Politie op de stoep wegens krijtacties Leiden

Hier kun je discussieren over Politie op de stoep wegens krijtacties Leiden.
Zoals eerder deze week op indy gemeld:enkele volledig softe, kalme krijt en flyeracties vonden plaats. https://www.indymedia.nl/node/16450 en https://www.indymedia.nl/node/16741

De filialen van de foute bedrijven (in verband met niet tekenen Safety Accord Bangladesh) in de Haarlemmerstraat in Leiden blijken finaal op de kast te zitten in verband met een paar simpele STOEPKRIJTACTIES. Ze hebben met zijn allen de politie verzocht bij mij aan de deur aan te bellen, en dat gebeurde dus zojuist. Een agent wilde een gesprek met me want die winkels hadden hem verzekerd dat ze allemaal ontzettend duurzaam en sociaal rechtvaardig bezig zijn. Dus het was volgens hen erg oneerlijk dat ik wil dat ze ook nog eens de fabrieken in Bangladesh veilig maken. Zo zie je maar weer mensen: met hele kleine softe acties kun je die lui helemaal gek maken. doe dat vooral in andere steden ook. Tegen de politie heb ik gezegd: vind je zelf ook niet dat het disproportioneel is om hiervoor bij mij op de stoep te staan? Ik bedoel: je denkt dan dat er iets ernstigs aan de hand is ofzo. Hij begreep niet dat ik het raar vond. Tsja, nou ja.....

Voor mij bewijst dit wel dat er te weinig gebeurd tegenwoordig. Ik hoop dat meer mensen dit soort dingen gaan doen, zodat ze niet meer zomaar bij iedereen aan gaan bellen die haar mening uit voor arbeidersrechten.


lijstje

nn vroeg om lijstje met winkels die het Bangladesh safety accord nog niet getekend hebben: Coolcat (incl. wonder woman, want die verkopen uitsluitend coolcat kleren), Wibra, Bijenkorf, Didi, Prenatal. In het buitenland zijn er waarschijnlijk nog wel meer, maar dat kun je wel googlen. groetjes succes met actievoeren.

Re: Politie op de stoep wegens krijtacties Leiden

BIZAR. WAT EEN IDIOTEN! Laat ze de politie inschakelen om bij hun grote bazen aan te gaan bellen om te vragen waar zij denken in godesnaam mee bezig te zijn.

Hou je sterk en laat je niet gek maken!

Go krijtje!

Re: Politie op de stoep wegens krijtacties Leiden

krijtje, wellicht een idee om heir een klacht over in te dienen. Niet dat er hier erg veel mee gedaan wordt door de politie (zeker in Leiden!), maar toch nuttig om op alle mogelijke manier druk op de politie te zetten zich niet als spreekbuis van winkeliers te laten gebruiken. Dat de politieagent iets oneerlijk vindt, ttsjah dat is ene (uiterst domme) persoonlijke mening, maar dat laat onverlet dat de politie gewoon niets voor je deur te zoeken heeft.
Als een klacht niet afdoende behandeld wordt kan je namenlijk naar de Ombudsman, en dit is zeker iets wat de politie niet erg leuk vindt.

Re: Politie op de stoep wegens krijtacties Leiden

Ik vind het goed dat de politie hard heeft opgetreden! Het idee alleen al dat binnen een democratie, activisten met stoepkrijt hun menig op de stoep gaan krijten. Dit kan de economie schade berokkenen en dit gaat ten koste van winst en dus ook banen. Daarnaast is het zo dat er maatschappelijke onrust kan ontstaan, omdat mensen misschien vanuit hun zombie positie gaan ontwaken. Een zombie positie is een houding die we kunnen vergelijken met mensen die vanuit hun bed uit rollend de auto in gaan, vandaar uit naar hun werk, de laatste tv programma's doornemen om vervolgens o.a. dodelijk saai technocratisch bureauwerk te verrichten. Vervolgens rollen ze weer hun auto in als het werk gedaan is, hup eten en voor de bak hangen waar vervolgens met scherp afkeurende toon, medegedeeld wordt dat de links rakkers weer hebben toegeslagen: "ditmaal met stoepkrijt! ".

Maar ben ik als docent met een krijtje in mij hand dan verdacht? Of geldt dit alleen als je leuzen neer kalkt op de stoep voor de een of andere keten? Dit roept vragen op. Het is ook niet zomaar wat.

Solidarität aus Deutschland

Daum hoch! Grote Duim ! Werde in Dresden auch mal Kreide als Aktionsmittel einsetzen.
Viele Grüße aus DD!

niet 1 dag, maar tot aan minimale eisen is voldaan

dank voor alle solidaire reakties. wat mij betreft doen we niet perse een landelijke dag, al staat het ieder vrij daartoe op te roepen. ik vind dat er gewoon actie gevoerd moet worden voor het safety accord bij weigeraars tot ze er allemaal aan voldoen. en ik ga wel af en toe de straat op daarvoor en hoop dat ieder dat doet in eigen stad. Krijt kan je overal wel kopen toch? Laten we dit even proberen vol te houden.

Re: Politie op de stoep wegens krijtacties Leiden

man man,de wereld staat in brand en wat doet links? als een stel kleuters met krijtjes aan de slag gaan...
grow up!

Krijt

Hiermee is aangetoond dat krijt als wapen/protest voor 100% geslaagd is waarvoor dank.
Pas op waar Uw nu de krijtjes koopt en mijd ketens zoals Intertoys waar camerabeelden gemaakt en opgevraagd kunnen worden.
Neem ook geen krijtjes mee in U zak naar gebieden waar gefouilleerd kan worden.
De arrestatie van 4 kleuters gisteren die meerdere malen de tekens 0 en X op de straat zetten in 9 vakken zijn al overgebracht naar de koepel in scheveningen.
De repressie neemt toe en Teeven heeft reeds aangegeven dat er ook op een groot aantal scholen al leraren en leraressen in hechtenis zijn genomen wegens subsersieve handelingen op een groot zwart bord.

Geurillakrijters Nijmegu/Rottudam/Amstedam en Utreg.

Maaskantje Solidair.

Maaskantje Solidair.

klacht ingediend over politie optreden, raadsleden benaderd

in antw. op de vraag: er is een klacht ingediend bij Lenferink over dit politie optreden (alle 3 de situaties) en er is een raadslid van de SP over benaderd. nog niks van terug gehoord, maar het loopt allemaal nog maar net.

Re: Politie op de stoep wegens krijtacties Leiden

Natuurlijkverzin je het niet. Ik spreek uit ervaring. Valt me nog mee dat je niet bent aangeklaagd wegens milieu vervuiling. Als je verf had gebruikt dan had je een boete gehad ook al was het waterverf. Wat dat volgen betreft dat nomen ze niet stalking maar hinderlijk volgen de politie doet dat bij " veel plegers ". Heb je al aangeboden met die winkeliers in gesprek te gaan. Laat ze zelf maar met je praten ipv. via politie. Hoe kan zo'n smeris beslissen wat duurzaaqm is. Hij gaat over STRAFRECHT niet over duurzaam. Nu praten ze " achter je rug " en dat is heel schadelijk voor jou maar ook voor waar het over moet gaan . Het gaat nu steeds meer over jou en niet over hoe er zaken wordt gedaan enzv.
Ik vraag me ook af of dit niet een cliche actie is die voor al weerklank vind bij mensen met een hoog inkomen waar mee ze niet hoeven te kopen bij de chains en de usual suspects de politiek bewuste zeer kleine links radicale minderheid. Heel veel mensen kunnen het zich niet veroorloven kritisch te zijn ze kunnen alleen winkelen bij de winkel ketens of gebruikte vodden kopen en overleven. Je herkent me aan mijn - deels - confectie van de chains. Tsja mijn eind oordeel is wel positief het hangt hier in Nederland af van die zeer kleine en daar om kwetsbare links radicale minderheid. Laat je niet opbergen Krijtje. Of op andere manier
mond dood maken. Aan " hopen " heb je niet genoeg...

Anti-choice en anti-kapitalisme

Tekenend is dat de burgerlijke politie en overheid de kant kiest van de kledingwinkels tegen KvdS, maar de kant van KvdS tegen Bert Dorenbos.

Bovenstaande zin klopt niet,

Bovenstaande zin klopt niet, wat wilde je zeggen?

weg met de staat! laat de

weg met de staat! laat de arbeiders maar zwoegen voor onze uitkering.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech