

Discussie? Welke discussie?

Over welke discussie hebben we het dan wel? Ik zie amper zinnige bijdrages voorbijkomen, en als het wel gebeurt, komt er niet of nauwelijks reactie op.

Of u moet bedoelen het telkens weer aanzwengelen van -- excusez le mot, maar dan toch niet helemaal sorry, u voelt 'm wel -- bullshit waarvan en precies omdát men wel weet dat het heisa zal opleveren, om dan vervolgens a) te gaan zeuren over censuur als er wordt ingegrepen, of b) dit eindeloos uit te melken wanneer dit niet gebeurt? Maar beste mensen, dat heet geen discussie, dat is precies de definitie van wat in cyberspace bekendstaat als getrol. http://nl.wikipedia.org/wiki/Trol_%28internet%29 .

Ik zeg het nog maar eens: Ik zou graag pleiten voor meer en consequentere moderatie, niet minder daarvan. & Voor de mogelijkheid om hier, geheel vrijwillig, in te loggen als gebruiker; het herkenbaar en onvervalsbaar zijn van een web-identiteit lijkt me onontbeerlijk voor zelfs maar het begin van enige serieuze discussie. Tienduizend nn's en dan nog eens verwachten dat men daar even zovele 'ik''s uit destilleert, ik zou zeggen laat je nakijken. (Het ergste is nog dat ik vrees dat er werkelijk bij zijn die denken dat ze daarmee op de een of andere manier herkenbaar zijn. Tijd voor wat stevige sessies op de bank inderdaad, het is nooit te laat.)

Ik had niet verwacht dit ooit

Ik had niet verwacht dit ooit nog te zeggen maar hier komt ie : Goed gezegd, ketellinkie... Ik ga mee met je pleidooi :)

Ik vind het vervelend dat ik mijn verhalen door ene 'nn' uitgemaakt zie worden voor stront die door de digitale plee gespoeld moeten worden. Desalniettemin slaat hij de spijker op zijn kop. Doordat ik gebruik maak van een naam ipv nn, zijn mijn bijdrages herkenbaar zodat hier 'in dit geval' discussie over ontstaat. Bij nn gaat dit dus niet. Ik kan hem of haar? helaas niet uitmaken voor 'rotte vis' oid, omdat ik zijn bijdrages niet ken. Jammer , een ONGELIJKE strijd, lijkt me. Het enige wat ik kan afleiden is dat deze nn een regelmatige lezer is hier omdat hij weet dat ene nn-db, ik dus, 'dagelijks' hier een 'polemische bolus' draai! Wat dus niet zo is, maar ok.

ketellinkie heeft het

ketellinkie heeft het helemaal niet goed gezegd,hij kan het blijkbaar ook niet laten om even zijn mening neer te plempen,wat hij vervolgens anderen verwijt.
hij klinkt ook nu weer een beetje van uit de hoogte.
en kom duizenden nn"ers er zijn hooguit enkelle tientallen mensen die hier reageren,als het dat al haalt.
dat komt natuurlijk omdat mensen hier andere meningen lezen en dat niet leuk vinden?
zou het niet zo kunnen zijn dat mensen niet meer de moeite willen nemen om ergens op te reageren omdat negen van de tien keer het toch verwijderd word/werd?

een nn hierboven komt weer eens aan met streng gelovige,ik zou hem bijna gaan missen hier,maar hij post hier al tijden niet meer,hij is uitgeweken naar anarchiel,dat was toch ook een racistische site volgens sommige?
en tegenwoordig post hij bij ravage of was dat nog niet opgevallen? o ja,dat was trouwens ook al een racistische site,toch?
nou gelukkig hebben we dan nog indymedia,die zegt de vrijheid van meningsuiting te willen bevorderen maar daar niet echt in weet te slagen.

nu ja,zolang de discussie functie niet steeds op slot gegooit word kunnen mensen die dat willen hier hun ding doen en blijft het nieuws gedeelte ook goed leesbaar,iedereen blij.
misschien op wat verzuurde "links fascisten"na dan,want een andere benaming kan ik er echt niet voor verzinnen.

lieve modjes

Lieve modjes,

Door die zogenaamde 'discussies' maar ongehinderd voort te laten pruttelen (zie momenteel bijv. https://www.indymedia.nl/node/16551 , en het is natuurlijk maar 1 van de vele voorbeelden, waar gáát het over), of inderdaad kennelijk compleet inconsequent en daarmee voor de gebruiker niet te volgen waar niet, zorg je natuurlijk zelf dat de trollen enthousiast gevoerd worden, zoals in cyberspace algemeen bekend geen goed idee. Getuige ook deze thread zelf.

Het eindresultaat lijkt me de onvermijdelijke conclusie dat discussie dan maar moet worden afgeschaft, nou, als je daar toch op aanstuurt, doe het dan gelijk.

Mij lijkt overigens dat je dan blijft zitten met aanvullingen mogen wel, nou zal er wel nooit een strakke scheidslijn zitten tussen waar een feitelijke aanvulling ophoudt en de discussie begint, dus veel plezier maar met dát en consequent in de hand te houden, dan. Lijkt me zo'n beetje terug naar waar Indy.nl en de overige Indy's mee begon, oftewel niets nieuws onder de zon. Weinig geleerd dan, het is jammer.

Onwetendheid is kracht

@Mods
Kameraad Ketellinkie heeft helemaal gelijk. De massa's kunnen de vrijheid om te reaguren nog niet aan. Ze moeten eerst gedegen opgevoed worden door de Partij.

lieve linkkie,vind het

lieve linkkie,vind het merkwaardig dat juist iemand als jij die toch wel met de regelmaat van de klok te vinden is in de discussie en aanvullingen pleit voor het opdoeken hiervan.wat doe je hier dan nog? gewoon braaf het nieuws lezen en voor de rest wil ik dan geen commentaar meer van je lezen.

re:

@ NN 21:17,

Je mag me graag uitleggen waar ik dan wel pleit voor het opdoeken van de discussiefunctie. Integendeel, dus me lijkt dat je niet goed hebt gelezen. Dat is niet erg, lui die sneller reply'en dan hun schaduw zie je wel meer hier.

linkie

je bent er ook nu weer erg snel bij anders.
"het eindresultaat lijkt me de onvoormijdelijke conclussie dat de discussie dan maar moet worden afgeschaft",dat zijn jouw woorden van een paar posts hierboven,wat moeten mensen hier dan in lezen? lang leven de discussie mogenlijkheid of zo?
mensen die niet weten wat ze zelf zeggen zie je hier inderdaad wel meer:).

re:

>je bent er ook nu weer erg snel bij anders.<

So what? Dat hangt er maar net vanaf wanneer ik hier langs fiets en waar ik op let, kun je je misschien voorstellen. Maakt het iets uit? Maar goed, geobsedeerdheid met het eigen en dus andermens' postgedrag is nu eenmaal eigen aan de trol. (Zie ook verwijzingen hierboven naar andere posters en waar ze zich verder wel niet mogen manifesteren. Interesseert het mij een drol wat er wordt gereaguurd op andere sites, daarbij men lijkt zich erin te vergissen dat dit een soort 'forum'-functies zouden zijn. Maar een reactieformulier is nog geen forum, kom op zeg. Evenmin als Indy.nl het is, of wil zijn, en ook de discussie- of aanvullingenfunctie hier is nog geen forum. Voor een virtuele bar moet je echt elders wezen.)

>"het eindresultaat lijkt me de onvoormijdelijke conclussie dat de discussie dan maar moet worden afgeschaft",dat zijn jouw woorden van een paar posts hierboven<

Ja, en nog iets daarboven voorafgegaan door: 'Ik zeg het nog maar eens: Ik zou graag pleiten voor meer en consequentere moderatie, niet minder daarvan. & Voor de mogelijkheid om hier, geheel vrijwillig, in te loggen als gebruiker; het herkenbaar en onvervalsbaar zijn van een web-identiteit lijkt me onontbeerlijk voor zelfs maar het begin van enige serieuze discussie.'

Maw, ik vrees dat door die zogenaamde discussies maar voort te laten modderen, de conclusie vroeg of laat wel zal moeten zijn om dat dan maar af te schaffen. 'Want' het werkt niet. Maar ik denk dat het wel kan werken, maar dat vergt dan gericht stroomlijnen. En ik vind het een beetje kinderachtig van het team om het daar maar op neer te laten komen, en daarmee te bewijzen dat het 'dus' niet werkt. Ik zie die 'dus' niet, en in de ca. 11 jaar dat Indy.nl bestaat, ware het leuk geweest als men er kennis van had genomen waar er knelpunten liggen, en hoe die te verbeteren. Interactie met en door gebruikers lijkt me er daar een van, en niet eentje om zomaar in het slop te laten lopen, met bergen gezeik (online hier, door sommige gebruikers) vandien.

censuur

Vertrouwen is goed, controle is beter!

artikel censuur

heel erg blij dat de een keertje modjes een zinnige discusie niet ruizen en daarmee mensen wel de gelegenheid bieden om door te reageren en aanvullingen te plaatsen hun gedachtes te vormen en ook de andere kant van het verhaal te horen dikke opsteker voor de overijverige mods!
dit is hoe het hoort ruimte laten voor mensen om ZELF na te denken en niet van bovenaf opgelegde neigend naar comunistme achtige praktijken

jongens dit moet blijven kunnen doormiddel van discussie en hoor en wederhoor van de pro's en con's over de diverse onderwerpen op indy de ruimte krijgen om je eigen gedachtens te ordenen of op een rijtje te krijgen en daarmee stevig in je overtuiging te kunnen staan en omdat er goed gediscusieerd wordt vragen worden gesteld je gevraagd wordt om dit goed te motiveren wat je ook een stevige gesprekspartner maakt omdat je meedenkt over wat goed en wat slecht is in je overtuiging en hoe je daar mee om wilt gaan.

dank je wel voor het niet verwijderen van mijn stukkie hopelijk kunnen we deze houding van leef en laat leven of in dit geval beter gezegt denk en spoor aan tot krities denken en uit het vastellen van je gemotiveerde idealen vloeid natuurlijk de vrijwillige verplichtig om dan ook krities te handelen,en vanuit je eigen kunnen en mogenlijkheden deze gedachtes om te zetten in daden die de wereld voor ons allen probeerd te verbeteren of degradatie te verkomen

groetjes
NietmeerNaamloos

Nu nog leren dat de harde

Nu nog leren dat de harde returns door de website beter geregeld kunnen worden. Niet iedereen heeft een 12 inch schermpje. Dit leest irritant.

Vrij Media Centrum

Censuur gaat door!

mja,als anarchisten op een

mja,als anarchisten op een anarchistisch festival besluiten wat mensen wel of niet mogen zeggen,vragen of denken dan hebben zij weinig begrepen van anarchisme.
"de tegenbeweging"richt zichzelf ten gronde op zo een manier,tsja...wie kan er nog langer om treuren?
op naar de echte vrijheid,we weten nu welke mensen we links kunnen laten liggen.

Molotof

Je hebt het dus over Leon & co? Waarom zijn "anarchisten" zo bazig.

censuur

Het "vrij" media centrum pretendeert de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. In de praktijk komt hier niets van terecht. Iedere kritische noot wordt door kameraad Leon in de kiem gesmoord. Wat overblijft is propaganda.

voor de opletende lezer zal

voor de opletende lezer zal het inmiddels wel duidelijk zijn,dat helaas ook voor indymedia geld;wiens brood men eet diens taal men spreekt.
een verlengstuk van linkse STAATS politiek,niet meer niet minder.
en herr leon wil compromieloos de enige macht op indymedia zijn.
mensen trek je conclussie.

ahum

Ahum maar kameraad, u weet toch dat Indymedia de kers op de linkse spekkoek is? Zolang je maar niet onthult dat onze servers in Noord-Korea gehost zijn, he... Dus trek ajb je 'conclussie' (incluis rare spelfout), en besteed voortaan je tijd aan postings op web-fora die beter bij je passen.
Enne, laat Lee maar lekker erbuiten, die heeft heus wat beter te doen dan jouw gejank te lezen.

ga toch heen! met je gezever!

ga toch heen! met je gezever! blijf lekker hier! wij zijn hier! domkop!

de zoveelste discussie hier

de zoveelste discussie hier die door toedoen van de mods in de soep loopt.
mensen die hier nog een serieuse discussie proberen te voeren moeten wel een enorme plaat voor hun kop hebben.

Die Partei hat immer Recht

Je weet toch dat kameraad Leon nooit fouten maakt.

einmal

eenmaal zal ons geduld ten einde zijn!

Wat een toestand hier...

Wat een toestand hier...

Lied der Partei

"Die Partei hat immer Recht"
http://www.youtube.com/watch?v=RYU40R2qrWs

wie noch twijveldt aan onzuh

wie noch twijveldt aan onzuh krachd zal verniettigt worduh.
leve de revolutie!

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech